بعد از پایان یک روز طولانی، وقت پاک کردن صورت از تمام الودگی ها و مواد آرایشی است. برای بهترین نتیجه به یک پاک کننده آرایش خوب نیاز داریم که برای پوست ما مطلوب باشد. نگهداری از پوست بسیار مهم است و ماده های آرایشی و تمیز کننده های آرایش بهتر است طبیعی باشند و کم تر از ماده های شیمایی در ساخت آنها استفاده شده باشد.
پاک کننده های صورت اقسام گوناگون دارند که شامل شیر پاک کن ، ژل شستشوی صورت، سرم، لوسیون، فوم، تونیک و آب پاک کننده است. بعضی از پاک کننده های آرایش برای تمام صورت مطلوب هستند ولی برخی ديگر، مشخصا برای پاک کردن قسمت هایی مثل لب و چشم هستند. ژل و فوم شست و شو هم معمولاً بعد از استفاده نیاز به شست و شو با آب دارند و نباید روی صورت بمانند.
استفاده از ماده های مغذی و مرطوب کننده در ساختار پاک کننده ها ، آنها را تبدیل به یک جایگزین عالی به جای صابون کرده است. چه خانم باشید چه آقا، به دلیل وجود گرد و غبار و الودگی های موجود در هوا، پوست شما احتیاج به شستشوی روزانه دارد. یک پاک کننده صورت مطلوب، الودگی ها را از پوست شما تمیز می کند و پوست شما را مرطوب و شاداب نگه می دارد.
آرایش پاک کن برای پوست های خشک
مایع آرایش پاک کن و روغن پاک کننده آرایش برای خانم هایی که پوست های بسیار خشکی دارند مناسب اند. مایع آرایش پاک کن بدون اینکه پوست را خشک کند آرایش تان را کاملا پاک میکند و اتفاقا خاصیت مرطوب کنندگی دارد, روغن پاک کننده آرایش هم برای خانم هایی که هر روز آرایش میکنند مناسب است و پوست آن ها را چرب میکند.
آرایش پاک کن برای پوست های حساس
آرایش پاک کن و یا همان شیر پاک کن های کرمی که بسیار نرم و مرطوب هستند برای پوست های حساس مناسب اند, آرایش پاک کن های کرمی باید روی پوست مالیده شوند و به آرامی با دستمال پاک شوند.
آرایش پاک کن برای پوست های چرب
آرایش پاک کن های فومی حالت کفی دارند و برای پاک کردن لایه های غلیظ آرایش از آن ها استفاده میشود. این نوع آرایش پاک کن برای پوست های چرب و جوش دار مناسب اند, اگر پوست خشک و حساسی دارید سراغ این شیر پاک کن نروید.
انتخاب پاک کننده مناسب صورت
آب فراوان ترین ودر دسترس ترین پاک کننده است . چربی ها در آب حل نمی شوند . لذا آب قادر به تمیز کردن چربی وروغن وآلودگی های چرب نیست . بشر از2500سال قبل از میلاد ازصابون برای حل این مشکل استفاده کرده است . درواقع صابون مواد چرب چرک وکثیفی را درآب قابل حل کرده و این آلودگی ها با آب شسته شده ونتیجه پاکیزگی خواهد بود .
صابون از اضافه کردن چربی به یک نوع ماده قلیایی بدست می آید . از 2500سال قبل از میلاد از ترکیباتی شبیه صابون استفاده می شده است . اولین تولید تجاری صابون با برند مشخص از سال1884در انگلستان آغاز شد .
صابون قدرت پاک کنندگی خوبی دارد . اما بسیار قلیایی بوده و PH نه تاده آن بسیار از PH پنج پوست بالاتر است . خلاصه اینکه صابون معمولی علاوه بر ازبین بردن چربی و آلودگی های چرب پوست،به چربی های خود پوست نیز آسیب میرساند . نتیجه استفاده مکرر از صابون خشکی قرمزی و التهاب پوست خواهدبود . این بخصوص در مورد کسانی صادق است مشکل زمینه ایی پوستی دارند .
برای حل این مشکل پاک کننده های غیر صابونی با کیفیت بسیار بالاتر و بهتر تولید شده است . انواع متنوعی ازموادپاک کننده وجود دارد . به هر کدام از این مواد پاک کننده سورفاکتانت گفته میشود . پاک کننده های غیر صابونی معمولاً با ترکیب چند سورفاکتانت ساخته میشوند .
پاک کننده های صورت به دو دسته بدون نیاز به آب و پاک کننده های همراه با نیاز به آب تقسیم میشوند . یعنی برخی از پاک کننده ها برا ی تمیز کردن صورت نیاز به آب ندارند . کافی است این نوع پاک کننده ها را آغشته به پنبه کرده و روی صورت بکشید . صورت شما بدون مصرف آب تمییز میشود . این نوع پاک کننده ها بویژه برای پاک کردن آرایش صورت مناسبند .
کسانی که چندین بار در طول روز آرایش خود را پاک میکنند بهتر است از پاک کننده های بدون نیاز به آب استفاده کنند . این پاک کننده ها آرایش صورت را به خوبی پاک کرده و همچنین کمتر پوست را خشک می کنند . بعد از پاک کردن با این پاک کننده ها یک لایه محافظ بر روی پوست باقی میماند لازم به شستن و از بین بردن این لایه محافظ نیست . این لایه محافظ خاصیت مرطوب کنندگی برای پوست دارد و نیازی به پاک کردن آن با آب نیست .