درباره جبران خلیل جبران
جبران خلیل جبران (۶ ژانویه ۱۸۸۳ – ۱۰ آوریل ۱۹۳۱) اهل بشرّی لبنان و نویسندهٔ لبنانی-آمریکایی و نویسنده کتاب پیامبر بود. جبران، علاوه بر شعر و نویسندگی، در نقاشی نیز ذوق و مهارت داشت و بیش از ۷۰۰ کار هنری از او بجا مانده است. اما شهرت جبران بیشتر به خاطر کتاب پیامبر است که برای اولین بار در سال ۱۹۲۳ در آمریکا منتشر شد و از آن زمان به یکی از پرفروش ترین کتاب های تمام دوران ها تبدیل شده و به بیش از ۱۰۰ زبان ترجمه شده است.
درباره کتاب باغ پیامبر
جبران خلیل جبران یکی از شناخته شده ترین نویسندگان آسیایی در میان مخاطبین غربی است؛ داستان نویسی حاذق و حکایت پردازی چیره دست که در بهترین آثار خود، خاصه در کتاب باغ پیامبر (The Garden of the Prophet)، از آموزه های حکمتِ کهنِ مشرق زمین در راستای التیام بخشیدن به آلامِ انسانِ مدرن بهره گرفته است. آثار جبران خلیل جبران با آثار دیگر نویسندگان مدرن تفاوتی مهم و آشکار دارند. جبران در کتاب های خویش، برخلاف اغلب نویسندگان معاصر، چندان در قیدوبندِ فرم و ساختار نبوده، و به جای آن، خود را دلشمغول مسئله ای والاتر نشان داده است. این مسئله ی والاتر، نزد جبران خلیل جبران، در یک کلام، حقیقت است. پرسش از چیستی حقیقت بیش وکم در تمام آثار جبران خلیل جبران تکرار می شود. این پرسش البته در هر یک از آثار نویسنده، به نحوی متفاوت به بحث گذاشته می شود، و در نتیجه، پاسخی متفاوت نیز دریافت می دارد. با این حال، از دل تمام این تفاوت ها می توان جهان بینیِ واحدی را استخراج نمود. جهان بینی ای که نویسنده بهترین بیانِ آن را در دو کتابِ پیامبر و باغ پیامبر ارائه داده است. قهرمان کتاب پیامبر شخصیتی به نام المصطفی است که از بسیاری جهات، یادآور محمد (ص)، پیامبر والامرتبه ی مسلمانان، است. عمده ی حجم کتاب پیامبر به سخنان شاعرانه و حکمت آمیز المصطفی اختصاص یافته است؛ سخنانی که عمدتاً حول محور مسائلی چون معنای زندگی، ماهیت مرگ، کیفیتِ عوالم روحانی و... می گردند. در کتاب باغ پیامبر، که به نوعی، دنباله ی کتاب پیامبر به شمار می رود، بار دیگر با شخصیت المصطفی مواجه می شویم. این بار او را در حالی می بینیم که پس از غیبتی طولانی، مجدداً به میان یاران خود بازگشته است و باز سرِ آن دارد که با بیان آموزه های خویش، ایشان را از حیث فکری و اخلاقی تعالی بخشد. این مرتبه امّا تغییری در شیوه ی المصطفی پدید آمده است. او دیگر چندان سرراست سخن نمی گوید؛ بلکه حکمتِ خویش را در قالب تمثیل هایی کمابیش دشوار در اختیار مخاطب می گذارد. با این همه، هسته ی آموزه های او همان است که پیش از غیبت بود: عشق به حقیقت، دوست داریِ معرفت و پرستش زیبایی و محبت. کتاب باغ پیامبر در سال 1933 به انتشار رسید. از این کتاب ترجمه های فراوانی در زبان فارسی موجود است. ترجمه ای که هم اینک در دستان شماست، به قلم کبری روشنفکر عرضه شده و از سوی نشر افق در اختیار علاقه مندان آثار جبران خلیل جبران قرار گرفته است. حال که بحث از جبران خلیل جبران است، اشاره به نکته ای ویژه در باب متون او در پایان این نوشتار، خالی از فایده نیست. آن نکته ی ویژه و منحصربه فرد این است که طبقه بندیِ آثار جبران خلیل جبران ذیل یک نوع ادبی خاص، امری دشوار و چه بسا ناممکن است. چه، در این آثار هم نشانه هایی از شیوه های داستان نویسیِ غربی را می یابیم، هم شمّه هایی از تمثیل های کتبِ کهن شرقی را. علاوه بر این، از حیث مضمونی نیز در آثار او با غنا و گستردگی ای شگرف مواجه می شویم. در کتاب های جبران خلیل جبران، خصوصاً در دو کتاب پیامبر و باغ پیامبر او، هم به بحث های فلسفی برمی خوریم، هم با آموزه های اخلاقی رودررو می گردیم، و هم مخاطبِ تأملات الهیاتی قرار می گیریم. به همین جهت، می توان مطالعه ی این کتاب ها را به سفری در سرزمین بی کران معرفت بشری تشبیه نمود؛ سفری که راهنمای آن، خودْ یکی از بزرگ ترین حکمایی ست که جهان فرهنگ تاکنون به چشم دیده است.
کتاب باغ پیامبر طیف وسیعی از موضوعات را پوشش می دهد؛ موضوعاتی که حول محور پرسش در باب کیفیتِ بهترین و شادترین نوع زندگی می گردند. (آمازون)
در بخشی از کتاب باغ پیامبر می خوانیم
مصطفى بى سخن به تپه ها، دشت ها و فضاى باز ر و به ر و نگر یست و در سکوتش پیکار ى سخت نهفته بود. سپس، ر و به آنان کر د و گفت: «اى یار ان و اى همر اهان، در یغ از امتى که مالامال از اعتقادات و خالى از ایمان است! در یغ از ملتى که لباسى مى پوشد که بافت دست او نیست، نانى مى خور د که محصول او نیست و باده اى مى نوشد که از تاک هاى او جار ى نیست! فغان بر امتى که ستمکار ر ا چون قهر مان مى ستاید و جنگ افر وز را با شگفتى، بخشایشگر ى سخاوتمند مى شمار د! در یغ از امتى که هوس ر ا در خواب ر د مى کند اما در بیدار ى تسلیم آن مى شود! داغ و در د بر امتى که تنها هنگامى فر یاد مى کشد که جناز ه اش در تابوت قر ار گیر د، تنها بر ویر انه هایش افتخار مى کند و تنها هنگامى به خر وش مى آید که شمشیر گر دنش ر ا بفشار د! حسر ت بر امتى که ر هبر ش ر وباهى مکار ، حکیمش شعبده باز و هنر ش جمع آور ى و تقلید باشد! در یغ از امتى که با طبل و شیپور از حاکم جدیدش استقبال و با مار ش عز ا بدر قه اش کند و به همان شیوه به پیشواز جانشینش ر ود! فغان و در د از امتى که ز مانه، حکیمانش ر ا از سخن گفتن باز داشته است و دلیر مر دانش هنوز در گاهوار ه اند! و سر انجام در یغ و در د بر امتى که دسته دسته شده اند و هر گر وهى مى پندار د که خود به تنهایى ملتى است! « کسى از ایشان گفت: «وقت آن است که از آن چه در دل دار ى و بر ز بان نمى ر انى با ما سخن بگویى.» مصطفى به گوینده ى این سخن نگر یست و با آوایى چون تر نم ستار گان گفت: «در ر ؤیاى بیدار ى ات، آن گاه که به خاموشى و ژر فاى در ونت گوش فر ا مى دهى، افکار ت هم چون دانه هاى بر ف بر سر ت مى بار د و بر خلجانات در ونى ات تن پوشى سپید از آر امش مى بخشد. آیا ر ؤیاها چیز ى جز توده هایى از ابر ند که بر بلنداى آن در خت تنومندى که ر یشه در قلب هاى مان دار د، به میوه و گل مى نشیند؟ و آیا اندیشه هاى تان جز گلبر گ هایى است که نسیم قلب هاى تان بر تپه ها و دشت ها مى پر اکند؟
شناسنامه کتاب باغ پیامبر
- نویسنده: جبران خلیل جبران
- مترجم: کبری روشنفکر
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر افق
- تعداد صفحات: 68
- موضوع کتاب:کتاب شعر ادبیات جهان
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
دوست داران روایات عرفانی، طرفداران داستان های تمثیلی و علاقه مندان به متون حکمت آمیز، سه گروه از مخاطبینی اند که در مقایسه با سایرین، لذت بیشتری از مطالعه ی آثار جبران خلیل جبران، خصوصاً کتاب باغ پیامبر، خواهند برد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.