غار آق بلاغ از مقاصد طبیعتگردی و جاهای دیدنی هشترود است و در فاصله 18 کیلومتری شمال شرقی آن در نزدیکی روستای آق بلاغ قرار دارد. این غار روی ارتفاعاتی به نام کله کمر در ارتفاع 2,110 متری از سطح دریا واقع شده است. غار آغ بولاغ در جنوب روستای قرهچمن واقع شده و از نوع غارهای استالاکتیت است. عرض دهانه غار حدود 2 متر است. پس از عبور از دهانه غار به اتاقی کوچک میرسید که حدود سه در چهار متر است. در این اتاقک چند قبر به چشم میخورد که متاسفانه مورد غارت قرار گرفته است. به نظر میرسد اجساد مردگان داخل کوزههای سفالی دفن شده بودند. اگر از این اتاقک به سمت جنوب حرکت را ادامه دهید پس از 100 متر به دهانه یک چاه خواهید رسید. این چاه با شیب تند 30 متر بهسمت پایین میرود.
قلعه ضحاک در 20 کیلومتری جنوب شرق شهرستان هشترود در استان آذربایجان شرقی قرار دارد. این قلعه در شرق ایستگاه راهآهن خراسانک هشترود و مجاورت روستای عربلو واقع است. قلعه ضحاک یا آژدهاک با قدمتی بیش از 2000 سال از بناهای بازمانده پایان دوره اشکانی و ساسانی به حساب میآید و در تاریخ از آن با نامهای گوناگونی از جمله دژ اژدهاک، قیز قلعهسی، داش قلعهسی، باروآس، روییدژ و قلعه گویی یاد شده است. قلعه ضحاک حدود 10 کیلومتر طول و دو کیلومتر عرض دارد که روی تپهای مسطح قرار گرفته است. این قلعه که بهعنوان دژ شناخته میشود، دارای معماری است که بیشتر کارکرد نظامی آن در ذهن تداعی میشود. این قلعه از سه طرف مشرف به پرتگاه است و دیوارهای آن کندهکاری شدهاند. قلعه از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که شامل مخازن سنگ، آبانبار، آسیاب، سالن شورا، حمام و دهها قسمت دیگر میشود. از مجموعه بناهای قلعه، تنها بنایی که تقریبا سالم مانده، چهار طاقی است که با گذشت زمان، پوشش طاق و یکی از پایههای آن تخریب شده بود که بعدها مورد مرمت قرار گرفت.
مسجد جامع هشترود با قدمتی که به دوره قاجار بازمیگردد، در سال 1259 بنا شده است و به نام مسجد عالیجاه نیز شهرت دارد. بنای مسجد شامل ایوان در جنوب، ورودی و کفشکن در سمت شرق و شبستان میشود. این مسجد با 600 متر مربع وسعت، به شکل مستطیل و دارای شبستانی با 6 ستون پایه سنگی و نقوش برجسته است. با توجه به ارزش تاریخی، مسجد جامع به عنوان یکی از جاهای دیدنی هشترود در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تالاب یانیق که از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی و در فاصله 35 کیلومتری جنوب غرب این استان واقع شده است. تالاب یانیق بزرگ به صورت نواری باریک در کنار یک تپه واقع شده است و وسعتی معادل چهار هکتار دارد. این تالاب از دو بخش مجزا به نامهای یانیق کوچک و بزرگ در فاصله 1٫5 کیلومتر از هم تشکیل شده است. سواحل و حوزه آبریز تالاب یانیق، پوشیده از زمینهای زراعی و چمنزار است. پوشش گیاهی سواحل تالاب یانیق و حوزه آبریز آن به دو بخش مرتعی و زراعی تقسیم میشود. گیاهان مرتعی متشکل از انواع استپی و نیمه استپی و البته گیاهان مهاجم یا علفهاى هرز هستند. علفهای هرز و گیاهان مهاجم در اثر تغییر کاربرى و چراى مفرط دام در این منطقه به وجود آمدهاند. از گیاهان حاشیه تالاب میتوان به انواع جگن، گراسها و آلاله اشاره کرد که بهصورت فصلی میرویند و طبق تغییرات حجم آب تالاب در سواحل، گاهی ظاهر و گاهی در میان گل و لاى، مدفون مىشوند.
تالابذوالبین از مقاصد و جاذبههای گردشگری هشترود است که در فاصله تقریبی 30 کیلومتری از آن، بین روستاهای ذوالبین، قوپوز و قلعهجوق قرار دارد. مساحت تالاب حدود 10 هکتار و شکل آن بیضی است که در سالهای کمباران از این وسعت کاسته میشود. در ناحیه شرقی پوشش نیزار دیده میشود که پناهگاهی امن برای تخمگذاری پرندگان به شمار میآید. از مهمترین پرندگان تالابذوالبین میتوان به اردک سرسفید، سرحنایی، چنگرکشیم، گردنسیاه، کشیمکوچک و بوتیمار اشاره کرد.
روستای آتشبیگ از مقاصد و جاذبههای گردشگری هشترود در استان آذربایجانشرقی محسوب میشود. با قدمتی طولانی، این روستا روزگاری میزبان یک آتشکده بوده و در طول تاریخ با نامهای متفاوتی نظیر قاسمبیگ، آتاشبی، آتاشبیگ و آتشبیگ نامیده شده است. از حوادث تاریخی روستا میتوان به جنگ روسیه و ایران اشاره کرد که آتشبیگ یکی از مکانهای درگیری و نبرد بوده است. همچنین این روستا در زمان حمله مغول مورد هجوم واقع شده بود و تمام دستنوشتههای آن را در آتش سوزاندند.