دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

مزایا و معایب ازدواج کردن با فامیل و خویشاوند 

یکشنبه، 27 بهمن 1398
ازدواج با دختر عمو، دختر دایی، دختر خاله، دختر عمه و یا پسر عمو، پسر خاله، پسر دایی، پسر عمه انواعی از ازدواج فامیلی را پدید می‌آورد. در صورتی که فرزندان دو دختر خاله، دختر عمه، دختر عمو و یا دختر دایی با هم ازدواج کنند، نوعی از ازدواج خویشاوندی شکل می‌گیرد که به آن ازدواج موازی گفته می‌شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از هنر زندگی، شاید امروزه تمایل به ازدواج فامیلی به شدت گذشته نباشد اما هنوز هم در برخی جوامع ازدواج فامیلی صورت می گیرد. براساس بررسی های انجام شده از سوی وزارت بهداشت، ۳ تا ۴ درصد نوزادانی که در کشورمان به دنیا می آیند، به یک بیماری ژنتیکی یا نقص مادرزادی مبتلا هستند. این در حالی است که احتمال تولد نوزاد مبتلا به بیماری ژنتیکی در ازدواج های فامیلی ۲ برابر جمعیت کل می باشد. ‏در جوامع مدرن و پیشرفته از طریق آموزش، قشر جوان را از ازدواج های فامیلی منع می کنند. در کشورهای آسیایی هنوز ازدواج فامیلی مطلوب و رایج بوده و درصد زیادی از این نوع ازدواج به وقوع می پیوندد. جالب است بدانید ازدواج های فامیلی در کشورهای اروپایی و شمال آمریکا از نظر قانونی ممنوع شده و در سایر نقاط دنیا به سرعت رو به کاهش است .

چرا خانواده ها ازدواج فامیلی را می پسندند؟

از مهمترین نگرانی های والدین ازدواج فرزندان با فرد مناسب است. یک دلیل مهم گرایش خانواده ها به ازدواج با بستگان، شناخت بیشتر و هم کفو بودن اقوام با یکدیگر است. اما آیا واقعاً این موضوع می تواند از آسیب های احتمالی پیشگیری کند؟ آیا در ازدواج های فامیلی میزان جدایی کمتر است؟ آیا ازدواج فامیلی موفق تر است؟ این نکته مهم است که اگر مهارتهای مهم زندگی را بلد نباشیم، چه با فردی که در خانواده و فامیل است و چه با غریبه ازدواج کنیم ولی نتوانیم با همسرمان و خانواده او درست رفتار کنیم، در هر صورت بازنده ایم.

در کشور ما هنوز هم برخی افراد و قومیت ها عقیده دارند که به هیچ عنوان با غریبه نباید وصلت کنند. جمله معروف عقد پسر عمو و دختر عمو را در آسمان ها بسته اند را همه شنیده اند. اما واقعاً چه چیزی کمک می کند شخصی ازدواج خوبی داشته باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت مهم ترین مسئله شناخت درست طرفین از یکدیگر قبل ازدواج است. شاید به همین دلیل خانواده ها فکر می کنند ازدواج فرزندشان با فامیل، که تصور می کنند شناخت خوبی نسبت به او و خانواده اش دارند مطمئن تر است و احتمال خوشبختی فرزندشان را بیشتر می کند.

انواع ازدواج های خویشاوندی

ازدواج با دختر عمو، دختر دایی، دختر خاله، دختر عمه و یا پسر عمو، پسر خاله، پسر دایی، پسر عمه انواعی از ازدواج فامیلی را پدید می آورد. در صورتی که فرزندان دو دختر خاله، دختر عمه، دختر عمو و یا دختر دایی با هم ازدواج کنند، نوعی از ازدواج خویشاوندی شکل می گیرد که به آن ازدواج موازی گفته می شود. نوع دیگری از ازدواج خویشاوندی، ازدواج متقابل است که در آن فرزند یک دختر خاله، دختر عمه، دختر عمو، دختر دایی با فرزند پسر خاله، پسر عمه، پسر عمو و یا پسر دایی ازدواج می کند.

در برخی فرهنگ های گذشتگان ازدواج های موازی ناپسند به حساب می آمدند و ازدواج های موازی مورد تشویق قرار می گرفتند. در گذشته روابط درون خانوادگی، بسیار گسترده بوده و انواع روابط فامیلی پیچیده شکل می گرفته است.

مزایای ازدواج فامیلی

بهترین مزیت ازدواج فامیلی، آشنایی و تناسب خانوادگی طرفین است.

هماهنگی فرهنگ و رسوم خانوادگی، تناسب ارزش ها و عقاید می تواند موجب پیشگیری از برخی اختلافات احتمالی در آینده شود.

بعضی مطالعات حاکی از آن است که طلاق و جدایی در ازدواج خویشاوندی کمتر است، چرا که در ازدواج های فامیلی به دلیل تحت شعاع قرار گرفتن روابط فامیلی و از هم پاشیدگی یک قوم طلاق سخت تر اتفاق می افتد.

شناخت بیشتر از دیگر مزایای ازدواج فامیلی است. همچنین حمایت های خانوادگی در ازدواج فامیلی بیشتر است.

معایب ازدواج فامیلی

_یکی از مشکلات ازدواج های فامیلی عدم تحقیق درباره طرف مقابل می باشد. متاسفانه خیلی از مواقع خانواده ها تصور می کنند که چون سال ها همدیگر را می شناسند؛ خانواده خوبی هستند و نیازی به تحقیق ندارند.

_احتمال دخالت اطرافیان در زندگی بیشتر است.

_یکی دیگر از مهمترین معایب ازدواج فامیلی احتمال مشکلات ژنتیکی در فرزندان است.

_خطراتی برای زوجین به همراه دارد؛ مثل سقط جنین و مرده زایی.

خطر دوسویه ازدواج های فامیلی

بر اساس تحقیقات ژنتیکی انجام شده آن دسته از افرادی که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند و به صورت دو جانبه با یکدیگر فامیل هستند، مثلا هم دختر خاله پسر خاله و هم دختر عمو پسر عمو هستند، 12 تا 15 درصد در معرض خطر قرار دارند و فرزندان آن ها به میزان بیشتری مبتلا به اختلالات می شود. این درصد تنها برای افرادی است که سابقه ی خانوادگی معلولیت و یا بیماری های ژنتیکی نداشته باشند و در صورت وجود سابقه بیماری در خانواده این عدد بیشتر هم می شود.

اهمیت مشاوره ژنتیک

مهم ترین عامل معلولیت و بیماری های ژنتیکی در ایران ازدواج های فامیلی است . بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی اگر ادامه یابد، در آینده درصد بالایی از جمعیت کشور دچار معلولیت های شدید یا خفیف جسمی و ذهنی خواهند شد. درنتیجه به طور متوسط روزانه بیش از ۱۰۰۰ کودک و سالیانه حدود ۳۵۰ هزار کودک معلول درکشور ما متولد می شوند، که اکثر آنان را قربانیان ازدواج های فامیلی تشکیل می دهند.

برخی از بیماری های ناشی از ازدواج های فامیلی

به دنبال ازدواج های خویشاوندی، شیوع بیماری های تالاسمی، احتمال مرگ و میر نوزادان به دلیل اختلالات ژنتیکی، معلولیت جسمی و عقب ماندگی ذهنی رو به افزایش است. برای اطلاع از کودکان عقب مانده ذهنی کلیک کنید. نقص ایمنی هم جزو بیماری های ناشی از پیوند فامیلی است. کودکان این خانواده ها بیشتر مستعدِ مبتلا شدن به بیماری های عفونی هستند. بیماری شب کوری ممکن است در اثر چنین ازدواجی رخ دهد. با گذشت زمان و بالا رفتن سن کودک به دلیل کمبود ویتامین آ در مشکلات ارثی، می تواند تبدیل به کوری دائم شود.

افرادی که لازم است قبل از ازدواج آزمایش ژنتیک انجام دهند

_خویشاوندانی که قصد ازدواج فامیلی با یکدیگر را دارند.

_مردان بالای 40 سال که قصد ازدواج دارند.

_افرادی که به اختلالات زنتیکی مانند ضعیف بودن چشم مبتلا هستند.

_ خانم هایی که زیر هجده سال سن دارند و زنان بالای سی سال

_ افرادی که اقوام درجه یک آن ها به اختلالات ژنتیکی مبتلا هستند.

_ افرادی که مشاغل پرخطر دارند و یا در مناطق پر خطر زندگی می کنند. مانند افرادی که در رادیلوژی ها و یا آزمایشگاه های سونوگرافی کار می کنند.

کمک گرفتن از مشاور قبل از ازدواج فامیلی

قبل از هرکدام از انواع ازدواج طرفین باید یک ارزیابی سنجیده از یکدیگر داشته باشند. این مسئله در ازدواج های فامیلی هم باید رعایت شود. شناحت پیش از ازدواج حتی برای ازدواج های فامیلی ضرورت دارد. چرا که ساختن یک زندگی مشترک و روابط زناشویی نیاز به یک تفاهم و هم فکری دو جانبه دارد. بعد از ارزیابی از لحاظ ژنتیکی بهترین کار انجام یک مشاوره قبل از ازدواج است. تا زوجین از لحاظ تناسب شخصیتی، فکری و اخلاقی بررسی شوند.

سؤالات متداول

آیا سلامت فرزند اول در ازدواج فامیلی نشان دهنده ی عدم وجود مشکل در ژنتیک است و فرزندان بعدی هم سالم به دنیا می آیند؟

توجه داشته باشید که سالم بودن فرزند اول در ازدواج فامیلی به این معنا نیست که فرزندان بعدی نیز حتما سالم به دنیا می آیند. چرا که تولد هر فرزند و عوامل تأثیر گذار بر آن از فرزندان دیگر مستقل است. بنابراین لازم است قبل از اقدام برای بارداری آزمایشات مرتبط را انجام دهید.

پر خطرترین ازدواج خویشاوندی کدام است؟

بر خلاف باور عموم مردم ازدواج دختر خاله و پسر خاله با یکدیگر از نظر ژنتیکی بسیار خطرناک است و ممکن است مشکلات و اختلالات پیچیده ای را برای فرزندان ایجاد کند.


15 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
نگاهی به جشن تولد 93 سالگی پدر حمید معصومی نژاد گوینده خبر از رُم/مبارکا باشه +عکس
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
عکس قدیمی دیده نشده از جواد نکونام و لیلا اوتادی با یک ژست عجیب و غریب! / واقعا مغز طراح این ژست رو باید تو موزه نگه داشت!
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
هزینه چاپ یک کتاب
رونمایی از چهره واقعی و زیبای کیمیا خاتون و شمس تبریزی برای اولین بار/ چشمان بادامی و ابروی کمانی دختر مولانا+عکس
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه