دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه /

لزوم ایجاد زمینه برای اشتغال فارغ‌التحصیلان کشاورزی 

سه شنبه، 09 آبان 1396
کد خبر: 345
ساعد نیوز: سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی به منظور توسعه گفتمان «برنامه اشتغال فراگیر در سال ۱۳۹۶» و بسترسازی مناسب برای مباحثه و هم‌اندیشی پیرامون مسایل و مشکل

به گزارش ساعد نیوز و به نقل از ایسنا، این نشست، با موضوع «امکان‌سنجی اشتغال در خدمات فنی و مهندسی کشاورزی» با حضور اسدالله ابراهیمی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه کارآفرینی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران، سید حبیب‌الله موسوی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، محمدصادق بیجندی رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان (ستفا)، سیروس دشتی معاون توانمندسازی و تحقیقات اشتغال و کارآفرینی ستفا و جمعی از کارشناسان، صاحب‌نظران و اصحاب رسانه برگزار شد.
در ابتدا، سیروس دشتی، با اشاره به اشتغال دانشجویان گفت: «موضوع اشتغال همواره به عنوان یک موضوع چالشی در کشور مطرح بوده است. در این حوزه، شاهد اهتمام ویژه‌ای از سوی دولت آقای روحانی هستیم و برنامه‌های مختلفی تهیه شده است؛ از جمله برنامه اشتغال فراگیر که به تفکیک حوزه‌های مختلف دنبال می‌شود. به عنوان یک سازمان توسعه‌ای و نهاد واسط در حوزه اشتغال دانش‌آموختگان، یکی از بحث‌هایی که در این چارچوب به دنبال اجرای آن هستیم، گفتمان‌سازی در حوزه اشتغال فراگیر است. دستگاه‌های اجرایی در زمینه ایجاد اشتغال، برنامه‌های خود را دنبال می‌کنند اما در مورد ترویج و شناسایی مشکلات این حوزه، به تدوین برنامه‌های علمی نیاز داریم.»
معاون توانمندسازی و تحقیقات اشتغال و کارآفرینی ستفا خاطرنشان کرد: «ستفا تاکنون نشست‌های مختلفی را در حوزه اشتغال برگزار کرده است و امروز، شاهد برگزاری چهل و ششمین نشست تخصصی هستیم. نتایج و جمع‌بندی این نشست‌ها برای سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کشور ارسال می‌شود.»
دشتی با اشاره به بحث اشتغال فراگیر گفت: «دولت اهدافی را در بحث اشتغال فراگیر برای سال ۹۶ در نظر گرفته است که از آن جمله می‌توان به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید برای دانش‌آموختگان جوان، ارتقای اشتغال‌پذیری و مهارت‌آموزی نیروی کار اشاره کرد. کاهش ۰.۸ درصدی نرخ بیکاری و ایجاد ۹۷۰ هزار فرصت شغلی در بخش‌های مختلف، از جمله اهداف کمی دولت در زمینه اشتغال محسوب می‌شوند.»
وی افزود: «در چارچوب برنامه اشتغال فراگیر، اولین بخشی که دولت به آن پرداخته است، بخش کشاورزی است که ۱۰ رسته شغلی و ۶۹ هزار شغل برای این حوزه در نظر گرفته شده است. یکی از این رسته‌ها، خدمات فنی و مهندسی مرتبط با کشاورزی است که امروز در این خصوص گفت‌وگو می‌کنیم.»
معاون توانمندسازی و تحقیقات اشتغال و کارآفرینی ستفا تصریح کرد: «به نظر می‌رسد که خدمات فنی و مهندسی در بخش کشاورزی علاوه بر ظرفیت‌هایی که برای ایجاد اشتغال دارد، از ظرفیت‌های خوبی برای توسعه فناوری در بخش کشاوری سنتی برخوردار است.»
در ادامه، سید حبیب‌الله موسوی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس و دبیر علمی، با اشاره به اهمیت بحث اشتغال فارغ‌التحصیلان کشاورزی گفت: «اشتغال یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصاد است که ارتباط تنگاتنگی با آسایش، رفاه و امنیت اجتماعی دارد.»
وی افزود: «موضوع نگران‌کننده در این بین، تغییر مدل بیکاران در ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر است. سطح فارغ‌التحصیلان بیکار بسیار زیاد شده و تا ۲۰ درصد کل بیکاران را تشکیل می‌دهد. البته در بین کل فارغ‌التحصیلان بیکار، تعداد بیکارانی که فارغ‌التحصیل رشته های کشاورزی هستند، چندان بالا نیست.»
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: «اگر کشاورزی را در یک فرآیند تجاری‌سازی، برندسازی و بازاریابی ببینیم و از ظرفیت‌های این بخش به درستی استفاده کنیم، زمینه برای اشتغال فارغ‌التحصیلان کشاورزی بیش از پیش فراهم خواهد شد.»
اسدالله ابراهیمی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه کارآفرینی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران نیز در ادامه این نشست، به معضل بیکاری اشاره کرد و گفت: «بیکاری در کشور به بحران تبدیل شده و آمارها بیانگر این موضوع هستند. در حوزه کشاورزی، ۲۶ درصد فارغ‌التحصیلان این رشته جویای کار هستند. ورودی دانشجویان کشاورزی، سالانه ۵۰ هزار نفر است؛ بدون اینکه برنامه روشنی برای بعد از فارغ‌التحصیلی آنها داشته باشیم.»
وی افزود: «در طول زندگی، طیف متنوعی از خدمات در حوزه‌های مختلف از جمله آموزش، بهداشت، کشاورزی و بانکداری را دریافت می‌کنیم که نشان‌دهنده اهمیت بخش خدمات است. بخش خدمات در سازمان تجارت جهانی به ۱۲ بخش و ۱۵۵ زیربخش تقسیم می‌شود؛ در حالیکه در تقسیم‌بندی بانک مرکزی ایران، خدمات تنها به پنج بخش تقسیم می‌شود.»
ابراهیمی با اشاره به اهمیت آموزش در حوزه کشاورزی گفت: «سهم کشاورزان ما از آموزش، در سال تنها ۱ ساعت است. این کشاورز در رقابت نفس‌گیر برای صادرات و با فناوری تولید کنونی، نمی‌تواند با کشوری مثل ترکیه رقابت کند.»
وی افزود: «ایجاد اشتغال کاذب و پنهان، عدم ایجاد مشاغل مفید و رواج دلالی و واسطه‌گری، از جمله ویژگی‌های بخش خدمات در ایران است اما برای توسعه خدمات، نیازمند تدوین و تنظیم قوانین و مقررات شفاف، ابزارهای مالی و پولی و آموزش مهارت‌های مورد نیاز هستیم.»
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه کارآفرینی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران گفت: «یکی از زمینه‌های توسعه کشاورزی دانش‌بنیان، توجه به توسعه خدمات مهندسی کشاورزی است. باتوجه به استفاده بیش از ظرفیت از منابع طبیعی کشور و ناکارآیی روش‌های تولید، نیازمند تغییر روش‌ها با استفاده از دانش و فناوری روز هستیم.»
ابراهیمی بیان کرد: «حرکت از کشاورزی سنتی به صنعتی از دهه ۴۰ آغاز شده است. برای سرعت دادن به تجاری‌سازی کشاورزی باید از دانش‌آموختگان کشاورزی استفاده کنیم. گستره و دامنه خدمات فنی و مهندسی کشاورزی، امور تولیدی از جمله گیاهی، دامپروری، شیلات، جنگل و مراتع و امور پشتیبانی شامل مکانیزاسیون، نگهداری، فرآوری و بسته‌بندی، تحقیق، پژوهش و آموزش، گیاه پزشکی و حفظ نباتات، آب و خاک، خدمات بازرگانی و فناوری اطلاعات را شامل می‌شود.»


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
دارالترجمه رسمی فوری ترکی استانبولی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل اکسپت مقاله