دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

سیاست /

لب مرز پاکستان خبری است؟ / پشت پرده فراوانی انبه در وانت‌های میوه فروشان خیابانی 

چهارشنبه، 06 تیر 1403
کد خبر: 394359
ساعدنیوز: قیمت بنزین و گازوئیل این سوی مرز ایران به دو هزار و 500 تومان تا هفت هزار تومان است، اما در خاک پاکستان باید برایش 60 تا 70 هزار تومان هزینه کرد.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از فرارو، فروش انبه با وانت در تهران سروشکل مرموزی به خود گرفته است. تقریبا خیابان یا اتوبانی وجود ندارد که در آن یک وانت، مشغول فروش انبه نباشد.

وفور انبه در تهران را به عواملی مختلف ربط می‌دهند. یک روزنامه پای قاچاق را وسط کشیده و مدعی است قاچاقچی‌ها در مرز ایران و پاکستان، سوخت می‌دهند و انبه تحویل می‌گیرند. روزنامه هفت‌صبح این گزارش را برمبنای اعداد و آمار گزارش آژانس اطلاعات داخلی پاکستان درباره قاچاق سالانه سه میلیارد لیتر سوخت از ایران استوار کرده و سپس نوشته سالانه 30 هزار تن انبه هم از پاکستان به ایران می‌آید. مقامات صنفی در واکنش به قاچاق انبه و سوخت بین ایران و پاکستان دو موضع متفاوت اتخاذ کرده‌اند؛ یکی می‌گوید حضور این حجم انبه در بازار عادی نیست و دیگری گفته انبه با میزان فراوان و به صورت قانونی وارد می‌شود. به نظر شما داستان انبه در ایران چیست؟

بازار جهانی و واردات انبه به ایران

انبه علاوه بر پاکستان، در سال‌های گذشته از پاراگوئه، هند و تایلند هم وارد کشور می‌شد، اما این اواخر پاکستان به تنهایی انبه مورد نیاز ایران را تامین می‌کند. برای واردات انبه تعرفه گمرکی 55 درصد تعیین کرده اند و آمار‌ها گواهی می‌دهند سال 1400، نزدیک 39 هزار و 500 تن انبه با ارزش 29 میلیون دلار به ایران آمده است.

واردات انبه در سال 1401، از نظر وزنی 43 هزار تن و از نظر ارزش 31 میلیون دلار گزارش شده است. 30 میلیون دلار معادل هزار و 700 میلیارد تومان است و شاید در ابتدا باعث سرگیجه‌تان شود، اما در دنیای واقعی عددی کاملا عادی به حساب می‌آید.

تجارت ایران و آمریکا در چهار ماه اول سال 2024 میلادی، آن هم در شرایطی که دولت‌هایشان خصمانه به هم نگاه می‌کنند و اوضاع عادی نیست، همین مقدار ارزش داشته است. همچنین ابتدای امسال روزانه 30 میلیون دلار ارز به بازرگانان ایرانی اختصاص پیدا کرده.

قیمت انبه در بازار جهانی بین یک تا 13 دلار به ازای هر کیلوگرم است. پاکستان به‌عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انبه دنیا، سالانه بیش از دو میلیون تن انبه به دیگر نقاط دنیا صادر کند.

رابطه صادرات انبه و قاچاق سوخت

انبه در آن‌سوی مرز فراوان است و فروشنده‌ها آمادگی دارند سر قیمت توافق کنند. اگر جای پول انبه، چیز با ارزش دیگری تحویل بگیرند جتما معامله را با شور و اشتیاق فراوان دنبال خواهند کرد. مقامات پاکستان می‌گویند یک‌سوم گازوئیل کشورشان از راه قاچاق در مرز ایران تامین می‌شود.

قیمت بنزین و گازوئیل در پاکستان ممکن است برای ما سرگیجه‌آور باشد؛ نرخ‌ها شناور هستند و هر 15 روز یکبار براساس تحولات بازار جهانی انرژی تغییر می‌کنند، اما هر لیتر سوخت به طور متوسط 300 روپیه می‌ارزد. با توجه به اینکه قیمت روپیه در بازار ارز ایران نزدیک 220 تومان است نتیجه می‌گیریم پاکستانی‌ها بابت هر لیتر بنزین 60 تا 70 هزار تومان هزینه می‌پردازند.

قیمت بنزین دولتی در ایران هزار و 500 تومان و قیمت بنزین آزاد سه هزار تومان است. از طرف دیگر گازوئیل را در جایگاه‌های سوخت با قیمت دولتی 300 تومان و قیمت آزاد 600 تومان می‌فروشند. وقتی به مرز نزدیک شویم، به نقطه‌ای که جایگاه سوخت نیست و اوضاع برای تشکیل بازار زیرزمینی مناسب به نظر می‌رسد، قیمت سوخت از دو هزار و 500 تومان تا هفت هزار تومان در نوسان است.

بیشتر بدانید | انبه میوه‌ای تابستانی است و در شرایط آب‌وهوایی گرم پرورش پیدا می‌کند. پاکستان همسایه شرقی ایران، یکی از تولیدکنندگان بزرگ انبه دنیا محسوب می‌شود و نقشی پررنگ در تامین انبه کشور بازی می‌کند. انبه پاکستان عمدتا در حالی که هنوز نارس است، در جعبه‌هایی هشت، 9، 10 یا 15 تایی با نام قلم و فجر وارد می‌شود تا علاوه بر میادین شهرداری و خرده‌فروشی‌های سطح شهر، توسط وانتی‌ها عرضه شود

قیمت انبه در ایران

انبه در کارتن هشت و 10 کیلویی بسته‌بندی می‌شود. لب مرز آن را حداقل کیلویی 30 هزار تومان می‌فروشند، اما وقتی بار به کشور می‌آید، در سطح خرده‌فروشی با نرخ 170 تا 360 هزار تومان روبرو می‌شویم. هر عدد میوه انبه به طور متوسط 400 تا 600 گرم وزن دارد و بین 70 تا 80 هزار تومان قیمت می‌خورد.

انبه ممتاز را دانه‌ای 180 هزار تومان می‌فروشند و نوع خاصی از میوه با نام انبه مصری ممتاز 250 هزار تومان در هر عدد و کیلویی 500 هزار تومان قیمت دارد. قوانین بازار عمده‌فروشی خاص است. معاملات با حجم بالای یک تن انجام می‌شود و قیمت هر کیلو انبه را 100 هزار تومان تعیین کرده‌اند.

انبه در هشت استان کشور از جمله سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان تولید می‌شود. کشاورزان بخشی از توان خود را در رودان، میناب و بندرعباس، چابهار، سرباز، زرآباد و کنارک، جیرفت و کهنوج برای تولید انبه صرف می‌کنند تا در نهایت سالی 40 هزار تن انبه در ایران عمل بیاید.

راز فروش انبه توسط وانت‌های کنار خیابان

بازار انبه در ایران حالت عادی ندارد؛ وانت‌های فروش انبه تقریبا تمام اتوبان‌ها و خیابان‌های تهران را اشغال کرده‌اند. مقامات صنفی هم معتقدند اتفاقی خاص در جریان است. رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران به ایسنا گفته، چون بازار انبه اشباع شده توی سر قیمت این میوه خورده است.

قیمت انبه در بازار عمده‌فروشی به گفته سیدرضا نورانی، تا دو هفته قبل کیلویی 150 هزار تومان بود، اما حالا تا 80 هزار تومان کاهش پیدا کرده است. همین مسئله صرفه اقتصادی واردات قانونی انبه را زیر سوال می‌برد. اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه‌و‌تره‌بار اعتقاد دیگری دارد. وفور انبه در بازار ایران را انکار نمی‌کند، اما می‌گوید این حجم انبه به شکل قانونی و رسمی از پاکستان وارد می‌شود.

قیمت انبه به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان میوه‌و‌تره‌بار، در مراکز عمده‌فروشی با توجه به کیفیت بین 70 تا 130 هزار تومان است و خرده‌فروشی‌ها می‌توانند در سطح شهر آن را با احتساب 35 درصد سود بفروشند اما وانتی‌ها کلک می‌زنند و برای جذب مشتری، قیمت نیم کیلو انبه را در معرض دید می‌گذارند.


46 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
حمایت قاطعانه رهبر معظم انقلاب از مردم در بحث خودرو؛ رهبری: کیفیت خودرو خوب نیست و مردم ناراضی‌اند؛ حق با مردم هست+ویدیو
دارا حیایی و فاطیما بهارمست با لباس سبز و اشرافی در کنار تیپ دزد دریایی کیسان دیباج +عکس/چقدر لباس لُردی به هاشم و نغمه سریال از سرنوشت میاد😍
تبدیل پایان نامه به مقاله
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری