به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، لیفان ایکس۶۰ یک شاسی بلند جمع وجور شهری است که نخستین مرتبه در نمایشگاه خودرو شانگهای ۲۰۱۰ از نسخه کانسپت آن رونمایی شد، اما طی سال ۲۰۱۱ به صورت رسمی و عملی پا به میدان گذاشت.
لیفان ایکس۶۰ در دوره ای که مشتریان ایرانی آشنایی چندانی با مدل های کراس اوور شهری ارزان قیمت نداشتند، در بازار ایران حاضر شد. مسئولان گروه خودروسازی کرمان موتور با مشاهده علاقه روزافزون مشتریان نسبت به نسل اول ام وی ام ایکس۳۳ عزم خود را جزم کرده و نسخه مجهز به گیربکس دستی این خودرو را از سال ۱۳۹۱ به خطوط تولید خود راه دادند. چهار سال بعد یعنی در تابستان ۱۳۹۵ نیز مدل اتوماتیک این شاسی بلند چینی چشم مشتریان ایرانی را به حضور خود منور ساخت تا پاسخگوی نیاز مشتریان خواهان خودرو اتوماتیک باشد.
با افزایش شدید قیمت خودرو طی چند مدت اخیر، تمایل مصرف کنندگان ایرانی به خرید خودروهای کارکرده افزایش یافته است و خودروهای چینی کارکرده نیز، یکی از گزینه های موجود پیش روی آن ها هستند. به همین دلیل، لزوم شناخت مزایا و معایب لیفان ایکس 60 به عنوان یک گزینه کراس اوور کارکرده، اهمیت دوچندان دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا معایب این خودرو را با نگاهی دقیق تر مورد بررسی قرار دهیم.
عیب اول: خدمات پس ازفروش ضعیف لیفان X60
وضعیت ارائه خدمات پس ازفروش، همواره یکی از نکات مهم خرید خودروهای کارکرده و حتی صفرکیلومتر است و مشتریان معمولا به دنبال خودروهایی بی دردسر هستند که از خدمات پس ازفروش مناسبی برخوردار باشند. متأسفانه این مسئله، یکی از معایب لیفان لیفان ایکس 60 محسوب می شود؛ چراکه در زمان عرضه، تمامی نمایندگی های کرمان موتور خدمات یکسانی به این خودرو ارائه نمی دادند و اکنون نیز وضعیت لیفان X60 در هاله ای از ابهام قرار دارد.
در زمان عرضه لیفان ایکس 60 توسط کرمان موتور، خدمت رسانی به این خودرو توسط نمایندگی های خدمات پس از فروش به خوبی صورت نمی گرفت و به خصوص در شهرستان ها، وضعیت انجام سرویس ها و تعمیرات به گفته مالکان چندان مطلوب نبود. کسری قطعات یدکی نیز، یکی دیگر از مشکلات وخیم لیفان X60 محسوب می شود که در زمان حیات این خودرو، همواره برای مالکان ملموس بوده است.
عیب دوم: بازار دست دوم کم رونق لیفان X60
لیفان ایکس 60 در ابتدای ورود به بازار، به دلیل حس تازگی و قرارگرفتن در دسته کراس اوورها، توجه بخشی از مخاطبان را به خود جلب کرد؛ اما در ادامه و با عرضه همه جانبه انواع کراس اوورهای چینی، عرصه بر لیفان X60 تنگ شد و این خودرو به حاشیه بازار رانده شد.
این مسئله، تاثیر قابل توجهی بر بازار نسخه های کارکرده لیفان X60 گذاشت و تقاضا برای خرید این نسخه ها را کاهش داد. به همین دلیل، مشتریان در حضور گزینه هایی هم چون ام وی ام X33 و چانگان CS35، توجهی به لیفان ایکس 60 نشان نمی دادند. چنین مشکلی با توقف تولید لیفان ایکس 60 شدت بیشتری یافت و امروزه، مالکان لیفان ایکس 60 هنگام فروش این خودرو با دردسرهای متفاوتی مواجه خواهند شد.
عیب سوم: کمبود امکانات رفاهی
لیفان ایکس 60 در دو نسخه دنده ای و اتوماتیک به بازار عرضه شد که نسخه دنده ای در فاصله سال های 1391 تا 1396 و نسخه اتوماتیک طی سال های 1395 تا 1397 به تولید رسید. همانند دیگر محصولات چینی کرمان موتور، امکانات رفاهی این خودرو در نسخه دنده ای کمتر از نسخه اتوماتیک است و این تیپ حتی از وجود تجهیزاتی همچون سیستم مالتی مدیا نیز محروم است که باید این مسئله را یکی از معایب لیفان X60 بدانیم.
بهتر است بدانید کمبود امکانات تنها به نسخه دنده ای لیفان X60 مربوط نمی شود و حتی نسخه اتوماتیک این خودرو نیز در مقایسه با رقبا، امکانات رفاهی کمتری دارد. حتی عرضه نسخه فیس لیفت لیفان X60 نیز تاثیر چندانی در افزایش تجهیزات رفاهی این خودرو نداشت و ایکس 60 نیوفیس در این بخش، نمی توانست نسبت به سایر رقبا حرف چندانی برای گفتن داشته باشد.
عیب چهارم: سرنوشت نامعلوم
لیفان X60 هم چون دیگر خودروهای لیفان در طول دهه نود خورشیدی، توسط کرمان موتور به تولید رسید و به همراه لیفان X50، جزو آخرین محصولات لیفان در ایران به شمار می آمد. از زمان توقف تولید این خودرو در سال 1397 تا به امروز، خبر جدیدی در خصوص لیفان ایکس 60 منتشر نشده است و با وجود انتقال امتیاز تولید و عرضه محصولات لیفان به خودروسازان بم، گویا این شرکت برنامه ای برای عرضه مجدد لیفان X60 ندارد.
همین مسئله سبب شده تا آینده لیفان ایکس 60 در هاله ای از ابهام قرار گیرد و سرنوشتی هم چون دوو سی ال او، سوزوکی کیزاشی و پژو 407 را در مورد لیفان X60 متصور باشیم. طبیعی است مشتریان ایرانی در شرایطی که انجام تعمیرات اساسی و خرید قطعات یدکی خودروهای معمول بازار نیازمند هزینه گزافی است، علاقه ای به دست وپنجه نرم کردن با دردسرهای یک چینی فراموش شده ندارند.
عیب پنجم: کابین پرسروصدا
لیفان X60 در رده خودروهای اقتصادی چینی طبقه بندی می شود و به همین دلیل، کمپانی لیفان تا حد ممکن فرآیند ساخت این خودرو را مقرون به صرفه پیش برده است. نتیجه مستقیم این رویکرد، خلق کابینی پرسروصدا برای این خودرو بوده است که در مسیرهای طولانی، مخل آسایش سرنشینان خواهد بود و به عنوان یکی از معایب لیفان X60 مطرح است.
بیشترین میزان ورود صدا به کابین لیفان X60، از ناحیه موتور و گیربکس این خودرو است. در نسخه های دنده ای، به دلیل ناهماهنگی موتور و گیربکس، شاهد افزایش فشار وارده بر پیشرانه هستیم که صدای آزاردهنده آن، به کابین خودرو وارد خواهد شد و البته تعویض دنده ها نیز چندان آرام نیستند. در نسخه های اتوماتیک نیز به دلیل وجود گیربکس CVT، همواره دور موتور در محدوده مشخصی نگه داشته می شود که پیامد مستقیم آن، ورود صدای پیشرانه به کابین خودرو است.