ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

مارسی، قدیمی ترین شهر فرانسه

  سه شنبه، 04 آبان 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
مارسی، قدیمی ترین شهر فرانسه
مارسی قدیمی ترین شهر فرانسه، در ۸۶۲ کیلومتری جنوب شرقی پاریس و ۳۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر لیون قرار گرفته است. مساحت این شهر در حدود ۲۴۰ کیلومتر مربع است و مارسی را به سومین شهر بزرگ فرانسه، بعد از پاریس و لیون تبدیل می کند. یونانی ها این شهر را بنا نهادند و امروزه، مارسی از ۱۶ منطقه تشکیل شده و حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد.

مارسِی (به فرانسوی: Marseille) دومین شهر پرجمعیت کشور فرانسه و مرکز ناحیه پروانس آلپ-کوت دازور است. این شهر کنار دریای مدیترانه قرار دارد و بزرگ ترین بندر کشور فرانسه، دومین بندر دریای مدیترانه و پنجمین بندر اروپاست.مارسی قدیمی ترین شهر فرانسه، در ۸۶۲ کیلومتری جنوب شرقی پاریس و ۳۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر لیون قرار گرفته است. مساحت این شهر در حدود ۲۴۰ کیلومتر مربع است و مارسی را به سومین شهر بزرگ فرانسه، بعد از پاریس و لیون تبدیل می کند. یونانی ها این شهر را بنا نهادند و امروزه، مارسی از ۱۶ منطقه تشکیل شده و حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد. این شهر اغلب توسط یونانی ها و رمی های باستان به عنوان ماسالیا نام برده می شد و یک مرکز تجاری و بازرگانی مهم به حساب می آمد. طی سال های ۲۱۸ و ۲۰۱ این شهر در جریان دومین جنگ کارتاژ علیه شهر کارتاژ یا قرطاژ با رومی ها متحد شد. رومی ها در این جنگ پیروز شدند و در نتیجه، شهر مارسی توانست از قبل اتحادش با رومی ها به استقلال تجاری و بازرگانی در ساحل غربی مدیترانه دست پیدا کند.

جغرافیای شهر مارسی

مارسی مرکز سومین ناحیه اقتصادی فرانسوی و اولین قطب صنعتی و خدمات جنوب فرانسه است.مارسی دارای امکانات غیرقابل انکار نظیر موقعیت ژئواستراتژیک در اروپا و مدیترانه، کیفیت زندگی ممتاز، جمعیت جوان، پویا و خلاق و تجربه طولانی تبادلات بین المللی است. از سده های پیش، به ویژه داد و ستدهای دریایی نقش و جایگاهی اساسی برای مارسی، اولین بندر فرانسه دارد.بدینسان مارسی به عنوان مرکز بزرگ اقتصادی پیرامون مدیترانه است.

جمعیت شهر مارسی

مارسی با جمعیت ۸۵۰٬۰۰۰ نفر دومین کمون بزرگ فرانسه بعد از پاریس می باشد. ساکنان مارسی و حومه اش که شامل اکس آن پروانس در شمال، ایستر، ویترول در غرب و اوبائن در شرق می شود به بیش از ۱٬۵۶۰٬۳۴۳ می رسد.

اقتصاد شهر مارسی

شهر مارسی فرانسه یکی از بنادر مشهور این کشور و اروپاست و از گذشته های دور مرکز تبادلات بازرگانی دریایی بوده است. امروزه هم اقتصاد مارسی تا حد زیادی متکی به تجارت از طریق بنادرش است که حدود ۴۵۰۰۰ شغل ایجاد کرده است. جالب است بدانید که بندر مارسی چهارمین بندر شلوغ و پرتردد در اروپاست و سالانه میلیون ها تن کالا و بار از طریق این شهر بندری جابجا می شوند. تولید ناخالص داخلی مارسی حدود ۶۰.۳ میلیارد دلار برآورد شده است. مارسی یکی از پرجنب و جوش ترین شهرهای فرانسه است و بیش از ۷۰۰۰ شرکت از سال ۲۰۰۰ در این شهر تاسیس شده اند. امروزه شهر مارسی علاوه بر اهمیت بنادرش، یکی از شهرهای ساحلی و تفریحی فرانسه هم به حساب می آید و رستوران ها، کافه ها، هتل ها و سواحل تفریحی خصوصی و عمومی زیادی در این شهر وجود دارند.

جاذبه های گردشگری شهر مارسی

شهر مارسی در فرانسه، با بندر شلوغ و حال و هوای پر شورش توانسته جای به خصوصی برای خود میان مقاصد پرطرفدار گردشگران باز کند. این شهر را پُلی میان اروپا و آفریقای شمالی می نامند و مهاجران بسیاری از کشور الجزایر در این ناحیه زندگی می کنند. در ادامه قصد داریم شما را با معروف ترین جاذبه های گردشگری و دیدنی های شهر مارسی آشنا کنیم.

کلیسای جامع نوتردام دولاگارد

«کلیسای جامع نوتردام دولاگارد» (Notre-Dame de la Garde)، مهم ترین بنای شهر مارسی به شمار می رود و از آنجایی که بر بالای تپه ی خوش منظره ی «گارد» واقع شده، از دوردست نیز قابل مشاهده است. از مکان فعلی این کلیسای تماشایی، ابتدا برای دیده بانی استفاده می شد و در دوران قرون وسطی، کلیسایی زیارتی را در این ناحیه تأسیس کردند. قدمت کلیسایی که امروزه می بینید به سال 1853 تا 1864 میلادی برمی گردد و مجسمه ی مریم مقدس، بالای برج ناقوس آن قرار گرفته است. برای طراحی داخلی این کلیسا از معماری سبک نئو بیزانسی استفاده شده و گنبد و موزاییک های طلایی رنگ آن را بر روی طاق های سنگ مرمر طرح تاریک و روشن بنا کرده اند. یادتان باشد حتماً سری به تراس آن نیز بزنید که به دورنمای بی نظیری از بندر قدیمی و سقف قرمز رنگ خانه های شهر مارسی دسترسی دارد.

کلیسای جامع نوتردام دولاگارد

بندر قدیمی

«بندر قدیمی» (Old Port of Marseille)، همان جایی است که شهر مارسی در سال 600 قبل از میلاد مسیح به وجود آمد و قایق های مسیر «کلانک» و «قلعه ی ایف» از این بندر به حرکت درمی آیند. این بندر با آب های صاف و آرام احاطه شده و با قدم زدن در اطراف آن می توانید حال و هوای مدیترانه ای این شهر را از نزدیک حس کنید. بسیاری از مردم معتقدند که بهترین «سوپ بویابس» (Bouillabaisse) را که از ماهی و جانوران صدفدار و سبزیجات درست می شود، می توان در این بندر پیدا کرد. امروزه بیشتر، قایق های ماهی گیری و ورزشی در این بندر فعالیت دارند و یک بازار ماهی نیز در سمت شرق آن ایجاد کرده اند. «فانوس سنت ماری» (Phare de Sainte Marie)، «موزه ی لنگرگاه رومی» (Musée des Docks Romains) و «صومعه ی سنت ویکتور» هم در نزدیکی این ناحیه قرار گرفته اند.

بندر قدیمی

محله قدیمی

«شهر قدیمی»، «محله قدیمی» (Le Panier) یا همان «پَنیه»، در دامنه ی تپه ای بالاتر از بندر قدیمی قرار دارد و کوچه های پر پیچ و خم، باریک، شیب دار و خانه های رنگارنگ آن، شما را با جنبه ی دیگری از شهر مارسی آشنا می کند. درواقع این بخش، مرکز تاریخی و فرهنگی و قدیمی ترین ناحیه ی شهر به حساب می آید. بیشتر قسمت های این محل، طی جنگ جهانی دوم خراب شده است؛ اما طناب های رختشویی نشان می دهد که هنوز هم عده ای در این بخش از شهر زندگی می کنند و گالری و بوتیک های هنری و غذاهای سنتی الجزایر را می توان در این مکان پیدا کرد. بناهای تاریخی مهمی همچون «کلیسای جامع دولا ماژور»، «خیریه ی قدیمی» و «ساختمان شهرداری» (Hôtel de Ville) نیز در این ناحیه واقع شده اند که مورد آخر را در قرن 17 میلادی و با الهام از معماری رایج در «جنوا» در ایتالیا بنا کرده اند.

محله قدیمی

کلیسای جامع دولا ماژور

«کلیسای جامع دولا ماژور» (Cathédrale de la Major) در بخش شمال غربی شهر قدیمی واقع شده و با 141 متر درازا، بزرگ ترین ساختمان مرتبط با کلیسای مسیحیت به شمار می رود که در قرن 19 میلادی ساخته شده است. این کلیسا به همراه برج های گنبدی شکلش که ارتفاعشان به 16 متر می رسد، در کنار بندر خودنمایی می کند. این ساختمان باشکوه را بین سال های 1852 تا 1893 بنا کرده اند و برای ساخت آن از سنگ های سفید و سبز رنگ استفاده شده است. معماری این کلیسا نیز ترکیبی هنرمندانه از 2 سبک رمانسک و بیزانسی به حساب می آید و سرداب آن هم مقبره ی اسقف های شهر مارسی را دربرمی گیرد.

کلیسای جامع دولا ماژور

پارک ملی کلانک

کافی است 15 کیلومتر از شهر مارسی دورتر شوید تا به «پارک ملی کلانک» (Calanques National Park) برسید. این پارک در مکانی واقع شده که سواحل دریای مدیترانه با رشته کوه های این ناحیه تلاقی می کند و چشم انداز بی نظیری را به وجود می آورد. کلانک به معنی خلیج کوچک است و دلیل نامگذاری آن این می باشد که خلیج های کوچک این محل به آبدره هایی شبیه هستند که با آب شور و آرامی پر شده اند که به دریا می ریزند و دوباره به همین سمت برمی گردند. گردشگران معمولاً مبهوت رنگ آبی فیروزه ای آب، تنوع گیاهی و جانوران کمیابی همچون شاهین می شوند که در این ناحیه زندگی می کنند. همچنین در این منطقه می توانید به فعالیت های گوناگونی از جمله قایق سواری، شنا، کایاک سواری و صخره نوردی بپردازید یا از تور راهنمای قایق ها استفاده کنید.

پارک ملی کلانک

قلعه ایف

«قلعه ی ایف» (Château d'If) فاصله ی کمی تا بندر قدیمی دارد و در جزیره ی «ایف» واقع شده که آن هم در «مجمع الجزایر فریول» (Frioul archipelago) قرار گرفته است. سواحل دست نخورده، آب های فیروزه ای، گونه های کمیاب گیاهان و صخره سنگ های آهكى اطراف این ناحیه، منظره ای دیدنی را به وجود آورده که کاملاً ارزش دیدن دارد. قلعه ی واقع در این منطقه به دستور پادشاه «فرانسوای اول» در قرن 16 میلادی ساخته شده که خیلی زود آن را به زندان تبدیل کردند. الکساندر دوما در رمان کنت مونت کریستو به طبیعت این ناحیه اشاره کرده است.

قلعه ایف

کاخ لونشان

«پَله لونشان» (Palais Longchamp) یا همان «کاخ لون شان» را با این هدف ایجاد کردند تا تأسیس «کانال مارسی» را جشن بگیرند؛ یعنی همان آبراهی که آب را از رود «دورانس» (Durance) به سمت شهر مارسی می آورَد. تقریباً 30 سال طول کشید تا کار ساختمان پرنقش و نگار این مکان به پایان برسد و درنهایت درسال 1869 از آن بهره برداری شد. موزه ی تاریخ طبیعی و هنرهای زیبا نیز اخیراً در این مکان واقع شده و بخشی از این ناحیه، «پارک لون شان» را هم دربرمی گیرد که در شمار باغ های برجسته ی فرانسه قرار دارد و چندین مجسمه و یک باغ فرانسوی کلاسیک را هم شامل می شود. بهتر است در شب به بازدید از این مکان بروید که نورپردازی های اطراف، زیبایی آن را چندین برابر می کند.

 کاخ لونشان

موزه تمدن های اروپایی و مدیترانه

گردشگران می توانند به کمک گالری ها و صفحه های نمایش «موزه ی تمدن های اروپایی و مدیترانه» (MuCEM)، اطلاعات مفیدی راجع به تاریخچه ی تمدن های مدیترانه ای به دست بیاورند. جدیدترین بخش این موزه به مسائلی همچون عجایب هفتگانه ی جهان و موضوع های متنوع دیگری می پردازد. این موزه در 3 ناحیه از شهر مارسی قرار دارد. دومین مرکز آن در «قلعه ی سن ژان» (Fort Saint-Jean) واقع شده که قدمت ساختمان آن به قرن 12 میلادی برمی گردد. سومین قسمت آن نیز در «مرکز حفاظت» (Conservation Center) قرار گرفته و به پشت صحنه ی کار این موزه می پردازد.

موزه تمدن های اروپایی و مدیترانه

خیریه قدیمی

«خیریه ی قدیمی» (La Vieille Charité) در بالاترین قسمت شهر قدیمی قرار گرفته و تاریخ ساخت آن به سال 1640 برمی گردد. شورای شهر مارسی در این سال تصمیم گرفت تا مکانی آبرومندانه را برای زندگی به شهروندان بی بضاعتش اختصاص دهد. یک بیمارستان 3 طبقه نیز در سال 1749 به ساختمان این خیریه اضافه شد و اخیراً یک موزه را هم شامل می شود. عبادتگاه آن را نیز در سال 1707 تأسیس کردند که یکی از بهترین نمونه های معماری باروک ایتالیایی به حساب می آید. نمای بیرون این خیریه کمی مدرن تر است و اگر دقیق تر نگاه کنید، 2 مرغ ماهی خوار را می بینید که در حال غذا دادن به بچه های خود هستند و نمادی از خیریه و نگهداری از کودکان فقیر به شمار می رود.

خیریه قدیمی

صومعه سنت ویکتور مارسی

«صومعه ی سنت ویکتور» (Abbey of St Victor)، ابتدا به صومعه ای کوچک تعلق داشته که قدمت آن به قرن 5 میلادی برمی گردد. این بنا به افتخار سنت ویکتور ساخته شده و نمای بیرونی آن، حال و هوای قلعه های دوران قرون وسطی را به بازدیدکنندگان یادآور می شود. هرچند که پایه و اساس این کلیسا به دوران مسیحیت اولیه تعلق دارد، برج های منار شکل آن در قرن 11 و 14 میلادی بنا شده اند. این صومعه، یکی از قدیمی ترین ساختمان های شهر مارسی است و مجسمه ی مریم عذرای سیاه و گوردخمه ی سنت ویکتور را نیز دربرمی گیرد.

صومعه سنت ویکتور مارسی

و در پایان...

شهر مارسی یکی از قدیمی ترین شهرهای فرانسه و اروپای غربی به حساب می آید و تاریخ شکل گیری آن به ۶۰۰ سال قبل از میلاد و یونانیان باستان بر می گردد. موقعیت استراتژیک مارسی که در کناره دریای مدیترانه قرار گرفته باعث اهمیت زیادی این شهر و بندر مارسی از گذشته تا به امروز بوده است. موزه ها و بناهای تاریخی متعددی در سرتاسر مارسی وجود دارند که یادآور قدمت و تاریخ پر فراز و نشیب این شهر هستند. بندر قدیمی مارسی و منطقه قدیم شهر از جمله این دیدنی ها هستند که به خوبی تاریخ این شهر را به نمایش می گذارند. در حال حاضر، مارسی دومین شهر بزرگ فرانسه و یکی از قطب های اصلی تجاری و تردد کشتی هاست و با ۴ میلیون بازدید در سال یکی از مقاصد گردشگری محبوب هم به شمار می رود.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (3 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) سیما حسینی مسئول خواهران جبهه جهادی گام دوم انقلاب : فضیلت حمایت از توانمندسازی زنان مدت‌هاست که نه تنها به‌عنوان یک اصل بلکه در عمل به اثبات رسیده است (1 نظر) فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) روحانی معروف اینستاگرام پاسخ می‌دهد؛ کدامیک از بازیگران نقش طلبه رو بهتر بازی کردند؟+ویدیو (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) استقبال جالب خلاقانه مردم سرعین از علی دایی، شهریار فوتبال ایران/ زیبا و هوشمندانه+عکس (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر)
تیتر امروز   
جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/آرزوی دیرینه تحقق می یابد
فال ابجد روزانه چهارشنبه 19 دی 1403 / خطر نزدیک است عقب بکش تا آسیب نبینی
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/ حواستتون به خشم و عصبانیتتون باشه!
فال روزانه امروز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/ مژده که خبرای خوشی تو راهه
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 19 دی 1403 / آگاه باش با این نیت از غم خلاص می‌شوی
فال حافظ با تفسیر امروز چهارشنبه 19 دی 1403 + فیلم / آگاه باش این کار نتیجه خوبی برایتان ندارد
یادداشت‌های روزانه مسعود: شاید خوب باشد پویش «دو ماهی بیشتر» هم راه بیندازم که مردم در هفته حداقل دو وعده ماهی بخورند
آیا در بازی سوپرجام کریم باقری هدایت پرسپولیس را برعهده دارد؟
اشتباه زندانبان مستی که شب سال نو میلادی کار دستش داد! / نمیخواد زیاد خوشحالی کنی
آقای شهردار را در این شهر جنوبی با بنزین زنده زنده سوزاندند!
درخواست جالب کریم باقری از بازیکنان پرسپولیس
ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟
دونالد ترامپ و ایلان ماسک: داستان دو رئیس‌جمهور در یک قصر/ وقتی ترامپ با دیدن ماسک حالش بهم میخورد!
مهاجرت به سرزمین رؤیاها با پایان جاستین ترودو در کانادا به تاریخ پیوست
منتخب روز   
جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 رونمایی گلوریا هاردی از مادربزرگ و فامیل فرانسویش/ مگه میشه دلتنگ این مادربزرگ چشم رنگی نشد؟😍 شیرینی بدون فر/ طرز تهیه چیز کیک نارنگی به روش قنادی+ فوت و فن شل نشدن چیزکیک حقوق زنان یا حقوق دلاری؟؛ چهره واقعی مسیح علینژاد را بهتر بشناسید+ویدیو ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟ (ویدئو) عصبانیت شدید اکبر عبدی : شما خودت به اون چیزی که میخونی اعتقاد داری؟!/ رضا عطاران و پرویز پرستویی کاهگل لگد میکردن؟ دلشوره و نگرانی خانواده بهرنگ علوی بعد از ماجرای غیب شدنش در خانه ارواح/ پیگیریم، ما خبری ازش نداریم! پلوهای مخلوط/ طرز تهیه بادمجان پلو، یک غذای عربی با طعم و عطر مثال زدنی نوستالژی روز/ جذاب‌ترین و اکشن‌ترین کارتون بچه‌های دهه 60 «لوک خوش‌شانس» / هضم این حجم از نوستالژی غیر ممکنه😍 گشت و گذاری در پایتخت جدید ایران/ جاذبه‌های خیره کننده و بکر سواحل مکران (عکس + فیلم) (ویدئو)لاکچری‌ترین میز صبحانه دبی برای شبنم قلی‌خانی و مادر جوانش/ بعد ورزش تو سواحل دبی همچین صبحونه‌ای می‌چسبه تصاویر قدیمی از دولا شدن امیرعباس هویدا، نخست وزیر پهلوی، در برابر جاستین ترودو و مادرش/ رفته مذاکرات هسته‌ای یا خوشگذرانی؟
آخرین ویدیو ها