معرفی کتاب روانشناسی خود یار؛ افسردگی _اضطراب اثر رابرت داف

  سه شنبه، 09 اسفند 1401   زمان مطالعه 5 دقیقه
معرفی کتاب روانشناسی خود یار؛ افسردگی _اضطراب اثر رابرت داف
کتاب روانشناسی خودیار متشکل از دو کتاب رابرت داف در زمینه‌ی کنترل اضطراب و افسردگی و راهنمایی برای کنترل و کاهش میزان آن‌هاست. که با لحنی ساده و شوخ در مورد علائم و آثار این دو مشکل اساسی انسان‌ صحبت می‌کند و راهکارهایی پیش پای مخاطبش می‌گذارد تا بتواند به خود کمک کند و به آرامش برسد. در ادامه ساعدنیوز به معرفی کتاب فوق خواهد پرداخت.

پوستر رابرت داف

درباره رابرت داف

دکتر رابرت داف روان‌شناس بالینی و نویسنده‌ی کتاب‌های خودیاری و توسعه‌ی فردی آمریکایی است. او در زمینه‌ی روانشناسی عصب‌شناختی، ارزیابی شناختی، مداخلات رفتاری و رهبری و مدیریت تیمی تخصص دارد. داف میزبان پادکستی هفتگی است و در آن به پرسش مخاطبانش در مورد سلامت روان پاسخ می‌دهد و با مهمان‌هایی در همین حوزه مصاحبه می‌کند. کتاب‌های «500 پرسش برای قرار، رابطه، عشق و غیره» و «500 نوشته: برای سلامت روان، خلاقیت و کشف خود» از دیگر آثار او هستند.

درباره کتاب روانشناسی خودیار

اضطراب و افسردگی از رایج‌ترین و فراگیرترین مشکلات زندگی مدرن هستند. بسیاری در طول زندگی‌شان با این اختلالات مواجه شده‌اند و عده‌ای هم هستند که به صورت مزمن با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این مشکلات نه فقط از نظر روانی، که از لحاظ جسمی هم انسان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند و خیلی وقت‌ها منشاء بیماری‌های دیگری می‌شوند. برای کمک به کسانی که این شرایط را دارند کتاب‌های زیادی نوشته شده و ویدئوهای تصویری و پادکست‌های زیادی به انتشار رسیده است؛ اما مشکلی که بسیاری از این محصولات دارند این است که تلاش می‌کنند به‌صورتی پیچیده و علمی شرایط را تحلیل کنند و این برای کسی که در شرایط روحی حادی قرار دارد چندان موضوع جالبِ‌توجه و خوشایندی نیست. او، در شرایط ویژه‌اش، بیشتر از اینکه بخواهد تئوری‌های مرسوم را مرور کند، می‌خواهد راه‌حلی پیش پایش گذاشته شود تا به زودتر آرامش برسد. این همان موضوعی است که رابرت داف (Robert Duff) به آن اعتقاد دارد. کتاب روانشناسی خودیار که با همین ایده نوشته شده، تلاش می‌کند با زبانی طنز و لحنی سرخوش و به دور از هر گونه نظریه‌پردازی راهنمایی مؤثر و مفید برای خواننده باشد. داف با تجربه‌ی سال‌ها روان‌شناسی به این نکته پی برده که کتاب‌های خودیاری پیشین تکراری و کسل‌کننده هستند و کمک زیادی به بیمار نخواهند کرد. او به شوخی می‌گوید کتابی که خودش خسته‌کننده باشد چطور می‌تواند به کسی که دائماً احساس رکود دارد و از زندگی خسته است، کمک کند. لحن صمیمی و راحت کتاب باعث می‌شود که مخاطب احساس بهتری پیدا کند و پذیرای ایده‌های درمانی نویسنده باشد. فروش و موفقیت این اثر نشان داد که نظر رابرت داف تا حد زیادی قابل‌قبول است و بسیاری این شیوه را می‌پسندند. کتاب روانشناسی خودیار در حقیقت متشکل از دو کتاب کم‎‌حجم و خوش‌خوان رابرت داف هستند. بخش اول مربوط به کتاب اضطراب (Hardcore Self Help: F**k Anxiety) است. او در این کتاب، مثل یک دوست صمیمی و شاد با مخاطبش صحبت می‌کند، از علائم و نشانه‌های مرسوم اضطراب می‌گوید و سعی می‌کند اطلاعاتی مفید و کاربردی بدهد. داف دستورالعمل‌ها و راهنماهایی به خواننده می‌دهد که می‌تواند تا حدی کمک کند سطح استرسش را کاهش دهد. کتاب دومِ روانشناسی خودیار در مورد افسردگی (Hardcore Self Help: F**k Depression) است و به نوعی دنباله‌ی کتاب اضطراب محسوب می‌شود. در این اثر هم رابرت داف از همان الگوی موفق کتاب اولش تبعیت می‌کند و نشانه‌ها، آثار و نکات مربوط به اختلال افسردگی را بازگو می‌کند. او حاصل آموخته‌ها و تجربیاتش را به زبانی تبدیل می‌کند که همه درک می‌کنند و می‌فهمند. داف توضیح می‌دهد که دلیل بی‌انگیزگی و خستگی افسرده‌ها بابت چیست و مهم‌ترین این که او راهکارهایی برای حل این مشکلات ارائه می‌دهد تا بتوان بر اختلال افسردگی غلبه کرد و به‌زیستی خود را افزایش داد. کتاب روانشناسی خودیار پس از انتشار با استقابل روبه‌رو شد و موفقیت قابل‌توجهی بدست آورد. این کتاب تاکنون به زبان های زیادی ترجمه شده. ترجمه‌ی فارسی آن را مهدى قراچه‌داغى انجام داده و نشر ذهن‌آویز منتشر کرده است.

درباره‌ی مجموعه‌ی Hardcore Self Help

مجموعه‌ی Hardcore Self Help کتاب‌هایی عامه‌فهم در مورد مشکلات رایج روان است. رابرت داف نویسنده‌ی این سری، با زبانی طنز و به دور از پیچیدگی‌های نظری، نشانه‌های مهم اختلالات روحی را تشریح می‌کند و راهکارها و تمرین‌هایی ارائه می‌دهد تا خواننده‌ی کتاب بتواند آن‌ها را کنترل کند. از این مجموعه تا کنون دو کتاب در مورد اضطراب و افسردگی منتشر شده است.

بخشی از کتاب روانشناسی خودیار

زمان آن رسیده که رک و راست‌تر حرف بزنیم. مى‌خواهم درباره خودکشى حرف بزنم. بله، درباره خودکشى. بعضیها فکر مى‌کنند که هرگز نباید درباره خودکشى حرف بزنیم. بعضى‌ها مى‌گویند اگر کلمه خودکشى را سه بار به صداى بلند تکرار کنیم ناگهان کسى تصمیم به خودکشى مى‌گیرد. اما اینگونه نیست. من برعکس فکر مى‌کنم هزاران نفر به این دلیل که کسى درباره خودکشى حرف نمى‌زند خودکشى مى‌کنند. در این فصل مى‌خواهم درباره خودکشى حرف بزنم. خودکشى موضوعیست که باید درباره‌اش صحبت کنیم، موضوعیست که باید در برابر آن بایستیم. خودکشى یک طیف است. بسیارى از ما به این موضوع فکر کرده‌ایم که اگر ما نباشیم چه اتفاقى مى‌افتد. اغلب، به این فکر کرده‌ایم که بدون ما، چه احساسى حاکم مى‌شود. با احتمال زیاد شمار بسیار کمترى از ما درباره خودکشى برنامه‌ریزى کرده‌ایم. همه ما جایى در این پیوستار مى‌میریم. قرار گرفتن در نقطه انتهایى این پیوستار خطرناک است. اما قرار گرفتن در این شرایط بدین معنا نیست که شخص صددرصد درمانده و عاجز است. در این‌جا مى‌خواهم به چند واژه اشاره کنم و مى‌خواهم شما این واژه‌ها را درک کنید. اولین واژه رسیدن به ایده خودکشى است. منظور این است که در شرایطى قرار بگیرید که به خودکشى فکر کنید. در قسمت پایینى این پیوستار گهگاه به ذهنتان خطور مى‌کند اما در انتهاى دیگر پیوستار پیوسته به خودکشى فکر مى‌کنید. واژه‌اى با مفهومى متفاوت «قصد خودکشى» است. کلمه قصد داشتن کمى هول‌انگیزتر است. بستگى به این دارد تا چه اندازه برنامه‌ریزى مى‌کنید که خودتان را بکشید و سرانجام باید با کلمه وسایل و ابزار آشنا شوید. این اشاره به روشى دارد که با آن مى‌خواهید به زندگى خود پایان دهید (اسلحه، پاره‌آجر و چاقو یا چیزهاى دیگر). اجازه بدهید از یک مثال فرضى در این‌جا استفاده کنم.

فهرست مطالب کتاب

  • بخش اول: افسردگى

  • مقدمه

  • فصل 1: آیا به راستى افسرده‌اید؟

  • فصل 2: شروع مى‌کنیم

  • فصل 3: مغز شما، شگفتى بزرگ

  • فصل 4: خودکشى

  • فصل 5: دست کشیدن و رها کردن

  • فصل 6: توجه به جسم

  • فصل 7: نامه‌اى به کسانى که افسردگى را درک نمى‌کنند

  • فصل 8: با روى خوش با آینده برخورد کنید

  • فصل 9: دریافت کمک‌هاى پزشکى

  • بخش دوم: اضطراب

  • مقدمه

  • فصل 1: اگر اضطراب باشد چه مى‌کنید؟

  • فصل 2: سه نیرو

  • فصل 3: بدن شما هم مشکل دارد

  • فصل 4: خودتان را دست‌کم نگیرید

  • فصل 5: فناورى مى‌تواند شما را آشفته کند

  • فصل 6: راز

  • فصل 7: اختلالات اضطرابى

  • فصل 8: انواع روش‌هاى روان‌درمانى

  • فصل 9: براى بهبودى تلاش کنید

  • متشکرم

  • ضمیمه: آرمیدگى عضلات حدود 10 دقیقه

شناسنامه کتاب روانشناسی خودیار

  • نویسنده: رابرت داف

  • مترجم: مهدی قراچه داغی

  • زبان: فارسی

  • ناشر چاپی: نشر ذهن آویز

  • تعداد صفحات: 176

  • موضوع کتاب: کتاب‌های روانشناسی بزرگسالان

  • نسخه الکترونیکی: دارد

  • نسخه صوتی ندارد

سخن پایانی

بنابراین این کتاب به کسانی که خود یا اطرافیان‌شان با مشکل اضطراب یا افسردگی درگیرند، توصیه می‌شود. اگر از خواندن انبوه کتاب‌های خودیاری خسته شده‌اید، این راهنمای متفاوت، می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای مطالعه باشد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (474 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (183 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (61 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (45 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر) بهنوش بختیاری؛ به همسرم میگم تو اصلا به من نگو دوستت دارم فقط بگو واریز کردم برات، تمااام🤣 (38 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌ قتل خانمی جوان به دست یک مرد 43 ساله در تبریز/ پول و جواهرات انگیزه متهم از قتل بود سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه: دلم می‌خواهد طارمی در پرسپولیس باشد؛ قهرمانی پرسپولیس آرزوی همیشگی من است+ویدیو ضرب و شتم کارشناس اورژانس خراسان شمالی در حال انجام ماموریت!