درباره دیل کارنگی
دیل هاریسون کارنگی (به انگلیسی: Dale Harbison Carnegie) (زاده ۲۴ نوامبر ۱۸۸۸ – درگذشته ۱ نوامبر ۱۹۵۵) یک نویسنده و سخنران آمریکایی توسعه دهندهٔ درس هایی در زمینهٔ پیشرفت شخصی، فروشندگی و سخنرانی در جمع بود. او در یک خانوادهٔ فقیر در میزوری به دنیا آمد. دیل در نوجوانی مجبور بود ساعت ۴ صبح از خواب برخیزد تا شیر گاوهای خانواده را بدوشد. او در خانهٔ خود در نیویورک درگذشت. یکی از شاخص ترین و مهمترین ایدهٔ کارنگی در کتاب هایش این بود که می توان اخلاق برخی را با تغییر دادن رفتارمان در مقابل شان، تغییر داد.
درباره کتاب آیین دوست یابی و تاثیرگذاری بر افراد
کتاب پیش رو پس از انتشار به سرعت به یکی از پرفروش ترین و محبوب ترین آثار قرن بیستم تبدیل شد و بیش از 30 میلیون نسخه از آن در سراسر دنیا به فروش رسید و در سال 2011 نیز رتبه نوزدهم فهرست صدتایی مجله تایم را کسب کرد. یکی از بزرگ ترین و اصلی ترین چالش هایی که در مسیر زندگی انسان قرار می گیرد، تعامل و ایجاد ارتباط با دیگران است. هر فردی در زندگی خود باید با این چالش مواجه شود و فرقی ندارد که اهداف، تمایلات یا شغل شما چه باشد. از این رو کتاب آیین دوست یابی و تاثیرگذاری بر افراد (How to Win Friends and Influence People) کاری می کند تا اعتمادبه نفس، تأثیرگذاری و نفوذ خود بر روی دیگران را افزایش دهید و بیاموزید که چطور سایرین را با خود همراه سازید تا در کنارتان کار کنند، بدون آنکه در مسیر حرکت آن ها مانعی ایجاد کنید. اگر حرفه و شغلی داشته باشید، مهم ترین مسئله بر سر راه شما، برقراری ارتباط با دیگران است. هر چند اگر مهندس، معمار یا خانه دار باشید هم شرایط آنچنان تفاوتی نمی کند، موفقیت مالی افراد در عرصه های مختلف فنی مهندسی تنها 15 درصد مربوط به اطلاعات فنی آنان می شود و دیگر دانسته هایشان وابسته به مهندسی انسانی یعنی ایجاد ارتباط با مردم و توانایی هدایت آنان است. الزاماً افرادی که بیشترین حقوق و درآمد را دارند، از اطلاعات بالایی برخوردار نیستند، با این حال کسانی که دانش فنی را با فن بیان درهم می آمیزند، قادر خواهند بود هدایت و راهنمایی دیگران را بر عهده بگیرند و در میان افراد گوناگون شور و هیجان کار به وجود آورند و سرانجام درآمد بیشتری کسب کنند. شما می توانید هر شغلی داشته باشید، آن را تقویت کنید، از هر شرایطی بیشترین بهره را ببرید و در گردهمایی ها همیشه فردی عزیز و محبوب به شمار آیید. فقط لازم است از راهنمایی های دیل کارنگی (Dale Carnegie) در کتاب پیش رو بهره بگیرید تا از پله های موفقیت بالا بروید. در واقع اگر می خواهید در این عرصه تبدیل به شخصی موفق شوید، باید زمان و انرژی کافی مصرف کنید تا چگونگی ارتباط با دیگران را یاد بگیرید. این کتاب به شما می آموزد که چگونه به کشف راز بزرگ رفتار با مردم مشغول شوید و توجه دیگران را به خودتان جلب کنید. با رعایت راهکارهای مطرح شده در این کتاب تعداد زیادی از فروشنده ها موفق شده اند فروش خود را بالا ببرند و در حوزه هایی که در گذشته هیچ موفقیتی کسب نکردند، پیشرفت کنند. حتی مسئولان اجرایی و مدیران نیز توانستند قدرت و درآمد بیشتری به دست آورند.
افتخارات کتاب
- حضور در لیست پرفروش ترین کتاب های تاریخ نشر بین المللی
- حضور در لیست پرفروش ترین کتاب های نیویورک تایمز در سال های متوالی
- حضور در فهرست 100 کتاب تأثیرگذار جهان به انتخاب مجله تایم در سال 2011
جملات برگزیده کتاب آیین دوست یابی و تاثیرگذاری بر افراد
- آموزش؛ توانایی مواجه شدن با شرایط زندگی است.
- اگر بخواهید همه چیز را به یک نفر آموزش دهید، او هرگز چیزی یاد نخواهد گرفت.
- به همان اندازه ای که عطش و شور و اشتیاقِ تأیید شدن داریم، از محکوم شدن و تأیید نشدن می هراسیم.
- بزرگان، بزرگی خود را با طرزِ رفتار با افرادِ کم مرتبه نشان می دهند.
- عمیق ترین اصلی که در ذات بشر هست این است که از ته دل می خواهد از او تعریف و تمجید شود.
- عمیق ترین اصل در طبیعت انسان تقلای او برای تمجید شدن است.
- با دیگران همان طوری رفتار کنید که دوست دارید آن ها با شما رفتار کنند.
در بخشی از کتاب آیین دوست یابی و تاثیرگذاری بر افراد می خوانیم...
بعضی وقت ها افراد برای جلب توجه و دلسوزی مردم و حسِ مهم بودن، خودشان را به علیل بودن می زنند و را رنجور و ناتوان نشان می دهند. به عنوان مثال خانم مک کینلی به این صورت احساس مهم بودن می کرد که شوهرش را که رئیس جمهور آمریکا بود مجبور می کرد تا زمانی که کنار او در تختخواب خوابیده است، مسائل مهم حکومتی را نادیده بگیرد و او را نوازش و به او محبت کند. او میل شدید خود برای جلب توجه را با اصرار به همسرش ارضاء می کرد تا در هنگام ترمیم دندان هایش در کنار او باشد؛ و یک بار که همسرش به دلیل ملاقات با وزیر امور خارجه او را با دندان پزشک تنها گذاشت چنان قشقرقی به راه انداخت که بیا و ببین. یک بار مری رابرتز رینهارت با من درباره ی یک زنِ جوان، سرزنده و شاداب صحبت کرد که برای کسب احساس مهم بودن وانمود می کرد که علیل است. خانم رینهارت می گوید: «یک روز این زن مجبور شده است با مسئله ای، شاید سن و سالش مواجه شود. سال های تنهایی در پیش روی او بودند و چیز زیادی برایش نمانده بود. او به تختخوابش رفت و ده سال مادرش به طبقه ی سوم می رفت و برمی گشت و از او پرستاری می کرد. سپس یک روز، مادر پیرش خسته از خدمت به او افتاد و مرد. او چند هفته سوخت و ساخت. بعد، بلند شد و لباس هایش را پوشید و زندگی را از سر گرفت». برخی از کارشناسان عقیده دارند که مردم ممکن است در سرزمین رؤیایی مجانین برای پیدا کردن حسی دیوانه شوند که در دنیای واقعی از آن محروم شده اند؛ حس مهم بودن. شمار بیماری های روحی- روانی در آمریکا خیلی بیشتر از انواع دیگر بیماری ها است. دلیل دیوانگی چیست؟ کسی نمی تواند به چنین سؤالی یک جواب تقریباً اساسی بدهد، اما می دانیم که بیماری هایی خاص مثل سیفلیس، سلول های مغز را از بین می برد و باعث جنون می شوند. در واقع حدود نیمی از بیماری های روحی به دلایل جسمانی از قبیل نارسایی های مغزی ناشی از مصرف الکل و تاکسین و جراحت های مغزی مربوط به وجود می آید؛ اما قسمتِ رقت انگیزِ داستان است که ظاهراً در سلول های مغزی نیم دیگری از مردم که دیوانه می شوند هیچ ضایعه ای وجود ندارد. زمانی که بافت های مغزِ این افراد در آزمایش های کالبد شکافی در زیر قوی ترین میکروسکوپ ها مطالعه می شوند، ظاهراً مثل بافت های مغزی من و شما سالم هستند.
فهرست مطالب کتاب
- مقدمه ی مترجم
- مقدمه ی مؤلف: چگونگی و چرایی تألیف این اثر؟
- نُه توصیه برای استفاده ی بیشتر از این کتاب
- بخش اول: شیوه های اساسی رفتار با افراد
- فصل اول: اگر می خواهید عزیز باشید، خیلی سر به سر افراد نگذارید
- فصل دوم: راز بزرگِ رفتار با مردم
- فصل سوم: کسی که بتواند این کار را انجام دهد تمام مردم دنیا را همراه خود ساخته است
- بخش دوم: شش روش برای محبوب شدن در بین مردم
- فصل اول: این کار را انجام دهید تا در هر مکانی مقبول واقع شوید
- فصل دوم: روشی ساده برای تأثیرگذاری مناسب اولیه
- فصل سوم: اگر این کار را انجام ندهید به دردسر می افتید
- فصل چهارم: روشی ساده برای اینکه یک سخنران خوب شویم
- فصل پنجم: چگونگی جلبِ توجه افراد
- فصل ششم: چه کار کنید که مردم فوری به شما علاقه مند شوند
- بخش سوم: چه کار کنید تا افراد مثل شما فکر کنند
- فصل اول: نمی توانید در بحث پیروز شوید
- فصل دوم: راهی که قطعاً به دشمن تراشی می انجامد و روشِ پرهیز از آن
- فصل سوم: اگر اشتباه کردید، اعتراف کنید
- فصل چهارم: یک قطره عسل
- فصل پنجم: اسرار سقراط
- فصل ششم: دریچه ی اطمینان در حل وفصل شکایت ها
- فصل هفتم: چگونگی جلب همکاری دیگران
- فصل هشتم: فرمولی خارق العاده برای شما
- فصل نهم: آنچه همه می خواهند
- فصل دهم: فرجامی که همه دوست دارند
- فصل یازدهم: سینما و تلویزیون این کار را می کنند، چرا شما انجامش نمی دهید؟
- فصل دوازدهم: وقتی هیچ کار دیگری جواب نمی دهد، این کار را امتحان کنید
- بخش چهارم: مدیر باشید! چگونه بدون رنجاندن افراد، آن ها را تغییر دهیم
- فصل اول: اگر مجبور هستید ایراد بگیرید، راهش این است
- فصل دوم: چگونگی انتقاد و مورد تنفر قرار نگرفتن به دلیل انجام این کار
- فصل سوم: اول از اشتباهات شخصی خودتان بگویید
- فصل چهارم: هیچ کس دوست ندارد به او دستور دهند
- فصل پنجم: بگذارید دیگران آبروی خود را حفظ کنند
- فصل ششم: چگونگی ترغیبِ دیگران به کسب موفقیت
- فصل هفتم: انسان ها را با نامِ نیکو بخوانید
- فصل هشتم: وانمود کنید که تصحیح اشتباه، کاری ساده است
- فصل نهم: کاری کنید که افراد، خواسته ی شما را با رضایت انجام دهند.
خلاصه کتاب آیین دوست یابی
کتاب آیین دوست یابی، لحن روان و قابل فهمی دارد. این لحن ساده، خواندن کتاب را جذاب و لذت بخش می کند. دیل کارنگی کتاب را بدون هیچ مقدمه ای آغاز می کند. او در ابتدا داستان ها و روایت های کوتاه از افراد مشهور مثل آل کاپون و توگن کرولی2، خلافکاران مشهور آمریکایی، می آورد و از این روایت ها نتیجه می گیرد که انسان ها هرگز نباید خودشان را مقصر بدانند؛ درنتیجه هرگز اجازه ندارند از کسی انتقاد کنند. دیل کارنگی درباره ی انتقاد می گوید: « انتقاد عمل خطرناکی است، چون غرورِ با ارزش فرد انتقاد شونده را جریحه دار می کند و در نتیجه دل خوری پدید می آورد.» دیل کارنگی که بیشتر از ده سال، زندگی ابراهام لینکن، رئیس جمهور آمریکا، را برای کتاب دیگرش به نام «لینکن ناشناخته» مطالعه کرده بود. در آغاز کتابش داستانی از زندگی لینکن تعریف می کند. این داستان به خواننده نشان می دهد که انسان های بزرگ هم در مواقع عصبانیت تصمیم نمی گیرند، و اجازه می دهند حداقل بیست و چهارساعت از آن اتفاق بگذرد تا خشم شان فروکش کند. اگرچه این کار، در برخی موارد بسیار سخت است، اما افراد بزرگ باید به این توانایی دست یابند. توماس کارلایل می گوید:« عظمت مردان بزرگ از طرز رفتارشان با افراد زیردست معلوم می شود.»
مروری بر فصل های کتاب آیین دوست یابی
کارنگی ، کتابش را به شش بخش اصلی تقسیم می کند. اولین بخش این کتاب «اصول اساسی رفتار با مردم» نام دارد؛ این بخش از سه فصل اصلی تشکیل شده است که دیل کارنگی در هرکدام توضیحاتی جامع درباره ی رفتارهای متقابل انسان ها می دهد. بخش دوم کتاب آیین دوست یابی، شش راه برای کسب محبوبیت نام دارد. این بخش که شش فصل دارد، روش های جلب محبت دیگران را بیان می کند. این فصل از نظرخوانندگان بهترین فصل کتاب است، راهکارهای بسیار جالب و کارآمد دارد که شما می توانید در زندگی روزمره خود از آن ها استفاده کنید. دیل کارنگی در آخرین فصل این بخش نکته ای را یادآوری می کند که شاید این روزها فراموش شده باشند. او می گوید:« صمیمانه و صادقانه کاری کنید که دیگری احساس مهم بودن کند.» کارنگی برای اثبات این نظریه، روایتی از دیزرائیلی3 ،یکی از نخست وزیران پیشین انگلستان، تعریف می کند که امپراطور در آخر روایت تنها یک جمله می گوید: «باهرکس درباره ی خودش حرف بزنید؛ ساعت ها به حرف های شما گوش می دهد.» بخش سوم «دوازده شیوه برای آن که دیگران را باخود همراه سازید.» نام دارد، و در دوازده فصل روایت می شود. دیل کارنگی تأثیر رقابت مثبت را در این بخش بیان می کند. داستانی از کارخانه ی ذوب آهن بیان می کند که رقابت مثبت بین کارمندان شیفت صبح و شب باعث شد که این کارخانه از ورشکستگی نجات پیدا کند. بخش چهارم این کتاب، در نه فصل، «نه روش برای همراه ساختن دیگران با خود بدون آن که رنجیده خاطر یا خشمگین شوند» را شرح می دهد. کارنگی مخالف شدید انتقاد است، اما در فصل اول این بخش از کتاب می گوید:« اگر ضرورت دارد که از کسی انتقاد کنید این طور شروع کنید؛ ابتدا از او تعریف و تمجید کنید و سپس از او انتقاد کنید. این روش باعث می شود که انتقاد برای انتقاد شونده آنقدر تلخ و دردناک نباشد.» بخش پنجم این کتاب، «چند نامه ی معجزه آمیز» است که در آن دیل کارنگی، نامه هایی را در آن گذاشته است تا خوانندگانش بتوانند تغییرات ایجاد شده در روابط را حس کنند. بخش ششم و آخر این کتاب «هفت توصیه ی مهم برای نیک بختی اعضای خانواده» نام دارد. این بخش که هفت فصل دارد، ابتدا مشکلات زندگی زناشویی را بررسی می کند و سپس راهکار ها را ارائه می دهد.
شناسنامه کتاب آیین دوست یابی و تاثیرگذاری بر افراد
- نویسنده: دیل کارنگی
- مترجم: فرشته پرنیان
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر هورمزد
- تعداد صفحات: 311
- موضوع کتاب:کتاب ارتباطات و روابط عمومی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
اگر دوست دارید روابط خود با افراد آشنا و غریبه را بهبود ببخشید و روابط عمومی خوبی داشته باشید، این کتاب برای شماست. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.