خلاصه داستان فیلم شاخه گلی برای عروس
سلطان علی دل در گرو دختری به نام آزیتا دارد و هدفش ازدواج با او است. سلطان علی در توافقی با منوچهر دایی او، قول داده اگر این ازدواج سر بگیرد، در عوض زمین هایش را در روستا به منوچهر می فروشد. از طرفی آزیتا که دختری ثروتمند است، مردی به نام سعید را دوست دارد. وقتی که سلطان علی پی به این مسأله می برد به منوچهر اصرار می کند تا درباره سعید تحقیق کند و مراسم خواستگاری را به هم بزند. منوچهر پی می برد که سعید قبلاً ازدواج کرده و باعث مرگ فرزندش شده و به لحاظ اخلاقی هم آدم درستی نیست. اصرار منوچهر به خواهرش و آزیتا درباره هویت سعید سودی ندارد. التبه او به واسطه پول هایی که سعید به او می دهد از او حمایت می کند. سلطان علی که پی به اهداف منوچهر برده تصمیم می گیرد خود راز سعید را پیش آزیتا برملا کند. او به ترفندی پی به زندگی گذشته سعید می برد و روزی که سعید و همسر قبلی اش در پارک پیش هم نشسته اند و صحبت می کنند به هوای مصاحبه با خبرنگاری غربی از آن ها فیلم تهیه می کند. سعید نیز که سماجت های سلطان علی را می بیند در صدد است هرچه زودتر آزیتا را به عقد خود درآورد و زمین های او را به نام خود کند. سلطان علی فیلم سعید و همسرش را به آزیتا نشان می دهد اما منوچهر می گوید که این فیلم ساختگی است و زن از سلطان علی پول گرفته تا نقش بازی کند. آزیتا که دچار عذاب وجدان شده قبول می کند تا به عقد سعید دربیاید و زمین ها را به اسم او کند، اما در لحظه آخر منوچهر و سلطان علی و همسر سابق سعید می رسند. آن ها راز سعید را برملا می کنند و مراسم عقد به هم می خورد. سرانجام آزیتا رضایت می دهد که با سلطان علی ازدواج کند، در حالی که منوچهر هم رضایت سلطان علی را برای فروش زمین هایش به او جلب کرده است.
نکاتی درباره فیلم شاخه گلی برای عروس
فیلم سینمایی "شاخه گلی برای عروس" را می توان اثری شکل گرفته بر مبنای کمدی موقعیت دانست که براساس فرمول کلیشه ای حضور یک روستایی ساده دل در کلان شهر تهران ساخته شده است. این فیلم در قالب روایی خود همه کلیشه های اصلی فیلم های "سفرهای شهری روستاییان" از جمله عشق به دختری شهری ، حضور یک بدمن (شخصیت منفی ) همراه و تکیه بر زبان و لهجه دهاتی و شکل گیری شوخی های فیلم بر اساس این تضاد و پایان خوش را رعایت کرده است. مولفه هایی که به خوبی در فیلم های مربوط به سینمای فارسی از جمله سری فیلم های کمدی قبل از انقلاب و آثاری چون "فرار از بهشت" به چشم می خورد. فیلم شاخه گلی برای عروس به صورت آشکارا علاوه بر وام گرفتن از سینمای نازل فارسی از کلیشه های رایج سینمای فعلی ایران از جمله هجو ترانه های کوچه بازاری که پیش ازاین در فیلم "کما" دیده شد، بهره می برد. این فیلم داستان جوانی به نام "سلطان علی" را به تصویر می کشد که برای ازدواج با دختری شهری به نام "آزیتا" دست به دامان دایی وی می شود امادایی برای سلطان علی دامی پهن کرده است. در فیلم شاخه گلی برای عروس که در فهرست اکران نوروزی سینماها روی پرده رفته، "مجید صالحی" ، "جواد رضویان" ، "مهدی امینی خواه" و "حدیث فولادوند" نقش آفرینی کردند. در ساختار دراماتیک اثر نیز تلاش برای ترمیم کاستی های داستان و اتصال پاره های روایی دور از هم به تحول آنی شخصیت ها، تصمیم گیری های ناشیانه، سادگی و هالو شدن و در نهایت روابط نادرست آن ها منجر شده است. این سرهم بندی ها باعث شده تا شخصیت زن اصلی داستان مثل کلافی سردر گم و بدون داشتن تفکر تحت تاثیر سه مرد داستان از جمله سلطان علی، دایی و سعید خواستگار دیگرش قرار گیرد. مسیر گره گشایی داستان نیز باباز شدن گره اصلی (آشکار شدن نیت شوم خواستگار شهری ) به گونه ای کاملا شتابزده و با تنیدن گره های فرعی بدون جذابیت ادامه می یابد. استفاده از هجو و کمدی بیانی عنصر اصلی فیلم شاخه گلی برای عروس است که این شیوه روایی بااستفاده از طنز موقعیت تکمیل شده و فیلم در برخی مواقع قدرت خنداندن مخاطبان را دارد. بازی های فیلم نیز در سطح مانده و با توجه به تحولات آنی شخصیت ها و مشخص نبودن رویه های مختلف منفی و مثبت آن ها کار بازیگران بیشتر در حد ادا در آوردن، مانده است و استفاده از لهجه روستایی در فیلم به جز ایجاد موقعیت کمیک نقش چندانی ندارد. بازی های فیلم از جمله بازی "جواد رضویان" در نقش "سلطان علی"به بازی های کلیشه ای رایج این بازیگر دراکثر کارهای ظنر تلویزیونی از جمله "پاورچین" و "باغچه مینو" نزدیک است و بازی "مجید صالحی" در نقش "دایی" به بازی وی در مجموعه های "خوش رکاب" و "خوش غیرت" نقب می زند و به نوعی می توان این کاراکترهای کلیشه ای را ملغمه ای وام گرفته از مجموعه های تلویزیونی سال های اخیر دانست. شاخه گلی برای عروس با توجه به توفیق فیلم های کمدی سال های اخیر فقط برای تصاحب گیشه ساخته شده است. "قدرت الله صلحمیرزایی" کارگردان فیلم که پیش از این با ساختن اکشن های (فیلم های حادثه ای ) چون "علف های هرز" و ملودرام هایی (داستان پرسوز و گداز ) چون "بی تو تنهایم" رویه مشخصی در حوزه فیلم سازی از خود نشان نداده و در فیلم اخیر نیز حرف چندانی برای گفتن ندارد.
کارگردان فیلم شاخه گلی برای عروس
قدرت الله صلح میرزایی متولد 1338 تویسرکان است. وی فعالیت هنری را سال 1359 با کارگردانی نمایشنامه «می خواهم بروم جبهه» آغاز کرد و پیش از وارد شدن به فعالیت های فیلمسازی به نگارش کتاب های داستانی در زمینه ادبیات کودک و نوجوان اشتغال داشت. او فیلمسازی را سال 1361 با ساختن فیلم کوتاه شروع کرد. و سینمای حرفه ای را سال 1371 با فیلم «حسنک» به عنوان نویسنده فیلمنامه با همکاری سعید سلطانی تجربه کرد.
بازیگران فیلم شاخه گلی برای عروس
سیدجواد رضویان ،مجید صالحی ،حدیث فولادوند،رابعه اسکویی ،مهدی امینی خواه
سایر عوامل فیلم شاخه گلی برای عروس
- کارگردان: قدرت الله صلح میرزایی
- نویسنده: قدرت الله صلح میرزایی
- تهیه کننده: محسن وزیری
- مدیر فیلمبرداری:مجتبی رحیمی
- تدوینگر: آرش معیریان
مشخصات فیلم شاخه گلی برای عروس
- ژانر :کمدی،عاشقانه
- زبان : فارسی
- امتیاز IMDb: امتیاز 4.8 از 10