منطقه حفاظتشده یاری قاری با 71442 هکتار وسعت از مقاصد ارزشمند طبیعتگردی و جاذبههای گردشگری استان آذربایجان شرقی است و در حوزه استحفاظی شهرستانهای اهر، سراب و هریس، در شرق استان قرار دارد. این منطقه از شرق به منطقه شکار ممنوع انزان و کوه سبلان متصل شده است. موقعیت جغرافیایی، تعدد چشمهها و وضعیت اقلیمی موجب افزایش تنوع زیستگاهی و پراکنش گونههای گیاهی و جانوری در این منطقه شدهاند. پستاندارانی از قبیل پلنگ، قوچ و میش وحشی، سیاهگوش، خرس قهوهای، گرگ و... در این منطقه زندگی میکنند و انواع مختلفی از جوندگان و پرندگان در آن شناسایی شدهاند.
تالاب قوچ گلی در مسیر قله قوشاداغ در شمال اهر واقع شده است. با قرارگیری در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا، این تالاب محیطی برابر با 570 متر دارد و طول و عرض آن 180 متر است. عمق تالاب در عمیقترین قسمت به دو متر میرسد. آب شیرین و زلال تالاب از ذوب یخچالها و برفچالهای بخش شمالی قله تامین میشود. تالاب قوچ گلی از مقاصد طبیعتگردی و جاذبههای گردشگری اهر به شمار میآید و در کنار آن پناهگاهی به وسیله هیئت کوهنوردی ایجاد شده است. همچنین در این محدوده امکان برپایی چادر وجود دارد.
تالاب یوسفلو در فاصله 33 کیلومترى شرق اهر، در نزدیکی روستای یوسفلو قرار دارد و با واقع شدن در دامان کوهها، دارای چشماندازهایی دیدنی است. علاوه بر پرندگان بومی، این تالاب محل زندگی پرندگان غیربومی مهاجری است که برای گذر از دوران سرما در مسیر کوچ خود، در تالاب اتراق میکنند. نیزارها درون تالاب و گیاهان خودرو و وحشی، پیرامون آن روییدهاند. همچنین مراتعی سبز و وسیع تالاب را دربرگرفته است. تالاب یوسفلو از جاهای دیدنی اهر است که برای دسترسی به آن، باید در مسیر جاده اهر به مشگین شهر، وارد فرعی روستای یوسفلو شوید و پس از عبور از روستا، به تالاب خواهید رسید.
رودخانه اهرچای با طول 240 کیلومتر، یکی از رودخانههای مهم آبریز رود ارس در شمال شرقی استان آذربایجان شرقی و از جاذبههای گردشگری اهر محسوب میشود و از ارتفاعات پیرسقا سرچشمه مىگیرد. این رود پس از عبور از دهستان اوزمدل، حومه شهر اهر و نزدیکى آبادى لر در دهستان ورگهان، به رودخانه قرهسو میپیوندد. در مسیر خود، اهرچای در قسمت جنوبى شهرستان اهر به سوى شرق جریان مىیابد. گونههای متعددی از ماهیها از جمله سیاه ماهی، ماهی سفید جویبار و زرده پر در این رودخانه زندگی میکنند.
جنگل طبیعی تنباکولو که با نام جنگل طبیعی تنباکلو نیز شناخته میشود، از جاذبههای گردشگری استان آذربایجان شرقی است و در بخش هوراند قرار دارد. این منطقه کوههای بلند و درختانی گوناگون را در خود جای میدهد. حیواناتی از قبیل خرس قهوهای، خوک وحشی، روباه، شغال، گرگ، سیاهگوش و... در این محدوده زندگی میکنند. همچنین از لحاظ پوشش گیاهی، تنباکولو دارای گونههای مختلف گیاهی و درختی مانند سرخدار، ممرز، بلوط، فندق، گردو، سماق و... است.
سد ستارخان در 15 کیلومتری غرب شهر اهر، در استان آذربایجان شرقی قرار دارد و روی رودخانه اهرچای احداث شده است. این سد علاوه بر تامین آب شرب شهرستان اهر، ظرفیت آبیاری بیش از 12 هزار هکتار از اراضی پایین دست خود را دارد. همچنین گونههای متنوعی از آبزیان در دریاچه پشت سد پرورش یافتهاند که از مهمترین آنها میتوان به ماهی سفید رودخانهای، کفال، کپور، زرد پر، نوعی خرچنگ، میگو و ماهی سوف اشاره کرد. با توجه به موقعیت قرارگیری، سد ستارخان دارای جذابیتهای تفریحی است و از جاذبههای گردشگری اهر محسوب میشود. در سالهای اخیر نیز امکانات رفاهی از جمله آلاچیق در محل آن احداث شدهاند.
قلعه نودوز که با نامهای قلعه نقدوز و قلعه داغ نیز معروف است، یکی از قلعههای تاریخی منطقه ارسباران به شمار میرود و به عنوان یکی از جاهای دیدنی اهر میزبان گردشگران است. این قلعه در 25 کیلومتری جنوب شرقی شهر اهر، در روستای نقدوز، برفراز قله کوهی مرتفع و مشرف بر رودخانه اهرچای قرار دارد و ورود به آن تنها از یال شمالی کوه امکانپذیر است. ارتفاع برج این قلعه 11 متر برآورد میشود که با سنگهای تراشخورده رسوبی به رنگهای آجری و زرد همراه با ملات گچ و آهک بنا شده است. اغلب برجها و دیوارهها با تکیه بر بدنه سنگی کوه استوار شدهاند. قسمت بالای دیوارهها را با خشت و گل ساختهاند که به مرور زمان از بین رفته و چندین متر از ارتفاع آنها کم شده است. قدمت این قلعه را که برای مقاصد نظامی ساختهاند و بر کوهستانهای اطراف خود تسلط کافی دارد، ظاهرا منسوب به دوره ساسانی میدانند. این اثر در تاریخ 25 اسفند 1345 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
کاروانسرای گویجهبل اهر که به نام کاروانسرای شاه عباسی اهر نیز شناخته میشود، در فاصله 24 کیلومتری اهر قرار دارد. با قدمتی که به دوره صفوی بازمیگردد، این بنا برای مناطق کوهستانی و سردسیر و زمستانهای سخت و پربرف طراحی شده است. با پلانی مستطیلی شکل در این کاروانسرا حیاط مرکزی وجود ندارد و گوشههای مجموعه چندین برجک جای گرفتهاند. این اثر به عنوان یکی از مکانهای دیدنی اهر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قلعه پشتاب یا قلعه پشتو یکی از دژهای کهن استان آذربایجان شرقی و جاهای دیدنی اهر است. این قلعه در نزدیکی روستایی به همین نام بر بالای کوهی صخرهای قرار دارد. روستای پشتاب یا پیشتاب در 50 کیلومتری اهر و 12 کیلومتری غرب هوراند واقع شده است. در قسمت غرب قلعه، قله فرهاد داشی به چشم میخورد و در قسمت شرق آن طبیعت بسیار زیبای آفتاب خانه با گیاهان متعدد و آبشاری زیبا خودنمایی میکند. این قلعه تنها یک راه باریک با 220 پله سنگی برای ورود دارد و حصارهای آن بسیار مرتفع و صخرهای بودند و دورتادورش پرتگاههای عمیق قرار داشتند. تعداد زیاد پلههای دستکند و راه ورودی باریک قلعه، امنیت ورود به آن را بسیار زیاد کرده بود. این قلعه دارای آبانبارهای متعددی است که بیشتر آنها در سمت شمال و درون صخرهها کنده شدهاند. در ساخت دیوارهای قلعه از سنگهای لاشهای، ملات گل رس، ساروج و تعدادی آجر استفاده شده است.
کوه شیور با قرارگیری در فاصله 20 کیلومتری شمال اهر، از دیدنیهای اهر محسوب میشود و با 2650 متر ارتفاع از هر نقطه شهر میتوان آن را مشاهده کرد. دو قله شیور را مردم محلی قاباخ قلعه و دالی قلعه نامیدهاند. این منطقه علاوه بر چشماندازهای طبیعی، آبوهوای ییلاقی و مراتع و مزارع متعدد، میزبان تعدای غار نیز است. همچنین به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، شیور در گذشته به عنوان قلعه یا دژ مورد استفاده قرار میگرفت.