کلکسیونی از جواهرات لوکس و لباس جواهرنشان فرح پهلوی/ بزرگترین طراحان دنیا در خدمت خاندان نحس پهلوی
آن هایی که دهه سی و چهل را یادشان هست، احتمالا در نشریات و کتاب ها و فیلم ها و مستند های آن زمان، تصاویری از فرح پهلوی را با گردن بند و تاج های مرصع دیده و آن زمان را در خاطر دارند. فرح دیبا، سومین همسر محمد رضا پهلوی بود. او، در سال 1338 هجری خورشیدی، طی مراسمی ویژه با حضور سران و مهمانان داخلی و بین المللی، به عقد محمد رضا در آمد.
او، آخرین همسر محمد رضا پهلوی بود. وی، جواهرات منحصر به فرد و فریبنده ای داشت که شماری از آن ها همان طور که در بالا گفتیم، هم اکنون در ویترین های شیشه ای موزه جواهرات ملی، حفاظت می شود. این که آیا جواهرات سلطنتی ایران در زمان خروج فرح و شاه مخلوع، از ایران خارج شد یا خیر را باید در اسناد و مدارک تاریخ معاصر ایران جستجو کرد و ما جوابی برای آن نداریم!
گردنبند (VAN CLEEF & ARPELS)
اما به هر حال، یکی از خیره کننده ترین گردن بند هایی که در موزه جواهرات ملی ایران در معرض دید همگان قرار دارد، گردن بندی است که فرح در زمان عقد خود، بر تن داشت. در زمان تاج گذاری فرح ، این گردن بند به همراه وی بود. زمانش به سال 1346 هجری خورشیدی باز می گردد.
این گردن بند گران قیمت و خوش تراش، توسط دربار، به یکی از برترین جواهر سازان آن زمان یعنی ون کلیف آرپل (VAN CLEEF & ARPELS) سفارش داده شد. این گردن بند، از جنس طلا و پلاتین بود و زمردی خوش تراش، روی آن خودنمایی می کرد. زمرد های کوچک تری نیز در اطراف آن قرار داشت که با مروارید های کوچک و بزرگ، تزیین شده بود.
شکوه گردن بند سلطنتی فرح پهلوی ، دارای الماس های سفید رنگ است که با حضور سنگ های قیمتی ریز و درشت، جلایی باشکوه پیدا کرده است. در بالای زمرد بزرگ این گردن بند، الماس های زرد و مروارید ها، تلالویی خیره کننده را روایت می کند.
گردن بند تاج گذاری فرح پهلوی ، در یکی از ویترین های موزه جواهرات ملی در دسترس است. وان کلیف، در سال 1346 خورشیدی این گردن بند را ساخت.
بعد از انقلاب قسمتی از این جواهرات از ایران خارج و بخشی که مانده بود در بانک مرکزی جمهوری اسلامی، نگهداری و در معرض دید عموم قرار گرفت. این جواهرات به اندازه ای ارزشمند هستند که نمی توان ارزش مادی برای آن ها قایل شد چون از نظر ظرافت ساخت و پرداخت هم بی نظیر هستند.
دیدن آن ها نه تنها برای ایرانیان که برای گردشگران خارجی هم بسیار مورد توجه ااست و اگر گذرتان به این موزه بیافتد جتما عده ای از آن ها را خواهید دید.
Van Cleef & Arpel تاج برند
یک شرکت فرانسوی تولیدکننده Van Cleef & Arpel تاج فرج را برند ون کلیف آرپلز ساخت. این برند جواهرات و ساعت است که در سال 1896 تأسیس شد و جواهراتش نه تنها توسط فرح که الیزابت تیلور هم پوشیده شد
برای ساخت این تاج جلسه و مشورتهای زیادی انجام گرفت و در نهایت با طلای سفید و کلاهی با مخمل سبز – رنگی که در فرهنگ ایرانی جای به خصوصی دارد- ساخته شد.
در این تاج الماس، مروارید، یاقوت و زمرد به کار رفته بود. وزنش هم یک کیلو و 489 گرم بود.
جواهرات لباس تاج گذاری
این جواهرات البته اگر در کنار لباس بینظیری هم که کم از این جواهرات نداشت، درخشندگی بیشتری پیدا کرده بود. فرح یک ردا از مخمل اعلا و سبز به تن داشت که با الماس، یاقوت و زمرد تزیین شده و طلادوزی داشت. این ردا روی پیراهنی سپید و بلند پوشیده شده بود که کار دست همین برند و خیاط بود.
در پشت ردا هم لباس نماد پهلوی بود و اطرافش یاقوت و زمرد بود. دوخت این قسمت از پوشش فرح را خیاط برند معروف کریستین دیور انجام داده بود.
برای دیدن این لباس هم به موزه جواهرات ملی میتوانید بروید.
تاج نور العین
یکی از بیقیمتترین و زیباترین جواهرات سلطنتی که در مراسم ازدواج به فرح داده شد؛ تاج نور العین بود که دستور ساختش به به هری وینستون داده شد.
این فرد که به او «پادشاه الماس» نام داده بودند؛ از کودکی عاشق سنگهای قیمتی بود و توانایی بینظیری در در تشخیص گرانبهاترین سنگها را داشت. تا جایی که میگفتند این شناخت ذاتی است و با او متولد شده است.
تاج نور العین از الماس 60 قیراطی بود و رنگ صورتی داشت. این جواهر گران قیمت، از کشور هند به وسیله سربازان ایرانی به کشور ایران آورده شده بود.
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش