کفپوش ها، یکی از معیارهای مهم در اجاره، خرید و فروش یک ساختمان هستند و کفپوش های سنتی مانند موزاییک و موکت، اینک جای خود را به انواع جدیدتر مانند سرامیک، پارکت، لمینت، سه بعدی و… داده اند. اگر آگهی های مسکن را دنبال کرده باشید، حتما در بخش توصیف ویژگی های ظاهری بنا، با جملاتی نظیر کف سرامیک، کف پارکت و نظایر آن برخورد کرده اید. حتی مالکان ساختمان های کلنگی که به دلایل مختلف، امکان تخریب و تبدیل بنا به نوساز را ندارند، از طریق بازسازی تلاش می کنند توجه خریداران یا مستاجران را جلب نمایند و با وجود قدیمی بودن سن بنا، ظاهر آن را شیک و امروزی نمایند. برای این منظور، یکی از جذاب ترین و جالب توجه ترین بخش ها، کف ساختمان اعم از فضاهای داخلی واحد مسکونی مانند اتاق ها، آشپرخانه، حمام و سرویس بهداشتی یا فضاهای بیرونی مانند محوطه، حیاط، تراس و… است. با توجه به گسترش انواع کفپوش های امروزی در آپارتمان ها و افزایش هزینه های مصالح و تجهیزات ساختمانی، بررسی ویژگی ها، کاربردها، انواع، مزایا و معایب هر کدام از کفپوش ها پیش از فرایند ساخت یا بازسازی ساختمان، ضروری است زیرا تهیه و اجرای آن، هزینه بالایی دارد و بعد از نصب، امکان تعویض آن به سهولت میسر نیست. در این مقاله، فهرست انواع کفپوش های ساختمان از سنتی تا مدرن به همراه دانستنی های لازم درباره هر یک از آنها ارائه شده است.
کفپوش ساختمان چیست ؟
یکی از متنوع ترین مصالح و پوشش های ساختمانی که در فضای داخلی و بیرونی ساختمان ها، طی سال های اخیر، کاربرد گسترده ای یافته اند، کفپوش ها هستند. این محصولات، نوعی پوشش برای پوشاندن کف و سطوح در محوطه های خارج از ساختمان، داخل ساختمان و فعالیت های عمرانی است. به تعبیر دیگر، رویه ها و لایه هایی که بر روی کف یک ساختمان یا هر مکان دیگر پوشانده شود، کفپوش می نامند. این محصول را می توان پوشش های تقریبا دائمی دانست که البته امکان تعویض آنها وجود دارد. با این تعاریف، کفپوش ها، انواع گسترده ای دارند و کاربرد آنها از فضای داخلی منزل تا زمین های ورزشی یا استخرها نیز مشهود است. همچنین برخی زمین های فوتبال از کفپوش های چمن نما استفاده می کنند یا در خودرو برای جلوگیری از ارتعاش، راحتی پا، نظافت و… انواع محصولاتی از جنس الیاف پلی پروپیلن مورد استفاده قرار می گیرد.
عوامل موثر بر انتخاب کفپوش
اگرچه عوامل متعددی برای انتخاب و خرید کفپوش تاثیر گذارند، اما مهم ترین این عوامل، شامل موارد زیر است:
- طراحی داخلی، جذابیت ظاهری و نمای زیبا: در این زمینه سه سطح مهم، شامل سقف، دیوارها و کف وجود دارد که طراحی هر کدام از آنها در دکوراسیون داخلی نقش دارد و فرهنگ و شرایط محیطی، تاثیر مستقیمی بر نوع طراحی و متریال مورد استفاده آنها میگذارد. کفپوش ها از مهم ترین سطوح طراحی داخلی ساختمان محسوب می شوند و کسانی که علاقه ویژه ای به جذابیت و نمای ظاهری دارند، این موضوع، در انتخاب آنها تاثیر میگذارد.
- سلایق شخصی: افراد با توجه به روحیات، شناخت، پرس و جو از دیگران، هزینه و… سلیقه های متفاوتی در انتخاب نوع کفپوش ها دارند.
- دوام، کیفیت و ایمنی: میزان دوام کفپوش ها در برابر حوادثی مانند آتش سوزی و…، احتمال و میزان آسیب دیدگی بر اثر ضربه، لزوم تعویض آن به خاطر عدم مرغوبیت و نظایر آن، در انتخاب نوع مناسب، تاثیرگذار است.
- هزینه: هر کدام از این محصولات، با توجه به جنس مصالح به کار رفته و کیفیت آن، هزینه های خاص خود را از ساخت تا نگهداری دارد و باید درباره انتخاب آن، متناسب با بودجه تصمیم گیری کرد.
- نوع زیرسازی: با توجه به نوع کفپوش، زیرسازی و کف سازی آن، متفاوت خواهد بود و همین امر، در انتخاب نوع محصول تاثیرگذار است. به طور مثال مراحل زیرسازی برای نصب کفپوش pvc و لمینت عبارتند از: هم سطح کردن تمامی کف، نظافت کف، درست کردن ملات زیرسازی، خشک شدن مواد زیرسازی و در نهایت، نصب آن.
- نظافت و شست و شو: بسیاری از مالکان ساختمان ها خصوصا خانم ها، ترجیح می دهند کفپوش ساختمان به گونه ای باشد که شست و شو و نظافت آن به سادگی صورت گیرد.
انواع کفپوش خانه
بهتر است ابتدا به اتاق هایی که می خواهید کفپوش در آن انجام شود نگاه کنید و سپس نوع مناسبی را انتخاب کنید که با خانه شما هماهنگ باشد، علاوه بر این کفپوش انتخابی شما باید متناسب با نیاز و بودجه شما باشد.در این مقاله از سایت ساعد نیوز به معرفی انواع کفپوش می پردازیم و شما را با بهترین کفپوش برای خانه آشنا می کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
1.پارکت و لمینت:
این کفپوش ها جزو کفپوش های چوبی هستند و از چوب درختانی مانند بلوط، گردو و گیلاس ساخته می شوند. گرمابخشی متریال چوب و نزدیکی ساختار آن به طبیعت باعث شده تا استفاده از این متریال به عنوان کفپوش ساختمان محبوبیت پیدا کند. کفپوش های چوبی در واقع یا از چوب طبیعی ساخته شده اند و یا الیاف چوب فشرده هستند. پارکت، لمینت و ترموود رایج ترین متریال های موجود در بازار هستند که تحت عنوان کفپوش های چوبی به فروش می رسند. این کفپوش ها اگر کامل از چوب های جنگلی ساخته شده باشند پارکت و اگر از یک یا دو لایه نازک ام دی اف ساخته شده باشند، لمینت نامیده دارند. پارکت و لمینت را تقریبا در همه جا می توان استفاده کرد. به عنوان مثال از کفپوش اتاق خواب و سالن پذیرایی خانه گرفته، تا کفپوش تراس و بالکن، کفپوش روف گاردن ساختمان و حتی کفپوش دور استخر ویلا را می توان با انواع کفپوش های چوبی پوشاند. اما باید توجه کنید که برای محیط های مرطوبی مثل دور استخر باید از ترموودها استفاده کنید. اما برای کفپوش خانه استفاده از پارکت و لمینت مقرون به صرفه تر است. کفپوش لمینت به کف اتاق چسبانده نمی شود، بلکه توسط شیارهایی که به آن ها کلیک گفته می شود و دور تا دور لمینت ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می شوند.
2.کفپوش بامبو:
مزایا:
- سختي و استحکام بالا
- زیبایی
- مهم ترين خصوصیت بامبو اين است که نسبت به ساير کفپوش های چوبی کمتر منبسط می شود و به همین دلیل برای هر نوع آب وهوايي مناسب است
3.کفپوش پی وی سی:
PVCمخفف polyvinyl chloride است. کفپوش های پی وی سی یکی دیگر از انواع کفپوش ساختمان هستند که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. جنس کفپوش های pvc که با نام کفپوش وینیل نیز شناخته می شوند، نوعی پلاستیک پرکاربرد است. کفپوش وینیل، کفپوشی انعطاف پذیر است که از چند لایه که کاملا به یکدیگر فشرده شده اند، ساخته می شوند و کفپوشی کامپوزیتی و رزینی محسوب می شود. این نوع از کفپوش ها در طرح های مختلف ساده، رنگی، طرح چوب، طرح سنگ و… وجود دارند.
مزایا:
- نصب و نگهداری آسان
- مقاومت بالا با خاصیت ارتجاعی
- ضدآب بودن
- طرح و رنگ های متنوع
توجه داشته باشید که این کفپوش ها به دلیل نیاز به زیرسازی و استفاده از چسب برای نصب، به سطح زیرین خود آسیب می زنند و متریال طبیعی ندارند.
4.کفپوش بتنی:
یکی دیگر از انواع کفپوش در ساختمان کفپوش های بتنی هستند. این نوع کفپوش ها نیز در انواع مختلف و طرح های متنوع تولید می شوند. از کفپوش های بتنی اغلب برای فضاهای بیرونی ساختمان مثل حیاط ویلا و تراس خانه استفاده می شود. این کفپوش ها سطح سردی دارند و بهتر است در صورت استفاده در آپارتمان از سیستم گرمایش از کف برای فصول سرد استفاده گردد.
مزایا:
- دوام بسیار بالا
- مقاوم در برابر آتش سوزی و حرارت
- مقرون به صرفه بودن
5.کفپوش سرامیکی:
مزایا:
- شستشوی راحت
- دوام بالا
توجه داشته باشید که نصب آن ها دشوار است و در صورت عدم وجود پشتیبانی در زیر سرامیک، شکسته می شوند. همچنین به دلیل اینکه سرامیک ها جزو سخت ترین کفپوش ها به شمار می آیند، باید به یکدست بودن سطح زیر آن ها توجه داشت.
6.کفپوش سنگ:
سنگ طبیعی از جمله انواع کفپوش های ساختمانی بسیار لوکس و لاکچری به حساب می آیند. رایج ترین کفپوش های سنگی شامل سنگ مرمر، سنگ تراوتن، سنگ گرانیت، سنگ کورین و سنگ کوارتز هستند که به عنوان یکی از لوکس ترین انواع کفپوش ساختمان هم در فضاهای داخلی و هم در فضاهای بیرونی استفاده می شوند.کفپوش های سنگی بر اساس رده ی کیفی، ضریب اصطکاک، میزان جذب آب و مدل شان قیمت های مختلفی دارند که برای فضاهای مختلف مناسب هستند. مثلا مرمر سنگ خنکي است و حرارت را به راحتي جذب نمی کند و برای مناطق گرمسير بسيار مناسب است. از کفپوش سنگ می توان در نقاط مختلف منزل مثل اتاق خواب، پذيرايی، حمام، آشپزخانه و حتی محوطه های خارجی منزل استفاده کرد.
مزایا:
- مقاومت و ماندگاری بالا
- دوستدار محیط زیست
- نگهداری و شست وشوی آسان
توجه داشته باشید که این کفپوش بسیار گران است و نصب آن مهارت زیادی می خواهد.
7.کاشی و موزاییک:
کاشی ها به دلیل شفاف بودن و ظاهر شیشه ای که دارند یکی از انواع پرطرفدار کفپوش خانه به شمار می روند. کاشی وموزاییک ها به سادگی نظافت می شوند و رطوبت را به خود جذب نمی کنند. بنابراین این نوع کفپوش ها برای فضاهای بهداشتی مانند حمام و سرویس بهداشتی بسیار مناسب هستند. استفاده از این نوع کفپوش در گذشته رواج داشته و تا به امروز ادامه دارد. کاشی و موزاییک ها در ابعاد بزرگ تولید می شوند و به این خاطر نصب آن ها سریع انجام می شود.
8.فرش و موکت:
فرش و موکت یکی از مرسوم ترین و محبوب ترین انتخاب ها برای پوشش دادن کف خانه است. این کفپوش بسته به طرح و رنگی که انتخاب می کنید، می توانند خانه شما را بزرگ تر، گرم تر یا شلوغ تر از چیزی که هست نشان دهند. خانه های پوشیده شده با فرش یا موکت، در تابستان خنک تر و در زمستان گرم ترند، علاوه بر این عایق صدا هم هستند. توجه داشته باشید که می توان فرش یا موکت را روی انواع دیگر کفپوش قرار داد.