به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سندروم داون یکی از بیماریهای ژنتیکی مادرزادی است که به دلیل تغییر در کروموزم های جنین به وجود می آید. جنین در هنگام شکل گیری اطلاعات ژنتیکی خود را در 23 کرموزوم از مادر و 23 کروموزوم از پدر ریافت می کند.
کودکانی که به این بیماری مبتلا می شوند معمولا یک کروموزم بیشتر از والدین خود دریافت می کنند. یعنی به جای 46 کروموزوم 47 کروموزوم دارند. همین امر سبب می شود که کودک از نظر جسمانی و عقلانی تاخیر داشته باشد.
در ادامه مقاله به شرح روش های درمانی برای از بین بردن مشکلات این کودکان پرداخته ایم.
مشکلات مبتلایان به سندروم داون
از مهم ترین مشکلات پزشکی افراد مبتلا به سندروم داون می توان به مشکلات شنوایی و گفتاری اشاره کرد. به دلیل عفونت های گوش و حلق، شنوایی آن ها افت می کند. انسان توانایی تولید صداهایی را دارد که شنیده باشد، بنابراین وقتی شنوایی کودک به خوبی کار نکند، نمی تواند صداها را به صورت مناسب تولید کند. با استفاده از روش های درمانی مخصوص مثل صوت درمانی می توان محوده شنوایی این بیماران را حفظ کرد تا بتوانند آن ها را تولید کنند و در نتیجه درمان سندروم داون تا حدودی به وجود می آید.
درمان مشکلات پزشکی
نوزادان مبتلا به سندروم داون ممکن است با مشکلات خاصی مثل ناراحتی های قلبی مادرزادی، ابتلای سريع به بيماری های عفونتی، مشکلات تنفسی و ناراحتی های گوارشی به دنیا بیایند.
مشکلات ذکر شده ممکن است تنها در بعضی از بیماران داون بروز پیدا کند. با این وجود با پیشرفت علم پزشکی این مشکلات نیز تا حد زیادی بهبود پیدا می کنند و افراد مبتلا به سندروم داون می توانند تا 50 الی 60 سال عمر کنند.
مشکلات ظاهری
امروزه با استفاده از عمل جراحی زبان و صورت می توان شکل ظاهری افراد مبتلا به سندروم داون را تا حدی بهبود بخشید. استفاده از ویتامین ها و قرص ها نیز در حل این مشکل و درمان سندروم داون تا حدی تاثیر دارد. همچنین تغییر ظاهر زبان به تکلم بهتر آن ها نیز کمک می کند.
کاردرمانی افراد مبتلا به سندروم داون
کم توانی ذهنی مهم ترین مشکل افراد مبتلا به سندروم داون می باشد. ولی این مشکل با اقدامات درمانی تا حدی قابل بهبود است. با به کارگیری روش کار درمانی مهارت های اساسی کودک تا حد زیادی افزایش پیدا می کند. مهارت هایی مثل:
_مهارت های حسی
_مهارت های اجتماعی
_مهارت های خودیاری
_مهارت های حرکتی
_توانایی های زبانی و شناختی
_مهارت های بازی کردن
_مهارت های مربوط به مدرسه
مدرسه و کودکان سندروم داون
مدرسه نقش بسیار مهمی در افزایش کیفیت زندگی کودکان داون دارد. کودکان در مدرسه مهارت های زندگی و نحوه تعاملات اجتماعی را یاد می گیرند. تحصیل در مدرسه باعث همزیستی فعال تر، دوستی و درک متقابل در آن ها می شود. از آن جا که سندروم داون با عقب ماندگی ذهنی تفاوت دارد، شایسته است که به این کودکان شانس تحصیل در مدارس عادی داده شود. چرا که این کودکان بسیار تقلید پذیر بوده و با قرار گرفتن در میان دیگر کودکان پیشرفت بیشتری خواهند داشت.
زندگی با مبتلایان به سندروم داون
مبتلایان به سندروم داون به دلیل مشکلات و ضعف جسمی شان نیازمند مراقبت و حمایت زیادی هستند. در صورتی که یکی از اعضای خانواده تان مبتلا به این بیماری است، توصیه می شود که برای زندگی با مبتلایان به سندروم داون، درباره این بیماری و راه های مقابله با آن اطلاعات کسب کرده و با مشاوران متخصص در زمینه خانواده و کودک در ارتباط باشید.
امروزه امید به زندگی در افراد سندروم داون بسیار بالا رفته است تا جای که می توانند نزدیک به 50 تا 60 سال عمر کنند. با حمایت خانوادگی و اجتماعی می توان کیفیت زندگی آن ها را به حد زیادی افزایش داد و بهبود بخشید.