خلاصه داستان فیلم سوفی و دیوانه
امیر با بازی امیر جعفری در حال خودکشی در مترو است که سوفی با بازی به آفرید غفاریان با طرح یک سؤال او را از این کار منع می کند. سوفی با داستان های خیالی دربارهٔ زندگی خود قصد دارد فکر خودکشی را از سر امیر بیرون کند. غافل از این که امیر هم دربارهٔ زندگی اش فقط تخیلاتی را برای سوفی نقل می کند. سوفی امیر را به یک گردش یک روزه دعوت می کند و …
نکاتی درباره فیلم سوفی و دیوانه
فیلم "سوفی و دیوانه" ساخته مهدی کرم پوربا نمای هلی شات و با دنبال کردن امیر (امیر جعفری) از آسمان به درون ایستگاه مترو در زیر زمین آغاز می شود. به نظر می رسد فیلمساز دو موضوع را در فیلم "سوفی و دیوانه" مد نظر داشته که همزمان آن را پیگیری و برای ابراز هر کدام شیوه ای جداگانه درنظر گرفته است فیلمساز برای ایجاد خط ربطی بین این دو موضوع که یکی سنت و مدرنیته است و دیگری دنیای واقعییت و رویا مساله ای به نام خودکشی را مطرح می کند که قرار است در دنیای واقعی و در مکان های بسته و شلوغ و پر درد سر مانند مترو، آسایشگاه سالمندان، و زندان انجام شود، مکان هایی به نمایندگی از دنیای مدرن که خود می تواند سبب اصلی گرفتاری ها و تصمیم به خودکشی هم باشد اما مهدی کرم پور با دخالت دادن سوفی (به آفرید غفاریان) به واسطه ی پشتوانه دنیای فانتزی و خیالی و همچنین روحیه امید به زندگی، آنها را از خودکشی عبورمی دهد، دریچه هایی از امید را به روی آن ها می گشاید تا شاهد مرگ کسی در این فیلم نباشیم.سعی قابل تقدبر فیلمساز این است که به دنبال ارائه ی راه حل است ایده بسیار خوبی که در سینمای امروز ما کمتر به چشم می خورد. بازگویی مشکلات، نشان دادن سختی ها و دشواری هایی که مردم با آن هر روزه دست به گریبانند کار مشکلی نیست. دشواری در ساختن فیلم هایی است که رویاها و آرزوهای خوب را زنده کند باور به آینده ی روشن را بارور کند و یا با خالی نکردن میدان های تلاش وکوشش، تحقق رویاها را به تصویر کشد. نگارنده در پی اثبات یا تلقین این موضوع نیست که "سوفی و دیوانه" در این زمینه موفق بوده است بلکه گام نهادن در این مسیر را تحسین و تشویق می کند که این فیلم نیز سعی هر چند نا موفقی در آن داشته است.روایت کلامی بین دو یا چند بازیگر به تنهایی و بدون عناصر دیگر دیداری و شنیداری نمی تواند فیلم را به پیش برد ومخاطب را راضی نماید ای کاش فیلمساز موضوع سنت و مدرنیته را برای فیلم دیگری کنار گذاشته بود و ای کاش آقای کرم پور تمام عناصر فیلم را از داستان و شخصیت پردازی گرفته تا لوکیشن و بازیگر وبازیگری، موسیقی و هر آن چه یک فیلم را جذاب می کند رادر اختیار سوفی که نمادی از آرزوهای خوب و رویا پردازی است قرار داده بود زیرا او است که می تواند با خیال پرازی های امید وارانه و شور نشاط جوانی اش در سقف بتونی روزنه ایجاد کند، از آن عبور نماید تا به آسمان پر ستاره و ماه روشن برسد ودر آن پرواز کند.زیرا این سینماست که موضع رویاپردازی است، دورها را نزدیک، غیر ممکن ها را ممکن، دست نیافتی ها را در دست قرار می دهد.یادمان نرود بیشتر از نیم قرن پیش از آنکه انسان پای بر ماه گذارد این ژرژ مه لیس بود که انسان را در چشم ماه نشاند. سینمای ما اگر از سینمای ژرژ مه لیس بیشتر نباشد از آن کمتر نیست.
کارگردان فیلم سوفی و دیوانه
مهدی کرم پور کارگردان و فیلمنامه نویس سینمای ایران است.کرم پور دارای مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی سینما با درجه برگزیده است و سینما را با ساخت فیلم های کوتاه داستانی و مستند آغاز کرده است. او تاکنون کارگردانی آثار بسیاری از جمله فیلم های سینمایی سوفی و دیوانه، پل چوبی، چه کسی امیر را کشت و جایی دیگر را در کارنامه هنری خود دارد.
امیر جعفری، به آفرید غفاریان، محمدرضا شریفی نیا، سیامک صفری، الهه حصاری، سعید امیرسلیمانی، رضا یزدانی، آبان عسکری
ساير عوامل فیلم سوفی و دیوانه
مجری طرح: شهرزاد مهدوی، مدیر فیلمبرداری: محمد آلادپوش، تدوین: نازنین مفخم، طراح صحنه و گریم: علی عابدینی، مدیر تولید: شکوفا کریمی، صدابردار: بابک اخوان، طراح صحنه: آرش صادقی، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: حامد شریفی نیا، دستیار دوم کارگردان: رضا عزیزی، منشی صحنه: ندا آصف، عکاس: احمدرضا شجاعی، نور: بهرام مشایی، دستیار تولید: علی مهرآسا، مدیر تدارکات: اصغر پسندپور، مجریان گریم: علی شفیعی و فیروزه پرچمی، تصویربردار پشت صحنه: صبا قاسمی. تهیه کنندگی «سوفی و دیوانه» را هم مهدی کرمپور برعهده دارد.
مشخصات فیلم سوفی و دیوانه
- ژانر :درام،خانوادگی
- زبان : فارسی
- امتیاز IMDb: امتیاز 5.3 از 10