درباره مری داونینگ هان
مری داونینگ هان(زاده 9 دسامبر 1937) نویسنده آمریکایی رمان های بزرگسالان جوان و یک کتابدار سابق مدرسه است. او به خاطر کتابهایی مانند "قدم بر روی ترک ها" و "بگذار هلن بیاید" شناخته شده است. او اولین کتاب خود را در سال 1979 منتشر کرد و از آن زمان تاکنون بیش از 20 رمان به نگارش درآورده است. جدیدترین رمان او دختر در اتاق در بسته می باش.
معرفی کتاب دختری در اتاق طبقه ی سوم
کتاب «دختری در اتاق دربسته» رمانی نوشته ی «مری داونینگ هان» است که نخستین بار در سال 2018 انتشار یافت. دختری دوازده ساله به نام «جولز» از نقل مکان به شهرهای جدید به همراه مادر رمان نویسش و پدرش که خانه های قدیمی را ترمیم می کند، خسته شده است. آن ها اخیرا به «ویرجینیا» رفته اند، جایی که در آن «جولز» با خانه ای ترسناک و متروک مواجه می شود. در این خانه، روح دختری حضور دارد که از زمان مرگش در بیش از یک قرن پیش، در یکی از اتاق های طبقه ی بالا زندانی شده است. وقتی «جولز» شبح دختر را می بیند و صدایش را می شنود، در مورد ساکنین قبلی خانه تحقیق می کند و درمی یابد نام آن دختر «لیلی» است. حالا «جولز» به همراه دوست جدیدش «میزی» که در کتابخانه با او آشنا شده، تصمیم می گیرد «لیلی» را از اسارت در این خانه نجات دهد. کتاب دختری در اتاق طبقه ی سوم (The Girl in the Locked Room: A Ghost Story) نوشته ی مری داونینگ هان (Mary Downing Hahn) و ترجمه ی مروا باقریان، داستانی است از دنیای پر از رمز و راز ارواح! قهرمان این رمان نوجوان شجاعی است که پا به دنیای ارواح می گذارد. پدر جولز متخصص مرمت خانه های تاریخی و مادرش نیز نویسنده ی داستان های معمایی است. جولز و مادرش به خاطر شغل پدر، مدام در حال مسافرت هستند. این بار هم وارد اوک هیل می شوند تا خانه ی قدیمی سه طبقه ای را بازسازی کنند؛ غافل از اینکه اتاق طبقه ی سوم این خانه، مخفیگاه دخترکی است که سال ها پیش در آن زندانی شده است. دختری که حساب ماه ها و سال ها را فراموش کرده و نمی داند چه مدت زندانی این اتاق دربسته بوده است. روح این دختر غمگین و تنها که همواره نگران اتفاق وحشتناکی است، نشان دهنده ی گذشته ی هولناک اوست. گذشته ای که ریشه در تاریخ دارد و برای درک آن لازم است که به سال های دور سفر کنیم. جولز که توانایی بالایی در ارتباط برقرار کردن با ارواح دارد، به زودی متوجه حضور دخترک در طبقه ی سوم خانه می شود. اگرچه پدر و مادرش حرف های او را درمورد ارواح باور نمی کنند، او با دیدن روح دخترک از پنجره ی اتاق طبقه ی سوم کنجکاو می شود که به کمک دوستش، به اسرار این خانه و دختر زندانی پی ببرد. جولز که دختر شجاعی است تصمیم می گیرد به دخترک نزدیک شده و پرده از سرگذشت هولناک او بردارد. از طرفی، روح سرگردان دخترک نیز مشتاق رویارویی با جولز است و امیدوار است که جولز راهی برای نجات او از اتاق طبقه ی سوم پیدا کند. مری داونینگ هان در کتاب دختری در اتاق طبقه ی سوم، داستان رویارویی و تقابل دو کودک را به تصویر می کشد که یکی متعلق به گذشته است و دیگری در زمان کنونی زندگی می کند. داستان زندگی دخترک به دهه ی 1880 برمی گردد. به زمانی که در اتاق در بسته ای در طبقه ی سوم خانه اش زندانی می شود؛ بدون اینکه کسی از وجود او باخبر باشد. برای اینکه سرگذشت دخترک زندانی مشخص شود لازم است سال ها بگذرد تا جولز به همراه خانواده اش پا به این خانه بگذارد. اینجاست که زمان گذشته با زمان حال گره می خورد و دو کودک از دو نسل متفاوت، در رویارویی با هم قرار می گیرند.
نکوداشت های کتاب دختری در اتاق طبقه ی سوم
- داستانی جذاب درمورد ارواح! (مجله ی اسکول لایبرری)
- این معمای ماوراءالطبیعه برای خوانندگان جوان عالی است. (مجله ی بوک لیست)
- رمزوراز مری داونینگ هان، روح یک کودک و شرایط وهم انگیزی را ارائه می دهد. (هفته نامه ی ناشران)
در بخشی از کتاب دختری در اتاق طبقه ی سوم می خوانیم
دختر محبوس در اتاق پشت پنجره ایستاده است. حالا دیگر بیشتر روزهایش را اینجا سپری می کند، کشیک دختر مومشکی را می کشد که از وقتی باران گرفته بیرون نیامده است. چیزهایی که دختر مومشکی از زیر خاک درآورده بود توی سوراخی پر از آب گل آلود افتاده اند. می تواند کله ی کچل عروسک را تشخیص دهد. یکی از دست های عروسک از آب بیرون آمده، انگار دارد غرق می شود. پایین پنجره ی اتاقش، دختر مومشکی و مادرش زیر باران دوان دوان می روند سمت ماشینِ حلبی شان. رخت و لباسشان از همیشه عجیب وغریب تر است. دختر مومشکی کتی پوشیده که رنگ زردش چشم را می زند. دخترک را یاد ناخداهایی می اندازد که کشتی شان را وسط آب وهوای توفانی هدایت می کنند. حتی کلاهی که سرش گذاشته هم به درد همین کار می خورد. شمعی، به آن ها می گویند لباس های شمعی. آخر دختر این لباس ها را از کجا می خرد؟ مسلماً از براونز امپریوم نمی خرد. مادر پالتوی مشکی براق کمربندداری پوشیده که کم تر عجیب است، ولی او هم مثل دختر شلوار بلند آبی پایش کرده. چرا هر دو مثل پسرها لباس می پوشند؟ مادر می گوید: «جولز، حواست به اون چاله هه باشه. خیلی عمیقه.» دختر مومشکی را نگاه می کند که چست و چابک از روی چاله می پرد. جولز یعنی اسمش این است؟ برای دخترها اسم عجیبی است، بیشتر شبیه اسم پسرانه ی فرانسوی است. حتماً از آخرین باری که دخترک دنیا را دیده، همه چیز خیلی تغییر کرده است.
شناسنامه کتاب دختری در اتاق طبقه ی سوم
- نویسنده: مری داونینگ هان
- مترجم: مروا باقریان
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر پرتقال
- تعداد صفحات: 166
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان نوجوان
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
بنابراین کتاب دختری در اتاق طبقه ی سوم مناسب نوجوانانی است که به داستان های ترسناک علاقه مند هستند. اگر به دنیای اسرارآمیز ارواح همراه با کمی چاشنی هیجان علاقه دارید، این کتاب بهترین انتخاب شما خواهد بود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.