درباره جارد دایموند
جارد میسون دایموند (به انگلیسی: Jared Mason Diamond) (زاده ۱۰ سپتامبر ۱۹۳۷) دانشمند و نویسنده آمریکایی است. او در حال حاضر استاد جغرافیا و فیزیولوژی در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس است. او را بیشتر به عنوان نویسندهٔ کتاب های علمی عامه همچون سومین شامپانزه ; اسلحه، میکروب و فولاد و فروپاشی و آشوب (۲۰۱۹) می شناسند. کتاب آشوب در سال ۱۳۹۸ توسط نشر طرح نو به فارسی چاپ شده است.
درباره کتاب چرا جوامع سقوط میکنند؟
چگونه می توان فهمید چه عواملی برخی از جوامع را نسبت به دیگری ضعیف تر می کند؟ بسیاری از جوامع در دنیای مدرن امروزی در حال فروپاشی هستند و هرچقدر هم که دولت ها در این مسیر تلاش می کنند که جلوی این اتفاقات را بگیرند، موفق نمی شوند. کشورهای زیادی مثل نپال، اندونزی و کلمبیا در حال حاضر در وضعیتی نزدیک به فروپاشی قرار دارند و دارند به سرنوشت جوامعی مثل سومالی و رواندا و یوگسلاوی سابق دچار می شوند. جارد دایموند در سخنرانی خود به اسم چرا جوامع سقوط می کنند؟ (why do societies collapse) در این مورد با شما صحبت می کند که عوامل زیادی می توانند از سقوط جوامع جلوگیری کنند. اما این عوامل چه هستند؟ بدیهی است که یک عامل تکی موجب ازبین رفتن و سقوط یک جامعه نشده و چندین چیز دست به دست هم دادند تا این اتفاق بیفتد. درست است که این موضوع بسیار پیچیده است و نیاز به داشتن تخصص لازم و کافی دارد. اما چطور می توان از لابه لای پیچیدگی های این موضوع معنایی عمیق پیدا کرد و آن را مورد تحلیل قرار داد؟ جارد دایموند در این تدتاک چک لیستی از تمام عواملی که پیشرفت و توسعه یک جامعه را تهدید می کنند، تهیه کرده و نحوهٔ جلوگیری از وقوع آن ها را توضیح می دهد.
جوایز و افتخارت جارد دایموند
- برنده جایزه فلوشیپ در فیزیولوژی، دانشکده ترینیتی کمبریج انگلستان
- برنده جایزه دانشکده پزشکی Lederle
- برنده جایزه ممتاز آموزش UCLA
- برنده جایزه دستاورد برجسته انجمن آمریکایی Gastroenterological
- برنده جایزه سیب طلایی آموزش
- برنده جایزه فرانکلین بورر از انجمن جغرافیای ملی
- برنده جایزه «نبوغ» بنیاد مک آرتور
- برنده جایزه کتاب علمی لس آنجلس تایمز
- شخصیت منتخب اتحادیه پرنده شناسان آمریکا
- انتخاب به عنوان شخصیت برجسته بنیاد مک آرتور
در بخشی از کتاب چرا جوامع سقوط می کنند میخوانیم..
با نگاه به پنج عاملی که براتون گفتم و باعث فروپاشی و سقوط جوامع تو گذشته و حال شدن، آیا به نتیجه گیری کلی ای می رسیم؟ به قول تولستوی که تو رمان آناکارنینا میگه «هر خانوادهٔ غمگینی به شکل متفاوتی غمگینه»، هر جامعهٔ فروپاشیده یا در خطر فروپاشی هم با بقیه فرق داره و هر کدوم جزئیات متفاوتی دارن. با این حال اما وقتی جوامعی که در گذشته سقوط کردن یا نکردن و جوامعی رو که امروز مورد تهدید قرار گرفتن، مقایسه می کنیم، به نقاط مشترکی می رسیم. یه وجه اشتراک جالب که تو خیلی از موارد دیده شده، اینه که سرعت فروپاشی یه جامعه درست بعد از به اوج رسیدنه و جوامع زیادی هم وجود داشتن که به مرور سقوط نکردن. اتفاقا خودشون رو بالا کشیدن و ثروتمندتر و قدرتمندتر شدن و بعد توی زمان کوتاه، طی چند دهه بعد از رسیدن به بالاترین نقطه، سقوط کردن. مثلا سقوط قوم مایا اوایل قرن هشتم شروع شد. درست چند دهه بعد از اینکه بزرگترین بناهارو ساخته بودن و قوم مایا برترین قوم دنیا بود. یا مثلا فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی که طی دو سه دهه یا حتی یه دهه اتفاق افتاد. اون هم زمانی که شوروی تو بالاترین حد قدرتش بود.
شناسنامه کتاب چرا جوامع سقوط میکنند؟
-
نویسنده: جارد دایموند
-
مترجم: گروه مترجمان
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر شرکت توسعه محتوای لحن دیگر
- موضوع کتاب:کتاب تاریخی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.