معرفی کتاب هوم بادی/ کابل اثر تونی کوشنر

  یکشنبه، 30 مرداد 1401   زمان مطالعه 3 دقیقه
معرفی کتاب هوم بادی/ کابل اثر تونی کوشنر
تونی کوشنر برنده‌ی جایزه پولیتزر و نامزد جایزه اسکار، در کتاب هوم بادی / کابل نمایشنامه‌‌ای حیرت‌انگیز و رازآلود را به رشته تحریر درآورده که داستان آن مربوط به بحران‌های پیچیده‌ی سیاسی کشور افغانستان بعد از وقایع 11 سپتامبر است. این کتاب ماجرای زنی غربی و گردشگر را به تصویر می‌کشد که برای رهایی از فشارهای عصبی و مشکلات خانوادگی‌اش به کابل می رود.

درباره تونی کوشنر

تونی کوشنِر (به انگلیسی: Tony Kushner) نویسنده یهودی تبار آمریکایی است که برای نوشتن داستان ها و سناریوهایی همچون «فرشتگان در آمریکا»، «شش فیت زیر زمین (مجموعه تلویزیونی)» و «مونیخ» جوایز مختلفی را در عرصه ادبیات، سینما و تلویزیون کسب کرده است. از مهم ترین این جوایز می توان به جایزه پولیتزر برای مجموعه کوتاه تلویزیونی فرشتگان در آمریکا و نامزدی جایزه اسکار برای نوشتن بهترین سناریوی فیلم بلند برای فیلم مونیخ اشاره کرد.

پوستر تونی کوشنر

درباره کتاب هوم بادی/ کابل

در این نمایشنامه با زنی به نام هوم بادی آشنا می شوید که در آستانه ی فروپاشی عصبی قرار دارد و روزی به صورت ناگهانی آشپزخانه ی خانه ی انگلیسی اش را ترک می کند و به افغانستان پا می گذارد. گوینده ی این مونولوگ خود هوم بادی است که صحبت از کشور افغانستان و مشکلاتش، ابزاری برای او می شود تا به شرح روابط عذاب آور خانوادگی اش، وضعیت وارونه ی همسری و مادری اش و... بپردازد. شما در نمایشنامه ی هوم بادی / کابل (Homebody / Kabul) با این زن همراه می شوید و او را در خیابان های کابل گم می کنید و بعد می مانید با همسر و دخترش که همانند شما برای پیدا کردن او به این کشور سفر کرده اند. تونی کوشنر داستان این نمایشنامه را به گونه ای پیش می برد که از طریق ماجرای پیدا کردن این زن گردشگر، شما با جامعه ی افغانستان و اتفاقاتش آشنا شوید.

نکوداشت های کتاب هوم بادی / کابل:

  • یک نمایش خارق العاده... یک درام عمیقا احساس شده، بسیار گسترده و شایع. (پائول تیلور، مستقل)
  • هیچ نمایشنامه نویسی همانند کوشنر آرزوی فراتر رفتن از داستان های داخلی و ورود به دنیای بزرگ مبارزات سیاسی را ندارد. (ریچارد کریستینسن)
  • این کتاب درباره افغانستان است که بسیار مسحورکننده و غم انگیز، گسترده و صمیمی و سخاوتمندانه می باشد. (لیندا وینر)

در بخشی از کتاب هوم بادی / کابل می خوانیم:

اتاق هتلی در کابل که با معیارهای کابلی، تجملی محسوب می شود. دو تخت تک نفره. میلتن سیلینگ روی یکی از تخت ها و ملا افتار علی دورانی روی آن دیگری نشسته اند. دکتر قاری شاه کنار و اندکی پشتِ ملا دورانی ایستاده؛ کوآنجو توئیستلتن پشت میلتن ایستاده است. پریسیلا سیلینگ روی یک صندلی، پشت ملحفه ای که گوشه ای از اتاق کشیده شده، نشسته است. روی میز کوچکی پشت او، آباژوری قرار دارد؛ سایۀ پریسیلا روی ملحفه افتاده. اولِ صبح است. جَو اتاق بسیار سنگین است. دکتر قاری شاه با لحنی سریع، حرفه ای و مهربان صحبت می کند؛ هر از گاهی از یک دفترچۀ یادداشت کمک می گیرد. دکتر قاری شاه: استخوانِ سرشانۀ چپ به صورت وحشتناکی از زائدۀ غرابی جدا شده بود، همین طور فرورفتگی زیرخاری، آه، در اثر یه ضربۀ سهمگین کاملاً خُرد شده بود، به احتمال زیاد به این خاطر که اون زن   همسرتون   با بالاتنه ش، یعنی در واقع با دست، از خیابون های سنگلاخی، از روی بقایای انفجارها، بالا و پایین کشیده شده. بعد از دررفتگیِ استخوان، بازو از مَفصلِ شانه کنده شده و بعد، از محلِ قطعِ بازو حسابی خون رفته. شاید این اتفاق به دلیل تلاش همسرتون برای دفاع، از خودش پیش اومده. (دست چپش را جلوی صورتش می گیرد، انگار که در برابر ضربه ای از آن محافظت می کند.) مفصل های لولایی و گوی  ثابت سمت راست در جهت مخالفِ معمول، نود درجه چرخانده شده و بازو... با نیرویی کم جدا شده بود. سمت راستِ استخوانِ خاصره هم له شده بود. یادتون بیاد که اون مکرراً با چندین چماق و میلگردِ زنگ زده کتک خورده. از روی جایگاه فرضیِ حمله کننده ها و شواهد این چنینی، ما فکر می کنیم تعدادشون ده نفر بوده، تقریباً همچین چیزی.

شناسنامه کتاب هوم بادی/ کابل

  • نویسنده: تونی کوشنر

  • مترجم: خاطره کرد کریمی

  • زبان: فارسی
  • ناشر چاپی: نشر بیدگل
  • تعداد صفحات: 168
  • موضوع کتاب:کتاب نمایشنامه
  • نسخه الکترونیکی:دارد
  • نسخه صوتی : ندارد

امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها