ساعدنیوز
ساعدنیوز

مدال طلای آکادمی مخترعان اروپا به بانوی دانشمند تبریزی رسید

  دوشنبه، 22 خرداد 1402 ID  کد خبر 343864
مدال طلای آکادمی مخترعان اروپا به بانوی دانشمند تبریزی رسید
ساعد نیوز: دکتر سودابه داوران که پیش از این به عنوان اولین زن در دنیا مدال علمی یونسکو در نانوتکنولوژی را دریافت کرده بود در موفقیت جدید خود مدال طلای آکادمی مخترعان اروپا را کسب کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فارس، شنیدن خبر موفقیت بانوان ایرانی در عرصه‌های جهانی باعث خوشحالی هموطنان مخصوصا بانوان می‌شود.

طی روزهای اخیرخانم دکترسودابه داوران عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز موفقیت جدیدی را به نام خود رقم زده و توانسته است با طرح تحقیقاتی « نانو الیاف حاوی داروهای آنتی بیوتیک و عصاره‌های گیاهی ضدمیکروبی برای درمان زخم‌های عفونی مقاوم به آنتی بیوتیک» در جشنواره «Teknofest 2023 » که در اردیبهشت سال 1402 در شهر استانبول ترکیه برگزار شد مدال طلای آکادمی مخترعان اروپا را دریافت کند.

آشنایی‌ام با دکتر سودابه داوران به سال 1394 بر می‌گردد. با شنیدن خبر موفقیت بانویی که به عنوان اولین زن در دنیا مدال علمی یونسکو در نانو تکنولوژی را دریافت کرده و به یک چهره بین‌المللی تبدیل شده بود نام او را برای همیشه به ذهنم سپردم تا اینکه در سال 1399 فرصتی دست داد تا برای اولین بار گفت‌و‌گوی مفصلی درباره فعالیت های علمی و تحقیقاتی وی داشته باشم و باب یک دوستی آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

قرار گرفتن در بین دانشمندان دو درصد برتر دنیا در چند سال متوالی نیز موفقیت دیگر این بانوی تلاشگر است.

با خانم دکتر سودابه داوران، عضو هیات علمی دانشکده داروسازی و رئیس مرکز نوآوری و شتاب‌دهی سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مورد طرح تحقیقاتی نانو الیاف حاوی داروهای آنتی بیوتیک و عصاره‌های گیاهی ضد میکروبی برای درمان زخم‌های عفونی مقاوم به آنتی بیوتیک» و مصرف آنتی بیوتیک‌ها گفت‌و‌گویی انجام داده‌ایم که ماحصل این گفت‌و‌گو پیش روی شماست.

فارس: خانم دکتر داوران ضمن عرض تبریک کسب این موفقیت جدید بفرمائید چرا بدن انسان نسبت به درمان با آنتی بیوتیک‌ها مقاوم می‌شود؟

استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک‌ها به خصوص زمانی که به درمان با این داروها نیازی نیست باعث افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی می‌شود. مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک‌ها یا مصرف به دلایل نادرست می‌تواند باکتری‌ها را به قدری تغییر دهد که آنتی بیوتیک‌ها علیه آنها عمل نکنند. این مقاومت باکتریایی یا مقاومت آنتی بیوتیکی نامیده می‌شود.

بمب ساعتی قرن بیست و یکم

فارس: مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها چه خطری در پی دارد؟

مقاومت آنتی بیوتیکی یک مشکل رو به رشد بوده و نگرانی عمومی برای بهداشت عمومی در سطح جهانی شناخته می‌شود که از آن به عنوان بمب ساعتی قرن بیست و یکم نام برده می‌شود.
برخی از باکتری‌ها در حال حاضر حتی به قوی‌ترین آنتی بیوتیک‌های موجود نیز مقاوم هستند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) آن را یکی از مبرم‌ترین مشکلات بهداشت عمومی در جهان می‌نامد.

فارس: آیا نگرانی نسبت به مقاومت آنتی بیوتیک در تمام کشورها در یک سطح قرار دارد؟

همان طور که گفته شد مقاومت آنتی بیوتیکی مشکل فزاینده در تمام جوامع است ولی این موضوع به ویژه در کشورهای کم درآمد و در حال توسعه نگران کننده است. به این دلیل که ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در این مناطق اغلب فاقد ابزارهای تشخیصی سریع و مفید هستند که بتوانند تشخیص دهند کدام بیماری توسط باکتری‌ها ایجاد می‌شود و کدام توسط باکتری تولید نمی‌شود.
نبود آب تمیز، بهداشت نامناسب و برنامه‌های محدود واکسن در ایجاد عفونت‌ها و بیماری‌هایی که آنتی‌بیوتیک‌ها برای آن‌ها تجویز می‌شوند در کشورهای در حال توسعه اهمیت بیشتری دارد.

سرانه مصرف آنتی بیوتیک در ایران 14 تا 16 برابر استاندارد جهانی است

فارس: وضعیت مصرف آنتی بیوتیک در دنیا و ایران چگونه است؟

بر اساس یک برآورد صورت گرفته، در حال حاضر 700 هزار نفر در سال به عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک دچار می‌شوند. اگر روند فعلی ادامه یابد، تعداد مرگ و میرها تا سال 2050 به 10 میلیون نفر در سال افزایش خواهد یافت. بنابراین نیاز فوری به داروهای ضدمیکروبی جدید برای غلبه بر مقاومت دارویی وجود دارد.

باید توجه کرد متاسفانه سرانه مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران 14 تا 16 برابر استاندارد جهانی است به شکلی که معمولا در هر نسخه‌ای یک مورد آنتی‌بیوتیک برای بیماران تجویز می‌شود.

مصرف آنتی بیوتیک برای سرماخوردگی و سایر بیماری‌های ویروسی کارساز نیست و می‌تواند باکتری‌هایی ایجادکند که از بین بردن آنها سخت‌تر است.

وقتی به طور فزآینده از هر آنتی بیوتیکی استفاده شود، احتمال ایجاد مقاومت ضد میکروبی که دارو را بی اثر می کند، بیشتر می شود. استفاده زیاد از آنتی بیوتیک ها مقاومت باکتری ها به داروهای آنتی بیوتیک را به یک طاعون در حال رشد تبدیل کرده است.

فارس: معمولا کاربرد آنتی بیوتیک‌ها در درمان چه نوع زخمی‌هایی است؟

یکی از موارد کاربرد آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان زخم‌های عفونی از قبیل زخم بستر، زخم‌های دیابتی و سوختگی، زخم‌های عروقی، زخم‌های ناشی از جراحی و زخم‌های ناشی از سرطان است. ولی باید توجه کرد کلونی شدن باکتریایی زخم‌های حاد و مزمن باعث تاخیر در بهبود زخم شده و با بستری طولانی مدت در بیمارستان همراه است.

فارس: طرح پژوهشی شما « نانوالیاف حاوی داروهای آنتی بیوتیک و عصاره‌های گیاهی ضدمیکروبی برای درمان زخم‌های عفونی مقاوم به آنتی بیوتیک» برای مقابله با این چالش چه کمکی می کند؟

از آنجایی که باکتری‌های عفونت زا به آنتی بیوتیک‌های نسل اول مقاوم هستند، گزینه‌های درمانی معمولاً با آنتی بیوتیک‌های نسل دوم یا سوم جایگزین شده‌اند که معمولاً بسیار گران‌تر هستند. بنابراین، عوامل ضدمیکروبی جایگزین برای توسعه و استفاده برای کنترل باکتری‌های مقاوم به چند دارو مورد نیاز است.

برای رویارویی با این چالش، علاقه زیادی به یافتن ترکیبات ضدمیکروبی از عصاره گیاهان دارویی به عنوان یک رویکرد جایگزین وجود داشته است. از آنجایی که آنتی‌بیوتیک‌ها به تدریج توسط سویه‌های تولیدکننده عفونت مقاوم می شوند، در حال حاضر مردم به منابع طبیعی گسترده‌ای که عمدتاً گیاهان دارویی هستند متوسل می‌شوند اما ممکن است شامل حیوانات ومواد معدنی هم باشند.
ما در این طرح، زخم پوش‌های نانوکامپوزیتی جدیدی حاوی داروی آنتی بیوتیک و عصاره های گیاهی را توسعه داده ایم که دارای خاصیت ضدمیکروبی قوی بوده و مقاومت دارویی پایینی را نشان می‌دهد.

نتایج حاصل از این طرح تحقیقی نشان می‌دهد عوامل زیست فعال طبیعی از جمله عصاره‌های گیاهی جایگزین معتبری برای همتایان سنتزی هستند وبرای درمان عفونت در انسان، مدیریت زخم، مهندسی بافت، صنایع غذایی، کشاورزی و دامپزشکی کاربرد دارند.

همچنین نتایج طرح تحقیقی ما نشان داده است امکان کپسوله کردن این ترکیبات طبیعی در نانوالیاف پلیمری با استفاده از تکنیک الکتروریسی و روش‌های مدرن نانوتکنولوژی باعث ارتقای تولید داربست‌ها با فعالیت ضد میکروبی اصلاح شده می‌گردد.

تحقیقات آینده در این زمینه با هدف ترکیب نتایج ذکر شده با پیشرفت‌های جدید در زمینه تولید نانوساختارهای ضد میکروبی، به ایجاد معماری‌های چند منظوره می انجامد که می‌تواند از خواص هم افزایی گیاهان دارویی، داروهای شیمیایی وداربست های نانوساختاربهره‌برداری کند.
این استراتژی می تواند یک رویکرد موثر برای مقابله با مسائل بهداشت عمومی جامعه باشد.

فارس: خانم دکتر داوران در پایان در مورد جزئیات جشنواره Teknofest 2023 توضیح دهید ممنون میشم.

این طرح در جشنواره Teknofest 2023 که در اردیبهشت سال 1402 در استانبول ترکیه برگزار شد ارائه گردید و مدال طلای آکادمی مخترعین اروپا را دریافت نمود.

جشنواره هوا و فضانوردی و فناوری « Teknofest » همه ساله با مشارکت بسیاری از سازمان‌ها و دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی که نقش مهمی در توسعه فناوری و اختراعات ایفا می‌کنند، برگزار می شود.

امسال نیز هفتمین جشنواره « Teknofest» استانبول سال 2023 در محل فرودگاه آتاتورک میزبان 32 غرفه به نمایندگی از کشورهای مختلف جهان بود.

این مسابقات با حمایت وزارت صنایع و تکنولوژی، سازمان ثبت اختراعات و وزارت دفاع این کشور برگزار شد که بیش از 30 کشور از جمله ایران، آلمان، فرانسه، اسپانیا، کره جنوبی، روسیه، چین، پرتغال و رومانی حضور داشتند و مخترعان ایرانی نتایج درخشانی در این جشنواره به خود اختصاص دادند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
ترامپ: با کسی سر جنگ نداریم / با پوتین دیدار می کنم
حمله فرهیختگان به موسویان بعد از پیشنهاد توافق با ترامپ: شما به مذاکره اعتیاد دارید!
ایران خودرو این محصول جذابش را بدون نوبت و قرعه کشی می فروشد
از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید
مشاور امنیت ملی آمریکا: خطر تغییر موضع ایران و رفتن به سمت سلاح اتمی، جدی است
جلایی پور: مقامات عالی نظام در سخنان‌شان به ترمزبریده‌های خالص‌گرا انذار دهند
قانون حجاب و عفاف استخوانی در گلوی قالیباف؟
روزنامه کیهان: ایران 13 سال بشار اسد را حفظ کرد، اما او یک هفته به ایران پشت کرد و سقوط کرد
بعد از سقوط سوریه نوبت یمن است؟ / انصارالله هدف بعدی اسرائیل!
سهم دقیق کنکور و سوابق تحصیلی در کنکور 1404؛ راهنمای کامل برای داوطلبان
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز دوشنبه 3 دی 1403 + جدول
واکنش جنجالی عضو هیئت رئیسه مجلس به ادعای دستکاری رأی نمایندگان: دستگاه با اثر انگشت کار می کند کسی نمی تواند به جای کسی رأی دهد
جهاد دانشگاهی، پیشرو در ساخت نیروگاه‌های خورشیدی داخلی
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز دوشنبه 3 دی 1403
ویدیو / جادوی صدای "خسرو شکیبایی" در ترانه بی‌نظیر «مادر من»؛ زمزمه‌ای که در دلها ماندگار شد!
منتخب روز   
(ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای غافلگیرکننده آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو (ویدئو) محاله این ویدئو از علی ضیا و مادرش رو ببینی و اشک تو چشمات جمع نشه/ امروز، همه آرزوم این بود که مامانمو ببینم آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان شباهت حیرت‌انگیز و باورنکردنی بهنوش بختیاری و خواهرش در استایل قاجاری یلدایی/ به نظرتون کدوم بهنوشه؛ کدوم بهناز؟🤔 صحبتهای جالب و اشکبار مهران مدیری درباره عشق عمیق مادرانه/ خودش چه بغضی هم کرد! استوری احساسی احسان علیخانی به مناسبت روز مادر/ خدا به حضرت مادر نه نمیگه+ عکس جدول زمانبندی قطعی برق امروز دوشنبه 3 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک پایتخت 7 مهمان ویژه نوروز رمضانی 1404/ رکوردزنی پایتخت بدون بهتاش و ارسطو با روح بابا پنجعلی ریمیکس خوانندگی زیبای مانی رهنما با صدای دلنشین همسرش صبا راد به بهانه شب یلدای 1403 /حافظ خوانی صبا راد ارزش هزار بار دیدن رو داره +فیلم کیک شکلاتی مخصوص روز مادر/ طرز تهیه کیک شکلاتی با گاناش با بافتی نرم و طعم بی نشیر