ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی ویژگی های کانال کورینتوس یونان !

  سه شنبه، 26 اردیبهشت 1402   زمان مطالعه 5 دقیقه
معرفی ویژگی های کانال کورینتوس یونان !
کانال کورینس کانالی است به طول 6٫4 کیلومتر و عرض 21٫4 متر که با شکافتن باریکه کورینس، خلیج سارونیک در دریای اژه را به خلیج کورینس در دریای یونان متصل می‌کند. کانال کورینس در میان سال‌های 1881 تا 1893 ساخته شده‌است. سالانه نزدیک به 11000 کشتی و قایق از این کانال عبور می‌کنند که در صورت عدم عبور از کانال کورینس، مجبور به طی 700 کیلومتر بودند.

کانال کورینتوس خلیج کورینتوس را به خلیج سارونیک در دریای اژه وصل می‌کند. گردشگران معمولا برای سفر به کورینتوس از قایق استفاده می‌کند و قایق‌ها نیز از این کانال باریک که در قرن 19 میلادی با حفاری در صخره‌ها ایجاد شده است، می‌گذرند. طول کانال برابر 6.4 کیلومتر و عرض آن حدود 21.4 متر است. به دلیل عرض کم کانال، کشتی‌های مدرن و امروزی نمی‌توانند از آن عبور کنند و تنها از آن به‌عنوان جاذبه گردشگری استفاده می‌شود.

کانال کورینتوس، یکی از مهمترین آثار زیربنایی دولت مدرن یونان است که در 25 ژوئیه 1893 به بهره برداری رسید. بسیاری بر این باورند که این کانال فعالیت‌های دریایی را برای همیشه تغییر داده است. کانال‌کورینتوس که به نام تنگه کورینتوس نیز شناخته می‌شود، ایونی و اژه را به هم متصل می‌کند و عبور کشتی‌های باری و مسافری بین دو دریا را بسیار سریعتر می‌کند.

کار ساخت و ساز این کانال در سال 1882 آغاز شد و در ادامه توسط نخست وزیر وقت سوتیریوس سوتیروپولوس افتتاح شد، اما توسط سلف وی هاریلاوس تریکوپیس که دوره حضور وی در دولت یونان تنها دو ماه قبل از آن تاریخ به پایان رسیده بود، پیش‌بینی و تکمیل شد.

قبل از ساخته شدن این کانال، کشتی‌هایی که از دریای ایونی با مقصد آتن یا جزایر دریای اژه به راه می‌افتادند، مجبور بودند شبه جزیره پلوپونز را دور بزنند و بالعکس، تا به مقصد مورد نظر خود برسند. پس از سال 1893، کشتی‌های باری و مسافری از کانال کورینتوس عبور کرده و بسیار سریعتر و راحتر به مقصد می‌رسند. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که کشتی‌هایی که عرض کمتری دارند، می‌توانند از کانال کورینتوس عبور کنند.

 کانال کورینتوس یونان

نگاهی به تاریخچه ساخت کانال کورینتوس یونان

در دوران مدرن، ایده ساخت کانال کورینتوس برای اولین بار به طور جدی در سال 1830، بلافاصله پس از استقلال یونان از امپراتوری عثمانی، مطرح شد. ایوانیس کاپودیستریاس، دولتمرد یونانی، یک مهندس فرانسوی را استخدام کرد تا پروژه‌ای واقع بینانه را جمع آوری کند( که در نهایت با هزینه گزافی معادل 40 میلیون فرانک طلا خاتمه یافت) و دولت یونان را مجبور کرد یک بار دیگر پروژه پرهزینه را رها کند. اندکی بعد با الهام از ساخت کانال سوئز، نخست وزیر تراسیوولوس زائمیس قانونی را در سال 1870 امضا کرد که مجوز پروژه مهندسی کانال کورینتوس را می‌داد.

رویای کانال کورینتوس سرانجام زمانی به واقعیت تبدیل شد که در سال 1881، Société Internationale du Canal Maritime de Corinthe برای ساخت این کانال و بهره برداری از آن برای 99 سال آینده ماموریت یافت.

 کانال کورینتوس یونان

کانال‌های بزرگی در دنیا مثل کانال پاناما و کانال سوئز شهرت جهانی دارند چون اقیانوس‌ها را به هم متصل کرده و سفر طولانی کشتی‌های تجاری یا مسافربری را بسیار کوتاه‌تر می‌کنند. کانال‌های کوچکتری هم در دنیا هستند که شاید اهمیت‌شان به اندازه‌ی این دو کانال مشهور نباشد اما از نظر مهندسی ساخت، کم‌تر از آنها نیستند. کانال کورنیس یونان که جزو کانال‌های کوچک محسوب می‌شود، هم جلوه‌ی خاصی دارد هم این که ماجرای ساخت آن جالب است. کانال کورنیس کانالی است به طول 6.4 کیلومتر و عرض 21.4 متر که خلیج سارونیک در دریای اژه را به خلیج کورنیس در دریای یونان متصل می کند. ارتفاع کانال زیاد است. در عمیق‌ترین نقطه‌ی آن، ارتفاع دیواره‌ها به 92 متر می‌رسد که پهنای کانال در قسمت بالا هم به 24 متر می‌رسد.

  1. فقط کشتی‌هایی که 17/5 متر عرض داشته باشند می‌توانند از کانال عبور کنند.

  2. ساخت این کانال باعث شد تا مسافت 690 کیلومتری که کشتی‌ها برای ورود به خلیج کورنیس به دور شبه جزیره پلوپونز طی می‌کردند، بسیار کوتاه شود.

  3. به این دلیل که کانال کورنیس عملاً شبه جزیره پلوپونز را از سرزمین یونان جدا کرد، این شبه‌ جزیره بعد از آن، یک جزیره محسوب می‌شود.

  4. از روی کانال کورنیس یک خط راه‌آهن، یک جاده خودرو و یک جاده برای موتورسواران رد می‌شود.

  5. در سال 1988، برای تسهیل رفت و آمد مردم، دو پل به زیر آب رونده در دو طرف کانال ساخته شد. این پل‌ها در نوع خود منحصر به فرد هستند چون برخلاف پل‌های باز شونده که اجازه‌ی عبور کشتی‌های مرتفع را می‌دهند، این دو پل به شکل جالبی به زیر آب می‌روند تا کشتی‌ها از روی آن عبور کنند.

  6. با این که حفر کانال در سال 1893 به پایان رسید اما از دوران یونان قدیم هم طرح‌هایی برای ایجاد این کانال وجود داشت که تلاش‌های آن، بی‌نتیجه مانده بود.

  7. اولین تلاش‌ها برای ساخت کانال در دوران پریاندر در حدود 2700 سال قبل انجام شده بود. وقتی که متوجه شدند حفر چنین کانالی کار دشواری است، تصمیم گرفتند یک راه روی خشکی برای منتقل کردن قایق‌ها یا بار آن‌ها بسازند. این راه شبیه ریل روی خشکی ساخته شد و نام آن را دیولکوس گذاشتند و هنوز هم بقایای آن قابل مشاهده است.

  8. در سال 67 میلادی، نرون هم شانس خود را برای حفر کانال امتحان کرد. او اولین تیشه را خودش به زمین زد و سپس از 6000 نفر زندانی برای حفر کانال استفاده کرد. حفر کانال از دو طرف شروع شد و گروه سومی هم سوراخ‌هایی در میانه کانال ایجاد می‌کردند تا کیفیت سنگ‌ها را بسنجند و حفر آن را آسان‌تر کنند. بعد از مرگ نرون این پروژه رها شد و حالا می‌توان نشانه‌های تلاش آن دوران را در طول کانال مشاهده کرد.

  9. در حالی که تصور می‌شد ساخت این کانال در یک سال به پایان می‌رسد. شروع حفر کانال در سال 1881 بود اما در سال 1893 افتتاح شد.

  10. بعد از افتتاح کانال، کشتی‌های زیادی حاضر به عبور از آن نشدند یک دلیل این بود که کانال باریک بود و جریان‌های دریا هم باعث سخت شدن حرکت در آن می‌شد. دلیل دوم این بود که دیواره‌های بلند کانال با هر لغزشی فرو می‌ریخت. در بین سال‌های 1893 تا 1940 کانال چندین بار بسته شد.

  11. در سال 1944 وقتی که نیروهای آلمان نازی از یونان عقب‌نشینی می‌کردند، برای این که کانال را خراب کنند در آن بمب گذاشتند و آسیب‌های زیادی به آن وارد کردند.

  12. بعد از عقب‌نشینی نازی‌ها، نیروهای مهندسی ارتش آمریکا شروع به پاکسازی و بازسازی کانال کردند و در سال 1948 کانال برای استفاده دوباره بازگشایی شد.

  13. امروزه در حدود 11 هزار کشتی در سال از کانال کورنیس عبور می‌کنند.

  14. کانال کورنیس فقط ظرفیت عبور یکی کشتی را دارد و همزمان کشتی دوم در جهت مخالف نمی‌تواند وارد آن شود.

خلاصه

کانال کورینتوس (Corinth Canal) یکی از مهم‌ترین مسیرهای دریایی در یونان بوده که دریای اژه را به خلیج سارونیک متصل می‌کند. گردشگرانی که قصد دارند به کورینتوس سفر کنند، بایستی از قایق استفاده کرده و قایق‌ها نیز باید از این کانال باریک که مربوط به قرن 19 است، عبور کنند. طول این کانال 6.4 کیلومتر و عرض آن نیز تنها 21.4 متر است. به دلیل عرض کمی که کانال دارد، کشتی‌های گردشگری یا باربری امروزی نمی‌توانند از آن عبور کنند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (126 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (118 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (116 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (82 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (80 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (72 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (70 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (70 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (40 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (40 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (39 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (37 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (34 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
13 آذر، روز بزرگترین معجزه فوتبال آسیا!/ببرید و ببازند تا صعود کنیم
لاوروف: اوضاع خاورمیانه به دلیل سیاست‌های اسرائیل وخیم شده است
حکایت های خواندنی/ حکایت زاهد خیالباف و کوزه روغن ( از داستان‌ های کلیله و دمنه)
عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد
مهدی طارمی، ستاره بوشهری تیم ملی زیر تیغ انتقاد رسانه ایتالیایی؛ ضعیف تر از او نداریم!
ایلان ماسک را باید یک ماجراجوی تکنولوژیک دانست
با این 5 تا اپلیکیشن عکساتو با هوش مصنوعی کارتونی کن + لینک دانلود اندروید و ios
عربستان با کریستیانو رونالدو، یا ما با مهدی طارمی/کدام‌یک از این دو قدرت در شرایط بهتری قرار دارند؟
عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها
چرا سردار سلیمانی رفتن شهید فخری‌زاده به کربلا را ممنوع کرد؟
15 ایده پینترستی دکوراسیون پذیرایی شیک و مدرن با تم سفید و کرم که همیشه پرطرفداره + عکس
مسعود پزشکیان پای صحبت های دکتر رضا داوری اردکانی فیلسوف شهیر ایرانی نشست
رازهای جوان ماندن طبیعی برای کسانی که قصد پیرشدن ندارند
امیررضا اسکندرزاده نخبه میاندوآبی مدال و نشان دانشگاه تیتو ترکیه را ازآن خود کرد
افتخاری که هدیه شد/چراغ  اهدای حکم ثبت رکورد جهانی به موزه دین و زندگی روشن شد+فیلم
منتخب روز   
عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟ زیباترین امکان تهران در پاییز/ جون میده واسه گرفتن عکس‌های هنری👌 مفاخر ورزشی ایران/ احمدرضا عابدزاده، عقاب آسیا، از تولد تا بیماری تا رستوران داری و مدرسه فوتبال در آمریکا (ویدئو) تعطیلات فوق لاکچری و رمانتیک بهنوش بختیاری، بازیگر جوکر بانوان در کلبه جنگلی لوکسِ جکوزی دار/ این امکانات واسه خود خارجیام قفله! لحظه قاپیدن گوشی آیفون 13 زن جوان در محله نازی آباد چرا قانون حجاب و عفاف تعلیق شد؟ رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد نبرد سخت بازیگران زن و مرد ایرانی در لبنان/ الناز حبیبی، علیرام نورایی، لیندا کیانی، لادن مستوفی: سختی های زیادی رو تحمل می کنیم!+فیلم کلیپ سخنان پر مهر و محبت مقام معظم رهبری در مورد بانوان بد حجاب تصاویر دیده نشده عروسی دختر ناصرالدین شاه تا چایی‌خوری در کاخ گلستان + عکس