درباره جک گلدستون
جک گلدستون (متولد 30 سپتامبر 1953) جامعه شناس، دانشمند سیاسی و مورخ آمریکایی است و در زمینه مطالعات جنبش های اجتماعی، انقلاب ها، جمعیت شناسی سیاسی و "ظهور غرب" در تاریخ جهان تخصص دارد. گلدستون نویسنده یا ویراستار 13 کتاب و بیش از 150 مقاله پژوهشی است. وی به عنوان یکی از مقامات برجسته در زمینه مطالعه انقلاب ها و تغییرات اجتماعی طولانی مدت شناخته شده است. کارهای او کمک های اساسی در زمینه های کلودینامیک، تاریخ اقتصادی و جمعیت شناسی سیاسی کرده است. وی اولین دانشمندی بود که به طور مفصل توصیف و مستند کرد رابطه ادواری طولانی مدت بین چرخه های جمعیت جهانی و چرخه های شورش سیاسی و انقلاب است. او همچنین یکی از اعضای اصلی "مکتب کالیفرنیا" در تاریخ جهان بود، که جایگزین دیدگاه استاندارد غرب پویا و شرق راکد با یک مدل "واگرایی دیرهنگام" شد که در آن تمدن های شرقی و غربی از چرخه های سیاسی و اقتصادی مشابهی تا هجدهم برخوردار بودند. وی همچنین با مطالعه تأثیر روندهای محلی، منطقه ای و جهانی جمعیت بر امنیت بین المللی و سیاست های ملی، یکی از بنیانگذاران حوزه نوظهور جمعیت شناسی سیاسی است.
درباره کتاب مطالعات نظری تطبیقی و تاریخی در باب انقلاب ها
ویژگی کتاب این است که علاوه بر بررسی نظری، تاریخی و تطبیقی انقلاب، مقالاتی در باب شورش های چریکی و قومی را نیز در خود گنجانده است. در بخش اول، مطالعات کلاسیک و جدیدترین رویکردها به فهم نظری انقلاب ها و جنبش های انقلابی ارائه می شود، از جمله مدل های ساختاری، مطالعات مربوط به ایدئولوژی و رهبری انقلابی، نقش موضوعات جنسیتی و پیامدهای مبارزات انقلابی، بخش دوم گزارش مختصری از برهه های حساس انقلابی در تاریخ مدرن عرضه می دارد. این گزارش ها بر اساس انواع انقلاب ها طبقه بندی شده اند: انقلاب جمهوری خواهی انگلستان (1640)، فرانسه (1789)، و ایالات متحده (1776)، انقلاب های کمونیستی روسیه (1917)، چین (1949) و کوبا (1959)، انقلاب های ضد دیکتاتوری مکزیک (1910)، نیکاراگوئه (1979) و شورش دانشجویی میدان تیان آن من چین (1989) انقلاب های چریکی امریکای لاتین (از دهه ی 1950 به این سو) و انقلاب های صنعتی بر منازعه ی قومی در آفریقای جنوبی (1994)، فلسطین اسرائیل (1978 به این سو) و افغانستان (1973 به این سو). کتاب علاوه بر یک پیش گفتار و یک مقدمه دارای نه فصل در دو بخش است. ترجمة کتاب، با توجه به اندک اشکالاتی که در چاپ آن مشاهده می شود، نه عالی بلکه خوب ارزیابی شده است. نظریه ای که بر اساس آن انقلاب ها را تفسیر می کند، بررسی شرایط دولتی و بین المللی، شرایط نخبگان، و شرایط مردم در سه مرحله ریشه ها، فرایندها، و پیامدها حرکت هایی انقلابی اند. در بررسی نمونه های عینی و تاریخی، با توجه به انقلاب های صورت گرفته در امریکا، فرانسه، و انگلستان این کتاب بر آن است که نظام لیبرال دموکراسی ساختار سیاسی غالب در جهان شده است و دیگر انقلاب های جهان کمابیش برای رسیدن به دستاورد های آنان شکل گرفته اند. البته برخی در این راه موفق و عده ای ناموفق بوده اند. به عبارت دیگر، می توان گفت این کتاب تحت تأثیر رشد تمدن مدرن و جریان های انقلابی صورت گرفته در آن، مفسر انقلاب های مبتنی بر ملی گرایی و لیبرال سرمایه داری است و انقلاب هایی را که به لیبرال دموکراسی نمی رسند، مانند انقلاب های اسلامی، نوعی ناهنجاری از حرکت های انقلابی قلمداد می کند. در نقد نظری کتاب باید گفت که خطی دیدن جریان انقلاب ها و جداکردن ریشه ها، فرایندها و پیامد های شرایط دولت و بین الملل، نخبگان و مردم از یکدیگر در عالم واقع امکان پذیر نیست، و به نظر ناقد می باید شرایط اجتماعی، ایدئولوژی، و کنش گران جنبش را به منزلة سه عامل درهم تنیده بررسی کرد تا تفسیر واقع بینانه تری از هر انقلاب به دست داده شود. در واقع، این کتاب مفسر و توجیه گر حرکتی است که می خواهد جنبش های دموکراتیزاسیون در کشورهای جهان سوم را به سوی لیبرال دموکراسی هدایت کند. اگر برعکس جریان ایدئولوژی کتاب از زاویة انقلاب اسلامی و مردم سالاری دینی، نه لیبرال دموکراسی، به این کتاب بنگریم، در واقع می توان گفت این کتاب کتابی ضد انقلابی با عنوان انقلاب هاست.
شناسنامه کتاب مطالعات نظری تطبیقی و تاریخی در باب انقلاب ها
- نویسنده: جک گلدستون
- مترجم: محمدتقی دلفروز
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر کویر
- تعداد صفحات: 480
- موضوع کتاب:کتاب علوم اجتماعی
- نسخه الکترونیکی:ندارد
- نسخه صوتی : ندارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.