به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، جک هیدرولیک دستگاهی استوانه شکل می باشد که دارای مکانیزمی است بدین صورت که داخل این استوانه روغنی وجود دارد که نیرویی با فشار بر این روغن وارد می گردد. نیرویی که وارد می شود سبب می شود که روغن
تراکم ناپذیز به یک استوانه دیگر که بزرگ تر از استوانه قبلی است منتقل گردد.در مرحله بعد همان روغن به با فشار خود به پیستون استوانه موجب حرکت دادن جسم مثلا یک جسم ماشنی بر روی استوانه می شود. این نوع مکانیزم را می توانید در عملکرد کارایی ماشین آلاتی نظیر جرثقیل مشاهده نمایید.این نوع مکانیزم شاید ساده بنظر برسد اما با همین سادگی کارهای بسیار سخت و زیادی را با بالاترین بازدهی انجام می دهد.
روغنی که غیر قابل تراکم می باشد و نیرویی را به روغن موجود وارد می نماید این اصل الگوریتمی است که جک هیدرولیک از آن بهره می برد.نکته مهم این است که آن فشار یکه بر پیستون کوچک اعمال می شود دقیقا وارد پیستون بزرگ می شود و سبب بالا رفتنش می گردد.
جک هیدرولیک در بیشتر صنایع کاربرد ویژهای دارد. این تجهیزات علاوه بر اینکه در ماشین آلات معدنی و راه سازی، انواع بالابر و آسانسورها، کمپرسیها، لیفتراک استفاده میشود در بخشهای مهمی مثل پالایشگاهها، حفاریها، برج سازی و … نیز مورد استفاده کاربردی قرار می گیرد.
مزایا و معایب جک هیدرولیک
همانطور که پیش از این نیز عنوان کردیم جک هیدرولیک قدرت بالایی دارد که همین موضوع مهم ترین نقطه قوت این قطعه محسوب می شود. از مزایای دیگر جک هیدرولیک می توان به عملکرد نرم و آرام و همچنین امکان تغییر جهت و موقعیت دهی بسیار دقیق و تنظیمات قابل کنترل آن اشاره کرد. به علاوه جک های هیدرولیکی بسیار کم صدا بوده و در هنگام استفاده از آن ها آلودگی صوتی در کمترین میزان خود قرار دارد.
ویژگی های منحصر به فرد جک هیدرولیکی سبب شده این جک یکی از رایج ترین ابزارآلات کمکی موجود در بازار محسوب شود. در واقع سادگی عملکرد، استفاده از سیستم های سوختی تجدیدپذیر و تمامی ویژگیهای مثبت دیگر ذکر شده این سیستم را به یکی از عناصر کلیدی و جدی در صنایع مختلف تبدیل کرده است.
البته قیمت مناسب در مقایسه با کارایی بالا، علت دیگری است که مصرف کننده را مجاب می کند تا این جک را نسبت به جک های دیگر موجود در بازار انتخاب کند.
معایب استفاده از این جک نیز مواردی بودند که پیش از این به آن ها اشاره کردیم. مواردی که عملکرد صحیح جک را دچار اختلال کرده و سبب می شود این سیستم کارایی خود را از دست دهد. به عنوان نمونه به انتها نرسیدن بازوی جک که ناشی از کم بودن روغن آن یا وجود نشتی در جک است کارایی این سیستم را کاسته و سبب می شود که تلمبه جک دچار مشکل شود.
یکی دیگر از عیوبی که سبب می شود استفاده کنندگان از جک های هیدرولیک با مشکل مواجه شوند مربوط به زمانی که اصطلاحا جک در حالت اسفنجی قرار دارد. در این حالت بالا و پایین رفتن جک به صورت نرم و یکنواخت اتفاق نمی افتد.
قطعات تشکیل دهنده جک هیدرولیک روغنی شامل دسته، پیستون، سیلندر، سوپاپ رفت و برگشت، خلاص کن و استوانه روغن است.
انواع دستگاه جک هیدرولیکی
به طور کلی جک های هیدرولیکی روغنی به سه دسته تقسیم می شوند.
- جک روغنی یک طرفه
قطر پیستون و دسته آن برابر است و فقط یک محفظه ورودی برای ورود و خروج روغن دارد.
- جک روغنی یک طرفه ورودی و خروجی
قطر دسته پیستون کمتر از قطر پیستون بوده و دارای دو محفظه برای ورود و خروج روغن است.
- جک روغنی دو طرفه
قطر دسته پیستون کوچکتر از قطر پیستون بوده و ممکن است یک دسته پیستون یا دو دسته پیستون در دو طرف پیستون وجود داشته باشد و دارای دو محفظه برای ورود و خروج روغن است. این نوع جک بصورت استوانه ای بادی در ظرفیت های مختلف عرضه می گردد.