درباره کتاب هنر عشق ورزیدن
غالبا باور عمومی این است که عشق مانند یک صاعقه ی ناگهانی بر سر انسان فرود می آید. در چنین شرایطی، آدمی خواه ناخواه اسیر عواطف پرشوری خواهد شد که برای نامیدنش واژه ای جز عشق به یاری اش نمی آید. اما آیا به راستی می توان هر نوع احساس گذرا اما قدرتمندی را عشق نامید؟ یا به بیانی دیگر، آیا عشق ناگهان و بی اختیار فرد پدید می آید، یا برای به چنگ آوردنش باید کوشید؟اریک فروم (Erich Fromm)، فیلسوف و روانکاو برجسته ی فقید، در کتاب هنر عشق ورزیدن (The Art of Loving) به این سوالات و پرسش های مشابهی که حول موضوع عشق و عاشقی وجود دارد، پاسخ هایی درخورِ توجه داده است.او معتقد است که عشق ورزیدن، بیش از هر چیز یک هنر، یا به عبارتی یک مهارت است. مهارت ها نیز آموختنی اند. بنابراین راهکارهایی برای یادگیری چگونه عشق ورزیدن وجود دارد. البته نباید به اشتباه گمان برد که فروم ادعا می کند که هر خواننده ای پس از مطالعه ی این اثر به راحتی قادر به عشق ورزیدن خواهد شد.او خود در مقدمه ی کتاب هنر عشق ورزیدن، بر این نکته تاکید می کند که مهارت های مربوط به بروز احساسات عاشقانه، رابطه ای تنگاتنگ با سطح رشد شخصیتی انسان دارند. بنابراین، فرد برای اینکه هنر عشق ورزیدن را به خوبی فرا بگیرد، باید به سختی در اعتلای همه ی جنبه های شخصیتی خود بکوشد. چرا که عشق، به بیان اریک فروم، پاسخی ست به تمام معمای هستی انسانی.در این اثر همچنین، اریک فروم به دسته بندی دقیق انواع احساسات عاشقانه پرداخته است. او در توضیحات خود، به خوبی مرز میان عشق مادر و پدر به فرزند، عشق فرزند به والدین، عشق برادرانه، عشق جنسی، و سایر انواع عشق را مشخص نموده است.در آخر باید گفت که کتاب هنر عشق ورزیدن، به نوعی چکیده ی نگاه متفکر بزرگی ست که در طول حیات خود، دغدغه ای جز ترویج شکلی ناب از انسانیت در وجود خوانندگان خود نداشت.
خلاصه کتاب هنر عشق ورزیدن
بسیاری از افراد نمی توانند عشق را در زندگی شان به سطحی مطلوب و شایسته برسانند و علاقه ای را تجربه کنند که از بلوغ فکری، خودشناسی و شجاعت سرچشمه گرفته باشد. مانند هر هنر دیگری، عشق نیز نیازمند تمرین و تمرکز، و البته درک و بینشی درست و واقعیت-محور است. روانکاو برجسته و شناخته شده، اریک فروم، در این اثر کلاسیک به کاوشی در تمام جنبه های عشق دست می زند و علاوه بر تشریح برداشت های غلط و توقعات بیش از اندازه بالا در رابطه ای عاشقانه، انواع و اقسام این احساس حیاتی در بشر را مورد بررسی قرار می دهد: عشق افلاطونی، عشق شهوت آمیز، عشق به خویشتن، عشق به خدا و عشق والدین نسبت به کودکان.
درباره نویسنده کتاب هنر عشق ورزیدن
اریک فروم، زاده ی 23 مارس 1900 و درگذشته ی 18 مارس 1980، روانکاو، جامعه شناس، روانشناس اجتماعی و فیلسوف آمریکایی آلمانی تبار است.فروم در فرانکفورت آلمان به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در دانشگاه های هیدلبرگ و مونیخ و موسسه ی روانکاوی برلین ادامه داد. فروم بعد از ظهور نازیسم در آلمان به ژنو رفت و سرانجام در سال 1934 به آمریکا مهاجرت کرد. او تابعیت ایالات متحده را دریافت کرد و در دانشگاه کلمبیای نیویورک مشغول به فعالیت شد. فروم سپس به مکزیک رفت و در دانشگاه مستقل ملی مکزیک کرسی روانکاوی را تأسیس نمود. او در انتهای عمر خویش به سوئیس بازگشت و در سال 1980 درگذشت.فروم در آثارش می کوشید تا ارتباط متقابل روانشناسی و جامعه را شرح دهد و معتقد بود که با به کارگیری اصول روانکاوی به عنوان علاج مشکلات و بیماری های فرهنگی بشر، خواهد توانست راهی را به سوی تحقق جامعه ای معقول و متعادل از لحاظ روانی بیابد.
درباره مترجم کتاب هنر عشق ورزیدن
پوراندخت (پوری) سلطانی شیرازی (زاده ۱۳۱۰ در همدان − درگذشته ۱۶ آبان ۱۳۹۴ تهران) از پایه گذاران علوم کتابداری و اطلاع رسانی در ایران.پوراندخت سلطانی از بنیانگذاران کتابداری نوین ایران شناخته می شود. او طی پنجاه سال کار مستمر، تأثیر بسزایی بر فعالیت و شکل گیری کتابخانه ملی ایران داشته است.همسر او مرتضی کیوان (روزنامه نگار و منتقد ادبی) بود که در شهریور ۱۳۳۳ با هم دستگیر و زندانی شدند. در مهر همان سال، کیوان به جرم ضدیت با حکومت کودتا تیرباران شد. پوری پس از رهایی از زندان، از ایران مهاجرت و در انگلستان تحصیلات خود را در رشته زبان و ادبیات انگلیسی تکمیل کرد. پس ازبازگشت در کتابخانه بانک مرکزی مشغول به کار شد. چندی بعد با ادامه تحصیل در رشته کتابداری و سپس با تأسیس مرکز خدمات کتابداری تحول چشمگیری در توسعه کتابداری نوین در ایران ایجاد کرد. اکنون به حق پوری سلطانی را مادر کتابداری ایران می نامند. او و همکارانش با همه توان کوشیدند تا کتابخانه ملی ایران را به سطح علمی و فنی بزرگترین کتابخانه های ملی دنیا برسانند. همچنین سهم او در شیوه های نوین طبقه بندی کتاب ٬اسناد و مدارک و حفظ میراث مکتوب ایران و کمک به محققین رشته های مختلف در یاد و خاطر بسیاری از پژوهشگران باقی است.پوراندخت سلطانی شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۴ بر اثر بیماری ریوی درگذشت.سلطانی جایزه ترویج علم ایران را از جانب انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران دریافت کرده است.
بزرگداشت های کتاب هنر عشق ورزیدن
- کتاب اریک فروم، اثری دقیق و صریح، و بسیار سودمند و کاربردی ست. (شیکاگو تریبون)
- خط به خط این کتاب مملو از درایت، همدلی و البته واقع بینی است. (Fortune)
کتاب هنر عشق ورزیدن مناسب چه کسانی است؟
اگر علاقه مند به آموختن مطالبی هستید که به شما بینشی جدید درباره ی موضوع حیاتی عشق ارائه کند، کتاب هنر عشق ورزیدن را مطالعه کنید.
قسمتی از کتاب هنر عشق ورزیدن
آیا عشق هنر است؟ اگر هنر باشد آیا به دانش و کوشش نیازمند است؟ آیا عشق احساسی مطبوع است که درک آن بستگی به بخت آدمی دارد، یعنی چیزی است که اگر بخت یاری کند، آدمی بدان “گرفتار” میشود؟
اگر کسی به ما بگوید که عاشق گل است. اما ببینیم که اغلب فراموش می کند به گل هایش آب بدهد، عشق او را به گل باور نمی کنیم. عشق عبارتست از رغبت جدی به زندگی و پرورش آنچه بدان مهر می ورزیم. زمانی که رغبت جدی وجود نداشته باشد عشقی هم در کار نیست.
این احتیاج در بشر هست که همیشه خود را متفاوت با دیگران بداند.
بله ممکن است دیگران رفتار ما را نفهمند، اما چه باید کرد!؟ اگر دیگران انتظار داشته باشند که فقط کارهایی انجام دهیم که آنها بفهمند و تصمیم هایی بگیریم که آنها دلیلش را درک کنند، عملا انتظار دارند زندگی، سطح درک آنها و نگاه آنها به زندگی باشیم. بگذار بگویند غیرمنطقی یا ضد اجتماعی هستیم، اما به این می ارزد که خودمان باشیم! تا زمانی که رفتار ما و تصمیم های ما به کسی آسیبی نمی زند. ما توضیحی به کسی بدهکار نیستیم؛ چقدر زندگی ها که با این توضیح خواستن ها و تلاشهای بیهوده برای قانع کردن دیگران بر باد رفته اند.
ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺍﯼ ﺩﯾﮕﺮ ﺍﺯ ﻋﺸﻖ ﺩﺭﻭﻏﯿﻦ ﻋﺸﻘﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺪﺍﻥ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﻋﺸﻖ ﺍﺣﺴﺎﺳﺎﺗﯽ ﻧﺎﻡ ﺩﺍﺩ. ﺍﺳﺎﺱ ﺍﯾﻦ ﻧﻮﻉ ﻋﺸﻖ ﺩﺭﺍﯾﻦ ﺣﻘﯿﻘﺖ ﻧﻬﻔﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻋﺸﻖ ﻓﻘﻂ ﺩﺭ ﺧﯿﺎﻝ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ، ﻧﻪ ﺩﺭ ﻋﺎﻟﻢ ﻭﺍﻗﻊ. ﺗﺎ ﻭﻗﺘﯽ ﮐﻪ ﻋﺸﻖ ﺭﺅﯾﺎﺳﺖ ﺁﻧﺎﻥ می توانند ﺩﺭ ﺁﻥ ﺳﻬﯿﻢ ﺑﺎﺷﻨﺪ! ﺑﻪ ﻣﺤﺾ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺁﻥ ﻋﺸﻖ ﺭﺅﯾﺎﯾﯽ ﺑﻪ ﻋﺎﻟﻢ ﻭﺍﻗﻊ ﺑﯿﺎﯾﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺑﯿﻦ ﺩﻭ ﺷﺨﺺ ﺣﻘﯿﻘﯽ ﺗﺠﻠﯽ ﯾﺎﺑﺪ، ﺁﻥ ﺩﻭ ﻣﻨﺠﻤﺪ می شوند!
مشکل بسیاری از مردم در وهله نخست این است که دوستشان بدارند، نه اینکه خود دوست بدارند.
انسانی که به انسان بودن خود واقف گشته است و با نور عشق راه زنده بودن را در برابر خود باز می کند، انسانی است که در درجه اول می کوشد خود و دنیا را آنچنان که هست ببیند. انسانی که حس مسئولیت و احترامی شدید نسبت به خود دارد و با توجهی که شرط عشق و خرد انسانی است به دنبال آن می رود تا شخصیت و تمامیت خود را هر دم آبدیده تر و محکم تر کند.
عشق فعال بودن است، نه فعل پذیرى؛ ‹‹پایدارى›› است، نه ‹‹اسارت››. به طور کلى، خصیصه فعال عشق را مى توان چنین بیان کرد که عشق در درجه ى اول نثار کردن است نه گرفتن.
عاشق کسی بودن تنها یک احساس شدید نیست بلکه تصمیم است، قضاوت است، قول است. اگر عشق فقط یک احساس می بود، دیگر پایداری در این قول، که همدیگر را تا ابد دوست خواهیم داشت، مفهوم پیدا نمی کرد. احساس می آید و ممکن است خود به خود زائل شود. وقتی که عمل من با داوری و تصمیم ارتباطی نداشته باشد چگونه می توانم در مورد پایداری آن قضاوت کنم؟
شناسنامه کتاب هنر عشق ورزیدن
- نویسنده: اریک فروم
- ترجمه: پوری سلطانی
- انتشارات: مروارید
- تعداد صفحات: ۲۱۶
- نسخه صوتی:دارد
- نسخه الکترونیکی: دارد
مشخصات کتاب صوتی هنر عشق ورزیدن
- گوینده: آرمان سلطان زاده
- ناشر صوتی: آوانامه
- مدت: 5 ساعت