دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / طب سنتی و گیاهان دارویی /

خواص و مضرات هسته تمرهندی 

چهارشنبه، 02 مرداد 1398
هسته تمر هندی که بیشتر به رنگ سیاه براق دیده می شود، دارای مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی است که اسهال را درمان می کند، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. با ما همراه باشید تا به بررسی سایر فواید و مضرات هسته تمرهندی بپردازیم.

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی هسته تمرهندی است . تمرهندی میوه ی گیاهی است از خانواده ی Leguminosae، درخت بزرگی دارد بسیار زیبا. برگ های آن مرکب پری شامل ده تا بیست جفت برگچه ی فشرده ی نزدیک به هم و متقابل می باشد. گل های آن به شکل خوشه ای شل و باز است که در انتهای ساقه به رنگ زرد مایل به قرمز با گلبرگ های دراز به طول دوازده تا سیزده میلی متر قرار دارد. میوه ی آن شبیه باقلا به شکل غلاف ناشکوفا با کمی خمیدگی به طول هفت تا پانزده سانتی متر و به عرض یک تا دو سانتی متر می باشد که سطح خارجی آن رنگ قهوه ای روشن داشته و بر روی آن برجستگی هایی که محل دانه های درون آن است مشاهده می شود که محتوی سه تا ده دانه است. اطراف دانه ها گوشتی آبدار به رنگ زرد و قهوه ای مایل به قرمز و شامل شیره ی اسیدی با طعم ترش مایل به شیرین می باشد و در داخل آن غلاف چند هسته ی مربع شکل قرمز رنگ جای دارد. طبیعت هسته تمر هندی سرد می باشد. هسته تمر هندی سرشار از ویتامین C، فسفر، منیزیم، پتاسیم، کلسیم، اسید های آمینه، اسید های چرب مانند لینولئیک اسید، فیبر و پروتئین است. این درخت بومی هند و آفریقا می باشد و به جزایر آنتیل نیز وارد شده و در حال حاضر در اغلب مناطق گرم دنیا که تاسی درجه ی عرض شمالی واقع هستند می روید، در ایران در بلوچستان می روید و کاشته می شود. نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از:خرمای گجرات - خمار - خوش - حومن - امله - املی - خنچه - تمر- خبجه - انبله - حمز - چیت چک - صبار- حومر- صبادا می باشد.

خواص هسته تمر هندی برای سلامتی

1. جوان سازی پوست صورت

هسته تمر هندی دارای خواص ضد پیری پوست صورت می باشد؛ در واقع هسته تمر هندی حاوی مقادیر بالای هیالورونیک اسید است که باعث افزایش کشش پوست و هیدراته شدن آن شده و با کاهش چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

2. درمان بثورات پوستی

هسته تمر هندی حاوی مقادیر بالای زایلوگلیکان هاست و به صورت موضعی برای درمان بثورات پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.

3. اسهال

مردم بومی معتقدند که پوسته ی بیرونی هسته تمر هندی برای درمان اسهال و دیسانتری مفید می باشد.

4. یبوست

هسته تمر هندی حاوی مقادیر بالای فیبر است که با افزایش حرکات روده به پیشگیری و درمان اسهال کمک می کند.

5. معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در هسته تمر هندی سو هاضمه را درمان کرده، به بهبود هضم غذا کمک می کند و باعث سلامت معده و دستگاه گوارش می شود.

6. آرتریت روماتوئید

هسته تمر هندی دارای خواص ضد التهابی طبیعی است و به درمان درد ناشی از آتریت روماتوئید کمک می کند. دو بار در روز یک و نیم قاشق چای خوری پودر هسته تمر هندی را در یک لیوان آب بریزید و بنوشید تا درد کمتر شود.

7. سلامت دهان و دندان

در طب سنتی از هسته تمر هندی برای درمان پوسیدگی دندان، رفه لکه های زرد روی دندان و درمان بیماری های لثه استفاده می شود. هسته های تمر هندی را بپزید تا نرم شوند، آن ها را له کنید و از آن به عنوان خمیر دندان استفاده کنید تا دندان ها را سفید تر کند.

8. تقویت سیستم ایمنی بدن

هسته تمر هندی دارای مقادیر بالای مواد مغذی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به درمان بیماری های عفونی مانند گلودرد، سرفه و ورم لوزه ها کمک می کند.

9. سرطان روده بزرگ

خوردن هسته تمر هندی به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد به بهبود حرکات روده کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

10. درمان عفونت ادراری

هسته تمر هندی دارای خواص باکتریایی قوی بوده و خطر ابتلا به عفونت ادراری و عفونت مثانه را کاهش می دهد.

11. دیابت و قند خون

هسته تمر هندی به سلامت پانکراس کمک کرده و با افزایش اندازه سلول های تولید کننده انسولین به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

12. فشار خون و قلب

مقادیر بالای پتاسیم موجود در هسته تمر هندی به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

13. درمان شکستگی استخوان

مردم بومی در هند برای درمان شکستگی استخوان، یک لایه ضخیم از هسته تمر هندی له شده را بر روی استخوان مالیده و به درمان سریع تر آن کمک می کنند.

14. چشم

استفاده از آب هسته تمر هندی به صورت قطره چشمی می تواند باعث مرطوب شدن چشم شده و به درمان بیماری التهاب ملتحمه چشم کمک کند.

15. منبع طبیعی پروتئین

هسته تمر هندی حاوی مقادیر بالای اسید های آمینه و پروتئین است و به عنوان یک منبع غنی پروتئین، برای درمان کمبود پروتئین در کشور های در حال توسعه استفاده می شود.

16. درمان زود انزالی

هسته تمر هندی در طب سنتی به عنوان یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان زود انزالی در آقایان استفاده می شود.

عوارض و مضرات هسته تمر هندی

تاکنون گزارشی درباره ی مضرات هسته تمر هندی گزارش نشده است.


10 پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه ها
آرش
2 سال پیش

خیلی کامل بود، ممنونم از شما
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
مراحل سابمیت مقاله
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله !
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
سابمیت مقاله چیست؟
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان