درباره خاویر کرمنت
خاویر کرمنت، نویسنده و روانشناس آمریکایی است. او با نگارش کتاب بیشعوری که در ایران با استقبال کم نظیری رو به رو شد، توجه بسیاری از مخاطبین کتاب های خودپروری را جلب کرد. «خاویر کرمنت» Xavier Crement زمانی پزشک مطرحی بوده که جایگاه ارزنده ای در زندگی حرفه ای و خانوادگی داشته است. همیشه افراد زیادی دور و برش بوده اند و به او احترام می گذاشته اند. کسی روی حرفش حرف نمی زده و همه منتظر تصمیمات و نظرات او بوده اند. همسری مهربان و دو فرزند زیبا و سالم، زندگی او را از پیش هم رؤیایی تر کرده است. اما از آنجا که خودش هم می گوید، جایی می رسد که زندگی با تمام هیبت و قدرتش در برابرت می ایستد و می گوید: «تو بیشعوری! حالا وقت آن رسیده تا نتیجه ی رفتارهایت را ببینی!». همه چیز خیلی سریع اتفاق می افتد. همسر، فرزندان و دوستانش او را ترک کردند و حالا او با تمام وجود احساس سرافکندگی و اندوه می کرد. نقطه ی عطف زندگی کرمنت همین جا اتفاق می افتد. او ناگهان متوجه می شود که آن چیزی که او آن را احترام و اعتمادبه نفس تلقی می کرده، چیزی نیست جز ترس و وحشتی که دیگران از او دارند. هیچ کس جرئت مخالفت با او را نداشته، چون همه از واکنش های غیرمنطقی و عجیب وغریب او می ترسیدند. اینجاست که تصمیم می گیرد این مسئله را به طورجدی و اصولی برطرف کند. او تصور روان پزشکان و متخصصانی که معتقد بودند بی شعوری قابل درمان نیست، را نادیده گرفت. کرمنت نه تنها ثابت کرد که بی شعوری بیماری است، بلکه ادعا کرد مانند هر داروی مخدر، اعتیادآور هم هست. نتیجه ی تفکرات و تحقیقات کرمنت همین کتاب بیشعوری است که آن را در سال 1990 در آمریکا منتشر کرد.
درباره کتاب بیشعوری دیگر کافی است
بیشعوری دیگر کافی است، یکی از بهترین کتاب هایی است که در زمینه روانشناسی نوشته شده است. این کتاب تا به امروز فروش خوبی را به خود اختصاص داده است و توانسته مخاطبان زیادی را به سمت خود جذب کند. یکی از مهم ترین دلایلی که منجر به فروش بالای این کتاب شده است، نحوه و سبکی است که نویسنده برای نوشتن آن انتخاب کرده است. این کتاب در قالب طنز نوشته شده است و می تواند در مورد رفتارهای تمام مردم که در اطراف شما زندگی می کنند برای شما بگویند. هر شخصی که این کتاب را برای مطالعه انتخاب کند، به بیشعوری خود پی خواهد برد و خواهد توانست تغییر رفتار عجیبی داشته باشد. به همین دلیل مطالعه این کتاب را به همه افراد توصیه می کنیم تا بلکه بتوانند دست از برخی از رفتارهای روزانه خود بردارند.
بخشی از کتاب بیشعوری دیگر کافی است
جذب و استخدام بی شعورها در هر کشوری بخشی از فعالیت های دولت مرکزی است. دلیلش هم خیلی ساده است. دولت قدرت عمل زیادی در شکل دهی روش زندگی ما دارد و بی شعورها هم بدشان نمی آید از قدرت؛ مخصوصا قدرتی که با آن بشود به دیگران گفت «بخوان و بنویس» تا از این طریق این آدم ها را بتوان به استخدام دولت درآورد. دولت از دو بخش بزرگ تشکیل می شود: اول سیاستمدارها؛ یعنی صاحب منصب های منتخب ما که فکر می کنند دولت را اداره می کنند. دوم سیستم بوروکراتیک فسیل شده؛ یعنی همان کسانی که واقعا دولت را می گردانند. هر دویِ این بخش ها بی شعورها را جذب می کند و به این ترتیب خودشان هم قربانی بی شعوری می شوند. البته شاید ما رغبتی به پذیرفتن این واقعیت که سناتورها، نمایندگان مجلس و قانون گذاران محلی مان بی شعورند نداشته باشیم، به ویژه اگر خودمان به آن ها رأی داده باشیم، اما در بیش ترِ انتخابات ها، انتخاب واقعی ناممکن یا غیرممکن است.
همسرم یک بار جشن تولد غافلگیرکننده ای برایم ترتیب داد، اما غافلگیرکننده ترین چیز این بود که فقط شش نفر در آن مراسم حضور یافتند، که تازه سه تای آن ها هم زن و بچه های خودم بودند. اما من آن را به پای حسادت دوستانم نسبت به موفقیت های چشمگیرم گذاشتم. برایشان متأسف بودم که حقارت ها و بی کفایتی هایشان باعث می شود که در مقابل من چنین واکنش هایی نشان دهند، اما زیاد خودم را ناراحت نمی کردم و این قبیل خصوصیات را جزء سرشت آدم ها می دانستم. بعد هم سعی می کردم با بزرگواری این قبیل وقایع را فراموش کنم. سرانجام یک روز از خواب خرگوشی تکانی خوردم. تنها پسرم بعد از ساعت ها بگومگو با من، اعلام کرد که نمی خواهد به کالج برود و می خواهد در نیروی دریایی ثبت نام کند. تک پسرم به جنگ من آمده بود! باورم نمی شد! در طی بیست سال گذشته هیچ کس جرئت نکرده بود با من دربیفتد و آخرین کسی که چنین خبطی را مرتکب شده بود، سال ها انگشت ندامت به دندان می گزید. من می خواستم پسرم پزشک موفقی مثل خودم بشود، اما او داشت خیره سری می کرد. از کوره دررفتم و گفتم اگر در نیروی دریایی ثبت نام کند، هرچه دیده از چشم خودش دیده. او هم در مقابل چشمان من چیزی را حواله داد که هرچند غریب بود، نحوه استعمال آن برای یک مقعدشناس ناآشنا نبود! بعد هم در را به هم کوبید و از خانه بیرون رفت. او به همسرم گفته بود که تصمیم گرفته تا آنجایی که امکان دارد از من دور بشود و به حرفش هم عمل کرد. او در رشته ی آموزش هوافضا ثبت نام کرد.
جملات ناب از کتاب بیشعوری دیگر کافی است
- بزرگ ترین راز خلقت این نیست که خدا چرا جهان را خلق کرده است، بلکه این است که چرا بیشعورها را این قدر گستاخ و منفور آفریده است.
- سراسر زندگی آدم بیشعور، عشق ورزیدن است، منتها به خودش.
- همچون هر اعتیادی، بیشعوری هم در طول زمان، عوارض جبران ناپذیری بر نیروی حیاتی انسان به جا می گذارد.
نقد و بررسی کتاب بیشعوری دیگر کافی است
نویسنده در این کتاب مدعی می شود که بیشعوری یک بیماری و اعتیاد است، نه بداخلاقی و سوءرفتار و به معرفی بیشعوری از زوایای مختلف می پردازد. آیا از اینکه همسایه تان زباله هایش را در جوی آب می ریزد عصبانی هستید؟ آیا تا به حال پیش آمده که در اداره ای برای گرفتن یک امضا روزها و ساعت ها در آمد و شد باشید؟ آیا احساس می کنید برخوردهای رئیس تان با شما توهین آمیز است؟ تا به حال دل تان خواسته یک صندلی را بر فرق پزشکی بکوبید که وقتی بعد از ساعت ها انتظار و پرداخت حق ویزیت کلان موفق به دیدارش شده اید، بدون آنکه اجازه بدهد در مورد بیماری تان توضیحی بدهید شروع به نوشتن نسخه کرده است؟ آیا از دیدن مجری های تلویزیون عصبی می شوید؟ آیا با شنیدن حرف های سیاستمداران دچار رعشه و ناسزاگویی می شوید؟ آیا وسوسه ی خفه کردن بزرگ تر های فامیل که دائم مشغول فضولی و نصیحت و بزرگ تری اند، زیاد به سراغ تان می آید؟ با همکاران از زیر کار دررو و زیرآب زن زیاد دست به یقه می شوید؟ آیا هر هفته دوستانی به سراغ تان می آیند که بخواهند شما را به فعالیت تجاری یا آیین مذهبی جدیدی دعوت یا دست کم چاکرای تان را باز کنند؟ رابطه تان با همسرتان چطور است؟ به فکر جدا شدن از او هستید یا آنقدر شرور است که حتی جرأت جدا شدن از او را هم ندارید؟ بچه های تخس و شروری هم دارید که همیشه باعث سرافکندگی تان شوند؟ اگر پاسخ تان به این پرسش ها مثبت است، این کتاب برای شماست؛ زیرا شما با بیشعور ها سروکار دارید و این کتاب درباره ی پدیده ی ب شعوری در جوامع کنونی است که راهنمای عملی ارزشمندی برای شناخت و درمان بیشعوری، خطرناک ترین بیماری تاریخ بشریت و نحوه رفتار با مبتلایان به این بیماری است. اما اگر پاسختان به پرسش های بالا منفی است، احتمالاً خطر جدی تری شما را تهدید می کند… این کتاب را نشر «ریواس» منتشر کرده و توسط فروشگاه اینترنتی هافکو به فروش می رسد.
شناسنامه کتاب بیشعوری دیگر کافی است
- نویسنده: خاویر کرمنت
- مترجم: محمود فرجامی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر ریواس
- تعداد صفحات: 236
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.