به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، یکی از مهمترین علائم هشدار دهنده خودرو، چراغ های هشدار دهنده پشت آمپر می باشند که روشن شدن هر کدام معنی خاصی را برای راننده خواهد داشت. برخی از این چراغ های هشداری، اهمیت بیشتری را نسبت به بقیه دارند و برخی دیگر تنها نقش آگاه سازی راننده را از وضعیت خودرو دارند. برخی از این چراغ ها از اهمیت بسیار بیشتری برخوردارند و در واقع نقش مهمی را در خودرو ایفا می کنند. در صورت روشن شدن این چراغ ها، حتما باید خودرو متوقف شود و در اسرع وقت نسبت به رفع آن اقدام نمود. برخی دیگر نیز تنها نقش آگاه سازی راننده را از وضعیت خودرو دارند. به عنوان مثال اگر چراغ باطری روشن شود، به معنی ایجاد مشکلی در سیستم برق رسانی خودرو خواهد بود که باید سریعا این مشکل رفع گردد. روشن شدن چراغ های فلش جهت دار نیز به معنی روشن شدن چراغ های راهنما می باشد که تنها نقش اعلام وضعیت روشن یا خاموش بودن راهنما را دارند.
چراغ چک
خودروهای امروزی اغلب به سیستم ثبت خطای OBD-II مجهز هستند. این سیستم به همراه سنسورهای مختلفی که در سرتاسر خودرو نصب شده وظیفه کنترل عملکرد کلی اتومبیل را بر عهده دارد. روشن شدن چراغ چک می تواند معانی مختلفی داشته باشد و دستگاه هایی مخصوصی هم وجود دارند که با اتصال به پورت OBD (در زیر داشبورد خودرو) می توانند این کدهای خطا را بخوانند. به طورکلی کدهای خطا به دو دسته فعال و غیرفعال تقسیم می شوند. کدهای غیرفعال مربوط به مشکلاتی است که پیش تر وجود داشته ولی اکنون برطرف شده اند اما کدهای فعال مربوط به مشکلات و معضلات فعلی خودرو هستند. این کدها خود به سه دسته کدهای B (مشکلات بدنه)، کدهای C (مشکلات شاسی) و کدهای P (مشکلات پیشرانه) تقسیم می شوند.
چراغ هشدار سیستم برق رسانی
یکی از مهم ترین چراغ های هشداردهنده خودرو چراغ سیستم برق رسانی است. این چراغ معمولاً به شکل یک باتری با قطب های مثبت و منفی است اما می تواند شکل های دیگری هم داشته باشد. این چراغ هر بار پس از استارت زدن خودرو یک یا چند بار روشن می شود که مربوط به تست خودکار سیستم برق رسانی است اما روشن ماندن آن نشانه یک مشکل در باتری، دینام خودرو و یا سیم کشی ها است. در مجموع روشن بودن این چراغ هشدار نشان از درست شارژ نشدن باتری دارد که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.
چراغ سرویس موتور
این چراغ بر اساس سنجش فاکتورهای مهمی نظیر سطح روغن موتور، فشار روغن و دمای موتور روشن می شود و شما را از زمان تعویض روغن موتور و سرویس کلی آن باخبر می سازد. این چراغ می تواند پس از سرویس و تعویض روغن موتور به صورت دستی ریست شود.
چراغ ترمز
روشن ماندن این چراغ هشداردهنده خودرو نشان از وجود یک خطا در سیستم ترمز دارد که می تواند بالا بودن ترمز دستی یا پایین بودن سطح روغن ترمز در سیلندر اصلی باشد. در هر حال هر خودرو استانداردهای مخصوص به خود را برای این چراغ دارد.
چراغ ترمز ABS
خودروهای مجهز به ترمز ABS یک چراغ هشداردهنده ترمز اضافه نیز دارند. با توجه به اهمیت ترمز ABS در ایمنی خودروها در صورت روشن شدن این چراغ فورا خودرو را به تعمیرگاه ببرید. ترمز ABS در کنترل و فرمان پذیری خودرو در هنگام ترمزگیری نقش بسزایی دارد. حالت چشمک زن این چراغ را باید جدی بگیرید چراکه می تواند به معنای مشکلات بسیار جدی مانند نداشتن ترمز باشد!
چراغ مایع خنک کننده
سطح آب رادیاتور تاثیر مهمی در عملکرد موتور خواهد داشت. به این منظور خودروسازان از یک چراغ هشداردهنده برای آگاهی رانندگان از مقدار آب موجود در رادیاتور استفاده کرده اند. به خاطر داشته باشید که اگر هنگام رانندگی این چراغ روشن شد بلافاصله پس از توقف درب رادیاتور را باز نکنید. همچنین پس از روشن شدن این چراغ باید رادیاتور را با آب مقطر پر کنید. البته در زمستان ترکیب آب مقطر با ضدیخ و در تابستان با ضدخوردگی برای خودرو مفید است. استفاده از آب شهری می تواند باعث رسوب مواد مختلف در لوله ها، خرابی واترپمپ و کاهش جریان آب به اطراف موتور شود.