معرفی فیلم چند تار مو

  یکشنبه، 11 مهر 1400   زمان مطالعه 5 دقیقه
معرفی فیلم چند تار مو
فیلم چند تار مو به کارگردانی ایرج کریمی و سینا سلیمی در سال 1382 ساخته شده است. این فیلم و در ژانر خانوادگی اجتماعی می‌باشد. در این فیلم بهناز جعفری، فریبا کامران، افسانه چهره آزاد، نگار جواهریان، شاهرخ فروتنیان , مجید مشیری به هنرمندی پرداخته‌اند.

خلاصه داستان فیلم چند تار مو

مادر مهندس پیرزاد در مکالمه ی تلفنی با هما متوجه می شود که او از همسرش پژمان جدا شده، به هما اطلاع داده می شود پسرش بهزاد در درگیری های دانشجویی دستگیر شده و او راه چاره ای را جست و جو می کند. پژمان به همراه پسرش سپنتا و زنی به نام بیتا عازم شمال است. سیما خواهر هما که کارشناس محیط زیست است در سفر کاری به سر می برد و مهندس پیرزاد با برادرش به شکار مشغول است. واکنش سیما در قبال دستگیری بهزاد، واداشتن هما به تماس با پژمان است. تماس تلفنی میان هما و پژمان، سفر او را ناتمام می گذارد و او به همراه بیتا و سپنتا به تهران بازمی گردند. مهندس پیرزاد که به هما تمایل دارد، سعی می کند به هر بهانه اعتماد و توجه او را جلب کند، اما واکنش جدی هما و پیش کشیدن موضوع همسر پیرزاد که در کانادا زندگی می کند، باعث ختم غائله می شود. سیما در آستانه ی ازدواج با سعید قرار دارد و بیش از همه به هما نزدیک است. پگاه که ادعا می کند دوست و همکلاسی بهزاد است با هما تماس می گیرد و برایش شعر می خواند. هما در بحران موجود، با شیرین تماس می گیرد تا از نفوذ شوهرش برای آزادی بهزاد استفاده کند. شیرین ناگهان خبردار می شود که پسرش در یک آرایشگاه دستگیر شده، از این رو با هما تماس می گیرد و از او می خواهد که از طریق مادرش اقدام کند. مادر هما که او و سیما را طرد کرده، با بی تفاوتی از موضوع می گذرد و هما که از نیت مهندس پیرزاد آگاه است، مجبور می شود از اعتبار او برای آزادی بهزاد استفاده کند. بیتا در اقدامی ناگهانی با هما تلفنی صحبت می کند و با او قرار می گذارد تا به واسطه ی یکی از آشناهایش زمینه ی آزادی بهزاد را فراهم کند. پیش از این دیدار، سرنشین دیوانه ی یک موتور سیکلت، گوشی هما را می رباید و بیتا را مضروب می کند. در پایان پژمان که از رابطه ی هما و بیتا آگاه شده با دوست پزشکش تماس می گیرد تا به یاری هما بشتابد که در بیمارستان بستری است.

نکاتی درباره فیلم چند تار مو

«چند تار مو» بیش از هر چیز سبک و سیاقی ادبی را در یاد می آورد و به داستان های ریموند کارور نزدیک است و این یکی از مشخصه های کار ایرج کریمی فقید است.کریمی به دلیل فعالیت های نوشتاری و مطبوعاتی پرشمارش قبل از ورود به عرصه فیلمسازی، کار پرحجمی را در زمینه ترجمه و اقتباس از آثار ادبی جهان صورت داده بود و همین عامل به هنگام فیلمسازی نیز تاثیری قابل تامل بر نگره هایش در عالم سینما داشت.«چند تار مو» با تمرکز بر شخصیت هایی که در گیر و دار رفع یک مشکل قرارگرفته اند می کوشد تا پیوندی را که به صورت ارگانیک بر پیکره ی روابط و مناسبات آدم ها حتی در جغرافیایی غیر اینجایی ساخته می شود به تصویر درآورد و با تعمیق دوگانه ی جست وجو و عدم یافتن به واکاوی درونیات و روانشناسی کاراکترها بپردازد.در «چند تار مو» مسئله اصلی نجات یک فرد از بند و زندان درواقع بهانه ای است تا به واسطه ی آن مجموعه ای از آدم های مرتبط و حتی بی ارتباط به یکدیگر را که به این سبب با یکدیگر در تعامل قرار می گیرند در ساختاری موازی شاهد باشیم و در نهایت میزان تاثیرپذیری هر یک از آنها را که خواسته و ناخواسته بر سرنوشت دیگری تاثیر می گذارند به نظاره بنشینیم.کریمی در دومین فیلمش مسیری را که پیشتر با «از کنار هم می گذریم» آغاز کرده بود، امتداد می بخشد و با تحکیم مدل داستان گویی و نوع دکوپاژ و میزانسن ها سلیقه و تشخص بصری و سینمایی خود را برای بیننده مشخص می کند و طیف مورد نظر از علاقه مندان به چنین آثاری را به عنوان طرفداران این نوع از سینما دعوت می کند تا نویددهنده ی پیوستن فیلمسازی با دغدغه های فراتر از گیشه و درواقع خردورز به جریان نحیف سینمای اندیشه باشد. سینمایی با لحنی خاص و به دور از جریان عام سایر فیلم ها. سینمایی متین، پالوده و برآمده از ادبیات که وجه تمایزش تمرکز بر ساحت هنری و اندیشه ورزانه یک اثر و برجسته سازی آن در بافت یک فیلم محسوب می شود؛ مسیری که ایرج کریمی در سال های بعد و تا پیش از مرگ در صدد بود علیرغم تمام بی مهری ها با سخت کوشی و ممارست بپیماید و هرجا که سینما چنین مجالی به او نمی داد آن را در عرصه ی نگارش پی می گرفت و انگار تنها یک مانع می توانست او را از ادامه ی این راه پرفراز و نشیب بازدارد: مرگ.

کارگردان فیلم چند تار مو

ایرج کریمی کارگردان، فیلم نامه نویس و منتقد سینمای ایرانی بود.وی فارغ التحصیل رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی امیرکبیر بود. کریمی چند کتاب سینمایی را نیز ترجمه کرده است. او یكی از منتقدان برجسته سینمایی ایران بود كه در ماهنامه سینمایی فیلم نقدهای بسیاری چاپ كرد. او کارگردانی فیلم های سینمایی همچون باغ های کندلوس،چند تار مو، نسل جادویی و نیمرخ ها را برعهده داشت.

ایرج کریمی

بازیگران فیلم چند تار مو

الهه گلپري، فريبا كامران، بهناز جعفري، افسانه چهره آزاد، نگار جواهريان و با حضور مرضيه برومند، مجيد مشيري، شاهرخ فروتنيان، حميدرضا پگاه - بازيگر خردسال: محمد دارابي

سایر عوامل فیلم چند تار مو

  • نويسنده: ايرج كريمي
  • تهيه كننده: محمدصادق آذين
  • مدير تصويربرداري: محمدرضا سكوت
  • موسيقي: سنا سليمي
  • طراح صحنه و لباس: سحر شهامت
  • صدابردار: يدالله نجفي
  • طراح چهره پردازي: مهرنوش طيبي
  • عكس: نگار جواهريان

​​​​مشخصات فیلم چند تار مو


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها