ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی فیلم رژیم طلایی

  شنبه، 17 مهر 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی فیلم رژیم طلایی
رژیم طلایی فیلمی به کارگردانی رضا سبحانی محصول سال ۱۳۹۱ است.

خلاصه داستان فیلم رژیم طلایی

مهریهٔ یک زن معادل وزن او و شوهرش است. همین امر اتفاق های عجیبی را به وجود می آورد.زن، قصد گرفتن مهریه اش را دارد و خودش وزنش کم و وزن شوهرش زیاد! زن سعی در اضافه کردن وزنش دارد و شوهرش سعی می کند وزنش را کم کند و در این راه هیچ کوتاهی نمی کنند.

نکاتی درباره فیلم رژیم طلایی

«رژیم طلایی» فیلمی متوسط است با سوژه ای جالب که به رغم ایرادات وارد به آن، به خاطر قالب کمیک و استفاده از بازیگران نسبتاً جذاب و حرفه ای، فروش مناسبی را داشته است. رضا سبحانی (کارگردان) معضلات رایج در جامعه، در روابط زن و شوهری را مورد توجه قرار داده و با هجو آن در قالب کمدی، سعی کرده است تا آن ها را مورد انتقاد قرار دهد. در پایان نیز سعی شده است تا با یک پایان خوشِ رمانتیک و البته کلیشه ای جامعه را از گرفتار شدن در آن ها بیم دهد.روایت اختلافات زن و شوهری، مطالبۀ مهریه و نفقه، ادعای عدم تمکین و طلاق زوجین و نیز عشق بین دختر و پسر و ازدواج و البته «تجدید فراش» شوهر یا عشقِ غریبه زن شوهردار موضوعاتی است که با توجه به فرهنگ ایرانی، اگر داستان اصلی فیلم نباشد، در حد داستانی فرعی و یا حتی به عنوان مزه مورد استفاده قرار می گیرد. در «رژیم طلایی» که با نام ابتدایی «خواب های طلایی» مضمونی طنز در فضای اجتماعی دارد، بارداری های ناموفق زن، درخواست شوهر برای تجدید فراش، مطالبۀ مهریه از سوی زن و ادعای عدم تمکین مرد و... همگی مورد توجه کارگردان هستند اما سوژۀ بکر «رضا سبحانی»، مطالبۀ مهریه میلیاردی زن (طلا معادل وزن مجموع خود و شوهرش) و ترفندهای زن و شوهر برای بالا و پایین کردن مهریه به نفع خود است.پری (مریلا زارعی) در هر بار بارداری، بچه ها را مرده به دنیا می آورد. مهدی (مهدی هاشمی) که از نداشتن فرزند ـ به خصوص پسر ـ رنج می برد، به پیشنهاد مادرش، به پری اصرار می کندکه رضایت دهد او«مهدی» مجددا ازدواج کند،تا هم به عشقش وفادار باشد و پری را طلاق ندهد و هم با بچه دار شدن از زن دوم، بر مشکل نازایی پری فائق آیند. در مقابل، پری که در دل موافق تصمیم مهدی نیست، تصمیم می گیرد در ازای دادن رضایت کتبی به همسرش برای گرفتن همسر دوم، مهریه خود را طلب کند؛ مهریه ای که برابر است با طلا معادل وزن خود و همسرش. مهدی که بسیار چاق است و عزم پری را در مطالبه مهریه جزم می بیند، تصمیم می گیرد تا برای کاهش دادن مهریه، وزن خود را۳۰ کیلو کاهش دهد. از اینجا داستان آغاز می شود و کنش و واکنش های این دو کاراکتر تا به انتهای فیلم ادامه پیدا می کند. «رژیم طلایی»، معضلات رایج در جامعه، در روابط زن و شوهری را مورد توجه قرار داده و با هجو آن در قالب کمدی، سعی کرده تا آن ها را مورد انتقاد قرار دهد. در پایان نیز سعی شده است تا با یک پایان خوشِ رمانتیک و البته کلیشه ای جامعه را از گرفتار شدن در آن ها بیم دهد.
۱) تب لاغر ها برای چاق شدن و چاق ها برای لاغر شدن که موجب رشد قارچ گونه و روزافزون مؤسسات تنظیم وزن و سرازیر شدن انواع دارو و وسایل مربوطه به بازار و داروخانه ها شد. در واقع، دیر زمانی است که بازار روش های پزشکی برای چاق شدن لاغر ها و لاغر چاق ها بسیار گرم بوده و توصیه پزشکان و متخصصین در خصوص پرهیز از افراطی گری و به خصوص، عدم استفاده از داروهایی که هورمون ها را تحت تأثیر قرار می دهند، کمتر مؤثر بوده است. انواع داروهای شیمیایی و گیاهی، گن های لاغری و حجم دهنده، عمل های جراحی برای بزرگ و کوچک کردن معده و استفاده از لیزر در بسیاری از موارد، به دلیل عدم به کارگیری اصول علمی، موجب به هم خوردن توازن غدد و هورمون ها و به خطر افتادن سلامتی افراد شده است. به علاوه، اخبار حاکی از آن است که وجود مواد اعتیادآور (شبیه شیشه) در این دارو ها، استفاده کنندگان را گرفتار معضل اعتیاد به نوعی از مواد مخدر کرده است.
در «رژیم طلایی»، وجه اعتیادآور بودن داروهای تنظیم وزن با یک باور قدیمی گره زده شده است که استعمال «مواد مخدر» را در کاهش وزن مؤثر می داند. مهدی در تماس با یکی از مراکز تضمینی کاهش وزن در زمان کم، از شیره کش خانه ای در پایین شهر سر در آورده و به تدریج معتاد می شود؛ تا آنجا که در دادگاه، نزد همسر و هنگام حضور در پزشکی قانونی، دائماً چرت می زند.

۲) «رژیم طلایی» فیلمی در هجو مهریه های سنگین و نامعقول است. موضوعی که اگر چه در قالب هایی چون درام (محکومیت شوهر به پرداخت مهریه و روانه زندان شدن در پی عدم استطاعت مالی یا پیروزی شوهر در جدال قضایی و محرومیت زن از دریافت حق خود) سابقه داشته است اما پرداختن به آن در قالب طنز و با دست مایه قرار دادن مهریه ای خاص که به آن اشاره شد، نو و خلاقانه است. اگر چه می توان از زوایای دینی، جامعه شناسانه و روان شناسی خانواده به موضوع مهریه پرداخت اما به همین اندک بسنده می شود تا از نقد سینمایی اثر دور نیفتیم.
۳) رضا سبحانی، خواسته یا ناخواسته، به تصوّر عرفی و غلط جامعه از مهریه نیز پرداخته است و تلاش عامۀ مردان برای شانه خالی کردن از این حق عند المطالبه زن از شوهر را با زبانی طنز مورد انتقاد قرار داده است. حتی از زبان قاضی دادگاه به مهدی آورده است که (نقل به مضمون:) «برادر من! مهریه حق زن است و جای چونه زدن نداره؛ به جای اینکه با من بحث کنی، برو و از زنت بخواه که بگذره!» یا «اون وقتی که داشتی امضا می کردی، باید فکر همچین روزی رو می کردی!»

۴) از قدیم گفته اند که زن و شوهر جر و بحث می کنند اما دعوای زن و شوهری که حتی به طلاق هم می انجامد، حاصل دامن زدن دیگران به این جر و بحث است. در «رژیم طلایی» به این فرهنگ غلط نیز کنایه زده شده است و مادر مهدی (مادر شوهر) عامل فتنه بین مهدی و پری، معرفی می شود که او را به گرفتن زن دوم و تغییر رفتار در خانه ترغیب می کند بلکه رضایت زن را کسب کند. همچنین خواهرزاده مهدی و کارگر شیرینی فروشی او (سولماز) به مهدی و پری مشاوره هایی می دهند که آتش اختلافشان را شعله ور تر می کند. «رژیم طلایی» سومین ساخته رضا سبحانی پس از خاک سرد (۱۳۸۴) و زیستن (۱۳۸۰) است که این بار مضمونی خانوادگی ـ اجتماعی را دست مایه ساخت فیلم قرار داده است. اما کمدی «موش و گربه» ای با وجود برخی صحنه های جالب، در اواسط به شدت کسل کننده می شود. در واقع، به جز سوژۀ جالبی که طرح آن، برای مخاطب جذاب است، فیلم در ادامه، حرفی برای گفتن ندارد و به کش دادن سوژه دست زده است.از نگاه فنی، فارغ از گریم های اگزجره و نافرم برای چاق کردن مهدی هاشمی و مریلا زارعی، فیلم نامه سطحی و ناپخته و سوژه ای که با ناتوانی تمام، مجبور به جورکشی سایر نقایص فیلم است، حضور نابازیگران ضعیف در کاراکترهای نچسب و بی ربط به شدت توی ذوق می زند. معضلی که به نظر می رسد در سینمای امروز ایران، به خصوص «سینمای بدنه» به اپیدمی تبدیل شده است. در «رژیم طلایی»، به جز بازیگران اصلی و حرفه ای فیلم (مهدی هاشمی، مریلا زارعی و امین حیایی) که به هر تقدیر، از عهدۀ نقش خود برآمده اند، سایرین که بیشتر آنها نابازیگرند، سطح فنی فیلم را بسیار پایین آورده اند. از سوی دیگر، بیننده نقش کاراکترهای غیراصلی فیلم در پیش بردن قصه را درک نمی کند؛ نابازیگرانی که نه چهره سینمایی دارند و نه لحن و بازی!؟ به عبارت دیگر، بود و نبود این بازیگران اثری بر فیلم ندارد و این سؤال را در ذهن بینندۀ نقاد برمی انگیزد که علت حضور چنین افرادی در سینما چیزی جز این است که به کارگردان سفارش یا تحمیل شده اند و یا با پرداخت پول، جلوی دوربین رضا سبحانی حاضر شده اند؟! حتی شباهت نام خانوادگی برخی بازیگران، این شبهه را به ذهن متبادر می سازد که با سازندگان فیلم ارتباط فامیلی دارند.در مجموع، «رژیم طلایی» فیلمی متوسط است با سوژه ای جالب که به رغم ایرادات وارد به آن، به خاطر قالب کمیک و استفاده از بازیگران نسبتاً جذاب و حرفه ای، فروش مناسبی را داشته است.

کارگردان فیلم رژیم طلایی

رضا سبحانی کارگردان و فیلمنامه نویس ایرانی متولد سال ۱۳۳۴ در اهواز است که فعالیت خود را در اهواز آغاز کرده بود و اولین اثر او مستند کشتار بود که موجب دریافت جایزه بهترین فیلم در سال ۱۳۶۰ در جشنواره سینمایی شد. وی سپس برای کسب تجربیات بیشتر در عالم سینمای حرفه ای˛ چند سالی را به عنوان دستیار کارگردان در فیلمهای کیانوش عیاری و همچنین مهدی صباغ زاده همکاری کرد. او کارگردانی برخی از فیلم و سریال های تلویزیونی را بر عهده داشته است که می توان به رژیم طلایی، به تهران خوش آمدید، آفتاب پشت برف، خاک سرد، زیستن و اژدر اشاره کرد.

رضا سبحانی

بازیگران فیلم رژیم طلایی

سایر عوامل فیلم رژیم طلایی

  • : رضا سبحاني
  • حسين فرح بخش،عبداله عليخاني
  • مدیرفیلم برداری:احمد احمدي
  • تدوین :مستانه مهاجر
  • طراح صحنه و لباس:حجت اشتري
  • طراح چهره پردازي:عبداله اسكندري
  • صدابردار: بابك اخوان

​​​​مشخصات فیلم رژیم طلایی

  • ژانر :خانوادگی، کمدی
  • زبان : فارسی​​​​​​
  • امتیاز IMDb: امتیاز 3.4 از 10

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / مار، قورباغه، رتیل سیاه، هزار پا (10 نظر) فریبا نادری: کسایی که پول دارند همه چیز دارند / پولدارها رو آدما بیشتر قبول دارند+فیلم (8 نظر) مازیار لرستانی: هورمون تراپی نکردم چون اجاره نشینم/بازیگران زن مثل خواهرم هستند، حرمت و حریمشون مشخصه+ویدئو (7 نظر) ساعد سهیلی: دعوای من و گلوریا اینطوری نیست، مثلا یه حرفی من میزنم متوجه نمیشه یه جواب دیگه میده، خندمون میگیره دعوا تموم میشه+ویدئو (4 نظر) همسر رهبر معظم انقلاب با دیدن ظروف چینی خارجی در منزلشان: غذاهایی که ما می‌خوریم، با این ظرف‌ها جور درنمی‌آید، این‌ها را رد کنید (3 نظر) (ویدئو) مهران مدیری: شب یلدا برای پدری که دست خالی میره خونه، بلندترین شب ساله، برای مادری که شبکه‌های تلوزیون رو عوض میکنه تا بچه‌هاش اون چیزایی رو که ندارن، نببینن، بلندترین شب ساله (2 نظر) علی دایی تغییر چهره داد ؛ قیافه آقای اسطوره بانمک شد (2 نظر) ایده‌های یلدایی/ 15 چیدمان متفاوت و خاص میوه‌ در شب یلدا / میوه اسلایسی یا درسته؟ یلدای امسال شیک و با کلاس میزتو بچین👌 (2 نظر) قاب تاریخ امروز/ عکس یلدایی ملکه ژست‌های عکاسی حرمسرای قاجار با انار/ زیباترین دختر ناصرالدین شاه قاجار در شب یلدا+ ترانه شب یلدای حرمسرای قاجار (2 نظر) پرستو بازی ابطحی در لبنان و عکس با مایو در ساحل! / هر چه گشتم در لبنان پرستو پیدا نکردم! (2 نظر) بغض خداداد عزیزی هنگام صحبت درباره علی انصاریان و مهرداد میناوند/خداداد عزیزی: طبیعتا حق داره مادر علی که بیهوش بشه و غش کنه از گریه و ناراحتی (2 نظر) اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (2 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
پاسخ جالب رهبر معظم انقلاب به سوال چالشی: حکم شرعی شبیه‌سازی صدای مردگان با استفاده از هوش مصنوعی؟
قرار نیست تک تک پیام‌های کاربران در سکو‌های ایرانی و خارجی خوانده شود
بازگشت سازمان سنجش به ساختار پیشین با ابلاغ دکتر پزشکیان؛ آیا تفکیک «سنجش» از «پذیرش» سرنوشت کنکور را تغییر می‌دهد؟
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز پنجشنبه 6 دی 1403 + جدول
در لابه‌لای تحریم‌ها و فیلترینگ؛ آینده فضای مجازی ایران به کجا می‌رود؟
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز پنجشنبه 6 دی 1403
بازی فکری؛ اگه چشمات به تیزبینی عقابه زیر 5 ثانیه گوسفند رو از میان بابانوئل‌ها پیدا کن
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز پنجشنبه 6 دی 1403
سفری به دوران قاجار؛ وقتی «مظفرالدین شاه» برای کنترل گرانی به نرخ‌نامه‌های خیالی رو آورد؛ اقتصاد بیمار و ناتوان قاجار در آستانه سقوط!
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه 6 دی 1403 + جدول
واکنش محمد فاضلی به تصمیم جنجالی شورای شهر تهران درباره خیابان بیستون: عمدی است، از سر نفهمی یا ایدئولوژیک نیست!
(سکانس برتر) "نعیمه‌ نظام‌دوست" بیخیال احسان علیخانی شده، حالا گیر داده به رضا عطاران😂 / چقدر این بشر بد شانسه...
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 6 دی 1403 + جدول
سرمربی جدید در راه است؟ گزینه داخلی پرسپولیس در آب‌نمک کیست؟
حمایت تمام قد کیهان ازحافظ اسد و پسرش بشار:بخاطر ایران از سودشان گذشتند
منتخب روز   
(ویدئو) صحبت‌های جنجالی داریوش کاردان درباره مهران مدیری: رفتارهایی از مهران مدیری دیدم، انگار از اینکه توسط من وارد تلوزیون شده ناراحت بود/ در مقابل خیلی از حرف‌ها سکوت کردم! باورتون میشه غار ساحلی زلال و زمردی که تو فیلم ها می‌دیدیم تو ایران خودمون هم هست؟!😍 + ویدئو عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بُهت‌آور مانی نوری و مریم سعادت بازیگران سریال «زی‌زی‌گولو» بعد از30 سال در 35 سالگی و 66 سالگی شاخص آلودگی هوا امروز پنج شنبه 6 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها جدول زمانبندی قطعی برق امروز پنج شنبه 6 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بُهت‌آور ملیکا زارعی و علیرضا جعفری بازیگران سریال «متهم گریخت» بعد از 20 سال در 38 سالگی و 31 سالگی (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / کفتارها و تمساح (ویدئو) نعیمه نظام دوست: همه رژیم‌ها رو واسه لاغر شدن امتحان کردم ، بالن معده گذاشتم و معدمو گشادتر کرد و شدم 150 کیلو/ فک کنم بمیرم لاغر میشم! آدم‌کُشانی با لباس رسمی: نگاهی به 3 تروریست‌ کت شلواریِ اتوکشیده! +عکس 8 تا از برترین فیلم های زنده یاد ژاله علو که همیشه در خاطره ها باقی ماند + عکس (ویدئو) بهزاد فراهانی در مراسم تشییع ژاله علو در تالار وحدت: نیازی به سخنرانی نیست، کسایی که با ایشون کار کردن و کنار میز آموزش ایشون نشستن میدونن چه عزیزی رو از دست دادیم! نگاهی به کریسمس سلبریتی‌های خارجی، از جنیفر لوپز گرفته تا ستاره‌های موسیقی ترکیه، سیبل جان و حادیثه/ از روی استیج تا مسافرت و خونه‌نشینی