درباره جیمز هالیس
جیمز هالی یکی از برجسته ترین نویسندگان و درمانگران آمریکایی است که از جمله بنیان گذاران موسسه سی. جی.ی.نگ در فیلادلفیا به شمار می رود. او مدیر بازنشسته ی مرکز یونگ هیوستون و همچنین استادیار دانشگاه سیبروک و پسیفیکا است. هالیس در هیوستون تگزاس زندگی می کند و در همان جا به کار مشاوره ی تحلیلی مشغول است. کتاب پیش رو، چهاردهمین اثر موفق این نویسنده است. از او می توانید آثار دیگری مانند کتاب «ردّپای خدایان»، «مرداب روح» و «بدی های خوب بودن، خوبی های بد بودن» را بخوانید.
درباره کتاب گذشته نگذشته
اگر به مطالب روانشناسی علاقه مند باشید، احتمالاً این ایده را شنیده اید که گذشته ی همه ما در زندگی حال و آینده مان تأثیرگذار است. همانطور که زیگموند فروید معتقد بود کودکی هر فرد در شکل دهی به ناخودآگاه او و پیشبرد جریان زندگی اش تأثیر می گذارد. جیمز هالیس (James Hollis) در کتاب گذشته نگذشته (Hauntings: Dispelling the Ghosts Who Run Our Lives) نه درباره ی ارواح صحبت می کند و نه نیروهای عجیب وغریبی که در دنیای اطراف آدم ها جریان دارد. او شما را به سفری عمیق، منحصربه فرد و خاص در درونتان هدایت و لایه های زیرین و خفته ی زیست شما را بیدار می کند. او ایده ی خودش را با چند پرسش به ظاهر ساده و در اصل عمیق مطرح می کند: «زندگی از ما چه می خواهد و چطور باید به خواسته های آن پاسخ دهیم؟ آیا زیستن، فقط محدود به زندگی روزمره، کار کردن و رسیدن به پول می شود؟ چه چیزی هدایت درون ما را برعهده دارد، روایت زندگی مان را سروشکل می بخشد و نیروی محرکه ای برای تصمیماتمان است؟» هالیس با بیان این پرسش ها به شما نشان می دهد که ارواح گذشته، اجداد و والدین ، رؤیاها و انگیزه ها و... در طول تاریخ همواره در درون افراد در حرکت هستند. این حرکت موجب می شود که هر یک از آن ها تأثیر عمیقی را بر زندگی حال و آینده بگذارند و به همین دلیل بهتر است بسیار عمیق تر و متفکرانه تر به زندگی و شیوه های رفتاری، عملکردها و تصمیم گیری ها فکر کنیم. با خواندن این کتاب به دنیایی سفر خواهید کرد که شما را به گذشته تان پیوند داده و شما را با نیروهای تأثیرگذار بر زندگی تان روبه رو می کند. گفتنی است که هالیس در نوشتن این اثر از آرای یونگ، روانشناس بزرگ، بهره گرفته و شما را با دیدگاه های این روانشناس مشهور جهانی نیز آشنا می کند.
جملات برگزیده ی کتاب گذشته نگذشته
- علم یک حس نامتعارف است.
- همیشه کسی هست که دیگری را تسخیر کرده است، طلسم کرده است.
- حتی وقتی که در خوابیم، دردی که فراموش کردنی نیست، قطره قطره بر قلبمان می چکد.
- دردناکترین حالت بودن فکرکردن به آینده است، به ویژه آینده ای که هرگز رخ نخواهد داد.
در بخشی از کتاب گذشته نگذشته می خوانیم...
بارها و بارها افراد معقولی را می بینم که شکایت دارند که کلاً حال خوبی ندارند و آرزوی چیزی متفاوت را دارند. شغلشان خوب است، ازدواج خوبی داشته اند، رابطه شان با خود زندگی خوب است... اما یک چیزی درست نیست. وقتی که فرد در برابر این کسالت مقاومت می کند، بارها و بارها می شنود: «اما خب من همینم.» «من حالا دیگر برای تغییر زیادی پیرم چون... من خیلی به بازنشستگی نزدیکم. ما پول لازم را نداریم. بچه ها درک نمی کنند.» و مواردی از این دست. شاید تمام این «حقیقت»های ظاهری درست باشند، اما عذاب روانی تقریباً هرگز ربطی به موضوع ظاهری ندارد. دیر یا زود مسئله واقعی را در یک عقده، در یک مفهوم دارای بار عاطفی، در یک پیام اکتسابی که سر راه رشد می ایستد، خواهیم یافت. اگر این پیامی را که باعث گیرافتادنمان شده است را تجزیه وتحلیل کنیم، در آن یک درماندگی اکتسابی را می یابیم، یا یک ایده که تجربیاتمان آن را عمیقاً تقویت کرده اند، یا یک نصیحت یا سرزنش که راهش را به همه جا باز کرده و مانند یک شبکه تکثیر شده است و ما در آن ها با تمام هزینه های جانبی شان گیر افتاده ایم و بی حرکت مانده ایم. همان طورکه می دانیم، زندگی همیشه قدرتمندتر، تحمیل کننده تر و رام نشدنی تر از آن است که بتوانیم به صورت خودآگاه مدیریتش کنیم. بااین همه باز هم از ما می خواهد که برخیزیم و خودمان را نشان دهیم و بر سر قرارمان با او حاضر شویم. آنچه باعث گیرافتادن این آدم های معقول شده است، فقدان میل و خواسته نیست، زیرا میل و خواسته همیشه حتی در دوران افسردگی در ما وجود دارد و موتور زندگی است. بلکه عامل گیرافتادن یک اختاپوس فرضی است که بالا سر روح پرسه میزند و تهدید می کند که او را خواهد بلعید؛ یک مار بوآ که همان گذشته له کننده و پرفشار است که به روح فشار می آورد. اما این جانوران چیستند؟ چه چیزی به آن ها قدرت می دهد؟ حضور آن ها میراث ناتوانی کودکی و دامنۀ قدرت های اطرافمان در آن است.
فهرست مطالب کتاب
- پیشگفتار جیمز هالیس برای خوانندگان بنیاد فرهنگ زندگی
- مقدمه: حضورهای شبح وار
- یادداشت ها
- فصل اول: طلسم داستان های بازگونشده
- یادداشت ها
- فصل دوم: هم زمانی و فیزیک کوانتوم
- یادداشت ها
- فصل سوم: ارواح سرگردان والدینمان
- یادداشت ها
- فصل چهارم: طلسم ها و عقده ها
- یادداشت ها
- فصل پنجم: رقص مرگ، ارواح رابطه ، طلسم های رابطه
- یادداشت
- فصل ششم: ارواح احساس گناه، ارواح احساس شرمندگی
- احساس گناه ناشی از مسئولیت پذیری
- احساس گناه ناشی از خودآگاهی محیطی
- احساس گناه ناشی از نظام مدیریت اضطراب
- یادداشت ها
- فصل هفتم: ارواح و چیزهایی که شب ها با هم برخورد می کنند
- یادداشت ها
- فصل هشتم: سماجت ارواح خیانت
- یادداشت ها
- فصل نهم: ملوان نمی تواند شمال را پیدا کند: روح تسخیرشده مدرنیسم
- یادداشت ها
- فصل دهم: دورکردن ارواح سرگردان با دل به دریا زدن
- یادداشت ها
- فصل یازدهم: طلسم زندگی نزیسته
- یادداشت ها
- درباره مؤلف
شناسنامه کتاب گذشته نگذشته می خوانیم...
- نویسنده: جیمز هالیس
- مترجم: مرضیه مروتی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر بنیاد فرهنگ زندگی
- تعداد صفحات: 290
- موضوع کتاب:کتاب روانشناسی بزرگسالان
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
این اثر را به همه ی علاقه مندان کتاب های روان شناسی، به ویژه روان شناسی تحلیلی پیشنهاد می کنیم. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.