در صورتی که کمک فنر خودرو مشکل داشته باشد علامت های مختلفی را از خود بروز میدهد. اگر احساس کردید ارتفاع خودرو کاهش پیدا کرده و در یک یا دو طرف کوبش و خشکی حین رانندگی وجود دارد نشان دهنده خرابی کمک فنر است. لازم به ذکر است که خرابی کمک فنر در بلند مدت باعث آسیب جدی به چرخ ها، جلوبندی، جعبه فرمان، دیفرانسیل و گیربکس می شود. در ادامه به شما میگوییم چگونه سلامت کمک فنر پراید را چک کنید.
کنترل وضعیت ظاهری خودرو پراید
وضعیت ظاهری عاج تایرها
کنترل میزان فشار باد تایرها
بازدید کامل جلوبندی و اکسل عقب(شامل طبق، پیچها، سیبک و بوش طبق)
جعبه فرمان(شامل سیبک و بازوی فرمان و همچنین بوش)
مرحله آخر بوشهای میل تعادل
سپس بوشهای اکسل عقب مورد بررسی قرار میگیرد.
بررسی سفت بودن پیچهای چهار شاخ واسطه ی فرمان
بازدید از چرخها
چرخهای خودرو نباید دارای لقی جانبی باشد
بررسی اتصالات کمک فنر جلو و عقب
سفت بودن پیچهای نگهدارنده ی کمک فنر عقب به اکسل
پیج بالای کمک فنر
سفت بودن پیچ پایینی نگهدارنده کمک فنر و سه نگهدارنده شلنگ ترمز، پیچ بالای کمک فنر و پیچ کلاهک
کلاهک یا توپی سر کمک فنر مورد بررسی قرار میگیرد.
حتما دقت شود نقطه نشانگر به سمت موتور باشد و همچنین در صورت مشاهده پارگی، کلاهک باید تعویض گردد.
کنترل کمک فنر از لحاظ روغن زدگی
در صورت مشاهده نشتی روغن بر روی بدنه بیرونی از محدوده بالای کمک فنر تا نشیمنگاه کمک فنر، باید کمک فنر جهت بررسی بیشتر از خودرو دمونتاژ میشود.
به یاد داشته باشید تست کردن کمک فنرها از اهمیت زیادی برخوردار است. پژوهشهای صورت گرفته نشان میدهد بیشتر رانندهها اطلاع ندارند که وضعیت کمک فنرها برای ایمنی خودرو جنبهای حیاتی دارد. در واقع، یک سواری نرم و راحت هدف اصلی نیست بلکه هدفی ثانویه محسوب میشود. هدف اصلی کمک فنرها این است که فرسودگی سایر قسمتهای سیستم تعلیق را به حداقل برسانند. نرمی و هندلینگ خوب حاصل کار همه قطعات سیستم تعلیق در کنار هم است. هیچگاه یک کمک فنر را به تنهایی عوض نکنید، بهتر است آنها را به صورت جفتی تعویض کنید (کمکهای جلو یا کمکهای عقب با هم). اگر از کمک فنرهای OEM استفاده میکنید، توصیه میشود هر چهار کمک فنر را با هم تعویض کنید. اگر یکی از این کمک فنرها خراب بشوند نشانه آن است که عمر بقیه نیز به زودی به سر خواهد رسید.