درباره عبدالکریم سروش
حسین حاج فرج الله دبّاغ معروف به عبدالکریم سروش (زادهٔ ۲۵ آذر ۱۳۲۴ در تهران) نویسنده، مترجم و فیلسوف ایرانی است. سروش پژوهشگر فراخوانده در کتابخانهٔ مرکز جان کلاگ (John W. Kluge Center) و استاد مهمان در دانشگاه های پرینستون، ییل، هاروارد و آمستردام و پژوهشگر مهمان در مرکز دین، صلح و فعالیت های جهانی در دانشگاه جرج تاون بوده است و درس های اسلام شناسی و مولوی شناسی را در این دانشگاه ها تدریس کرده است. وی در سال ۲۰۰۴ به همراه دو متفکر دیگر، برنده جایزه اراسموس شد. عبدالکریم سروش در سال ۲۰۰۵ به انتخاب مجله تایم در فهرست صد چهره تأثیرگذار جهان قرار گرفت. سروش در رشته داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و در رشتهٔ شیمی تجزیه و فلسفه علم در دانشگاه لندن تحصیل کرده است. او نظریات خودش را کلام جدید می نامد؛ و مرام کلامی خود را نومعتزلی می داند.
درباره کتاب اخلاق خدایان
کتاب شامل هشت مقاله بلند از "عبدالکریم سروش "است که پیش تر طی شماره های مختلف در مجله "کیان "به طبع رسیده است .عناوین این مقالات عبارت اند از : "اخلاق خدایان :اخلاق برتر وجود ندارد"، "معیشت و فضیلت"، "آزادی چون روش"، "رهایی از یقین و یقین به رهایی"، "ایمان و امید"، "اصناف دین ورزی"، "ذهنیت مشوش و هویت مشوش "و "نسبت عدالت و قانون ."نگارنده در مقدمه توضیح می دهد که" :مقالات هشت گانه را مفاهیم عدل، ایمان و آزادی به یکدیگر پیوند می دهد .عدالت که فربه ترین مفهوم اخلاقی است، هم با ایمان نسبتی دارد هم با آزادی، لذا اگر یک محور واحد برای این کتاب بتوان جست، همانا محور عدالت است ."در مقاله "اخلاق خدایان "که عنوان کتاب برگرفته از آن است "نظریه ای در میان نهاده شده که می توان آن را تئوری زائد بودن عدالت نامید ."در "معیشت و فضیلت "همین معنا باز کاوی شده و با تفکیک فضایل اخلاقی به دو دسته خادم و مخدوم، توضیح داده شده که اخلاقی داریم که برای زندگی است (خادم) و اخلاقی داریم که زندگی برای اوست (مخدوم) .اخلاق خادم حجم اصلی علم اخلاق را فرا می گیرد .در مقاله "ایمان و امید "نسبت آزادی (مثبت یا منفی) با دین، و مفهوم ایمان آزادانه تشریح شده است .در مقاله "آزادی چون روش "نه به ایمان افراد بل به جامعه مومنان و خصوصا به حاکمان توصیه می شود که برای کسب توفیق در مدیریت سیاسی، آزادی را اگر به منزله حق سیاسی شهروندان قبول ندارند، دست کم به منزله روش کامیاب برای حکمرانی بپذیرند .در مقاله "اصناف دین ورزی "کوشش شده تا حساب ایمان جبری، علی، تقلیدی، آیینی و مناسکی از ایمان اختیاری، تحقیقی و فردی جدا شود .در پایان کتاب پرسش و پاسخ هایی در ارتباط با مقالات کتاب به چاپ رسیده است. برای ما دینداران، تبیین نسبت آزادی (مثبت و منفی) با دین، و باز نمودن امکان (بل فضیلت) ایمان آزادانه، سوالی است هم دینی و هم سیاسی. لیبرالیسم که در فضای مه آلود سیاسی جامعة ما این همه مطعون و مذموم افتاده است، حامل پیامی معرفت شناسانه است که یقین را امری دیریاب بل نایاب می داند و لذا همة آدمیان جایزالخطا را صلا می زند تا با فرو نهادن باد نخوت از سر، فروتنانه بر سر سفرة معرفت بنشینند و همه با هم، هم غذا شوند. و این وانهادن امور به عقل جمعی و پشت کردن به استبداد معرفتی و سیاسی و دینی، باری اگر در یک جامعة فقهی و ولایی، نقد دینی و شکّ ایمانی ناروا ناممکن باشد در ایمان فردی هیچ یک از این احکام جاری نیست حتی ایمان را هم نباید از جنس جزم دانست، آن که ضدّ ایمان است، یأس است نه شک.
شناسنامه کتاب اخلاق خدایان
- نویسنده: عبدالکریم سروش
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر طرح نو
- تعداد صفحات: 208
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان ایرانی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.