معرفی فیلم جزیره شاتر (Shutter Island)

  یکشنبه، 15 اسفند 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی فیلم جزیره شاتر (Shutter Island)
شاتر آیلند (Shutter Island) یا جزیره شاتر فیلمی در ژانر معمایی و روانشناختی به کارگردانی مارتین اسکورسیزی است. در ادامه با معرفی و نقد این فیلم همراه ما باشید.

جزیره شاتر (Shutter Island) که در سال ۲۰۱۰ اکران شد، همچنان یکی از عجیب ترین فیلم های کارنامه گسترده مارتین اسکورسیزی است. او پس از مجموعه ای از فیلم های درام بار دیگر با لئوناردو دی کاپریو همکار همیشگی خود، همراه شد تا یک تریلر روان شناختی نئو-نوآر بر اساس رمان دنیس لهین بسازد. اسکورسیزی کمک زیادی کرد که دی کاپریو از یک کودک ستاره به یک بازیگر بزرگسال تحسین شده تبدیل شود، و «جزیره شاتر» یک نمونه موفق دیگر در فهرست همکاری های آن ها بود.

«جزیره شاتر» به اندازه جزیره باران زده ای که داستان فیلم در آن روی می دهد، یک مورد واقعاً عجیب و غریب است. اتفاقات تریلر کارآگاهی تاریک و پرپیچ و خم «جزیره شاتر» در ۱۹۵۴ و در اوج دورانی روی می دهد که دبلیو. اچ. اودن، شاعر آمریکایی انگلیسی تبار چند سال قبل تر از آن به عنوان «عصر اضطراب» یاد کرده بود. راز جذابیت و قدرت فیلم شاترایلند یا جزیره ترس در نوشتار نقد فیلم جزیره شاتر مشخص می شود؛ با ما همراه بمانید تا اطلاعات جامعی را در رابطه با این فیلم به شما بدهیم.

  • Shutter Island 2010
  • جزیره شاتر (2010)
  • ژانر فیلم: معمایی، هیجان انگیز
  • مدت زمان: 138 دقیقه
  • کارگردان: مارتین اسکورسیزی
  • نویسنده: لایاتا کالوگریدیس
  • کشور: آمریکا
  • تاریخ اکران: 13 فوریه 2010 در برلین
  • بودجه ساخت: 80 میلیون دلار
  • فروش فیلم: 294.8 میلیون دلار
  • درجه نمایشی: R (افراد بزرگتر از 17 سال)

خلاصه داستان فیلم Shutter Island

پوستر فیلم جزیره شاتر

داستان فیلم شاتر روایتی از سال ۱۹۵۴ میلادی است که یک مارشال ایالاتی به نام تدی دنیلز (با بازی لئوناردو دی کاپریو) و همکار جدیدش چاک ایول (با بازی مارک رافالو) برای تحقیق درباره ی فرار یک مجرم روانی خطرناک به نام راشل سولاندو از بیمارستان روانی اشکلیف در جزیره شاتر در نزدیکی بوستون، به این جزیره سفر می کنند. این بیمارستان محل نگهداری خطرناک ترین مجرمان روانی است و رئیس آن یک روانپزشک به نام دکتر جان کاولی (با بازی بن کینگزلی) می باشد. راشل به جرم خفه کردن ۳ فرزند خود در آب محکوم شده است و این دو مامور به دنبال سرنخ هایی برای یافتن او هستند. تدی رفته رفته سرنخ هایی از سولاندو پیدا می کند، اما این تنها هدف او از سفر به جزیره شاتر نیست. او به دنبال یک مجرم روانی دیگر به اندرو لدیس نیز می باشد و معتقد است این فرد همسرش را در یک آتش سوزی عمدی به قتل رسانده است. اما برخی وقایع سبب می شود که دنیلز به مرز جنون برسد …

داستان فیلم جزیره شاتر کاملا قابل درک، ساده و عادی به نظر می رسد. اما رازی در دل معماری چندلایه ی این فیلم نهفته است که دقایق پایانی فیلم را شگفت انگیز کرده و شما را غافلگیر می کند. قطعا در پایان فیلم با این ابهام روبرو می شوید که آیا تدی دنیلز واقعا دیوانه بود یا نه؟!

نقد فیلم جزیره شاتر (Shutter Island)

در فیلم شاتر آیلند اسکورسیزی قادر می شود یک «جهان تو در تو و لابورینت وار پارانوپیا بیافریند و به زیبایی نشان دهد که چرا این جهان و سناریوی پارانویید اینقدر قدرتمند و اغواگرانه است، چرا این سناریو تو در تو و چون یک هایپرتکست و متن چندمتنی است؛ چرا «پارانوپیا» در همه روابط انسانی همیشه حضور داشته و دارد و موضوع درجه و شدت این بدگمانی و پارانوییا است.

در هر ارتباط انسانی و به ویژه ارتباط عشقی، کاری و غیره، نوعی هراس و پارانوییا از دیگری نیز نهفته است. زیرا انسان مرتب می خواهد بداند که «دیگری درباره او چه فکر می کند و از او چه می خواهد».

ازینرو اسکورسیزی قادر می شود که یک حالت چندچهره و چندمتنی از «پارانوییا» را نشان دهد که در آن همه از بیمار تا قانون و روانکاو دارای حالات پارانوییا و یا هراس برانگیز، پارانوییابرانگیز هستند، همانطور که هر کدام دارای قدرت های بالغانه و سمبولیکی نیز هستند، به درجات مختلف.

اسکورسیزی موفق می شود در فیلم شاتر آیلند «پارانویای» یک بیمار و مارشال سابق، تدی، با بازیگری خوب «لئوناردو دی کاپریو» را، با «پارانوییا و بدگمانی» جمعی، آمریکایی و انسانی پیوند زند و یک سناریو و فیلم پارانویید بیافریند که تا آخر فیلم ما باز هم کامل نمی دانیم که چه کسی واقعا پارانویید است و چه کسی سالم است.

همه بنوعی دچار حالاتی پارانویید هستند و ما با درجات مختلف از «واقعیت پارانویید» روبرو هستیم. اسکورسیزی به ویژه با استفاده بینامتنی از برخی سکانس های پارانویید سینما، مثل المان «برج دریایی» و غیره، برای فیلم خویش در واقع نشان می دهد که سینما نیز بخشی از این واقعیت پارانوییک و همزمان تولیدکننده این واقعیت پارانویید است.

اینکه گاه سینما مثل حادثه یازده سپتامبر مدت ها قبل فیلم های فراوان در این زمینه می سازد و سپس این حوادث اتفاق می افتد، خود نمادی دیگری از این جهان تو در توی و «واقعیت سمبولیک تو در تو و لابورینت وار» انسانی است که مالامال از حالات پارانوئید نیز هست.

یادآوری یک قاتل زنجیره ای در زندگی واقعی

بیمارستانی که دنیلز و همکار او برای تحقیق فراخوانده شده اند مملو از افراد آشفته ای است که همگی مرتکب جنایات جدی با ماهیت های متفاوت شده اند. اگرچه تماشاگران وقت زیادی را با بیشتر مجرمان نمی گذرانند، اما می شنویم یكی از بیماران مستقر در مجتمع C زمزمه کنان حرف خیلی ترسناکی می زند: (قبل از این که بیشتر بكشم، جلوی من را بگیرید.)

درحالی که این حرف به خودی خود نگران کننده است، اما آنچه باعث می شود شوم تر به نظر برسد این است که به احتمال زیاد اشاره به یک قاتل زنجیره ای در زندگی واقعی، به نام ویلیام هایرنز دارد که در دهه ۱۹۴۰ در شیکاگو فعال بود. هایرنز در اوج دوران جنایت بار خود به «قاتل رژ لب» معروف بود، و پس از دستگیری، با بیش از ۶۵ سال زندان، بیشترین دوران محکومیت را در ایلینوی داشت.

دیالوگ «جزیره شاتر» نسخه کمی تغییر یافته چیزی است که هایرنز با رژ لب روی دیوار آپارتمان یکی از قربانیان خود نوشته بود: «محض رضای خدا، قبل از این که بیشتر بكشم، جلوی من را بگیرید. من نمی توانم خودم را کنترل کنم.» به نظر می رسد معنی ضمنی این باشد، زمانی که دنیلز و همکار او تحقیقات خود را انجام می دادند، نسخه خیالی قاتل رژ لب در اشکلیف بود.

چرا نگهبانان این قدر عصبی هستند؟

در طول فیلم، جو ناآرامی در بیمارستان حاکم است. به عنوان مثال، در همان ابتدای ورود تدی و چاک به جزیره، تدی صریحاً اشاره می کند که به نظر می رسد نگهبانان عصبی هستند. مسئول آن ها پاسخ می دهد: «همه ما هستیم.»

در این لحظه، معنای ضمنی این است که عصبی بودن نگهبانان بیشتر به خاطر بیمارِ مفقود شده است، و این واقعیت که بیمارستان توسط مقامات دولتی در حال بررسی است. بااین حال، در پایان فیلم، معنای واقعی آن دیالوگ مشخص می شود، و این زمانی است که متوجه می شویم دنیلز، درواقع خودش یکی از بیماران بیمارستان است، که به او اجازه داده شد تصور کند یک مارشال ایالات متحده، و در حال تحقیق در مورد یک پرونده است، به این امید که مجبور شود از توهمات پارانویایی خود بیرون بیاید و حقیقتِ گذشته ی غم انگیز خود را بپذیرد.

بنابراین، وقتی نگهبانان می گویند عصبی هستند، آنچه اشاره می کنند، این واقعیت است که به دنیلز – که تأیید شده خطرناک ترین بیمار کل بیمارستان است – آزادی داده شده با حداقل نظارت در هر جای جزیره حرکت کند، و تنها کسی که می توان امیدوار بود دنیلز را در این حالت، کنترل کند و در مواقع اضطراری او را از خیالات پارانویائی بیرون بیاورد، همکارش چاک است. بنابراین بله، نگرانی های آن ها کاملاً موجه است.

مارتین اسکورسیزی و لئوناردو دی کاپریو

مارتین اسکورسیزی و لئوناردو دی‌کاپریو

درمان مؤثر بوده است .همان طور که در اواخر فیلم می فهمیم، همه چیزهایی که در «جزیره شاتر» دیده ایم، تلاش کارکنان بیمارستان اشکلیف برای شکستن توهمات اندرو، با اجازه دادن به او برای بازی در نقش تدی دنیلز، مارشال ایالات متحده است. و در آخرین لحظات فیلم، متوجه می شویم این درمان، حداقل کمی کارساز بوده است و اندرو خودِ واقعی اش را به یاد می آورد. اما معلوم می شود خیلی زودتر در فیلم به این نکته که درمان مؤثر بوده، اشاره شده است.

شخصیت لئوناردو دی کاپریو درحالی که وانمود می کند دنیلز است، باور دارد فردی آتش افروز به نام اندرو لیدیس همسرش را در آتش کشته است. ازآنجایی که ذهن دنیلز بسیار تلاش می کند خود را متقاعد کند او خودِ اندرو نیست، قادر نیست با کبریت سیگارهای خود را روشن کند. هر چه باشد، در ذهن دنیلز، آتش پیوند ناگسستنی با اندرو دارد، بنابراین چیزی است که باید از آن اجتناب شود. بااین حال، بعداً در فیلم، ما دنیلز را می بینیم که سیگارهایش را خودش روشن می کند، که اشاره دارد او شروع به پذیرفتن حقیقت در مورد رابطه اش با اندرو کرده و نشان می دهد درمان، واقعاً مؤثر است.

سخن پایانی درباره فیلم Shutter Island

در این مطلب تلاش کردیم تا یک معرفی کامل از فیلم جزیره شاتر داشته باشیم. در پایان دوست داریم تا نظر شما را درباره فیلم جزیره شاتر بپرسیم. آیا تا به حال فیلم جزیره شاتر را مشاهده کرده اید؟ در صورت دیدن، آیا از این فیلم لذت بردید؟ نقش آفرینی کدام بازیگر را در این فیلم دوست دارید؟ می توانید دیدگاه و نقد خود درباره فیلم جزیره شاتر را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
پزشک رهبر معظم انقلاب: به رهبری توصیه کردیم که میوه بخورند اما ایشان بعد از پرسیدن قیمت میوه‌ها ارزانترین میوه را انتخاب کردند که همه مردم توان خرید آن را دارند+ویدئو (1169 نظر) الهام حمیدی: تا حالا بوتاکس نکردم؛ مخالف عمل زیبایی نیستم اما احساس می‌کنم برای من زوده+ ویدیو (97 نظر) خداداد عزیزی: 17 سالم بود آرزو داشتم چلوکباب بخورم؛ واقعا تو یخچالمون هیچی پیدا نمیشد؛ مادرم بخاطر بی پولی فوت کرد / مصاحبه تکان دهنده خداداد+ ویدئو (88 نظر) محمود احمدی‌نژاد: مهران مدیری به من پیغام داد که من یه سریال ساختم و مجوز نمیدن پرسیدم و به من گفتند این داره دوره ریاست‌جمهوری تو رو نقد میکنه+ویدیو (75 نظر) واکنش تحسین برانگیز هادی چوپان به حمله اسرائیل: شهادت برای مادرمان ایران تسلیت ندارد تبریک دارد/ پرسنل غیور ارتش و نیروی انتظامی شهادت هم رزمتان مبارک! (58 نظر) ناصرالدین‌شاه: این شهر زن‌های بسیار خوشگل دارد /دخترهای مثل حوری را نگاه می‌کردم و افسوس‌ها می‌خوردم (53 نظر) ترافیک چهره‌های سیاسی کشور در مراسم دامادیِ پسر علی لاریجانی؛ از قدردانی داماد از فرزند رهبر معظم انقلاب به خاطر حضور در مراسم تا چهره شاد علی مطهری به عنوان دایی داماد+عکس (49 نظر) پریوش نظریه: من به خاطر دخترم جدا شدم/ ما آدم هم نبودیم اصلا چیز شرم آوری نیست/ ترجیح دادم که بچم تو یه محیط آروم بزرگ بشه+فیلم (40 نظر) خلاقیت جذاب و هوشمندانه شهرداری در ایجاد دستگاهی برای گرم کردن دست شهروندان در زمستان+عکس/ ذهن پویا در خدمت به مردم👌 (37 نظر) نگاهی به کیک تولد محمود احمدی نژاد با خلاقیت بی نظیر اُوستا قنّاد در طراحی کیک با عکس آقای سیاستمدار و شمع تولد 61 سالگی/ مبارکاا باشه (32 نظر) علی دایی: اگر مطالباتم را از فدراسیون بگیرم برای اینکه ثابت کنم به این پول نظری ندارم یک یتیم‌خانه می‌سازم؛ زمانی که دانشجو بودم کارگری می‌کردم+عکس (32 نظر) اکبر عبدی: شاید 4،5 سال دیگه زنده باشم ولی اونقدر پول جمع کردم که خانواده‌ام نیاز مالی نخواهند داشت، من نیاز به پول کسی ندارم +ویدیو (32 نظر) همزاد شاهرخ استخری، با شباهت صد در صدی پیدا شد+عکس/ یکی از یکی جذاب تر و خوشتیپ تر و معروفتر (29 نظر) خلاقیت هوشمندانه اُوستا بنّا یزدی برای حفظ درخت در دیوارکِشی / دکترای افتخاری حقِّ توئه + عکس (28 نظر) علی دایی : خدا رو شکر حتما آن‌قدر قدرتمند شده‌ام که منو رئیس مافیا می‌نامند؛ هزینه حرف زدن در مورد ناپاکی را دادم+عکس (21 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
بازسازی چهرۀ «شاهدخت سودانی» که 2500 سال قبل مومیایی شده است
سه سوته قورمه سبزی درست کن / آموزش قورمه سبزی بدون گوشت برای گیاهخواران
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 9 آبان 1403
فال روزانه امروز چهارشنبه 9 آبان ماه 1403
5 دقیقه‌ای ماکارونی درست کن / آموزش گام به گام ماکارونی ساده و خوشمزه
فال ابجد روزانه چهارشنبه 9 آبان 1403
انواع یائسگی و اولین علامت آن ها
مردان وفادار چه ویژگی هایی دارند؟ / اگه میخوای بدونی شوهرت بهت وفاداره یا نه! حتما این تست سنجش میزان وفاداری رو انجام بده
اولین پادشاه زن ایران که بود؟
راهکار تضمینی برای رفع بوی دنبه و روغن حیوانی از برنج و غذاهای آبکی (مثل آبگوشت و خورشت)
7 ترفند ساده و کاربردی برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان / کاهش مصرف انرژی با چند راهکار ساده
18 ترفند مخفی در واتساپ که از آن خبر نداشتید
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 9 آبان 1403
بهترین گوشی‌ های موبایل در بازار ایران؛ بهترین موبایل اقتصادی از رنج قیمتی 5 میلیون تا 30 میلیون
رازهای آرایش؛ چگونه چربی کرم پودر را بگیریم؟ با این 6 ترفند یک آرایش مات و زیبا داشته باشید
منتخب روز   
سکانس عاشقانه عاشق شدن قباد سر سفره عقد با شهرزاد و بی قراری های فرهاد/ بی من چه شیرین می روی من دوستت دارم هنوز + فیلم 7 مورد از عجیب ترین واقعیت های زمان از ماموت ها گرفته تا اهرام مصر و ایستگاه های فضایی/باور کردنشون سخته! اعترافات دردناک زنی که همسرش را کشت: پدرم مرا به شوهرم فروخته بود پایان شوم دوستی اینستاگرامی/ آزیتا دختر 17 ساله 48 ساعت بیهوش بود تا اینکه معجزه رخ داد غمگین ترین و دردناک ترین سکانس فیلم عاشقانه شهرزاد/ مرگ جمشید خان در آغوش رفیق صمیمی اش با حسرت لبخند شهرزاد اشکال حک شده روی دیوار که نشان میدهند مصری‌های باستان شکل وسایل نقلیه آینده را پیش بینی کرده اند! رقابت عشقی دو پسر جوان رنگ خون گرفت پشت پرده شهر ممنوعه چین و رازهایی که در قلب پکن نهفته‌ است! آیا موجودات فضایی و فرازمینی در ساخت اهرام مصر دست داشتند؟ + اسناد و مدارک واقعی جزئیات دقیق و کامل دوئل مرگبار به خاطر عشق دختر صاحبکار / قتل بی‌رحمانه جوان 26 ساله به دست دوستش جزئیات کامل عملیات ناموفق گروگان گیری مسلحانه / پسر 18 ساله به سلامت آزاد شد قتل توسط فردی که 4ماه از آزادی اش می گذشت