کوتنا هُرا (به چکی: Kutná Hora) شهری در منطقه بوهمیای مرکزی کشور جمهوری چک است که جمعیت آن در سال ۲۰۰۷ میلادی ۲۱٫۳۷۳ نفر بوده است.
جاذبه های گردشگری شهر کوتنا هرا
این شهر دارای جاذبه های زیبا و دیدنی میباشد با ما همراه باشید تا این مکان های تاریخی و دیدنی را به شما نشان دهیم.
کلیسای جامع سنت باربارا (St Barbara's Cathedral)
کلیسای جامع سنت باربارا (St Barbara's Cathedral) در بافت قدیمی شهر کوتنا هرا، جمهوری چک قرار دارد و یکی از مشهورترین کلیساهای گوتیک در اروپای مرکزی به شمار می رود. باغ های زیبا و دلفریب محوطه کلیسا به جنگلی ختم می شوند که مشرف به معادن نقره است. در آن روزگار کارگران زیادی در این معادن مشغول به کار بودند و همین صنعت، کوتنا هرا را به یکی شهرهای بزرگ اروپا تبدیل کرده بود. کلیسای جامع سنت باربارا که با استفاده از سبک گوتیک متاخر ساخته شده، به سنت باربارا، شهید و قدیس اختصاص یافته است. سنت باربارا یا باربارای مقدس، قدیس حامی کارگران و مردمان سخت کوش همچون معدنچیان محسوب می شد. با توجه به ارزش تاریخی، معماری و فرهنگی، کلیسای جامع سنت باربارا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

کلیسای جامع عروج (کلیسای عروج بانوی ما و سنت جان باپتیست)
کلیسای جامع عروج (The Cathedral of Assumption) که با نام کلیسای عروج بانوی ما و سنت جان باپتیست (Church of the Assumption of Our Lady and Saint John the Baptist) نیز شناخته می شود، با معماری گوتیک و باروک در شمال شرقی کوتنا هرا قرار دارد. این بنا به همراه کلیسای جامع سنت باربارا و دیگر بناهای کونتا هرا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند. با قدمتی به سال ۱۳۰۰ میلادی بازمی گردد، از این کلیسا به عنوان یکی از ارزشمندترین بناهای جمهوری چک و یکی از قدیمی ترین نمونه های معماری باروک گوتیک یاد می کنند.

گالری ناحیه بوهم مرکزی (گاسک)

کلیسای استودان سدلک

موزه شکلات کوتنا هرا
موزه شکلات کوتنا هرا (Chocolate Museum Kutna Hora) با ابعادی کوچک، به شکلات های کارخانه کوکول و میکرا اختصاص دارد، محصولاتی که روزگاری از بهترین ها در اروپا بودند. از این موزه به عنوان قدیمی ترین و کوچک ترین موزه شکلات در جهان یاد می شود و در آن می توان شکلات هایی سنتی را با دستور العمل قرن نوزدهمی خریداری کرد. در بازدید از این مکان تورهایی نیز ارائه می کنند که علاوه بر بازدید از موزه شکلات و مروری بر تاریخچه اش، شامل مزه کردن شکلات و همچنین شام رمانتیک می شود.

موزه چاپخانه گوتنبرگ (Gutenberg Printing House Museum)
موزه چاپخانه گوتنبرگ (Gutenberg Printing House Museum) به تاریخ چاپ در کوتنا هرا از سال ۱۴۸۹ تا ۱۹۲۰ می پردازد. چاپخانه گوتنبرگ همان مکانی است که یوهانس کوتنبرگ در آن کار می کرد. گوتنبرگ، زرگر مشهور آلمانی و مخترع ماشین چاپ و صنعت چاپ است. بعدها کاتبی به نام مارتین اهل شهر تیسنوف، از ماشین گوتنبرگ برای چاپ انجیل مشهور کوتنا هرا در سال ۱۴۸۹ استفاده کرد. این نسخه چاپی از انجیل، تا همین امروز، به عنوان یکی از ارزشمندترین و اولین آثار چاپی جهان شهرت جهانی دارد. موزه چاپخانه گوتنبرگ با نمایشگاهی تحت عنوان «تاریخچه چاپ در کوتنا هرا» بازدیدکنندگان را به خوبی با تاریخچه صنعت چاپ در این شهر آشنا می کند. در موزه کارگاه ها و غرفه های زیادی هم راه اندازی شده است و بازدیدکنندگان می توانند سوغاتی های نفیسی را از آن ها خریداری کنند.

و در پایان ....
کوتناهرا ابتدا در قرن 12 میلادی به عنوان صومعه بوجود آمد و رشد کرد تا مکانی بزرگ برای معدن کاری نقره شد و بنابراین، یکی از ثروتمندترین شهرهای اروپا در قرن های سیزدهم تا شانزدهم هجری شد. معادن در نهایت تخریب شد که باعث شد شهر را نیز با خود به زوال بکشد. با این وجود، این شهر تعدادی مکان منحصربه فرد برای بازدید دارد که در نهایت باعث شد این شهر در لیست یونسکو ثبت شود. کلیسای سنت باربارا یک مثال خیره کننده از معماری های آخر گوت هاست و استودان سدلک، که بصورت دوست داشتنی و در عین حال عجیب و غریب با نام “کلیسای استخوانی” شناخته می شود.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.