به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز، در میان تمام آثار ادبی تاریخ، کتابهایی وجود دارند که نامشان به گوش همهٔ ما آشناست؛ کتابهایی که نهتنها در ادبیات از نقشی غیرقابلکتمان برخوردارند، بلکه رد پای آنها در جایجای زندگیمان به چشم میخورد. غرور و تعصب نوشته جین آستین نویسنده قرن هجدهم و نوزدهم انگلیسی است که آثارش ادبیات غرب را سخت تحت تأثیر قرار داد. جین آستن در تمام کارهایش و به ویژه در غرور و تعصب، زندگی اجتماعی و خانوادگی جامعهی انگلیس را به تصویر کشیده است و از جایگاه زنان، نحوهی تصمیمگیریها و... سخن میگوید. داستان غرور و تعصب، ماجرای عاشقانه پرچالشی میان دختری به نام الیزابت از خانوادهای متوسط و پسری از یک خانواده مرفه را روایت میکند که پس از کشو قوسهای هیجانانگیز و گذر از سوءتفاهمها و بدفهمیهای بسیار به سرانجامی مطلوب میرسد.
خانواده بنت چهار دختر دارند که دو دختر آنها جین و الیزابت در آستانه ازدواجاند. خانم بنت متوجه میشود که به تازگی مرد جوان برازندهای همسایه آنها شده و به خیال این میافتد که الیزابت دختر بزرگش را با این مرد آشنا کند. در یک مهمانی خانم بنت دختر بزرگش را با آقای بینگلی آشنا میکند و طبق انتظارش علاقهای بین آن دو شکل میگیرد. اما آقای بینگلی از شهر میرود و همه را حیرتزده میکند. مرد جوان دیگری همراه بینگلی است که بسیار مغرور و سخت به نظر میرسد. این مرد ذهن الیزابت را مشغول خودش میکند اما عشقی که به مرور بین این دو شکل میگیرد در مسیری ناهموار و پر از دلخوری و سوءتفاهم میافتد.
غرور و تعصب، اثر زیبا و ماندگار جین آستن، داستانی زییا از عشق، غرور و پیشداوریهایی است که عشق را آلوده میکنند. از غرور و تعصب بارها، فیلمهای سینمایی و سریالهایی ساخته شده که آن را در تمام دنیا محبوب کرده است. یکی از معروفترین نسخههای آن سال 2005 با بازی کیرا نایتلی (در نقش «الیزابت») و مَتیو مَکفادین (در نقش «آقای دارسی») بودهاست. نسخه کلاسیک آن هم با بازی لارنس اولیویه ساخته شد. سال 2004 هم بالیوود برمبنای این کتاب، فیلم عروس و تعصب را با بازی آیشواریا رای ساخت.
رضا رضایی متولد سال 1335 در شهر ساری است. او ابتدا در رشتۀ مهندسی مکانیک تحصیل کرد اما آن را رها کرد و به کار ترجمه پرداخت. رضایی علاقه خاصی هم به شطرنج دارد و مدتی عضو تیم ملی شطرنج بود و کتابهایی مرتبط با این حوزه ترجمه کرده است. او همچنین در زمینۀ موسیقی و آثار کلاسیک هم ترجمههای بسیاری دارد. رضایی کوشیده است تا آثار نویسندگان خاصی چون جین آستین، خواهران برونته و نابوکوف را بهصورت تخصصی ترجمه کند. او به جز این آثار ترجمههای متعدد دیگری نیز دارد.
الیزابت خواست مادرش را به ماندن قانع کند، حتی کوشید با بهانه ای خودش را از این مخمصه برهاند، اما فرمان قاطع مادرش او را متوقف کرد. عاقبت وقتی تنها شدند آقای کالینز گفت: «دوشیزه الیزا، مطمئن باشید که بی تمایلی تان، شما را در نگاه من جذاب تر می کند. من تصمیم به ازدواج دارم؛ چرا که ازدواج مهم ترین وظیفه برای هر عضو کلیساست. از طرفی می خواهم با شما ازدواج کنم؛ چرا که پس از مرگ پدرتان این خانه به من می رسد و به گمانم بهترین تصمیم آن است که همسرم را از میان دختران بنت انتخاب کنم.»
خانم بنت نگران است و می خواهد که پنج دخترش ازدواج های موفقی داشته باشند. هنگامی که مرد جوان مجرد و ثروتمندی، به نام چارلز بینگلی، به ندرفیلد وارد می شود، خانم بنت به همسرش اصرار می کند تا به ملاقات بینگلی برود و ترتیب آشنایی شان را بدهد.
بنویسید...