1. معرفی کتاب ایده های بزرگ فلسفی اثر جانی تامسون
در کتاب ایده های بزرگ فلسفی (Mini Philosophy: A Small Book of Big Ideas)، نوشته ی جانی تامسون، مخاطب پاسخ های تأمل برانگیزی خواهید بود که متفکرین بزرگ تاریخ به پرسش هایی از این دست داده اند: ریشه ی باور به خداوند را در کجا باید جست؟ میان اخلاقیات و باورهای مذهبی چه رابطه ای وجود دارد؟ عمده ترین تفاوت میان انسان و دیگر موجودات چیست؟ از میان بی شمار مکتب فکری و اعتقادیِ موجود، آموزه های کدام یک می تواند ما را به زندگی ای شاد و سعادت بار رهنمون گردد؟ چرا اغلب آدمیان باور داشتن را از تفکر ورزیدن ساده تر می یابند؟ چرا برخی از جوامع پیشرفته تر از بعضی دیگر از جوامع اند؟ تعصباتِ دیگرستیزانه از کجا نشأت می گیرند؟ تعریف فرزانگی چیست؟ در باب نقش آثار هنری در اعتلای فکری و اخلاقی انسان چه می توان گفت؟ میان فلسفه و دیگر علوم انسانی چه نسبتی برقرار است؟ پیچیدگی های نهفته در تاریخ مفهوم متافیزیک را چه سان باید فهمید؟ آگاهی انسان چه ماهیتی دارد؟ چرا نوع دوستی در اغلب فرهنگ ها یک ارزش به شمار می رود؟ مهم ترین نظام های اخلاقی کدامند و تفاوت میان آن ها چیست؟ چگونه می توان بر بحران معنوی ای که انسان مدرن گرفتارش آمده فائق شد؟ و... جانی تامسون در اثر پیش رو تمام تلاش خود را به کار بسته تا ضمن مرورِ اجمالی تاریخ فلسفه و الهیات در غرب و شرق، پاسخ های ارائه شده از سوی اذهان بزرگ تاریخ به مهم ترین و اصیل ترین پرسش های آدمیان را با مخاطبین خود در میان بگذارد.
2. معرفی کتاب اخلاق اثر باروخ اسپینوزا
اتیک یا اخلاق (بیشتر در فارسی به اخلاق یا اخلاقیات معروف است) نام کتابی است فلسفی که اسپینوزا، فیلسوف برجستهٔ اهل هلند، به زبان لاتین نوشته است. سبک این کتاب به روش اقلیدسی است. محسن جهانگیری این کتاب را به فارسی ترجمه کرده است. این کتاب، کتاب محبوب فلسفی بسیاری از فیلسوفان بعدی شامل انشتین، هگل، لکان و... بود. این کتاب یکی از آثار مشهور فلسفی جهان است. این کتاب که اندکی پس از مرگ اسپینوزا منتشر شد بدون شک بزرگترین اثر اوست. باروخ اسپینوزا (Benedict de Spinoza) که فیلسوفی یهودی تبار بود با اندیشه های خود انقلابی در دنیای فلسفه ایجاد کرد و تاثیر بسزایی بر فلسفه ی پس از خود به جا گذاشت.
3. معرفی کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد؟ اثر آلن بوردیک
شاید بتوان «زمان» را پرکاربردترین واژه در هر زبانی دانست. مفاهیم مرتبط با زمان همواره در ذهن ما انسان ها غوطه ورند و در تک تک لحظه های زندگی جریان دارد. اما پرسش بنیادی این است که زمان دقیقاً چیست؟ آیا کودکان درست مانند بزرگسالان زمان را تجربه می کنند؟ چرا وقتی حوصله مان سر می رود، زمان به نظر کندتر می گذرد و هر چه پا به سن می گذاریم سرعتش بیشتر می شود؟ در کاوش ریزبینانه و پرمغز حاضر، آلن بوردیک برنده جایزه های معتبر دانشگاهی و ستون نویس نشریه نیویورکر با این کتاب ما خوانندگان را به سفری ماجراجویانه می برد تا درک کنیم زمان چطور بر ما تأثیر می گذارد و اصلاً چرا زمان این گونه که هست تصور می شود.
4. کتاب پدیدار شناختی اثر اشتفان کاوفر
ما تاریخ پدیدارشناسی را از طریق پدیدارشناسی استعلایی هوسرل، پدیدارشناسی اگزیستانسیال هیدگر، پدیدارشناسی مرلوپونتی و اگزیستانسیالیسم پدیدارشناسانه ی سارتر، و از طریق استدلال های آنها علیه روان شناسی علمی، و بازپرسی انتقادی شان از روان شناسی گشتالت بررسی می کنیم. باور داریم که هوسرل، هیدگر، مرلوپونتی، و سارتر درباره ی ماهیت توانایی بشری برای معنادار کردن جهان، بینش هایی سخت کوشانه را بیان می کنند. نوشته های آنان گاه مبهم اند؛ زیرا آنها پرسش هایی بس بنیادین را مطرح کرده، پیشنهادهایی غیر منتظره می دهند که با قرن ها سنت فلسفی هم خوان نیست؛ گاه نیز زبانی نو برای بیان ایده هایشان ابداع می کنند و... اصطلاح «پدیدارشناسی» را عموماً در دو معنای عام و خاص به کار می برند. این اصطلاح در معنای عام، دلالت بر هر نوع کوشش فکری و نظری دارد که هدف آن، شناخت ماهیت تجربه ی ادراکی موجود زنده (به طور ویژه، انسان) باشد.
بنابراین اگر اهل فلسفه و منطق هستید کتاب های فوق از کتاب های برگزیده و معتبر جهانی است میتوانید از آنها بهره گیرید. امیدوارم از محتوای معرفی مجموعه کتاب فلسفی نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.