خلاصه فیلم دوزیست
در جنوب شهر پسری به نام عطا با پدرش زندگی می کند و دو تن از دوستان خود را نیز به خانه راه داده است اما کلفتی که برای همسایه شان کار می کند، دلبستگی خاصی به این پسر دارد ولی عطا از این موضوع چیزی نمی داند. این کلفت دختری را به خانه عطا می آورد و ادعا می کند که دخترخاله اش است و از عطا می خواهد برای چند روزی مخفیانه او را در منزل خود نگه دارد. عطا این موضوع را می پذیرد و ماجراها با ورود این دختر به خانه شروع می شود.
نقد فیلم دو زیست
برزو نیک نژاد برای بیشتر مردم با سریال دردسرهای عظیم نامی آشنا است و بیشتر با دنیای تلویزیون شناخته شده است تا جهان آثار سینمایی اش. نیک نژاد در فیلم جدید خود با نام دوزیست با نیم نگاهی به فیلمفارسی اثری ساخته که فی الواقع می توان آن را نوعی فیلمفارسی مدرن نامید. دیدن این قبیل آثار معمولا برای عام مردم لذتبخش است ولی واقعیت اینست که آنها شبیه به جعبه های کادو پر زرق و برق تو خالی می مانند؛ دقیقا مانند کاری که نیک نژاد با ستارگانش برای فیلم انجام داده و آنها را تبدیل به روبان های درخشان برای قصه اش کرده است.سرقتی در یک عروسی انجام می شود و ما به خانه ای بزرگ در پایین شهر می رویم که در آن پسری به نام عطا با پدرش زندگی می کند و دو تن از دوستان خود را نیز به خانه راه داده است. کلفتی که برای همسایه شان کار می کند، دلبستگی خاصی به این پسر دارد ولی عطا از این موضوع چیزی نمی داند. این کلفت دختری را به خانه عطا می آورد و ادعا می کند که دخترخاله اش است و از عطا می خواهد برای چند روزی مخفیانه او را در منزل خود نگه دارد. عطا این موضوع را می پذیرد و ماجراها با ورود این دختر به خانه شروع می شود.
فیلمساز دقیقا نمی داند می خواهد چه بگوید، او قصه ای در خانه ای قدیمی با شخصیت های کهنه در سینما را در اختیار دارد و داستانش را پیش می برد. بازیگران ستاره ای همچون جواد عزتی، هادی حجازی فری، پژمان جمشیدی، سعید پورصمیمی، مانی حقیقی و ستاره پسیانی را در اختیار دارد و سعی کرده با گریمی متفاوت و نقش آفرینی متمایز آنها در فیلم (البته به جز جواد عزتی که یکی از بدترین بازی هایش را ارائه می کند) فیلمش را درخشان کند. این دو ویژگی البته که تا حدی جواب می دهد و می توان ادعا کرد جملگی بازیگران توانستند فیلم را جلو ببرند. در واقع باید گفت اگر این تیم بازیگری پشت دوزیست قرار نمی گرفت، تحمل کردن داستان آبکی فیلم به جد غیرممکن بود.
پژمان جمشیدی برای اولین بار تقریبا توانسته یک نقش جدی را درست از آب در بیاورد و تشخیص حجازی فر نیز بدون آشنایی با لحن صدایش برای عده ای کار سختی است. مانی حقیقی هم بالاخره آن کت و شلوار بورژوا را از تن در آورده و دیگر در هیبت یک آدم لاکچری ظاهر نشده و می تواند با حضور کوتاهش، لحظاتی درخشان را ثبت کند. اما گل سر بد فیلم به ستاره پسیانی برمی گردد که برای اولین بار نقش مهمی (شاید بتوان گفت نقش اول زن فیلم) را بر عهده گرفته و نشان داده که می تواند بسیار بهتر از این ها در سینما بدرخشد.معرفی بازیگر جوانی به اسم «الهام اخوان» از پارتی بازی های نیک نژاد بوده چرا که اخوان فعالیت جدی سینمایی خود را در عرصه سینما در سال ۹۵ با منشی گری صحنه در سریال پنجری شروع کرد. او نقش افسونگر یا زن اغواکننده فیلم را بر عهده دارد و متاسفانه انتخاب بسیار نامناسبی، چه از لحاظ چهره و چه از لحاظ بازیگری، برای چنین نقشی است. اخوان یک تنه بازی دیگر بازیگران را زیر سوال برده و در صحنه هایی که حضور دارد بیشتر شبیه به یک روبات می ماند تا یک بازیگر.فردین فیلم که جواد عزتی نقشش را برعهده دارد، یک شخصیت همیشه عصبی است که معلوم نیست بابت چه موضوعی از زمین و زمان شاکی است. کمترین سکانسی در فیلم وجود دارد که عزتی آرام باشد و فیلمنامه کاراکتر او را تهی و تبدیل به یک لوطی مدرن امروزی کرده است.صحبت از فیلمنامه شد و در همینجا باید گفت که دوزیست برخلاف ژست اسم گذاری خاصی که دارد و برخی دیالوگ های پرمفهومی که در آن گنجانده شده، یک طبل توخالی است. فیلمنامه با موضوع یک سرقت آغاز می شود و بعد به ماجراهای عاشقانه و درام زندگی دختر مهمان خانه می رسد و سپس کشمکش های رفاقتی در آن دیده می شود و در نهایت دست یک مشت مریض جنسی در خانه را رو می کند و پایان بندی به شدت مضحکی را به نمایش می گذارد. فیلمنامه مانند یک پسربچه شیطان دائما در حال ورجه و وورجه است و به اینسو و آنسو می پرد و می خواهد به هر دکمه ای که در کامپیوتر ژانرهای سینمایی می بیند، دست بزند. نیک نژاد آنقدر در این موضوعات مختلف می چرخد و در یکجا ثابت نمی ماند که فیلمش کاملا بی هویت می شود و مانند یک کیف چرم دوزی شده از تکه های مختلف می ماند که درون آن بوی بد و نامطبوع چرم هم به مشام می رسد. نیک نژاد در جایی که به طور جدی وارد مقوله سینمای اجتماعی می شود، خرابکاری می کند و زمانی که چاشنی طنز را به داستان اضافه می کند، بوی بد این خرابکاری را با اسپری طنز از بین می برد. او از سینمای اجتماعی و شهری صرفا ژستش را یاد گرفته و نمی داند باید چه داستانی برای این موقعیت ها خلق کند که کشش و گیرایی لازم را به همراه داشته باشد.
کارگردان فیلم دو زیست
- برزو نیک نژاد:برزو نیک نژاد کارگردان و فیلم نامه نویس ایرانی سینما و تلویزیون، متولد ۱۱ فروردین ۱۳۵۱ در گرگان است. وی فعالیت حرفه ای خود را از سینما آغاز کرد و در سال ۱۳۸۷ در فیلم کلبه به کارگردانی جواد افشار به عنوان نویسنده فعالیت داشته است.از جمله آثار سینمایی برزو نیک نژاد می توان به عناوینی همچون زاپاس، ناخواسته، پیتزا مخلوط و کلبه اشاره کرد. وی سابقه حضور در پروژه های تلویزیونی همچون پنچری، روزهای بد به در، دودکش و روزهای زیبا را نیز در کارنامه هنری خود دارد.
بازیگران فیلم دو زیست
- جواد عزتی , ستاره پسیانی , مانی حقیقی , پژمان جمشیدی , سعید پورصمیمی , هادی حجازی فر، مجید نوروزی، لیلی فرهاد پوری با معرفی الهام اخوان
سایرعوامل فیلم دو زیست
- مدیر فیلمبرداری: علیرضا برازنده، مجری طرح و مدیر تولید: کامران حجازی، گریم: ایمان امیدواری، طراح صحنه: امیر حسین قدسی، مدیر صدابرداری: مهدی صالح کرمانی، طراح لباس: ملودی اسماعیلی، برنامه ریز: افشین رضایی، دستیار اول کارگردان: نوید صلاحی، جانشین تولید: علیرضا اصلانی، مدیر تدارکات: فرامرز رضایی، دستیار اول فیلمبردار: محمد عزت خواه، عکاس: مجید طالبی، منشی صحنه: غزل رشیدی، سرمایه گذار: دکتر جلال تیموری
تیزر فیلم دو زیست
مشخصات فیلم دو زیست
- ژانر: اجتماعی
- سال ساخت: 98
- کشور :ایران
- امتیاز:10/0 imdb
- زبان:فارسی