درباره ژرژ سیمنون
ژرژ سیمنون (به فرانسوی: Georges Simenon) با نام اصلی ژرژ ژوزف کریستین سیمنون (به فرانسوی: George Joseph Chiristian Simenon) زاده ۱۳ فوریهٔ ۱۹۰۳ – درگذشته ۴ سپتامبر ۱۹۸۹) نویسنده بلژیکی بود. از وی که به خاطر نوشتن رمانهای پلیسی شناخته می شود نزدیک به ۵۰۰ رمان و شمار بسیاری آثار کوتاه منتشر شده است. سیمنون، پدیدآور شخصیت کارآگاه ژول مگره یکی از سرشناس ترین کارآگاه های ادبیات پلیسی جهان است. ژرژ سیمنون در ۱۳ فوریه ۱۹۰۳ در شهر لیژ (Liége) بلژیک زاده شد. پدرش دزیره در یک شرکت بیمه، حسابدار بود. ژرژ در سال های ۱۹۰۸ تا ۱۹۱۴ در مدرسه سن آندره درس خواند و با آغاز جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۴ به کالج سن لویی رفت که دبیرستانی تحت نظارت ژزوئیت ها (انجمن عیسی) بود. تا پیش از ۱۹۱۸ به کارهای گوناگونی چون شاگردی در کتاب فروشی پرداخت. اما خیلی زود از آنجا اخراج شد. در ژانویه آن سال در پی بیماری پدرش ترک تحصیل کرد.
درباره کتاب امضای مرموز
در داستان امضای مرموز (Signature Mystery)، مردی با نامه ای نزد پلیس می آید. او مدعی است که قصد داشته، مطلبی را یادداشت کند. در کافه کاغذی گرفته و متوجه اثرات نامه قبلی روی آن کاغذ می شود. بر روی کاغد نوشته شده در ساعت 5 زن غیب گو کشته خواهد شد. پلیس سعی می کند مانع از این امر شود اما در نهایت ساعت 5 جسد یک زن غیب گو در خانه اش پیدا می شود در حالی که مردی دیوانه نیز در آشپزخانه زندانی شده است... ژرژ سیمنون (Georges Simenon) با ایجاد یک ماجرای رمزآلود در ابتدای داستان و با ادامه این روند تا پایان داستان، ذهن خواننده رو به طور کامل درگیر می کند و به تدریج تا سرانجام داستان، اتفاقات رمزگونه داستان را برای خواننده معنا می کند. او به همراه آگاتا کریستی، آرتور کانن دویل (خالق شخصیت شرلوک هلمز)، ریموند چندلر و... از مشهورترین نویسندگان داستان های پلیسی و جنایی است. سیمنون بیش از 200 رمان و 150 رمان کوتاه و چندین و چند اثر دیگر از خود به جای گذاشته است. شهرت او به سبب 75 رمانی است که کمیسر مگره قهرمان آن هاست. استقبال کارگردانان مشهور سینما از آثار او موجب شد تا چندین فیلم سینمایی از آثار او ساخته شود. سیمنون در خلق محیط مناسب و گروه های خاص بشری و قهرمانانی که از خصوصیت های روحی غیرعادی برخوردارند، استادی کامل دارد. شخصیت های داستان های سیمنون طوری ساخته شده اند که همه برحسب عواطف و صفات روحی خود رفتار می کنند، بی آنکه خود نویسنده در ورای چهره آنان پنهان باشد و راهنمایی شان کند. سیمنون داستان های جنایی را با حوادثی واقعی می آمیزد و در لفاف اسراری از زندگی آدمی که رنگی شاعرانه دارد، می پیچد. شخصیت تزلزل ناپذیر کارآگاه مگره در کشف جرائم و جنایت ها بیشتر به الهامات و هوش و زیرکی خود او بستگی می یابد تا به روش های علمی.
در بخشی از کتاب امضای مرموز می خوانیم:
این پرونده از دید مردم عادى یکى از تحقیقات پر سر و صداى مگره شمرده نمى شد زیرا که روزنامه ها بعد از آن که سخت در پیرامون آن هیاهو به پا داشتند ناگهان از قلم فرسایى درباره ى زن غیبگوى خیابان «کولن کور» صرف نظر کردند. اما برعکس در اداره ى پلیس تمام جزئیات امر و حتی بعضى کلمات اصیل یا مجعول در حافظه ى اشخاص باقى مانده، جزو سنت آن مؤسسه گشته بود. از آن جمله بود طوفانى که در ساعت پنج آن روز بعد از یک ماه خشکى و گرما در پاریس برخاست.
هنوز هم استوار لوکاس در آن باره چنین مى گوید: طوفانى برخاست که نظیر آن را دیگر ندیدم! من و ژانویه توى سالن که پرده هاى سبز داشت یک طرف ایستاده بودیم و طرف دیگر آن دو زن و پیرمرد بودند... ... قریب بیست دقیقه بود که مگره دنبال صاحب رستوران روبه رویى رفته بود و مادام «لوکلوآگن» بى حوصلگى نشان مى داد، برمى خاست، مى رفت و جلو پنجره مى ایستاد و دستى به پرده مى گرفت... به یقین وقتى کارآگاهان مأمور مراقبت از خانه را مى پایید نیز همین حرکات را مى کرد. توفان مانند جاروب عظیمى خاک بلوار بایتینول را بلند کرده بود به طورى که گردوغبار به پنجره هاى طبقه ى چهارم عمارت مى رسید و پرده هاى جلو کافه ها به شدت تکان مى خورد. که ناگهان باران سیل آسایى آغاز شد و پیاده روها مبدل به مرداب سیالى گشت. عابرین به هر سو در پى پناهگاهى مى دویدند و آب از دو سوى تاکسى ها که مانند قایق هایى خودرو در رود حرکت مى کردند برمى جست.
خلاصه داستان امضای مرموز
داستان در پاریس اتفاق می افتد. مردی به پلیس مراجعه می کند و می گوید زمانی که در کافه ای قصد داشته نامه ای بنویسد متوجه می شود اثر نامه ی قبلی روی کاغذی که در دست دارد افتاده است. اثر نامه می گوید: در ساعت 5، زن غیب گو کشته خواهد شد. پلیس پیگیر ماجرا می شود و واقعاً در ساعت5 جنازه ی زنی غیب گو در خانه اش پیدا می شود، این داستانی است که این بار مگره با آن روبه رو است
نقد و بررسی کتاب امضای مرموز
«ساعت پنج و سه دقیقه کم بود. روی نقشه ی بزرگ پاریس که سراسر دیوار اتاق را پوشانده بود دایره ی کوچکی روشن شد. کارمندی ساندویچی را که می خورد کناری گذاشت و فیش تلفن را در یکی از هزار سوراخ تابلوی برابرش فروکرد. الو! بخش چهاردهم؟ ماشین شما؟... حرکت کرد یا نه؟... کارآگاه مگره که میل داشت ظاهرا به اتفاقات بی اعتنا باشد در آفتاب ایستاده عرق پیشانی اش را پاک می کرد. کارمند مزبور چند کلمه ی بریده بریده زیر لب گفت و فیش تلفن را کشید و ساندویچش را برداشت و روی به کارآگاه پلیس قضایی کرده گفت: چیزی نبوده، مرد مستی را گرفته اند!» این جملات، شروع کتاب امضای مرموز از ژرژ سیمنون داستان نویس مشهور بلژیکی و صاحب آثاری همچون «دیو باید بمیرد» است. این کتاب نیز مانند تمام آثار سیمنون جنایتی را به دقت به تصویر کشیده است که خواننده تا راز آن را پیدا نکند نمی تواند از خواندن کتاب دست بکشد.
چرا باید کتاب امضای مرموز را خواند؟
ادبیات پلیسی همواره در کشور ما مهجور بوده است و تعداد خوانندگان آن در مقایسه با سایر انواع ادبی گروه کوچکی را تشکیل می دهند. اما رمان جنایی خوب بسیار قابل توجه و ارزشمند است. ژرژ سیمنون یکی ا نویسندگانی است گه آثاری قابل توجه در این زمینه خلق کرده است. آثار او برای کسانی که به داستان های جنایی و رمان های رازآلود علاقه مندند انتخاب بسیار مناسبی است. کتاب امضای مرموز در دسته ی کتاب های داستان های پلیسی قرار دارد.
کتاب امضای مرموز مناسب برای گروه سنی بزرگ سال است. تعداد صفحات نسخه ی چاپی کتاب 191 صفحه است که بامطالعه ی روزانه 20 دقیقه می توانید این کتاب را در 9 روز بخوانید. کتاب امضای مرموز حجم اندکی دارد و برای افرادی که وقت کافی برای خواندن کتاب های طولانی را ندارند و قصد دارند کتابی مختصر با موضوع داستان های فرانسوی را بخوانند مفید خواهد بود.
فهرست مطالب کتاب
- دروغ پیکپوس
- مرد غرق در عرق
- دختر جوان کلاه قرمز
- دو ماهى مسیوبلز
- آقایى اعتراض مى کند
- کشف پیکپوس
- سکوت کارآگاه
- انتقام مادام لوکلوآگن
- شب هاى سوپ ته گرفته
- مرد نادرست وسواسى
شناسنامه کتاب امضای مرموز
- نویسنده: ژرژ سیمنون
- مترجم: کریم کشاورز
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر نگاه
- تعداد صفحات: 191
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.