دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / معرفی فیلم وسریال /

معرفی فیلم تک تیر انداز 

پنجشنبه، 23 تیر 1401
در این مطلب به معرفی و بررسی فیلم تک تیر انداز می پردازیم.با ما همراه باشید.

خلاصه فیلم تک تیر انداز

دربارهٔ یک تک تیرانداز ایرانیست به نام عبدالرسول زرین است که در جنگ غوغا به پا کرده است و تمام عراقی ها دنبال او هستند تا او را از پا دربیاورند. سرهنگ راشد خمیس داوطلب می شود تا او را از پا دربیاورد و…

نقد فیلم تک تیرانداز

فیلم تک تیرانداز اگر بدترین، بدساخت ترین، بی هدف ترین، مضحک ترین، تخیلی ترین و ناامیدکننده ترین فیلم حوزه دفاع مقدس نباشد بدون هیچ تردیدی یکی از بدترین های این ژانر لقب می گیرد. فیلمی که بدون شخصیت پردازی و داستان سرایی با مجموعه ای از مصنوعی ترین و کلیشه ای ترین بازی ها به یک افتضاح تمام عیار تبدیل می شود. با ویجیاتو برای نقد فیلمی که بیشتر از آن که یاد و خاطره شهید عبدالرسول زرین را نگه دارد، شبیه به یک هتک حرمت به نظر می رسد، همراه باشید.شهید عبدالرسول زرین یکی از جاودانه ترین نام های دوران جنگ هشت ساله است و از آن جایی که مقام سرداری و سرلشکری نداشته، به اندازه سایر هم رزمانش مورد توجه قرار نمی گیرد. با این حال او به عنوان تاثیرگذارترین تک تیرانداز در دوران جنگ، نقش مهمی در پیشروی نیروهای ایرانی داشته و بارها در دل مخمصه قرار گرفته تا هر گره کوری را باز کند. براساس ادعاهایی که درباره دفترچه شخصی او وجود دارد، شهید زرین بیشتر از ۲هزار نیروی عراقی را در دوران حضورش در جبهه از پای درآورده و گروهی هم باور دارند تعداد قربانی های او بیشتر از ۳هزار نفر هستند.

عبدالرسول زرین در جمع سربازان ایرانی به گردان تک نفره مشهور بود و نیروهای عراقی هم او را با نام صیاد خمینی به یاد می آوردند. او که متولد روستاهای اطراف گچساران بوده در کودکی پدر و مادرش را از دست می دهد و برای ادامه زندگی راهی اصفهان می شود. او که در اصفهان به زندگی خوبی دست پیدا کرده با وقوع انقلاب و آغاز جنگ راهی مناطق مرزی می شود و از همان ابتدا با تفنگ های قدرتمند کار می کند تا به مرور به یک تک تیرانداز ماهر تبدیل شود.داستان زندگی شهید عبدالرسول زرین پیش از این هم در مستند گردان تک نفره هم روایت شده بود اما به دلیل جذابیت های آشکار و پنهانی که در دوران حضور او در جنگ وجود دارد، طبیعی است که شرایط برای اقتباس یک فیلم سینمایی ارزشمند هم از زندگی او وجود داشته باشد. اما فیلم تیرانداز همه پتانسیلی که در زندگی شهید زرین وجود دارد را مثل همه نیروهای عراقی ای که در فیلم کشته می شوند، هدشات می کند.فیلم تک تیرانداز با صحنه هایی از درد و رنج دو نوجوان سرباز ایرانی آغاز می شود که توسط نیروهای عراقی گروگان گرفته شده اند. دقیقا در همان لحظه ای که عراقی ها یکی از این دو نوجوان که برادر هستند را به گلوله می بندند، تک تیراندازی از راه می رسد و بیشتر نیروهای عراقی را یکی پس از دیگری با گلوله هایی که به سر شلیک می شوند، حذف می کند. ثانیه هایی بعد، عبدالرسول زرین [با هنرنمایی کامبیز دیرباز] از راه می رسد و خودش را نشان می دهد.اگرچه شروع فیلم چندان هم نامتعارف نیست و اندکی بوی کلیشه هم می دهد اما به بدترین شکل ممکن به تصویر کشیده می شود. فضاسازی فیلم تک تیرانداز به صورت کلی بیش از جد مصنوعی به نظر می رسد و بیشتر از آن که در مدیوم سینما قرار بگیرد، نزدیک به آثار صدا و سیما است. تعداد لوکیشین هایی که فیلم از آن ها برای روایت داستانش استفاده می کند از تعداد انگشتان دو دست هم بیشتر نمی شود و کاملا واضح است که عوامل فیلم به دلیل بودجه اندکی که در اختیار داشته اند، نتواسته اند جذابیت خاصی برای فیلمشان در نظر بگیرند.البته بنیاد فرهنگی فتح و ابراهیم اصغری، مدیرعامل باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، احتمالا بودجه قابل توجهی برای فیلم تدارک دیده اند که به جای آن که در برابر دوربین خرج شود در پشت آن هزینه شده است. تولید فیلم تک تیرانداز از آبان ۹۹ آغاز شده بود و اینکه این فیلم با این سرعت برای جشنواره فجر امسال آماده شده هم یکی دیگر از دلایل ناامیدکننده بودن فیلم به نظر می رسد.

تنها فضاسازی و طراحی صحنه فیلم تک تیرانداز نیست که در سطح سینما قرار ندارد. فیلم برداری این فیلم هم به عنوان یک ساخته جنگی بیش از حد ساده است و این سادگی که به سطح عجیبی از کلیشه هم آلوده شده از یک جایی به بعد تماشاگر را به شدت آزار می دهد. اگر از تماشاگران حرفه ای سینما باشید از تماشاکردن فیلم تک تیرانداز در سینما تعجب می کند. این فیلم اصلا در سطح یک فیلم سینمایی ساخته نشده و در بهترین حالت فیلمی تلویزیونی است که می تواند در آخرین روز هفته دفاع مقدس و راس ساعت ۱۸ از شبکه یک صدا و سیما پخش شود؛ سرنوشتی که البته در انتظار این فیلم هم ایستاده است.با وجود جذابیت هایی که می توانست در فیلمبرداری فیلم تک تیرانداز وجود داشته باشد، تیم فیلمبرداری هیچ خلاقیتی به خرج نداده اند و همه صحنه های اکشن هم در سطحی ترین حالت ممکن قرار دارند. اما شاهکار فیلم برداری فیلم در صحنه های پایانی رقم می خورد؛ جایی که تماشاگر در کسری از ثانیه با مجموعه ای از بی کیفیت ترین تصاویر ممکن مواجه می شود که تلاش می کنند لحظه شهادت عبدالرسول زرین را ترسیم کنند.فیلم هیچ تلاشی برای پردازش شخصیت هایش نمی کند و این تنبلی شامل حال نقش اصلی با هنرنمایی کامبیز دیرباز هم می شود. تماشاگر نه تنها هیچ شناختی از شخصیت های فرعی فیلم تک تیرانداز به دست نمی آورد بلکه زندگی عبدالرسول زرین به عنوان شخصیت اصلی فیلم هم در هاله ای از ابهام باقی می ماند. فیلم به جز چند دیالوگ که اطلاعات اندکی درباره زندگی شهید زرین می دهد، تلاش بیشتری برای معرفی او نمی کند.نکته منفی باورنکردنی فیلم تک تیرانداز در شخصیت پردازی و داستان سرایی در جایی ایستاده که هیچ تماشاگری حتی فکرش را هم نمی کند. در شرایطی که عبدالرسول زرین یکی از افراد لشکر شهید حسین خرازی هم بوده، فیلم عملا هیچ اشاره ای به این حقیقت نمی کند. اگر فیلم تک تیرانداز توسط افرادی ساخته می شد که درکی حداقلی از سینما دارند، احتمالا روایت های جالبی از رفاقت و همکاری حسین خرازی و عبدالرسول زرین ارائه می داد اما این فیلم که توسط انجمن سینمای انقلاب ساخته شده، ظاهرا اهداف مهم تری را دنبال می کند.تحسین های عجیبی درباره هنرنمایی کامبیز دیرباز در فیلم تک تیرانداز وجود دارد که البته هیچکدام رنگ و بوی واقعی ندارند. در شرایطی که به نظر می رسید کامبیز دیرباز در این فیلم متفاوت ترین هنرنمایی دوران بازیگری اش را نمایش می دهد، همچنان شاهد همان کامبیز دیرباز همیشگی هستید که این بار اندکی زحمت کشیده و با لهجه اصفهانی صحبت می کند.سایر بازیگران فیلم هم نمایش ارزشمندی ندارند. حسین شریفی که با فیلم از سرنوشت ثابت کرده توانایی های قابل قبولی در بازیگری دارد، یکی از [مثلا] نقش های مهم فیلم را برعهده دارد. او که همان نوجوانی است که توسط عبدالرسول زرین نجات پیدا کرده، تلاش می کند تا به تک تیرانداز قابلی تبدیل شود. اما شروع درگیری او با محور اصلی داستان همانقدر قابل قبول است که به اوج داستان ورود پیدا می کند. همه آن چه در فیلم تک تیرانداز وجود دارد به معنای واقعی کلمه توهین آمیز، سطحی، غیرقابل قبول و مضحک است.

کارگردان فیلم تک تیرانداز

  • علی غفاری: علی غفاری متولد ۱۳۴۶، تهران کارگردان، بازیگر و نویسنده اهل ایران است. او از سال ۱۳۶۶ وارد دنیای سینما شد و از میان آثار او می توان به سریال بچه مهندس و فیلم استرداد اشاره کرد.

بازیگران فیلم تک تیر انداز

  • کامبیز دیرباز
  • امیررضا دلاوری
  • علیرضا کمالی
  • عبدالرضا نصاری
  • مالک محمدآبادی
  • اسماعیل خلج
  • حسین پوریده
  • عبدالحلیم تقلبی
  • انوش معظمی
  • مهدی شیخ عیسی
  • یاسین مسعودی
  • حسین شریفی

سایر عوامل فیلم تک تیر انداز

  • تهیه کننده: ابراهیم اصغری، نویسندگان: رضا خمسه - بهنام علیزاده، مدیر فیلم برداری: سعید براتی، تدوین: حسن ایوبی، مدیر تولید: عباس دقاقی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: مجید کرباسیان، مدیر صدابرداری: شهرام متولی باشی، طراح گریم: محسن ملکی، مدیر طراحی صحنه و لباس: عباس بلوندی، طراح صحنه: حبیب کریم زاده، طراح لباس: بهزاد آقابیگی، طراح جلوه های ویژه میدانی: ایمان کرمیان، طراح بدلکاری: امیرحسین خنجری، عکاس: آرش شاه محمدی، عکاس پشت صحنه: مانی رئیسی، منشی صحنه: ساناز فراهانی، مدیر تدارکات: رامین بهزادی، مدیر مالی: ثریا سپاسی، روابط عمومی: جواد اصغری.

تیزر فیلم تک تیر انداز

مشخات فیلم تک تیر انداز

  • امتیاز:imdb10/6.5
  • ژانر : جنگی - زندگی نامه
  • زبان : فارسی
  • سال انتشار : 1399
  • محصول کشور : ایران

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
مراحل اکسپت مقاله