فرانتس کافکا
فرانتس کافکا ۱ فرزند کم حرف بازرگانی خود ساخته و تنومند بود که در سال ۱۸۸۳ چشم به جهان گشود. کافکا، نویسنده باریک اندام، حساس و روشن فکر، بیش تر عمر خود را در زادگاهش، پراگ ۲، گذراند. در ۱۹۰۹ و ۱۹۱۰ به یاری ماکس برود ۳، داستان هایی در مجله ها به چاپ رساند. کافکا د ۱۹۲۳ با دورا دایمانت ۴ که بیست سالی از او بزرگ تر بود آشنا شد و مدتی کوتاه با او در برلین زندگی کرد، اما به سبب پیشرفت بیماری سل که او را به سختی آزار می داد ناگریز به پراگ بازگشت و از آن جا به آسایش گاهی در وین ۶ رفت و در همان جا به سال ۱۹۲۳ و در سن ۴۰ ساله گی چشم از جهان فروبست. رمان های «آمریکا» (۱۴۱-۱۹۱۱)-«محاکمه»(۱۵-۱۹۱۴) و «کاخ»(۱۹۲۱) از خطر نابودی نجات یافتند، زیرا کافکا قبل از مرگش در یک بحران روحی از دوستش ماکس برود خواسته بود آن ها را بسوزاند. افسون آثار کافکا اگرچه سبک داستان سرایی در حال حاضر بسیار دگرگون شده است، اما هم چنان پا پرجاست و این خود طنزی به جا است که گفته می شود آثار کافکار، با آن کیفیت پا در گریز بودن، بیش از آثار همهٔ نویسندگانی که با صدایی رساتر و لحنی مطمئن تر نوشته اند، سرگشته گی های انسان قرن بیستم را بهتر می نمایانند. برای شناخت آثار کافکا مطالعهٔ «خاطرات فرانتس کافکا»(۱۹۲۳-۱۹۱۰) ضروری است. تنها از خلال این خاطرات است که می توان عمق تردیدهای او را تجربه کرد و با خواندن روی دادهای وحشت بار داستان هایش که با دستی مطمئن، زبانی کوتاه گوی و گاه خنده آور و با بی رحمی تمام نوشته شده و از گزافه گویی در آن خبری نیست لب به تحسین گشود. این که بارها گفته شده، خاطرات کافکا، خاطرات هر انسانی است جای تردید است، اما این که گفته شود کافکا در خاطرات خود با اطمینانی کم نظیر و هنری متعالی، بیش از هرچیز، پیرامون موقعیت خویش نوشته است جای بحث ندارد. گراکوس شکارچی یکی از آثار برجستهٔ کافکا است.
صادق هدایت( مترجم)
صادق هدایت (۲۸ بهمن ۱۲۸۱ – ۱۹ فروردین ۱۳۳۰) نویسنده، مترجم و روشنفکر ایرانی بود. او را همراهِ محمدعلی جمال زاده، بزرگ علوی و صادق چوبک یکی از پدران داستان نویسی نوین ایرانی می دانند. هدایت از پیشگامان داستان نویسی نوین ایران و نیز، روشنفکری برجسته بود. بسیاری از پژوهشگران، رمانِ بوف کور او را مشهورترین و درخشان ترین اثر ادبیات داستانی معاصر ایران دانسته اند. هرچند آوازهٔ هدایت در داستان نویسی است، امّا آثاری از متون کهن ایرانی مانند زند وهومن یسن و نیز از نویسندگانی مانندِ آنتون چخوف و فرانتس کافکا و آرتور شنیتسلر و ژان پل سارتر را نیز ترجمه کرده است. او همچنین نخستین فرد ایرانی است که متونی از زبان پارسی میانه (پهلوی) به فارسی امروزی ترجمه کرده است. حجم آثار و مقالات نوشته شده دربارهٔ نوشته ها، زندگی و خودکشی صادق هدایت گواهِ تأثیر ژرف او بر جریان روشنفکری ایران است. شمار بسیاری از سخنوران ایرانی نسل های بعدی، از غلامحسین ساعدی و هوشنگ گلشیری و بهرام بیضایی تا رضا قاسمی و عباس معروفی و دیگران، هر یک به نوعی کمتر یا بیشتر تحت تأثیر کار و زندگی هدایت واقع شده و درباره اش سخن گفته اند. صادق هدایت در ۱۹ فروردین سال ۱۳۳۰ در پاریس در ۴۸ سالگی خودکشی کرد و چند روز بعد در قطعهٔ ۸۵ گورستان پر-لاشز به خاک سپرده شد. جایزه ادبی صادق هدایت که توسط بنیاد صادق هدایت برگزار می شود، سالانه تندیس هدایت را برای داستان برتر به یک اثر داستانی کوتاه به زبان فارسی اعطا می کند.
درباره کتاب گراکوس شکارچی
موضوع کتاب حاضر، نقد و تحلیل داستان «گراکوس شکارچی»، اثر «فرانتس کافکا» است. در کتاب علاوه بر متن داستان و نقد آن، مباحث دیگری درج شده است که کتاب را از جنبه های دیگر بررسی می کند. از جملة این مباحث می توان به این موضوعات اشاره کرد: ارتباط این داستان با بیوگرافی کافکا، تأثیرپذیری از اساطیر در نگارش داستان با نگاهی به منابع قابل تعمیم، نقد تطبیقی برادران گراکوس با رومیان رفرمیست یا زاغچة ایتالیایی، نقد پوزیتیویستی بر داستان، عنصر ارتباط و گفت وگو در داستان، گراکوس به مثابه یک هنرمند، طرح کافکا از زمان در داستان ناتمام گراکوس شکارچی و تحلیل شخصیت های داستان.
بخشی از کتاب داستان گراکوس شکارچی:
دو پسر روی دیوار بندرگاه نشسته بودند و طاس بازی می کردند. مردی روی پلکان بنای یادبود، در سایهٔ قهرمانی سنگی که شمشیرش را در هوا آخته بود، نشسته بود و روزنامه می خواند. دختری سطلش را از چشمه ای آب می کرد. میوه فروشی کنار ترازویش دراز کشیده و به دریا چشم دوخته بود. دو مرد از پنجره باز و دهانهٔ درهای یک کافه دیده می شدند که در انتهای کافه دارند شراب می نوشند. صاحب کافه جلو مغازه، پشت میزی، نشسته بود و چرت می زد.زورقی که گویی با دستی ناپیدا پدیدار شده بود، به آرامی به بندر کوچک نزدیک می شد. مردی با نیم تنهٔ آبی رنگی از ساحل بالا آمد و طنابی را از حلقه ای گذراند. دو مرد دیگر با کت تیره رنگ و دکمه های نقره ای، پشت سر زورق ران، تابوتی را روی دوش گذاشتند که ظاهرا مردی در آن دراز کشیده بود و رویش پارچهٔ گل دار ابریشمی شرابه دار بزرگی کشیده بودند.
شناسنامه کتاب انسان و حیوان اثر صادق هدایت
- نویسنده: فرانتس کافکا_آنتوان چخوف_ژان پل سارتر
- مترجم: صادق هدایت
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: چشمه
- تعداد صفحات:70
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .