دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / طب سنتی و گیاهان دارویی /

مصرف اویشن در بارداری از دیدگاه طب سنتی چیست؟ 

شنبه، 21 فروردین 1400
آويشن، گياهي است از تيره نعناع، که مصرف گونه هاي مختلف آن بر نظم دوران قاعدگي موثر بوده و مقادير زياد آن به خصوص در دوران بارداري نبايد مصرف شود.

آویشن گیاهی کوهستانی و معطر از تیره نعناییان است که تنوع زیادی دارد. این گیاه دارای طبیعتی گرم و خشک بوده، از آن معمولاً به عنوان ادویه برای طعم دار کردن انواع غذاها استفاده می کنند. از آویشن در کشور ما معمولاً به صورت دمنوش، جوشانده و خشک شده استفاده می شود ولی در کشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه اش را به عنوان سبزی نیز در غذا مصرف می کنند. آویشن تازه عطر و بوی بیشتری نسبت به نوع خشک آن دارد. این گیاه بوی بسیار مطبوع و مزه تندی دارد.

مصرف آويشن در زنان باردار

مصرف آويشن در زنان باردار باعث سقط جنين مي شود. آويشن گياهي كوهستاني و معطر است كه تنوع زيادي دارد. اين گياه داراي طبيعتي گرم و خشك است و از آن معمولاً به عنوان ادويه براي طعم دار كردن انواع غذاها و بعضي خوراك ها استفاده مي كنند. اين گياه در كشور ما معمولاً به صورت خشك شده و پودر مورد استفاده قرار مي گيرد ولي در كشورهاي ديگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه اش را نيز در غذا مصرف مي كنند زيرا آويشن تازه عطر و بوي بيشتري نسبت به نوع خشك آن دارد. مصرف آويشن به صورت جوشانده براي رفع تنگي نفس، برونشيت، سرفه، نفخ شكم ، سوءهاضمه، آسم ، سياه سرفه، سرگيجه، سردرد و زكام توصيه مي شود، براي اين منظور 10 گرم آويشن را در يك ليتر آب ريخته و جوشانده آن در طول روز مصرف شود.

آیا زنان باردار مجاز به مصرف آویشن در بارداری هستند

فواید مصرف آویشن در بارداری

از خواص آویشن می توان به تقویت اعصاب، درمان افسردگی ، خستگی و بی خوابی ، كاهش فشارخون و چربی خون اشاره کرد. در ضمن آویشن خاصیت ضد میكروبی، ضد قارچی، ضد انگلی، ضد التهاب، ضد احتقان، ضد زخم های داخلی، ضد آلزایمر و قابض دارد. بنابراین در دوران باردای، مصرف آویشن به میزان بسیار کم و در غذا مشکلی ندارد اما به دلیل آن که آویشن نوعی گیاه قابض است و ممکن است رحم را تحریک کند، در مصرف آن و حتی بخور آن باید احتیاط کرد. اما به طور کلی، بخور آویشن در دوران بارداری به میزان خیلی کم، باعث نشاط و تمدد اعصاب شده و همچنین باعث بهبود گردش خون و بهبود وضعیت کم خونی در دوران بارداری می شود.

مصرف آويشن در دوران بارداري خطرناك است

طبق منابع علمي معتبر مصرف آويشن در دوران بارداري خطرناك است. آويشن از جمله داروهاي گياهي متداول به شمار مي رود كه طرفداران ويژه خود را دارد. آويشن به صورت جوشانده دم كرده و شربت آن به عنوان خلط آور و در درمان علائم سرماخوردگي مورد استفاده قرار مي گيرد. در كتب خارجي استفاده آويشن در دوران بارداري خطرناك عنوان شده و حتي در دوران شيردهي نيز چندان توصيه نشده است. سنجد و گل ختمي از جمله داروهاي گياهي بسيار رايج است كه خاصيت آنها ضد سرفه، خلط آور بوده و براي درمان سرفه هاي خشك و ضد التهاب گلو مورد استفاده قرار مي گيرد. مصرف سنجد در مبتلايان به ديابت مقاديري قند خون را افزايش مي دهد كه اين گروه از بيماران بايد به آن موضوع توجه جدي داشته باشند. استفاده همزمان تركيباتي مانند گل ختمي، قدومي و بارهنگ با داروهاي ديگر اثر دارو را كاهش مي دهد و به عبارتي مقدار جذب آن در بدن كم مي شود. علاوه بر آن گياه آويشن اثر ضد باكتري دارد و تداخل آن به همراه داروهاي ديگر نظير آنتي بيوتيك هم افزايي دارد.

روش مصرف آویشن برای زن باردار

از آویشن در کشور ما معمولاً به صورت دمنوش، جوشانده و خشک شده استفاده می شود ولی در کشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه اش را به عنوان سبزی نیز در غذا مصرف می کنند. در ضمن استفاده از گیاه آویشن علی رغم خواص دارویی فراوان و گسترده ای که دارد به دلیل خطر سقط جنین از مصرف آن در دوران بارداری باید اجتناب کرد.

عسل آویشن

اما استفاده از عسل آویشن در بارداری بلامانع بوده، چرا که به دلیل تغییراتی که در بدن زنبور بر روی شهد گیاه انجام می شود، خطرات ایجاد شده از آن به حداقل می رسد و مصرف عسل آویشن در بارداری نه تنها مضر نبوده، بلکه استفاده از آن باعث می شود در این دوران نیز از خواص مفید این گیاه بهره برد.

بخور آویشن

همچنین بخور آویشن در دوران بارداری به میزان خیلی کم، باعث نشاط و تمدد اعصاب شده و همچنین باعث بهبود گردش خون و بهبود وضعیت کم خونی در دوران بارداری می شود.

موارد منع مصرف آویشن در بارداری

به طور کلی برای زنان باردار افراط در کلیه خوراکی ها به ویژه گیاهان دارویی و دمنوش ها از جمله آویشن ممنوع است و نباید هیچ غذایی را خارج از اندازه بخورد.

شرایط مصرف آویشن در بارداری

  • میزان مصرف گیاهانی چون آویشن را محدود کنید.
  • آویشن را با گیاهان دیگر ترکیب نکنید.
  • در دوران بارداری از گیاهان مختلف در زمان متفاوت استفاده کنید.
  • همیشه دستور پزشک خود را در مورد مصرف گیاهانی چون آویشن دنبال کنید.

میزان مصرف اویشن در بارداری

خوردن آویشن در بارداری به دلیل مواد فعال و غنی درگیاه آویشن، مصرف آن مخصوصا در اواخر بارداری ممکن است تأثیر نامطلوبی بر شرایط زن باردار گذاشته و یا باعث حساسیت شود. با توجه به ویژگی های فردی در هر زن باردار، واکنش های احتمالی در هر فرد، متغیر است. بنابراین با توجه به مطالعات انجام شده، مصرف میزان کمی آویشن در دوز پایین، مشکل خاصی ایجاد نمی کند اما پیش از مصرف بهتر است با پزشک مشورت کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
مراحل اکسپت مقاله
مراحل سابمیت مقاله
گام به گام مراحل چاپ کتاب
سابمیت مقاله چیست؟
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی