خلاصه داستان نقطه کور
این فیلم داستان خسرو است که ۲۳ روز بر پهنه دریا و به دور از خانواده اش گذرانده است. او با دنیایی از ابهامات فکری که تمام مدت همراه او بوده وارد خانه اش در تهران می شود اما تمامی ذهنیت هایش عینیت یافته و قادر به مقابله با مسائل پیش آمده نیست.
نکاتی درباره فیلم نقطه کور
فیلم جدید مهدی گلستانه شباهت انکار ناپذیری به فیلمهای اصغر فرهادی و شباهت بیشتری به « سعادت آباد » مازیار میری دارد. اثری که داستانی تکراری را در بستر خانواده ای روایت می کند و به سبب بحرانی که برای خسرو در شک و تردید به همسرش ایجاد شده، شخصیت های بیشتری را وارد داستان می کند تا این بحران را گسترش دهد.اما مشکل اینجاست که شخصیت های مکمل بصورت مستقل قدرت دراماتیزه کردن داستان را ندارند و ایجاد گره های جدید در روند داستان هم منطق مشخصی ندارد. اصلی ترین سوال درباره فیلمنامه در مرحله نخست به داستان باز می گردد. داستانی که با یک شک آغاز می گردد و در حالی که پاسخ ساده ناهید می تواند گره فیلم را در همان دقایق ابتدایی باز کند، او از پاسخ طفره می رود و سپس نفرات جدیدی به داستان اضافه می شوند تا روند گره گشایی به تعویق بیفتد و فیلم دقایق بیشتری به طول بینجامد.در واقع می توان ایراد بزرگ « نقطه کور » را در پرداخت فیلمنامه و شخصیت های داستان برشمرد که فاقد کیفیت مناسب می باشند. اطلاق کردن مشکلات ریز و درشت جامعه به هر یک از شخصیت های داستان ، در صورتی ارزش نقد اجتماعی را افزایش می داد که فیلمساز منطقی از حضور آنان در داستان تعیین می کرد و یا به سبب حضورشان، باعث هویدا شدن بخشی از بحران زندگی خسرو و ناهید می گردید که مخاطب کمتر به آن توجه داشته است. اما این اتفاق در « نقطه کور » رخ نمی دهد و فیلمنامه به شکلی قراردادی مسیر خود را تا انتها پیش می گیرد.دخیل کردن مجموعه ای از معضلات بزرگ اجتماعی در قالب شخصیت های فیلم بیشتر از آنکه بیانگر دغدغه های فیلمساز به مسائل اجتماعی باشد، باعث به تعویق افتادن چندباره گره گشایی خط اصلی داستان یعنی حضور مرد لوله کش در خانه خسرو می شود. متاسفانه این تعویق در جهت بسط و گسترش فیلمنامه پیش نمی رود تا « نقطه کور » از نیمه به بعد، تکرار فیلمهای آپارتمانی سینمای ایران در سالهای اخیر باشد که در آن کتک زدن زن و ایجاد جنجال جایگاه ثابتی دارد.« نقطه کور » همچنین از بازیهای ضعیفی رنج می برد که در راس آنها می توان از نیکی مظفری یاد کرد که بازی بسیار بدی از خود به نمایش گذاشته است. محمدرضا فروتن نیز در شکل و شمایل همیشگی خود در سالهای اخیر در نقش مردی عصبی تکراری است و هانیه توسلی هم که پیش از این بارها نقش های مشابه ناهید را ایفا کرده، در این فیلم حرف تازه ای برای گرفتن ندارد.« نقطه کور » همانطور که از نامش بر می آید یک نقطه کور در فیلمنامه است که کارگردان توان پرداخت و هدایت آن را نداشته است. فیلم مهدی گلستانه نسخه ضعیف تر شده آثار آپارتمانی سالهای اخیر سینمای ایران به شمار می رود که بحث خیانت، شک و تردید در آن مطرح و با یک پایان بندی بسیار بد نیز به اتمام می رسد. به نظر نمی رسد که « نقطه کور » اثری باشد که در سالهای بعد مخاطبین سینمای ایران آن را به خاطر بیاورند.
کارگردان فیلم نقطه کور
مهدی گلستانه وی تا پیش از ساخت « نقطه کور » دو فیلم در کارنامه فیلمسازی اش ثبت کرده که هردو آثاری گیشه پسند بوده اند. نخستین فیلم او به نام « دردسربزرگ » در سال 1389 ساخته شد و اثر دیگرش به نام « نازنین » نیز در سال 1392 به نمایش درآمد.
بازیگران فیلم نقطه کور
هانیه توسلی ، محمدرضا فروتن ، شقایق فراهانی ، محسن کیایی ، خاطره اسدی ، علیرضا زمانی نسب ، مریم بوبانی ، نیکی مظفری ، سید احمد محمدی ، حسینعلی قورچی ، یلدا نوریان ، مهدی پارسا ، حسام رحیمی منش و…
ساير عوامل فیلم نقطه کور
[کارگردان، تهیه کننده: مهدی گلستانه] , [نویسنده: احسان بیگلری با همکاری پریسا هاشم پور] , [مدیر فیلمبرداری: مرتضی غفوری] , [تدوین:خشایار موحدیان، سعید سیاح] , [مدیر تولید: وحید مشاری] , [مجری طرح: پیمان جعفری] , [مدیر صدابرداری: بهروز معاونیان] , [مدیر برنامه ریزی: علی افشین راد] , [طراح صحنه و لباس: آنیتا جواهرچی] , [طراح چهره پردازی: مهرداد میرکیانی] , [دستیار اول کارگردان: رضا شریفی] , [منشی صحنه: شهره فهیمی] , [برنامه ریز: رضا غفارنژاد مولایی] , [مشاور رسانه ای: احسان عباسی] , [مدیر تدارکات: جواد راهزانی] , [مشاور روانپزشکی فیلمنامه: دکتر افشین یداللهی] , [طراح و ترکیب صدا: بهمن اردلان، حسین مافی] , [موسیقی: ادیب قربانی] , [مدیر تبلیغات: میثم میرزایی] , [عکاس: علی نیک رفتار] , [فیلم پشت صحنه: فرهاد فرهنگ]
مشخصات فیلم نقطه کور
- ژانر : اجتماعی
- زبان : فارسی
- امتیاز IMDb: امتیاز 7.5 از 10