1) معرفی کتاب ده روز با داعش از درون دولت اسلامی اثر یورگن تودنهوفر
یورگن تودنهوفر نویسنده و نماینده پیشین اتحادیه دموکرات مسیحی در پارلمان فدرال آلمانی به همراه فرزندش فردریک و دوستش مالکوم وارد قلمرو داعش می شود. او با برخی نیروهای رده بالای داعش در سوریه هماهنگی می کند و از خلیفه ی داعش (ابوبکرالبغدادی) امان نامه گرفته و به موصل می روند. +کتاب 10 روز با داعش (Ten Days in the Islamic State) نخستین بار در سال 2015 توسط یورگن تودنهوفر (Jürgen Todenhöfer) روزنامه نگار آلمانی منتشر و در ایران توسط علی عبداللهی و زهرا معین الدینی به فارسی ترجمه شده است. تودنهوفر در فصل های ده گانه ی این کتاب، مقدمات و ماجراهای پیش از سفر، شرح عینی ده روز اقامت و نیز پایان سفرشان را گزارش می کند.
2) معرفی کتاب طبیب مسیر اثر الهام بن عباس
خانه ای که در کربلا مهمانش بودیم، پر از زائرانی از همه ی شهرهای ایران و عراق بود. اصفهانی، یزدی، ترکمن عراقی... . بین همه ی آن ها اما فاطمه و مادرش از همان ابتدا، بیشتر از همه به دل من نشسته بودند. خانوادگی برای زیارت آمده بودند. همراه برادر شش ساله اش حسن و یک بلبل خرما در قفس که همه ی راه همراه شان آمده بود! فاطمه سه ساله بود. چندباری آمد و روی زانوهایم نشست و برایم با زبان کودکانه اش، چیزهایی به عربی گفت که هیچ کدام را نفهمیدم، اما تمام اطرافم را پر از عطر کودکانه اش کرد و من را بی قرار پسر نازنینم علی، که در ایران پیش مادرم مانده بود و دیگر سخت دلتنگش بودم.
3) معرفی کتاب پیونگ یانگ؛ سفری به کره ی شمالی اثر گی دولیل
اثر مصور حاضر سفرنامه ای است به زبان طنز از سفر دو ماهه ی گی دویل، کارتونیست کانادایی به کشور کره شمالی که به ترسیم مشاهدات او و فرهنگ و فضای زندگی مردم کره شمالی می پردازد. از آنجا که دوربین ها در کره شمالی قانونی نیستند ، پیونگ یانگ نمونه ای کامل از قدرت رسانه داستان مصور است. دلیسله به طور منتقدانه ای خاطرات تحسین شده ، دو ماه از زندگی خود در کره شمالی به عنوان انیماتور را ضبط می کند. او به عنوان یکی از معدود غربی هایی که قادر به بازدید از این کشور است ، بدون برنامه ی سیاسی آشکار ، قادر به دستیابی به بینش شخصی در مورد یکی از مخفی ترین ملل کره زمین است. او می خواهد در مورد فرهنگ کره شمالی یاد بگیرد ، اما راهنماهای همیشه حاظر او هر بار ،محدودش می کنند.
4) معرفی کتاب سفرهای مرجاپولو - جلد اول: از کلات تا خوزستان اثر مرجان محمد بیگی
این بار قرار است به جای مارکوپولو با «مرجاپولو» همراه شویم تا مرجان محمد بیگی ما را به سفری شگفت انگیز در گوشه وکنار ناشناخته ی ایران ببرد. کتاب سفرهای مرجاپولو: جلد اول قرار است از جاذبه های نواحی شرقی و جنوبی ایران برایتان تعریف کند. بله! این کتاب یک سفرنامه است اما نه از آن سفرنامه هایی که با لحن خشک، تنها ویژگی های جغرافیای شهرها را برایتان توصیف می کنند. برعکس، لحن صمیمی نویسنده به کمک نگاه تیزبین او هم زیبایی های طبیعی ایران را به شما نشان می دهد و هم از آداب و رسوم مردم این نواحی برایتان می گوید.
5) معرفی کتاب یانگون؛ سفری به برمه اثر گی دولیل
کتاب یانگون (سفری به برمه)یک رمان گرافیکی کانادایی در سال 2007 است که توسط گای دلیسل نوشته و تصویرسازی شده است. سفری به برمه به طور کلی با استقبال خوبی روبرو شد. نیویورکر ، در نقد کوتاهی ، سبک هنری ساده و پر جنب و جوش کتاب را ستود و به تماشای مشتاقانه دللیس در مورد موارد غیر منتظره اشاره کرد. روری مک لین ، در نقد و بررسی روزنامه گاردین ، از این کتاب با عبارت: کتاب "حیرت انگیز فوق العاده" یاد کرد. سفرنامۀ مصور حاضر با تصویرسازی و روایت طنز خود به شرح ماجرای یک سال اقامت دولیل (کارتونیست مشهور کانادایی) در کشور برمه می پردازد.
6) معرفی کتاب مردم شناسی اقوام و مذاهب کردستان اثر جوزپه کامپانیله
در سال 1818، چاپخانه ی برادران فرناندز، واقع در شهر ناپل، اثری را با عنوان «تاریخ کردستان و فرقه های مذهبی آن» به چاپ رساند. این کتاب، برخلاف عنوانش، بیش از آنکه یک اثر تاریخی محض باشد، بیشتر اثری است توصیفی از کردستان، در آغاز سده ی نوزدهم. نویسنده برخی از وقایع تاریخی را برمی شمارد، مانند ساخت قدیم شهر عمادیه یا ساخت تازه تر سلیمانیه یا گرویدن پرستشگران آفتاب در ماردین به مسلک یعقوبیه؛ اما به نظر می رسد هدف وی بیشتر آشنایی با عادات و رسومی باشد که مشاهده کرده است یا روایت وقایعی که خود نظاره گر بوده یا ذکر نام شخصیت های کمابیش مهمی که با آنان برخورد کرده است.
7) معرفی کتاب یک سال در میان ایرانیان اثر ادوارد براون
کتاب "یک سال در میان ایرانیان" توسط محققان به عنوان یک اثر فرهنگی مهم انتخاب شده است و بخشی از پایگاه دانش تمدن است که ما آن را می شناسیم. این اثر از مصنوعات اصلی بازتولید شده است و تا حد امکان در مورد اثر اصلی صادق است. کتاب شامل برداشت هایی از زندگی ، شخصیت و اندیشه مردم ایران است ، که در طی دوازده ماه اقامت "ادوارد براون" در کشور ایران در سال های 1887-8 نوشته شده است. "ادوارد گرانویل براون" (1826-1926) یک شرق شناس انگلیسی بود که به دلیل تحقیقاتش در مورد ایران مشهور بود. در کتاب "یک سال در میان ایرانیان" وی برداشت های خود از فرهنگ فارسی را در پی اقامت یک ساله اش در ایران بازگو می کند. نسخه جدید کتاب حاوی خاطرات مقدماتی است که توسط "ادوارد دنیسون راس" ، یکی دیگر از مستشرقین و دوست نزدیک نویسنده ،نوشته شده است.
8) معرفی کتاب جانستان کابلستان؛ روایت سفر به افغانستان اثر رضا امیرخانی
افغانستان کشوری است که شاید کمتر پیش آید قصد سفر کردن به آن جا را داشته باشیم و بواسطه مشکلات اقتصادی و سیاسی که در آن جا وجود دارد همواره جهت سفر ها از افغانستان به سمت ایران بوده. این عدم نا آگاهی و شناخت درست از کشور افغانستان باعث شده تا در دید اغلب ما افغان ها وجهه خوبی نداشته باشند. پس به همین دلایلی که گفته شد این کتاب ارزش بسیار زیادی دارد چرا که به موضوعی پرداخته که تا به حال کمتر کسی به آن توجه کرده است. این کتاب داستان سفرنامه رضا امیر خانی به افغانستان است. او در سال 2009 از سه شهر هرات، مزار شریف و کابل دیدن کرد و تجربیات اش را به رشته تحریر درآورد که البته محدود به سفرنامه نیست بلکه تا حدودی می توان مطالب سیاسی هم در آن مشاهده کرد و همچنین نویسنده به تفاوت های بین ایران و افغانستان از جنبه های مختلف نیز اشاره کرده است.
9) معرفی کتاب چادر کردیم رفتیم تماشا اثر عالیه خانم شیرازی
اثر حاضر، سفرنامه ای خواندنی به قلم عالیه خانم شیرازی ست. این کتاب که چادر کردیم رفتیم تماشا نام دارد، در زمان ناصرالدین شاه قاجار به رشته ی تحریر درآمده و شرح سفر عالیه خانم به کرمان و بمبئی و خانه ی خداست. عالیه خانم از آشنایان دور خانواده ی شاه بود و از آنجایی که در کرمان زندگی می کرد، ارتباط و مراوده ی چندانی با آن ها نداشت. مردی به نام ولی خان نیز در این سفرها عالیه خانم را همراهی می کرده و ابتدا قرار بوده تا او این سفرنامه را به رشته ی تحریر درآورد. این اتفاق نیز رخ می دهد؛ چرا که در نسخه ی خطی مشاهده می کنیم سفرنامه با دست خط او آغاز می شود. اما بی حوصلگی گریبان گیر ولی خان می شود و دیگر حوصله نمی کند به باقی سفرنامه بپردازد. همین می شود که عالیه خانم شیرازی خود به نوشتن ادامه می دهد.
10) معرفی کتاب قهوه استانبول نیکو می سوزد اثر علی اکبر شیروانی
"قهوه استانبول نیکو می سوزد" به همت "علی اکبر شیروانی" دومین کتاب از مجموعه کتاب های "تماشای شهر" است که "استانبول به روایت مسافران دوره قاجار" را به تصویر می کشد. مجموعه ی "تماشای شهر" عنوان چندین جلد از کتاب های نوشته شده در سبک ادبیات سفرنامه است که شرح مسافران دوره ی قاجار به شهرهایی نظیر سن پترزبورگ، بمبئی، پاریس، لندن و این بار استانبول را در بردارد. آنچه "علی اکبر شیروانی" در کتاب "قهوه استانبول نیکو می سوزد" گردآوری کرده، مجموعه ای است از خاطرات دو پادشاه قاجار یعنی مظفرالدین شاه و ناصرالدین شاه، چند چهره ی صاحب منصب و شاهزادگانی از همین سلسله و همچنین سفرنامه هایی که سیاحان، تاجران و دیگر مسافران ایرانی از خود برجای گذاشته اند. به این ترتیب مطالعه ی این کتاب، دید نسبتا خوبی از استانبول در آن دوران، از دریچه ی نگاه ایرانیانی که فرصت دیدن این شهر معروف را داشته اند، می دهد. عمده ی تمرکز کتاب "قهوه استانبول نیکو می سوزد" بر مشاهدات مسافران متمرکز شده و اکثریت قریب به اتفاق آن ها یک تصویر دلپذیر و مطبوع از شهر استانبول ارائه کرده اند.
بنابراین اگر به کتاب های سفرنامه علاقمند هستید پیشنهاد ما کتاب فوق است. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.