خلاصه داستان پنجاه قدم آخر
فیلم سینمایی پنجاه قدم آخر، واحد اطلاعات و عملیات لشگر مصمم است رادار عراق را در یکی از جبهه های غرب از کار بیاندازد. برای اینکار مهندس هرمز که متخصص مباحث الکترونیکی اما بیگانه با فضای جنگ است پیدا کرده و او ضمن رضایت به این کار، رادار دشمن را از کار می اندازد و لشکر 8 نجف اشرف موفق به حمله می شود و…
نکاتی درباره فیلم پنجاه قدم آخر
واحد اطلاعات عملیات لشکر مصمم است رادار رازیت عراق را در یکی از جبهه های غرب از کار بیاندازد. برای این کار هرمز شکیبا (بابک حمیدیان) مهندس نخبه اما ناآشنا با فضای جنگ را با پیشنهاد معافیت از سربازی راضی به همکاری می کند تا رادار دشمن را کور کند. بدین ترتیب نیرو های لشکر زرهی نجف اشرف موفق به انجام عملیات ولفجر 4 می شوند. در «پنجاه قدم آخر» با یک نیمه متوسط و یک نیمه فاجعه آمیز مواجه هستیم. در نیمه اول فیلم که موضوع حول انجام عملیات می چرخد فیلم نامه نسبتا هدفمند است اما پس از انجام عملیات به یکباره با داستانی بی هدف و ریتمی کند و حوصله سر بر مواجه می شویم. تغییرات کاراکتر اصلی در فیلم بدون انگیزه و دلیل کافی صورت می گیرد و معرفی دیگر کاراکترها آنقدر ناقص است که مثلا بعد از کشته شدن هواژین (طناز طباطبایی) هیچ احساسی به مخاطب منتقل نمی شود. ساخت یک فیلم موفق جنگی نیازمند بودجه مشخص و جلوه های ویژه خاص این نوع فیلم ها است؛ اما در پنجاه قدم آخر صحنه پردازی ها بیش از حد ابتدایی و بدون دقت لازم انجام شده و فیلم در مجموع ارزان تمام شده است. در چند جای داستان بر این نکته تاکید شده که نیروهای دشمن آرزوی تسلیم شدن در مقابل نیروهای خودی را دارند! در کدام جنگی چنین موضوعی صادق بوده است؟ حضور بچه خواهر هواژین در فیلم آن قدر بی مورد است که حتی کارگردان نیز حضور او را فراموش می کند؛ کاملا مشخص است که سکانس تحویل دادن بچه بعدا به فیلم اضافه شده است. صحنه های پیکنیک کنار رودخانه و کباب کردن ماهی بیشتر جنبه طنز به خود گرفته است! نکته مثبت فیلم بازی خوب بابک حمیدیان است که در اکثر لحظات یک تنه فیلم را پیش می برد. طناز طباطبایی هم که بعد از بازی در «هیس!» انتظارها از خودش را بالاتر برده به خوبی نقش یک دختر کرد را بازی می کند. با این حال با وجود فیلم نامه ضعیف و کارگردانی غیرقابل قبول، بازی ها نیز از سطح مشخصی فراتر نمی رود... تنها لحظه تامل بر انگیز فیلم سکانس رقص مرگ است. کیومرث پوراحمد فیلمساز قابل احترامی است، اما پنجاه قدم آخر با فیلم های خاطره انگیزی مثل «اتوبوس شب» و «خواهران غریب» فرسنگ ها فاصله دارد.
بازیگران فیلم پنجاه قدم آخر
بابک حمیدیان طناز طباطبایی سلمان فرخنده محسن آفتاب سوار فرزین صابونی
دیگر عوامل پنجاه قدم آخر
کارگردان، نویسنده: کیومرث پوراحمد/ تهیه کننده: سعید سعدی و بنیاد روایت فتح/ مدیر فیلمبرداری: حسین جعفریان/ صدابردار: محمد مختاری/ چهره پرداز: سعید ملکان/ طراح صحنه و لباس: عباس بُلوندی/ جلوه های ویژه میدانی: رضا ترکمان/ تدوین: واروژ کریم مسیحی و مهدی سعدی/ صداگذاری: مهرداد جلوخانی/ موسیقی: فردین خلعتبری/ عکاس: امیرحسین شجاعی
مشخصات فیلم پنجاه قدم آخر
ژانر : جنگی
زبان : فارسی