دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

اقتصاد /

خبر کاهش سهم دختران از حقوق بازنشستگی پدرمتوفی صحت دارد؟ 

چهارشنبه، 10 شهریور 1400
کد خبر: 165630
ساعد نیوز: مدیر کل امور مستمری‌های سازمان تامین اجتماعی گفت: سهم مستمری پرداختی فرزندان اناث از حقوق بازنشستگی پدر در قانون تأمین اجتماعی کاهش نیافته است.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ناهید حیدری مدیر کل امور مستمری های سازمان تامین اجتماعی گفت: سهم مستمری پرداختی فرزندان اناث از حقوق بازنشستگی پدر در قانون تأمین اجتماعی کاهش نیافته است.

وی افزود: در ماده ۸۳ قانون تامین اجتماعی، قانونگذار برای هر یک از بازماندگان واجد شرایط بیمه شده یا مستمری بگیر متوفی به جهت مشخص شدن میزان مستمری مربوطه، سهام تعیین کرده است. بر این اساس همسر بیمه شده متوفی ۵۰ درصد و هریک از فرزندان واجدشرایط (اعم از دختر و پسر) از ۲۵ درصد مزایای مستمری مربوطه برخوردار و درصورتی که پدر و مادر را از دست داده باشند، میزان مستمری آنان دوبرابر خواهد شد. همچنین سهم هریک از والدین تحت تکفل بیمه شده متوفی معادل ۲۰ درصد میزان مستمری مربوطه است و در هر حال بازماندگان بیمه شده از ۱۰۰ درصد مستمری بازماندگان متوفی استفاده خواهند کرد.

وی با ذکر مثالی به تشریح این موضوع پرداخت و گفت: فرض کنید بازنشسته ای ۶ میلیون تومان مستمری دریافت می کند و دارای یک همسر و دو فرزند واجد شرایط قانونی است. درصورت فوت بازنشسته مذکور ۵۰ درصد سهم مستمری مربوطه (مبلغ سه میلیون تومان) به همسر و ۲۵ درصد سهم مستمری مذکور به هریک از فرزندان واجدشرایط (هر یک به مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومان) پرداخت خواهد شد. چنانچه بازنشسته مذکور صرفا دارای یک فرزند اناث واجدشرایط به منظور بهره مندی از مزایای مستمری مربوطه باشد، عین مبلغ مستمری حین الفوت (۶ میلیون تومان) به ایشان پرداخت می شود؛ بنابراین بازماندگان واجدشرایط صرفنظر از سهام مذکور در هرحال از صددرصد مستمری مربوطه بهره مند خواهند شد و هیچگونه کاهشی در پرداختی سهم فرزندان اناث از مستمری مربوطه بواسطه فوت والدین ایجاد نشده و بحث کاهش سهم دختران از حقوق بازنشستگی پدرمتوفی، اساسا صحیح نیست.

حیدری خاطر نشان کرد: مطابق ماده ۸۰ قانون تامین اجتماعی بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی دریکی از حالات زیر استحقاق دریافت مستمری بازماندگان را خواهند داشت:

۱-در صورت فوت بیمه شده بازنشسته (بند ۱ ماده ۸۰ قانون)؛

۲-در صورت فوت بیمه شده ازکارافتاده کلی مستمری بگیر (بند ۲ ماده ۸۰ قانون)؛

۳-در صورت فوت بیمه شده ای که در ده سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه یک سال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات حق بیمه ۹۰ روز کار را پرداخت کرده باشد (اصلاحیه بند ۳ ماده ۸۰ قانون)

۱-۳) چنانچه بیمه شده فاقد شرایط مقرر در این بند باشد، ولی حداقل ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه را قبل از فوت پرداخت کرده باشد (تبصره ۲ اصلاحیه بند ۳ ماده ۸۰ قانون)

۲-۳) درصورتی که بیمه شده متوفی فاقد شرایط مقرر در این بند بوده لیکن دارای سابقه پرداخت حق بیمه بین ده تا بیست سال باشد (تبصره ۳ اصلاحیه بند ۳ ماده ۸۰ قانون)

۳-۳) درصورتی که بیمه شده متوفی فاقد شرایط مقرر در این بند بوده لیکن دارای سابقه پرداخت حق بیمه بین یک تا ده سال باشد (قانون تعیین تکلیف تأمین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند)

۴- در مواردی که بیمه شده در اثر حادثه ناشی از کار یا بیماری های حرفه ای فوت کند (بند ۴ ماده ۸۰ قانون).


2 پسندیدم 2 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه ها
ن نصوحی
3 سال پیش

همه خبرها این هست که حقوق کامل را به فرزند اناث باید داد ولی من دختر مستمری نیروی انتظامی هستم و حقوق را بطور کامل نمیدند و بهانه طلاق صوری دارند و تر و خشک با هم میسوزند بجای تحقیق کنند که درست و غلط را تمیز بدهند ی عده ای دارند به پای بقیه میسوزند تو رو خدا پیگیری کنید که حق ما ضایع نشه من طلاق گرفتم و دارم به سختی زندگی میکنم با این اجاره خونه ها و این تورم به خدا دارم دیوونه میشم
پاسخ
محسن منظری
3 سال پیش

هیچوقت تسویب نمیشه همانطوریکه نفقه دختر تا زمان ازدواج بر پدر واجب .حق بازنشستگی که با ازقبل پرداخت مرحوم منجر به عقد قرار داد شده . این قرار داد نمیتوان یک طرفه فسق کرد در واقع خلاف قوانین اسلامی تو کشور اسلامی ممنوع است
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
مراحل اکسپت مقاله
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
سابمیت مقاله چیست؟
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
مراحل سابمیت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی