معرفی کتاب انسان در جستجوی معنی اثر ویکتور فرانکل

  سه شنبه، 23 شهریور 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
معرفی کتاب انسان در جستجوی معنی اثر ویکتور فرانکل
کتاب انسان در جستجوی معنی با عنوان اصلی Man’s search for meaning اثر دکتر ویکتور فرانکل است که در آن از تجربه‌ای صحبت می‌کند که منجر به کشف لوگوتراپی شد. این تجربه، اسیر بودن در اردوگاه کار اجباری در زمان نازی‌ها است. پدر، مادر، برادر و همسر او یا در اردوگاه‌ها جان سپردند و یا به کوره‌های آدم‌سوزی فرستاده شدند.

درباره کتاب انسان در جستجوی معنی

انسان در جستجوی معنا، کتابی از ویکتور فرانکل، روانپزشک اتریشی پدیدآورنده ی معنا درمانی است. او در کتاب انسان در جستجوی معنا، خاطراتش از زندگی در اردوگاه های کار اجباری آشویتس را نوشته است.

خلاصه کتاب انسان در جستجوی معنی

انسان در جستجوی معنا، کتابی است که بر پایه ی تجربیات فاجعه بار ویکتور فرانکل در اردوگاه های کار اجباری آشویتس نوشته شده است. ویکتور فرانکل در این دوران، پدر و مادر، همسر و برادرش را از دست داد. خواهر او تنها کسی بود که از این وضعیت نجات پیدا کرد. با وجود تمام سختی ها، رنجی که می کشیدند، گرسنگی، سرما، بی رحمی و خشونتی که در اطرافشان موج می زد، اما او باز هم زندگی را شایسته و ارجمند می دید. در بخش دوم کتاب انسان در جستجوی معنا، او از خاطرات مراجعانش نوشته است. او با تجربیات گسترده ای که در زمینه ی کار و درمان بر اساس معنادرمانی به دست آورده است، متوجه این موضوع شد که برای هر فرد باید رسالت و وظیفه ای وجود داشته باشد که بخواهد عمرش را صرف آن کند. فرانکل اگزیستانسیالیست بود. او واژه «هستی نژندی» را در مورد اختلال عاطفی ابداع کرد و اختلال عاطفی را حاصل عدم توانایی فرد در یافتن معنا برای زندگی می دانست. بنابراین با توجه به تمام تجربیات زیسته ی خودش و تمام آنچه که در مطبش آزموده بود، کتاب انسان در جستجوی معنا را نوشت.کتاب انسان در جستجوی معنا را به چه کسانی پیشنهاد می کنیماگر به دنبال معنایی برای زندگی تان می گردید، کتاب انسان در جستجوی معنا را بخوانید. اگر دوست دارید که از ناامیدی بیرون بیایید و می خواهید درباره ی معنادرمانی بدانید، کتاب انسان در جستجوی معنا، گزینه ی خوبی برای شما است.

درباره نویسنده کتاب انسان در جستجوی معنی

ویکتور امیل فرانکل، زاده ی 26 مارس 1905 و درگذشته ی 2 سپتامبر 1997، روانپزشک و عصب شناس اتریشی و پدیدآورنده ی معنادرمانی (لوگوتراپی) بود.فرانکل در وین به دنیا آمد. او در دوران دبیرستان مشتاقانه آرای فیلسوفان را مطالعه می نمود و در سخنرانی های مربوط به روانشناسی عمومی شرکت می کرد. فرانکل در همین دوره با روانکاوی آشنا شد. او در 16 سالگی، مکاتباتش را با فروید آغاز کرد و یکی از دست نوشته هایش را در حیطه ی روانکاوی برای او فرستاد که این دست نوشته سه سال بعد در نشریه ی بین المللی روانکاوی چاپ شد. فرانکل یک سال بعد، فروید را ملاقات کرد اما به مرور زمان، گرایش های نظری اش به آرای آدلر نزدیکتر شده بود. او در سال 1925 مقاله ای را در نشریه ی بین المللی روانشناسی فردی منتشر کرد و در آن با تمرکز بر مفاهیم معنا و ارزش به بررسی تفاوت های فلسفه و روانشناسی پرداخت.فرانکل در سال 1949 موفق به گرفتن درجه ی دکترای اعصاب و روان از دو دانشگاه وین و آدیتشنالی شد. او در ضمن از 120 دانشگاه در سراسر جهان دکترای افتخاری گرفت.فرانکل پس از پایان جنگ جهانی دوم، ریاست بخش اعصاب بیمارستانی در وین را به عهده گرفت و به مقام استادی دانشگاه در رشته ی عصب شناسی و روانپزشکی نائل آمد. او در سال های 1970 تا 1973 استاد دانشگاه بین اللملی سن دیه گو بود و نظریه ی معنادرمانی اش در میان روانشناسان و روانپزشکان، پیروان زیادی دارد.ویکتور فرانکل در سپتامبر سال 1997 در 92 سالگی در وین درگذشت.

ویکتور امیل فرانکل

قسمتی از کتاب انسان در جستجوی معنی

با بالا آمدن خورشید در سپیده دم منظره این اردوگاه سهمناک با چندین ردیف سیم خاردار، برج نگهبانی، نورافکن های چرخان و صف های دراز از زندانیان ژنده پوش و غمزده، در سپیده دم تیره دیده می شد. زندانیان در امتداد جاده های مستقیم متروک به دشوار خود را می کشیدند. به سوی کدامین مقصد در حرکت بودند، نمی دانستیم. (انسان در جستجوی معنی – صفحه ۲۲)

اکنون اگر کسی از ما در مورد حقیقت گفته داستایوسکی بپرسد که می گفت: «بشر موجودی است که می تواند به همه چیز عادت کند.»؛ پاسخ خواهیم داد، «بله، بشر موجودی است که به همه چیز خو می گیرد؛ اما نپرسید چگونه.» (انسان در جستجوی معنی – صفحه ۳۴)

به بیشتر زندانیان لباس های ژنده ای داده بودند، که مترسک از آن خوشایند تر بود. در فاصله کلبه ها در اردوگاه جز کثافت چیزی به چشم نمی خورد، و هرچه بیشتر تمیز می کردیم، بیشتر به بر سر راهمان ریخته می شد. افسران و زندانیان مسئول، خوش داشتند که تازه واردان را به کار گروهی تمیز کردن آبریزگاه ها و بیرون ریختن مدفوع بگمارند اگر همان طور که معمولا روی می داد، به هنگام حمل مدفوع به روی تپه ها، مدفوع به سر و روی زندانیان می ریخت و نشانی از تنفر در چهره اش دیده می شد یا سعی می کرد آن را پاک کند، ضربات کاپو بود که بر پیکرش فرود می آمد. و از این رو کشتن واکنش های به هنجار تسریع می شد. (انسان در جستجوی معنی – صفحه ۳۸)

هرگز فراموش نمی کنم که چگونه یک شب با قرقر یکی از زندانیان از خواب جستم. او به شدت دست و پا می زد و گویا دچار کابوس وحشتناکی شده بود. از آنجا که همیشه، بویژه نسبت به کسانی که خواب های ترسناک می دیدند یا هذیان می گفتند حس ترحم داشتم. خواستم مرد بیچاره را از خواب بیدار کنم، اما ناگهان دستم را که می رفت او را تکان دهد پس کشیدم، چون از عملی که می خواستم انجام دهم، وحشت کردم. و در آن لحظه به این حقیقت رسیدم که هیچ خوابی هر چند هولناک نمی تواند به تلخی و گزندگی واقعیت زندگی اردوگاهی پیرامون ما باشد، و من ناآگاهانه می خواستم او را به آن زندگی بازگردانم. (انسان در جستجوی معنی – صفحه ۵۰)

اگر انسان در اردگاه کار اجباری با از بین رفتن ارزش ها، مبارزه نمی کرد و نمی کوشید عزت نفس خود را حفظ کند، احساس انسان بودن را – انسانی که دارای مغز است و از آزادی درونی و ارزش شخصی برخوردار است – از دست می داد. (انسان در جستجوی معنی – صفحه ۸۰)

ما که در اردوگاه کار اجباری زندگی می کردیم، به چشم می دیدیم مردانی را که به کلبه های دیگر می رفتند و دیگران را دلداری می دادند و آخرین تکه نانشان را هم به آنها می بخشیدند. (انسان در جستجوی معنی – صفحه ۱۰۱)

کسی که هدفی در آینده نمی دید، ناچار تسلیم واپس نگری می شد و اندیشه های گذشته را نشخوار می کرد که همین باعث سقوط او می شد. (انسان در جستجوی معنی – صفحه ۱۰۹)

من به جرات می گویم که در دنیا چیزی وجود ندارد که به انسان بیشتر از یافتن «معنی» وجودی خود در زندگی یاری کند. در این گفته نیچه حکمتی عظیم نفهته است که «کسی که چرایی زندگی را یافته است، با هر چگونگی خواهد ساخت.» (انسان در جستجوی معنی – صفحه ۱۵۹)

معنای زندگی از فرد به فرد، روز به روز، ساعت به ساعت در تغییر است. از این رو آنچه مهم است معنای زندگی به طور اعم نیست، بلکه هر فرد می بایست معنی و هدف زندگی خود را در لحظات مختلف دریابد. (انسان در جستجوی معنی – صفحه ۱۶۷)

انسان از یکسو همان موجودی است که اتاق گاز و کوره های آدم سوزی آشویتس را ساخته و از دیگر سو همان موجودی که با جرات و شهامت با یاد نام خداوند و خواندن دعای «شما یسراییل» به کوره های آدم سوزی پا نهاده است. (انسان در جستجوی معنی – صفحه ۲۱۶)

چرا باید کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا را خواند؟

کتاب انسان در جست و جوی معنا یکی از مشهورترین و مهمترین آثار ویکتور فرانکل است. او در این کتاب توضیح می‍ دهد که زندگی افراد چگونه میتواند و باید با معنا باشد. خواندن این کتاب سبب می شود خواننده با نگاه جدیدی به زندگی خود بنگرد تا بداند که چگونه باید معنی زندگی خود را پیدا کند. کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا در دسته ی کتاب های معنادرمانی قرار دارد. کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا مناسب برای گروه سنی بزرگ سال است. خوانش کتاب صوتی صوتی انسان در جستجوی معنا را میلاد میرزائی به عهده داشته است. کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا جزو کتاب های حجیم و بلند با موضوع معنادرمانی است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و می خواهند در زمینه ی معنادرمانی زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص داهند انتخاب مناسبی است.

شناسنامه کتاب انسان در جستجوی معنی

  • عنوان اصلی: انسان در جستجوی معنی
  • عنوان فرعی: معنی درمانی چیست؟
  • نویسنده: دکتر ویکتور فرانکل
  • ترجمه: دکتر نهضت صالحیان (فرنودی) – مهین میلانی
  • انتشارات: درسا
  • تعداد صفحات: ۲۵۵
  • نسخه صوتی:دارد
  • نسخه الکترونیکی: دارد

مشخصات کتاب انسان در جستجوی معنی


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها