درباره کتاب اسرائیل
یهودیان در ادوار تاریخ بارها مورد هجوم و آزار و اذیت و یا تبعید قرار گرفته اند که بسیاری از آن به نام یهودستیزی یا آنتی سمیتیسم و یا دشمنی و تبعیض علیه یهودیان - به عنوان یک گروه دینی یا نژادی - یاد می کنند. یهودستیزی متأثر از شرایط تاریخی، فرهنگی و مذهبی است اما بسیاری از یهودیان پدیده آنتی سمیتیسم یا یهودستیزی را پدیده ای بی دلیل و ناشی از نوعی بیماری می دانند. از ابتدای تاریخ بشریت کشمکش های فرهنگی و ارضی میان قبایل و کشورهای مختلف وجود داشته و دارد. در این میان جنگ ها و نابودی یک فرهنگ و یا یک تمدن در دوران اولیه تمدن بشری را نمی توان به پدیده خاصی مانند ستیز با قوم یا قومیت خاص تعبیر کرد. شما در هر منطقه از جهان را بنگرید، این قبیل جنگ ها اجتناب ناپذیر بوده و جنگ های سرزمین و منابع و فرهنگ رونق فراوانی داشته است. به طور مثال شورش ها و یا نبرد سایر کشورها با ایران و یا آتش زدن تخت جمشید توسط اسکندر مقدونی را نمی توان به عنوان زرتشت ستیزی یا پارسی ستیزی قلمداد کرد. حتی تسخیر منطقه فلسطین توسط بابلیان و آزار و اذیت یهودیان توسط آن ها و یا تسلط یونانیان بر منطقه فلسطین و پیامد آن کشتار و اذیت یهودیان ساکن در منطقه فلسطین را نمی توان جزئی از پدیده یهودستیزی دانست، زیرا جنگ های عقیدتی و کشورگشایی و به دنبال آن قتل عام ساکنین مناطق متصرفه از فرهنگ رایج آن دوران بود و پدیده ای عجیب و شگرف محسوب نمی شود. بسیاری از تاریخ نگاران و تحلیلگران یهودی، سابقه یهودستیزی را به دوران قبل از ظهور مسیحیت نسبت داده اما معتقدند پس از آنکه در قرن چهارم مسیحیت تبدیل به دین رسمی امپراطوری روم شد، دیدگاه های یهودستیزانه به طور چشمگیری گسترش یافته و شکلی تازه به خود می گیرد. یکی از عمده دلایل تقابل پیروان این دو عقیده با یکدیگر را می توان در ظهور مسیحیت در مرکز و در بطن یهودیت جست. پیروان مذهب یهود به پیامبری عیسی باور نداشته و او را یک یهودی بدعت گذار در دین خود می پنداشتند و از سویی دیگر مسیحیان، یهودیان را به قتل پیامبر خود یعنی عیسی مسیح متهم می کردند، به گونه ای که این دو عقیده بعد از گذشت قرن ها همچنان در بین هر دو گروه به چشم می خورد و اختلاف ها همچنان پابرجاست.
در بخشی از کتاب اسرائیل می خوانیم:
به باور یهودیان، حضرت مسیح نه از طرف خدا بلکه با تغییر در دین یهود، دین جدیدی را بنیان نهاده و عیسی مسیح، یهودی و یهودزاده ای است که خود را ماشیح یا منجی آخرالزمان یهود جا زده (بنابر عقیدۀ پاره ای از آن ها) و با تغییر دین، بدعتی نو در دین یهود گذارده است و گام در مسیر ظلالت و گمراهی نهاده. از سویی دیگر مسیحیان معتقدند که یهودیان، پیامبر و پسر خداوند را در اثر ظلم و گمراهی به صلیب کشیده و آن را به قتل رسانده اند. حتی در زمان حیات عیسی، عیسی یهودیان پیرو فرقه فریسی را پول پرستانی می نامد که جز به ریاکاری و تکبر به چیزی نمی اندیشند. در انجیل متی، باب 23، از آیۀ 1 تا 23 چنین نوشته شده: «آنگاه عیسی آن جماعت و شاگردان خود را خطاب کرده، گفت: «کاتبان و فریسیان بر کرسی موسی نشسته اند - پس آنچه به شما گویند، نگاه دارید و به جا آورید، لیکن مثل اعمال ایشان مکنید زیرا می گویند و نمی کنند - زیرا بارهای گران و دشوار را می بندند و بر دوش مردم می نهند و خود نمی خواهند آن ها را به یک انگشت حرکت دهند - و همه کارهای خود را می کنند تا مردم، ایشان را ببینند - حمایل های خود را عریض و دامن های قبای خود را پهن می سازند، و بالا نشستن در ضیافت ها و کرسی های صدر در کنایس را دوست می دارند، و تعظیم در کوچه ها را و اینکه مردم ایشان را آقا آقا بخوانند - لیکن شما آقا خوانده مشوید، زیرا استاد شما یکی است یعنی مسیح و جمیع شما برادرانید. و هیچ کس را بر زمین، پدر خود مخوانید زیرا پدر شما یکی است که در آسمان است. و پیشوا خوانده مشوید، زیرا پیشوای شما یکی است یعنی مسیح- وای بر شما ای کاتبان و فریسیان ریاکار که در ملکوت آسمان را به روی مردم می بندید، زیرا خود داخل آن نمی شوید و داخل شوندگان را از دخول مانع می شوید - وای بر شما ای کاتبان و فریسیان ریاکار، زیرا خانه های بیوه زنان را می بلعید و از روی ریا نماز را طویل می کنید؛ از آن رو عذاب شدیدتر خواهید یافت- وای برشما ای کاتبان و فریسیان ریاکار، زیرا که بر و بحر را می گردید تا مریدی پیدا کنید و چون پیدا شد او را دو مرتبه پست تر از خود، پسر جهنم می سازید! وای بر شما ای راهنمایان کور که می گویید «هر که به هیکل قسم خورد، باکی نیست لیکن هر که به طلای هیکل قسم خورد باید وفا کند».
فهرست مطالب کتاب
- یهودستیزی
- ظهور حضرت مسیح
- شیوه های دستگاه تفتیش افکار
- پیشرفت دستگاه تفتیش افکار: 1480 – 1516
- خروج بنی اسرائیل
- رنسانس – یهودستیزی مرحلۀ دوم
- ظهور جنگ جهانی اول و دلایل کشتار یهودیان در جنگ دوم جهانی
- مارکسیست
- فروپاشی امپراتوری عثمانی و نقش یهودیان در بروز آن
- هولوکاست
- شروع جنگ سرد
- نگاهی به اوضاع یهودیان در برخی از کشورها
- پیوست
- منابع و مأخذ
شناسنامه کتاب اسرائیل
- نویسنده: بابک مصطفوی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر امید سخن
- تعداد صفحات: 373
- موضوع کتاب:کتاب تاریخ جهان
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
بنابراین اگر به تاریخ جهان و به ویژه تاریخ یهود علاقه مند هستید، این کتاب برای شماست. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.