درباره گیوم موسو
گیوم موسو (به فرانسوی: Guillaume Musso) نویسنده قرن بیستم میلادی اهل فرانسه است. گیوم موسو در سال ۱۹۷۴ میلادی در فرانسه متولد شد. او از کودکی به کتاب و نمایش علاقه داشت و خیلی زود شروع به نوشتن کرد. وی در ۱۹ سالگی به آمریکا سفر کرد و پس از اقامتی چند ماهه به وطنش بازگشت و در حالی که در سرش ایده های زیادی داشت شروع به نوشتن کرد. در سال ۲۰۰۳ وی تصادفی شدید انجام داد که همین تصادف موجب شکل گیری رمان "و بعد" شد که در مورد مردی بود که از مرگ بازگشت. این رمان بیش از یک میلیون فروش در کشور فرانسه داشت و به ۲۳ زبان ترجمه شد. همچنین فیلمی با همین عنوان و برگرفته از این رمان در سال ۲۰۰۹ توسط گیلز بوردوز و با بازی جان مالکوویچ و اوانجلین لیلی ساخته شد. در سال ۲۰۰۹ گیوم موسو دومین نویسنده پرفروش و در سال ۲۰۱۱ سومین نویسنده پرفروش سال فرانسه شد. فروش رمان های موسو به یازده میلیون نسخه و ترجمه به ۳۴ زبان زنده دنیا نیز شده است. در سال ۲۰۱۶ فیلم تو آنجا خواهی بود؟ بر اساس کتاب سال ۲۰۰۶ گیوم موسو در کشور کره جنوبی ساخته شد.
درباره کتاب فردا
اغلب ما زمانی که نام ژانر عاشقانه در ادبیات داستانی را می شنویم، کلیشه هایی قدیمی در ذهن مان نقش می بندد که حتی ممکن است کتاب هایی زرد را تداعی کند. به همین دلایل است که روایت داستانی عاشقانه در ادبیات مدرن کمی دشوار و خطیر به نظر می آید. گیوم موسو (Guillaume Musso) در تلاشی هنرمندانه موفق به خلق داستانی عاشقانه و پرکشش شده است که شما را مجذوب خود خواهد کرد. به عنوان بارزترین ویژگی این داستان می توان از روایت غیرخطی و پیچیدگی در درک عنصر زمان یاد کرد. این نویسنده محبوب فرانسوی که سبک داستان نویسی منحصربه فرد خود را دارد، در این رمان با بهره گرفتن از باورهای علمی و تلفیق آن با هنر روایت، فضایی عاشقانه و تا حدی فلسفی را خلق کرده است.
خلاصه داستان کتاب فردا
کتاب فردا (Demain) را می توان رمانی آمیخته از عناصر جادویی مانند برهم ریختگی زمان و عناصر حقیقی همچون عشق و حوادث ناگوار دانست. گیوم موسو داستان مرد جوانی به نام متیو را روایت می کند؛ او استاد فلسفه دانشگاه هاروارد است و به لحاظ ظاهری لاغر و کمی سبزه است. متیو معتقد است که اگر فلسفه روح ما را از اندوه نزداید رسالت خود را ناتمام گذاشته. وی پس از حادثه تلخ جان باختن همسرش در تصادف، دخترش را به تنهایی بزرگ می کند و زندگی اش با خرید یک لپ تاپ دست دوم به طرز عجیبی دگرگون می شود! او پس از چند روز درمی یابد که عکس ها و فایل های شخصی صاحب قبلی لپ تاپ از حافظه دستگاه پاک نشده است. این استاد جوان تصمیم می گیرد تا با صاحب پیشین دستگاه تماس برقرار کند و موضوع را به او بگوید. از این نقطه اِما وارد داستان می شود؛ بانویی جوان که در تمام زندگی اش نتوانسته مرد دلخواهش را بیابد. داستان بی نهایت جذاب و پرتعلیق فردا زمانی به اوج هیجان خود می رسد که اِما و متیو در می یابند در دو جهان موازی زندگی می کنند. اِما دقیقا یک سال قبل از متیو زندگی می کند و متیو در این فکر فرو می رود که آیا می تواند با کمک اِما از وقوع حادثه تصادف جلوگیری کند؟ تصادفی که همسرش را از او گرفت...
جملات برگزیده کتاب فردا
- عشق زمانى که نمى تواند راه برود، مى خزد. (ویلیام شکسپیر)
- ما آن کسى نیستیم که در آینه مى بینیم، بلکه، آن کسى هستیم که در چشمان دیگرى مى درخشیم. (تارن. جی. تجپال)
- حتى براى بازى کردن نقش خود هم باید گریم کرد. (استانسیلاو ژرزى لک)
- اگر این موضوع حقیقت داشته باشد که ما فقط مى توانیم بخشى از وجودمان را زندگى کنیم، بر سر بقیه آن چه مى آید؟ (پاسکال مرسیه)
در بخشی از کتاب فردا می خوانیم...
در انتهاى سالن روى صندلى نشست و لحظه اى درمانده به فکر فرو رفت. وقتى پیشخدمت به میز نزدیک شد، زن چشم هایش را پاک کرد. سپس بارانى اش را درآورد و یک نوشیدنى سفارش داد. پیش از آنکه نوشیدنى را برایش بیاورند، با حالتى عصبى، در کیفش، دنبال داروهایش گشت. خوشبختانه همیشه داروخانه سیارش را به همراه داشت؛ دو قوطى آرامبخش و چند قطره آنتى سایکوتیک. قرص هاى آرام بخش را بلعید و کمى بعد از معجزه شیمیایى داروها، چیزى شبیه تعادل به دست آورد. در هرصورت آن قدر متعادل بود که بتواند لپ تاپش را روى میز بگذارد و مقاله اى که درباره خودکشى اش بود دوباره بخواند. حس غریبى داشت. دریافت خبر مرگ خودش در روزنامه محلى... عجیب بود، اما غافلگیرکننده نبود. پس به این ترتیب امکان داشت دوباره دست به خودکشى بزند، اما این بار جان سالم به در نبرد. زن وقیحانه با خود گفت: «دست کم مى شه گفت مى تونى از اشتباهاتت درس بگیرى. ولى مرگ با قطار از قرص و رگ زدن، به درد بخورترِ.» زن به تاریخ روزنامه نگاه کرد. 15 اوت، در دل تابستان. زمانى که در نیویورک بود و بیشترین وحشت ها را داشت، زمانى که گرماى مرطوب و خفه کننده تابستان و میگرن هاى کشنده خلق وخویش را به هم ریخته بود. اما تاریخ مهم نبود. این ایده پایان دادن به زندگى بود که مى توانست در هر زمانى اتفاق بیفتد. دوباره به یاد نخستین خودکشى اش افتاد. دورانى که از یک رنج روانى تحمل ناپذیر، به ناامیدى رسیده بود. تنهایى مفرط، ازهم پاشیدگى، ترس شدید که تمام وجودش را پر کرده بود. افکار بیمارگونه مانند خوره به جانش افتاده بود و زن هیچ تسلطى بر آن نداشت.
نقد و بررسی کتاب فردا
ادبیات عاشقانه پر طرفدارترین گونه ادبی است و از ادبیات کلاسیک تا به امروز کتاب های عاشقانه ی زیادی با داستان های متفاوت خلق شده اند اما خلق آثاری که به دور از کلیشه های رایج روایت شود کاری بسیار سخت است. اما، گیوم موسو در کتاب فردا به خوبی توانسته است که به دور از کلیشه های رایج در داستان های عاشقانه، قصه ای منسجم را با درون مایه ای مدرن روایت کند. تعلیق در روایت نویسنده سبب می شود که جذابیت داستان از ابتدای تا انتها آن باقی بماند و حدس پایان داستان غیر ممکن باشد.
فهرست مطالب کتاب
- فصل اول: تقدیر دیدارها
- روز اول
- 1: درمیان اشباح
- 2: میس لاون اشتین
- 3: پیغام
- 4: غریبه هایى در دل شب
- روز دوم
- 5: بین آن دو نفر
- 6: تقدیر دیدارها
- فصل دوم: خطوط موازى
- روز سوم
- 7: خطوط موازى
- 8: آناستازیس
- 9: مسافران زمان
- فصل سوم: ظواهر
- روز چهارم
- 10: دستى که گهواره کودک را مى جنباند
- 11: جنگى در نوع خود
- روز پنجم
- 12: آن زن دیگر
- 13: گذر از آینه
- 14: ایکاترینا سوات کوفسکى
- 15: جریمه هاى حقیقت
- فصل چهارم: زنى از ناکجاآباد
- 16: شاهزاده سیاه
- 17: پسرى بر پرده
- 18: ستوان لاون اشتین
- 19: زن جاودانه اهل پرو
- فصل پنجم: انتخاب رنج
- روز ششم
- 20: خاطره اى زنده
- 21: دخترى در حال گریز
- 22: گروه هلسینکى
- 23: خط عمر
- فصل ششم: در آن سوى مرزها
- 24: قهرمانان و تبهکاران
- 25: در دره سایه ها
- یک سال بعد
شناسنامه کتاب فردا
-
نویسنده: گیوم موسو
-
مترجم: سعیده بوغیری
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر البرز
- تعداد صفحات: 416
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان ایرانی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
تمامی دوستداران ادبیات داستانی عاشقانه از خواندن کتاب فردا لذت خواهند برد. همچنین علاقمندان داستان های رمانتیک فرانسوی را به خواندن این کتاب دعوت می کنیم. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.