به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، با اینکه فصل زمستان است، اما اگر باردارید و هوس گلابی کرده اید می توانید در میوه فروشی ها پیدا کنید. گلابی میوه ای مفید برای سلامتی است و به شاه میوه ها معروف است، اما این شاه میوه ها برای زنان باردار هم مفید است؟ آیا خوردن گلابی در طول دوران بارداری ایمن است ؟
آیا در دوران بارداری می توان گلابی مصرف کرد؟
کارشناسان معتقدند گلابی میوه ای است که حتما باید در دوران بارداری از فواید آن استفاده کرد، چون گلابی سرشار از مواد غذایی مفیدی است که زنان باردار به همه آنها نیاز دارند.
مهمترین فواید گلابی برای مصرف در دوران بارداری به شرح زیر است:
کالری کم
گلابی کالری کمی دارد، اما منبع خوبی از کربوهیدراتهای میوه ای سالم است. زنان در دوران بارداری به مواد غذایی با انرژی بیشتری نیاز دارند.انرژی برای همه فرآیندهای بدن مثل رشد جنین، رشد بارداری و تولید شیر ضروری است.
ویتامین ث
ویتامین ث موجود در گلابی سیستم ایمنی زنان باردار را تقویت می کند و در جلوگیری از بیماریهای عفونی مثل سرماخوردگی ، سرفه و آنفولانزای فصلی موثر است. همچنین در درمان عفونتهای ریوی (برونشیت، ذات الریه) و هپاتیت نقش مهمی دارد. گلابی را همراه غذاهای پر آهن مانند لوبیا، گوشت یا برنج مصرف کنید، زیرا ویتامین C موجود در میوه به بدن در جذب آهن کمک می کند. آهن در رشد کودک بسیار مهم است، به خصوص در تشکیل خون و سیستم گردش خون.همچنین ویتامین ث گلابی به مبارزه با رادیکال های آزاد در برابر آسیب ها کمک می کند. این ویتامین باعث تقویت لثه ها و دندان ها در جنین و همچنین زنان باردار می شود .
ویتامین آ
گلابی سرشار از ویتامین A است. این ویتامین در دوران بارداری، به خصوص سه ماهه اول ضروری است. ویتامین آ باعث بهبود کیفیت بینایی و کاهش مشکلات چشم در جنین و حفظ سلامت چشم مادر می شود. ویتامین A در رشد و تکامل جنین نقش مهمی دارد و سیستم تنفسی، سیستم عصبی و سیستم گردش خون در جنین توسط این ویتامین تنظیم می شود. همچنین اندام هایی مثل کلیه ها و استخوان ها برای رشد، به مقدار مناسبی از ویتامین A نیاز دارند.
ویتامین ب۶
ویتامین ب۶ موجود در گلابی از مواد مغذی مهم برای زنان باردار است که از نقایص مادرزادی جنین جلوگیری می کند. این ویتامین باعث رشد شناختی و حرکتی در جنین و نوزادان می شود. همچنین در رشد بافت عصبی جنین تاثیر گذار است و بدن را در برابر عفونت ایمن نگه می دارد.این ویتامین ویار و تهوع صبحگاهی را کم می کند.
پتاسیم
پتاسیم موجود در گلابی به حفظ فشار خون و همچنین ضربان قلب در جنین و زنان باردار کمک می کند. پتاسیم به عنوان یک تنظیم کننده در بدن عمل می کند، یعنی آب بدن را تأمین می کند و تعادل مایعات ضروریِ سلول ها و اندام ها را تضمین می کند. در نبود پتاسیم، انجام بسیاری از عملکردهای ضروری بدن کاهش می یابد یا متوقف می شود. همچنین احتمال سرگیجه و حالت تهوع را کم می کند.
مس و منیزیم
مس و منیزیم مواد غذایی ضروری هستند، که در باردار نقش مهمی دارند. مس در تولید گلبول های قرمز با آهن و ویتامین های ب کمک می کنند . مس ورود موادمعدنی به گردش خون را تسهیل می کند و افزایش میزان آهن باعث افزایش ساخت گلبول قرمز می شود. منیزیم نیز باعث آرامش عضلات بدن می شود و در دوران بارداری بسیار مهم است و استرس و خستگی فیزیکی را کم می کند.
فیبر
یکی از مهمترین مشکلات زنان باردار یبوست و مشکلات گوارشی است. گلابی سرشار از فیبر است و رژیم غذایی غنی از فیبر باعث کاهش عوارض یبوست و مشکلات گوارشی می شود. یک گلابی متوسط حاوی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از فیبر مجاز روزانه را تامین می کند. فیبر این میوه نامحلول است به همین دلیل به راحتی از طریق روده بزرگ حرکت می کند و از پولیپ روده بزرگ جلوگیری می کند. میزان بالای فیبر در گلابی، به هضم غذا کمک می کند و آن را بهبود می بخشد. مصرف فیبر در زنان باردار به تنظیم فشار خون هم کمک می کند.
اسید فولیک
همانطور که می دانید اسید فولیک در بارداری برای رشد و سلامت جنین ضروری است.اسید فولیک موجود در گلابی از ایجاد نقص لوله عصبی در نوزاد جلوگیری می کند و به تولید سلول های قرمر خونی و پروتئین برای DNA جنین کمک می کند. همچنین اسید فولیک به تولید و توسعه خون و سیستم گردش خون کمک می کند .
پروتئین
پروتئین موجود در گلابی به حفظ سلامتی زنان باردار کمک می کند. پروتئین در تامین انرژی و کاهش خستگی زنان باردار نقش مهمی دارد و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
یک زن باردار در طول روز چند عدد گلابی می تواند بخورد؟
مقدار توصیه شده گلابی در دوران بارداری، هر روز یک تا سه عدد متوسط است. اما بهتر است قبل از مصرف گلابی با پزشک متخصص مشورت کنید.
نکته مهم:
در گلابی میزان فروکتوز نسبت به گلوکز بیشتر است. این مواد جزو غذاهایی با «فودمَپ» بالا هستند. رژیم غذایی با «فودمپ» بالا می تواند باعث افزایش گاز، نفخ شکم، درد، اسهال و در بعضی از افراد باعث ایجاد بیماری های روده شود. پس اگر بعد از مصرف گلابی این نشانه ها را حس کردید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.