دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / دهان و دندان /

مضرات دندان مصنوعی متحرک چیست؟ 

سه شنبه، 02 دی 1399
دندان مصنوعی کامل یا دست کامل دندان مصنوعی به پروتز مصنوعی غیر ثابت (متحرک) گفته میشود که جایگزین تمام دندانهای یک قوس دندانی میگردد بنابراین برخی بیماران ممکن است یک ردیف کامل دندان مصنوعی فک بالا داشته باشند و برخی دندان مصنوعی کامل پایین و در صورت از دست رفتن تمام دندانهای طبیعی یک ست کامل دندان مصنوعی بالا و پایین ممکن است استفاده شود.

دندان مصنوعی کامل یا دست کامل دندان مصنوعی به پروتز مصنوعی غیر ثابت (متحرک) گفته میشود که جایگزین تمام دندانهای یک قوس دندانی میگردد بنابراین برخی بیماران ممکن است یک ردیف کامل دندان مصنوعی فک بالا داشته باشند و برخی دندان مصنوعی کامل پایین و در صورت از دست رفتن تمام دندانهای طبیعی یک ست کامل دندان مصنوعی بالا و پایین ممکن است استفاده شود.

مزایای دندان مصنوعی کامل

  • ارزانترین روش درمان پر کردن جای خالی تمام دندانهای یک فک است
  • زیبایی از دست رفته لبخند را باز میگرداند
  • سریعترین درمان جایگزین کردن دندانهاست و به سرعت صاحب دندان میشوید

معایب دندان مصنوعی کامل

  1. ممکن است احساس کنید دندانهایتان زیادی حجیم است به خصوص در مورد فک بالا که تمامی سقف دهان را میپوشاند
  2. دندان مصنوعی کامل فک پایین به ندرت به اندازه دندان مصنوعی بالا پایدار و ثابت میشود چون عناصری که دندان مصنوعی بالا را سر جای خود نگه میدارند مانند زبان، در فک پایین قابل استفاده نیستند بنابراین ممکن است دائما دندان از جای خود حرکت کند و بلغزد
  3. از نظر ثابت نگه داشتن دندان مصنوعی در جای خود، وضعیت همه افراد به یک صورت نیست و در برخی بیماران هر قدر هم دندان مصنوعی خوب ساخته شده باشد باز هم به خاطر آناتومی فک، دندان راحت یا باثبات نیست. این بیماران میتوانند از گزینه های دیگری برای ثابت نگه داشتن دندان استفاده کنند.
  4. به مرور زمان تغییراتی در فک بیمار ایجاد میشود بنابراین هر چند وقت یک بار قاعده دندان مصنوعی باید تعویض شود تا دوباره بر ساختار دهان منطبق باشد.

مضرات و مشکلات دندان مصنوعی متحرک چیست؟

یکی از مشکلات دندان مصنوعی متحرک این است که قلابی که برای نگه داشتن پروتز در جای خودش استفاده می شود، به دندان های دیگر تکیه دارد. این تکیه ممکن است به دندان های کناری آسیب برساند و روند از بین رفتن آنها را سرعت ببخشد. به همین علت است که تعداد دندان هایی که توسط پروتز جایگزین می شوند، به تدریج افزایش می یابد.دندان مصنوعی متحرک ایراد دیگری هم دارد و آن این است که با وجود آن دیگر از استخوان آلوئول استفاده نمی شود. در حالی که در صورت عدم تکیۀ مکانیکی دندان ها هنگام جویدن، این استخوان آلوئول تحلیل رفته و به مرور از بین می رود. برای مبارزه با این مشکل، دندان مصنوعی باید به طور مرتب تنظیم شود تا بهتر با لثه مطابقت داشته باشد و بهتر در جای خود قرار بگیرد.از سوی دیگر، دندان مصنوعی باید هر 5 تا 10 سال یک بار عوض شود. باید بدانید که این پدیدۀ از بین رفتن استخوان آلوئول در نبود تحرک مکانیکی، در صورت استفاده از ایمپلنت اتفاق نخواهد افتاد.در نهایت ذکر این نکته ضروری است که دندان های مصنوعی متحرک در مقابل پوسیدگی و تشکیل پلاک دندانی مستعدتر هستند.

حداقل یک ماه زمان برای عادت کردن دهان به دندان مصنوعی زمان لازم است. در واقع، در ابتدای کار، حرف زدن و خوردن با دندان های مصنوعی نیاز به تمرین دارد.اما هر چه دندان مصنوعی بیشتر در دهان بماند، روند عادت کردن سریع تر و بهتر صورت خواهد گرفت. رعایت بهداشت دهان و دندان نیز عامل تعیین کننده ای در این فرآیند است؛ اگر دچار درد یا حساسیت غیرعادی شُدید، حتماً با دندانپزشک تان مشورت کنید.در نتیجه، ایمپلنت دندانی بسیار مفیدتر از جایگزینی دندان های از دست رفته توسط پروتز دندانی متحرک است. اما استفاده از ایمپلنت همیشه میسر نیست (از لحاظ تکنیکی و مالی) و نیازمند مدت زمان قابل توجهی است. بنابراین، دندان مصنوعی متحرک یک راه حل مناسب، ساده و بسیار سریع است.البته باید توجه داشت که هر کس مطابق با شرایط خودش راه حل مناسب را برمی گزیند و این امر کاملاً شخصی است.

عفونت های دهان ناشی از دندان مصنوعی

بعضی از افرادی که دندان مصنوعی استفاده می کنند دچار عفونت های دهانی می شوند:

التهاب گوشه لب Cheilitis

ین عفونت دردناک منجر به التهاب و ترک خوردن گوشه های دهان می شود. علت التهاب گوشه لب، رشد زیاد قارچ هاست. افرادی که دندان مصنوعی شان درست اندازه دهانشان نیست، قارچ ها در نواحی مرطوب دهان تجمع می یابند. برای جلوگیری از این وضعیت برای بررسی دندان مصنوعی خود و وضعیت سلامت دهان به صورت منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. مراقب باشید گوشه های دهان را لیس نزنید یا نمالید، چرا که وضعیت را بدتر می کند.

استوماتیت Stomatitis

استوماتیت نوع دیگری از عفونت است که در اثر تجمع زیاد قارچ ها اتفاق می افتد. ممکن است متوجه نشوید دچار استوماتیت ناشی از دندان مصنوعی شده اید، چون علائم آن همیشه واضح نیستند. هنگامی که متوجه علائم عفونت شدید، ممکن است جوش های کوچک قرمز رنگی در سقف دهان ببینید یا به طور کلی دهانتان قرمز شود (به خصوص در بخش زیر دندان مصنوعی بالا).استوماتیت و التهاب گوشه لب با دارو و مراقبت های بهداشتی درمان می شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
سابمیت مقاله چیست؟
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
مراحل سابمیت مقاله
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
گام به گام مراحل چاپ کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه